Bira se između najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog trenera i trenera koji nikad ništa nije osvojio.SSemir wrote:Bira se izmedju biveg trenera, i trenera koji je aktivan ucesnik u ovom sportu.
Glupa dilema...
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
MensurM
#4326 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
-
dimitrov
#4327 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dušan Bajević je najtrofejniji bosanskohercegovački trener.MensurM wrote:Bira se između najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog trenera i trenera koji nikad ništa nije osvojio.SSemir wrote:Bira se izmedju biveg trenera, i trenera koji je aktivan ucesnik u ovom sportu.
Glupa dilema...
-
MensurM
#4328 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
On je samo rodom iz BiH.dimitrov wrote:Dušan Bajević je najtrofejniji bosanskohercegovački trener.MensurM wrote:Bira se između najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog trenera i trenera koji nikad ništa nije osvojio.SSemir wrote:Bira se izmedju biveg trenera, i trenera koji je aktivan ucesnik u ovom sportu.
Glupa dilema...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4329 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
pa hajde da je on bio trener u nekim ligama gdje je zaista tesko osvojiti kao sto je Bilic u Engleskoj nego treniro Zvezdu i popio nogu....treniro Kayserispor i popio nogu nakon jedne sezone.....i onda otiso da trenira reprezentaciju koja jednostavno prirodnim putem mora napredovati s obzirom koliko se ulaze u fudbal pa i tu kad sve saberes nije naslagao 5 pobjeda. U kvalifikacijama za EP 2016 imao jednu pobjedu a u kvalifikacijama za SP tri pobjedivsi dva puta San Marino i jednom Norvesku. Prije njega u kvalifikacijama za SP 2014 ostvarili su skoro pa isti rezultat ali su igrali mnogo bolje dobivsi Sjevernu Irsku i odigravsi nerjeseno sa Rusijom, Izraelom.....tesko da ih je Zuti nesto unaprijedio!MensurM wrote:Bira se između najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog trenera i trenera koji nikad ništa nije osvojio.SSemir wrote:Bira se izmedju biveg trenera, i trenera koji je aktivan ucesnik u ovom sportu.
Glupa dilema...
- hrasno38
#4330 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
dimitrov wrote:Dušan Bajević je najtrofejniji bosanskohercegovački trener.
Vodio je 4 godine Velez od 84-88 kao i Vaha od 90-92 i to je sve sto se tice BiH.MensurM wrote:On je samo rodom iz BiH.
-
MensurM
#4331 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa frajer za sebe kaže da je Srbin, jasno i glasno. Imao problema u Mostaru zbog toga, imao problema sa ženinom familijom zbog toga...hrasno38 wrote:dimitrov wrote:Dušan Bajević je najtrofejniji bosanskohercegovački trener.Vodio je 4 godine Velez od 84-88 kao i Vaha od 90-92 i to je sve sto se tice BiH.MensurM wrote:On je samo rodom iz BiH.
-
dimitrov
#4332 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ustat pa reći Dušan Bajević ,šta je sve čovjek uradio za BiH,Mostar i Veležhrasno38 wrote:dimitrov wrote:Dušan Bajević je najtrofejniji bosanskohercegovački trener.Vodio je 4 godine Velez od 84-88 kao i Vaha od 90-92 i to je sve sto se tice BiH.MensurM wrote:On je samo rodom iz BiH.
- hrasno38
#4333 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma naravno ne mozemo osudjivati ljude koji imaju neke svoje principe kao sto su Bajevic i Vaha. To sto se neko izjasnjavao kao Srbin ne znaci i da nije svim srcem za ovu zemlju. Bajevic je bio i ostao gospodin citav svoj zivot.dimitrov wrote:Ustat pa reći Dušan Bajević ,šta je sve čovjek uradio za BiH,Mostar i Veležhrasno38 wrote:dimitrov wrote:Dušan Bajević je najtrofejniji bosanskohercegovački trener.Vodio je 4 godine Velez od 84-88 kao i Vaha od 90-92 i to je sve sto se tice BiH.MensurM wrote:On je samo rodom iz BiH.
