Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Frankyee wrote:Mislim da osim malih para , poredeci sa Egiptom, Vaha je odustao jer zna da je situacija teska da se nesto napravi.
Vjerovatno je to zavrsena prica sa Vahom i reprezentacijom.
Meni je najviše krivo ovo boldirano. Imamo stručnjaka, koji bi mogao napraviti neki iskorak ili možda 'čudo' sa ovom generacijom i ne gubimo ga radi papira ili državljanstva kao što smo izgubili mnoge fudbalere, nego ga gubimo radi pišanih para.
A sad će sa njim igrati ping ponga Mamić i savez Egipta.
Razocaro me je Vaha skroz. Kakvi te jebeni razlozi sprijecavaju? Reci javno ne zelim ne nudite dovoljno kesa, da znamo na cemu smo. Jebo te Egipat i Mamic. Nadam se da ce vrata reprezentacije biti zauvijek zatvorena za ovog francuza. Mrs.
Frankyee wrote:Mislim da osim malih para , poredeci sa Egiptom, Vaha je odustao jer zna da je situacija teska da se nesto napravi.
Pa zar ikom, imalo sposobnijem za procjenu reprezentacije BiH koju je Sušić uspio "rastaviti" na proste faktore, i procjenu realne situacije na tabeli nakon katastrofalnih utakmica, može pasti na pamet odlazak na EP
BiH treba selektora koji će već od sutra početi s pripremama reprezentacije na naredno svjetsko prvenstvo. EP je za BiH završena priča, nemojmo sami sebe voditi u zabludu
Haman wrote:Nama treba jedan strog, jako strog trener. Susic to nije bio, a nisu to ni ovi drugi koji su na nilsti. Mozda Halilhodzic zna da tjera strogocu, ali ona nije primjerna mentalitetu nasih fudbalera, tako da bi bio bojkotvan vec na prvoj utakmici.
Medjusti ovaj trener je onaj pravi. Bio je fudbaler, ima veliko iskustvo kao trener, zodnos prema fudbalerioma bas kakav treba. Kad on podvrisne ima odmah gol da padne, onima drugim ili nama. Dakle, ovakvog trenera terebamo?
A kakav je to mentalitet naših fudbalera, obzirom da su vani stekli navike za radom?
I šta znači 'podvrisne'?
Vani neigraju za orahe nego za milione i znaju ako gore zaseru da se vracaju u vrbanjusu iz koje su i dosli. A u reprezentaciji mogu glumiti setace i provoditi sto provode jer ih ta sisa nehrani toliko i uvijek imaju alternativu
Rajevac je na SP 2010 ispao u četvrtfinalu sa svojom Ganom. Ni jedan drugi kandidat nema tako nešto veliko sa nekom reprezentacijom. Ja ne bi imao ništa protiv toga da mu se da prilika. Jedino što brine je to što mu je to jedini značajniji uspjeh u 20 godina bavljenja trenerskog posla.
Za Magatha mislim da je patka, nestvarno zvuči da bi naš Savez doveo bivšeg trenera Hamburga, Bayerna, Schalkea, Wolsburga itd., čak i ako mu je trenerska karijera u padu posljednih godina.
Ali vjerovatno će na kraju biti neko od trojca Osim, Baždarević, Hadžibegić, ni jedan od njih nema takvu reputaciju da može samo na ime odmah vratiti atmosferu i navijače, ali eto, šta da se radi osim da se pruži podrška ko god bude.
Meni je najviše krivo ovo boldirano. Imamo stručnjaka, koji bi mogao napraviti neki iskorak ili možda 'čudo' sa ovom generacijom i ne gubimo ga radi papira ili državljanstva kao što smo izgubili mnoge fudbalere, nego ga gubimo radi pišanih para.
A sad će sa njim igrati ping ponga Mamić i savez Egipta.
Vaha nije nikad rekao da ce biti trener sad sto su novinari napuhali i rekli da bi pa onda opet ne bi to je druga stvar. Sta ce njemu u zivotu to da ga ljudi poslije svakog poraza pljuju i proklinju. Raja se nalozila ko da je murinjo eto on ce igrati umjesto nasih setaca i moze cudo napraviti preko noci. To dokazuje koliko smo zaludjeni. Nema bez konkretnih rezova u repki ni rezultata. Nije trener sve, treba poceti od hobotnice pa onda doci do pipaka a mi bi uvijek od kraja ili od sredine zato i ide ko sto ide....jedan naprijed dva nazad...
Logovan wrote:
Da, jeste Papetu bilo "bolje", postao je selektor kada su se neke stvari smirile, ali to uopšte nije bila neka velika "pomoć" za odlazak na prvenstvo.
Ovo mi je glupo kao i ono kada neki kažu da Pape ne bi izborio SP da mu nije bilo Osima, jer mu je eto on pomagao oko formacija, taktike, itd.
Ma ja bolje se igra kada ti se utakmice po cijelom europskom kontinentu prekidaju svako malo od Fanatikosa.
Ma eto nije reprezentaciji nikako pomoglo sto je Ciro s reprezentacijom posao u baraz, a isto tako nebi joj ni pomoglo to da se na euro plasirala sa Sliskovicem.
Blaz Sliskovic:
pozitivno: dobar motivator i raja sa svima cak i lopovima iz saveza
negativno