- haubica_i_to_teshka
#4334 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Radiolog, shta kaze Mario (Stanic), kakav je zivot u Londonu, kako do radne dozvole ?Radio Sarajevo wrote:Hrasno, potpisujem svaku misao. Aferim! Niko ovdje nije mak'o iz Bosne, pa i ne znaju da život vani nije tako divan i bajan kao što ga mediji predstavljaju. Ja bih uvijek radije vodio tim kod kuće nego išao po francuskim zabitima i kurčevim turskim ligama samo da bih mogao reći da sam "radio vani", kao da je to neka referenca.hrasno38 wrote: Koga je prije vodio Bilic kada je prvi put preuzeo reprezentaciju Hrvatske (citavu jednu godinu Hajduk i dvije godine Hrvatsku U21)....koga je vodio Katanec kada je preuzeo Sloveniju i odveo na SP (samo Sloveniju U21)...oni su bili odlicni igraci ali vise manje trenerske nepoznanice bez ..... sta je to uradio Robert Prosinecki (Od 2006 do 2010 je radio kao pomoćni trener u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Zatim je počeo raditi kao trener u Crvenoj Zvezdi. Nakon Crvene Zvezde, Prosinečki nastavlja raditi kao klupski trener u Turskoj za Kayserispor. Trener Berti Vogts dobiva otkaz kod azerbejdžanske nogometne reprezentacije nakon poraza od 6-0 od Hrvatske. Prosinečki je potom postao novi selektor Azerbejdžana.).....Niko od njih trojice nikada nista nije osvojio ni u domacim ligama prije nego su sjeli na selektroske pozicije pa su ova dva prva pokazali kao odlicni treneri a treci samo u nasim glavama jer nam je uvijek tudje sladje i draze. Da ne spominjem sta je Pape kao trener prije reprezentacije uradio i evo sta radi poslije.....dakle za razliku od svih njih Amara sjeda na klupu kao TRENER koji iza sebe ima makar nesto a to je nesto 5 prvenstava i 5 kupova nase drzave i kup u Japanu!! Klosarske price o osvajanju titula pomocu velikog Ivice su samo za izbjegavanje istinskih razloga kod drugih klubova zasto to nisu uspjeli. A ti ako nisi u zivotu cuo za ljude koji nece svasta da rade onda ti moras jos pure da jedes da bi skontao neke stvari iz rralnog zivota
Pokušaću sumirait sve ono što smo mogli zaključiti u ova dva - tri mjeseca, otkako raspravljamo.
1. Naša liga je kurac, hrvatska liga je ravna ligama petice.
2. Lige petice su jedino mjerilo, i nijedna druga liga nije, osim možda hrvatske lige, koja je jednaka ligama petice. Ako nisi vodio tim u ligama petice ili u hrvatskoj ligi, ne bi trebalo da vodiš ijednu reprezentaciju svijeta.
3. Srpska liga je takođe mnogo bolja.
4. Voditi Azerbejdžan je velika čast i referenca.
5. Voditi švicarskog drugoligaša je čak i veća čast nego voditi Azerbejdžan.
6. Hrvati mogu postavljati ljude iz svoje lige, mi ne bismo trebali.
7. Čim si radio na zapadu, znači da vrijediš.
8. Moraš raditi bilo šta da bi forumskom puku udovoljio, makar to bilo i vođenje ekipe u trećoj franucskoj ligi.
9. Kayseri je velesila i biti peti na tabeli je istorijski rezultat.
10. Biti 18 bodova iza Partizana u prvenstvu je takođe istorijski uspjeh, posebno ako si nekad bio prvak svijeta zvani Crvena Zvezda.
11. Deset trofeja iz naše lige ne znače apsolutno ništa.
12. Normalno je da Bilić vodi Hrvatsku nakon Hajduka (koji ima karinaški tim već 15 godina), ali nije da naš trener vodi nakon 11 trofeja.
13. Bilić je bio ubertalent i prije hrvatske reprezentacije, i prodao bi se u Englesku i bez reprezentacije. To je rođen čovjek da vodi Mančestere, Arsenale, Vest Heme....
14. Nijemac bi riješio sve probleme u reprezentaciji. Nama samo treba čvrsta ruka. Mi takvih nemamo u svojoj bašči.
15. Bolje bilo kakav stranac nego naš čovjek. Šta mi znamo, stranci su zasluženo tu gdje jesu...
16. Bolje stranac koji je kurac od trenera, nego naš čovjek sa 11 trofeja. Stranac zna više, čak i ako ništa nije napravio u životu.
17. Bolje stranac.
18. Nije bolje domaći trener.
19. Safet Sušić je fudbalska neznalica koja nas je slučajno odvela na SP.
20. Savez je najgora stoka koja čini sve da forumskom puku zagorča živote. Oni pojma nemaju o fudbalu, imaju samo svoj interes, i ustvari potajno ne žele da se plasiramo na EP.
21. Itakodalje!
Je l’ ono, trebash biti selektor reprezentacije da bi dobio dozvolu !?
Nastavi, zanimljivo shtivo...
ps neshto nisi na twiteru aktivan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4335 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Netačno. Trenirao Kayserispor od Oct 22, 2012 do Dec 29, 2013, prvu sezonu bili 5. na tabeli, ujedno najbolji plasman kluba. Igrom slučaja, trenutno su takođe 5. na tabeli.hrasno38 wrote: pa hajde da je on bio trener u nekim ligama gdje je zaista tesko osvojiti kao sto je Bilic u Engleskoj nego treniro Zvezdu i popio nogu....treniro Kayserispor i popio nogu nakon jedne sezone.....i onda otiso da trenira reprezentaciju koja jednostavno prirodnim putem mora napredovati s obzirom koliko se ulaze u fudbal pa i tu kad sve saberes nije naslagao 5 pobjeda. U kvalifikacijama za EP 2016 imao jednu pobjedu a u kvalifikacijama za SP tri pobjedivsi dva puta San Marino i jednom Norvesku. Prije njega u kvalifikacijama za SP 2014 ostvarili su skoro pa isti rezultat ali su igrali mnogo bolje dobivsi Sjevernu Irsku i odigravsi nerjeseno sa Rusijom, Izraelom.....tesko da ih je Zuti nesto unaprijedio!
Čuj treniro Zvezdu i popio otkaz...to mu je bio prvi samostalni posao kao treneru i opet je skupio 62 utakmice.
2014. bili 135. na FIFA rang listi, sa Žutim bili 90.
Uglavnom, kad treba nekog popljuvati, a u korist SVOG kandidata, onda treba izvrnuti činjenice i napisati onako kako odgovara.
Upravo ovo je jedan od razloga animoziteta prema Amaru Osimu kao kandidatu za selektora BiH. Dajte, ljudi, malo pozitive, ne sve neko pljuvanje i neka priča koja nema veze sa činjenicama.
-
SSemir
#4336 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Cuj trener sa toliko trofeja vec godinama nezaposlenik. Citav svijet navija za sarajevo pa nece amara da angazuje kao trenera
- kakotakonikako
#4337 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dobro si napisao, jedan od. Koji su ostali - po tebi ?Tomahawk11 wrote:Netačno. Trenirao Kayserispor od Oct 22, 2012 do Dec 29, 2013, prvu sezonu bili 5. na tabeli, ujedno najbolji plasman kluba. Igrom slučaja, trenutno su takođe 5. na tabeli.hrasno38 wrote: pa hajde da je on bio trener u nekim ligama gdje je zaista tesko osvojiti kao sto je Bilic u Engleskoj nego treniro Zvezdu i popio nogu....treniro Kayserispor i popio nogu nakon jedne sezone.....i onda otiso da trenira reprezentaciju koja jednostavno prirodnim putem mora napredovati s obzirom koliko se ulaze u fudbal pa i tu kad sve saberes nije naslagao 5 pobjeda. U kvalifikacijama za EP 2016 imao jednu pobjedu a u kvalifikacijama za SP tri pobjedivsi dva puta San Marino i jednom Norvesku. Prije njega u kvalifikacijama za SP 2014 ostvarili su skoro pa isti rezultat ali su igrali mnogo bolje dobivsi Sjevernu Irsku i odigravsi nerjeseno sa Rusijom, Izraelom.....tesko da ih je Zuti nesto unaprijedio!
Čuj treniro Zvezdu i popio otkaz...to mu je bio prvi samostalni posao kao treneru i opet je skupio 62 utakmice.
2014. bili 135. na FIFA rang listi, sa Žutim bili 90.![]()
Uglavnom, kad treba nekog popljuvati, a u korist SVOG kandidata, onda treba izvrnuti činjenice i napisati onako kako odgovara.
Upravo ovo je jedan od razloga animoziteta prema Amaru Osimu kao kandidatu za selektora BiH. Dajte, ljudi, malo pozitive, ne sve neko pljuvanje i neka priča koja nema veze sa činjenicama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4338 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ali se slažeš da je to jedan od razloga, je li tako?kakotakonikako wrote:
Dobro si napisao, jedan od. Koji su ostali - po tebi ?
Pa otprilike uzročno-posljedična veza.
Nisu sve zadrti pitari koji imaju problem s tim da je Amar selektor.
Što ima problem neko iz Bihaća, Mostara, Doboja, a živi u Minhenu, Beču, Štokholmu?
Zato što se ni ne pokušava graditi neka pozitivna atmosfera, nego sve nešto, ovaj ovakav, onaj onakav, Amar zlatan, niko samo Amar....pa treba biti realan, evo što kaže BHF, ako su u pet deka Žuti i Osim, onda su u pet deka. Pa hajmo vidjeti šta bi moglo prevagnuti, neka ljudi iznesu šta bi i kako, pa ko bude imao bolji plan, eto da mu se pruži prilika.
Pa i ovi mediji, umjesto da malo spuste loptu, jok, hajmo mi hajcati, jbg raja čita, samo nek se klika, prodaje, to što bi sutra atmosfera bila da kresneš šibicom, ode sve u vazduh, koga to briga.
- kakotakonikako
#4339 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Fino si sve napisao, i hvala za to, ali ne napisa ono sto sam pitao: Koji su ostali razlozi mrznje prema Amaru ? ( ne mislim direktno na tebe )Tomahawk11 wrote:Ali se slažeš da je to jedan od razloga, je li tako?kakotakonikako wrote:
Što ima problem neko iz Bihaća, Mostara, Doboja, a živi u Minhenu, Beču, Štokholmu?
Zato što se ni ne pokušava graditi neka pozitivna atmosfera, nego sve nešto, ovaj ovakav, onaj onakav, Amar zlatan, niko samo Amar....pa treba biti realan, evo što kaže BHF, ako su u pet deka Žuti i Osim, onda su u pet deka. Pa hajmo vidjeti šta bi moglo prevagnuti, neka ljudi iznesu šta bi i kako, pa ko bude imao bolji plan, eto da mu se pruži prilika.
Pa i ovi mediji, umjesto da malo spuste loptu, jok, hajmo mi hajcati, jbg raja čita, samo nek se klika, prodaje, to što bi sutra atmosfera bila da kresneš šibicom, ode sve u vazduh, koga to briga.
- hrasno38
#4340 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
ja sam ti naveo rezultate Azarbejdzana ostvarene sa Zutim....sta treba da ti navedem detaljno ili da uzmes sam pa da vidis. Ako je tebi pljuvanje navodjenje cinjenica onda OK! Ja sam samo rekao da nije Zuti neka premija u odnosu na Amara a pogotovo u odnosu na Mesu i Papeta!!!Tomahawk11 wrote:Netačno. Trenirao Kayserispor od Oct 22, 2012 do Dec 29, 2013, prvu sezonu bili 5. na tabeli, ujedno najbolji plasman kluba. Igrom slučaja, trenutno su takođe 5. na tabeli.hrasno38 wrote: pa hajde da je on bio trener u nekim ligama gdje je zaista tesko osvojiti kao sto je Bilic u Engleskoj nego treniro Zvezdu i popio nogu....treniro Kayserispor i popio nogu nakon jedne sezone.....i onda otiso da trenira reprezentaciju koja jednostavno prirodnim putem mora napredovati s obzirom koliko se ulaze u fudbal pa i tu kad sve saberes nije naslagao 5 pobjeda. U kvalifikacijama za EP 2016 imao jednu pobjedu a u kvalifikacijama za SP tri pobjedivsi dva puta San Marino i jednom Norvesku. Prije njega u kvalifikacijama za SP 2014 ostvarili su skoro pa isti rezultat ali su igrali mnogo bolje dobivsi Sjevernu Irsku i odigravsi nerjeseno sa Rusijom, Izraelom.....tesko da ih je Zuti nesto unaprijedio!
2014. bili 135. na FIFA rang listi, sa Žutim bili 90.![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4341 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Šta je ovo ako nisu razlozi?kakotakonikako wrote:Fino si sve napisao, i hvala za to, ali ne napisa ono sto sam pitao: Koji su ostali razlozi mrznje prema Amaru ?Tomahawk11 wrote:Ali se slažeš da je to jedan od razloga, je li tako?kakotakonikako wrote:
Ne bih baš rekao mržnje, više animoziteta i antipatičnosti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4342 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A šta ja navedoh nego čiste činjenice? Ne može jasnije.hrasno38 wrote:
ja sam ti naveo rezultate Azarbejdzana ostvarene sa Zutim....sta treba da ti navedem detaljno ili da uzmes sam pa da vidis. Ako je tebi pljuvanje navodjenje cinjenica onda OK! Ja sam samo rekao da nije Zuti neka premija u odnosu na Amara a pogotovo u odnosu na Mesu i Papeta!!!
Šta u odnosu na Mešu i Papeta?
Vidi, ja ne znam da li će Robert ili Amar sutra biti bolji od Papeta ili Meše. To je nešto što ćemo saznati ako nekog od njih prime na selektorsku poziciju.
Bacanjem graha ili gledanjem u kašike se ne bavim.
- kakotakonikako
#4343 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Hvala na pokusaju da mi odgovoris. Znaci ipak si mislio vise figurativno, bez pravih i konkretnih razloga. Ipak hvala na pokusaju odgovora.Tomahawk11 wrote:Šta je ovo ako nisu razlozi?kakotakonikako wrote:Fino si sve napisao, i hvala za to, ali ne napisa ono sto sam pitao: Koji su ostali razlozi mrznje prema Amaru ?Tomahawk11 wrote: Ali se slažeš da je to jedan od razloga, je li tako?
Ne bih baš rekao mržnje, više animoziteta i antipatičnosti.
-
dimitrov
#4344 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vidim kampanja za Amara nikad jača.Zanimljivo da je dok su kandidati bili Amar i Kodro priča Amarovih pristalica bila "da je Prosinački realan kandidat,naravno da bi bili za njega",te "kako nema boljih kandidata".Ubijeđen sam da bi Terima,ma i Ancelottija bacili pod noge samo da njihov ljubimac bude selektor.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4345 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako figurativni?kakotakonikako wrote: Hvala na pokusaju da mi odgovoris. Znaci ipak si mislio vise figurativno, bez pravih i konkretnih razloga. Ipak hvala na pokusaju odgovora.
Zašto Point priča protiv Amara? Pitar nije.
Zašto lucky? Koliko znam, čak je simpatizer Želje.
Zašto uglavnom navijači Želje podržavaju Amara?
Upravo iz gore navedenih razloga.
- kakotakonikako
#4346 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Napisao si u svome postu da je JEDAN od razloga izvrtanje cinjenica. Ja sam te lijepo pitao koji su onda ostali. I ne dobih odgovor. Necu vise o ovome. Svakako je nebitno. Vozdra.Tomahawk11 wrote:Kako figurativni?kakotakonikako wrote: Hvala na pokusaju da mi odgovoris. Znaci ipak si mislio vise figurativno, bez pravih i konkretnih razloga. Ipak hvala na pokusaju odgovora.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4347 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne moraš, mislim da sam bio dovoljno jasan, samo ti ponavljaš jedno te isto.
- kakotakonikako
#4348 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dobro ti misli tako, ja cu ovako. Zivot ide dalje.Tomahawk11 wrote:Ne moraš, mislim da sam bio dovoljno jasan, samo ti ponavljaš jedno te isto.
- hrasno38
#4349 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Hahahahah pa koga boli kurac sta misli BHF, JA ili ti ili bilo ko sa ovog foruma.....gdje se to uzima za izbor selektora kao relevantno misljenje navijaca. Mi mozemo ovdje palamuditi beskrajno ali bit ce izabran onaj koga izaberu u NS BiH svidjalo se to meni, tebi ili BHF-u ili ne!!! Ponovit cu na klupu su nam sjedili svih ovih godina puno veci duduci i najvise ih je poteklo iz FK Sarajeva pa nije bilo nikada ovoliko placa po forumu a vecina tih koji su sjeli ne da nisu imali trenerskih uspjeha nego ih za razliku od Amara nije bilo ni na mapi ni u BiH. Muzurovic je vodio Sarajevo ukupno 8 godina sto u ratu sto poslije rata i 4 godine prije rata......i sta je osvojio sa Sarajevom??? Hadzibegic je vodio pun klinac nekakvih klubova i u 95% ni u jednom se nije zadrzo vise od godinu dana.....Pape isto tako.....Mesa isto tako....i kad sve selketore saberes i odzumes jedino je Ciro bio trenercina. Amar iza sebe ima 5 titula prvaka i pet kupova u BiH i kad je to tako jednostavno sto ni jedan drugi trener ih nije skupio. Sto evo nije Husref koji je od 2001 godine oko 10 godina sve ukupno treniro Sarajevo osvojio makar pola od toga kada je to pickin dim! Svi oni koji misle da je pickin dim osvojiti titulu u BiH imaju priliku i da probaju.Tomahawk11 wrote:Ali se slažeš da je to jedan od razloga, je li tako?kakotakonikako wrote:
- hrasno38
#4350 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa evo vec druga anketa na vrhu ovog topica pokazuje da nisi u pravu ili pokazuje da nas navijaca Zelje ima fakat pun kurac. U prvoj anketi Amar je pomeo Kodru a u drugoj evo priblizlo se na dva glasa razlike.....a pardon ovo nije relevantno relevantno je sta ce reci BHFTomahawk11 wrote:Kako figurativni?kakotakonikako wrote: Hvala na pokusaju da mi odgovoris. Znaci ipak si mislio vise figurativno, bez pravih i konkretnih razloga. Ipak hvala na pokusaju odgovora.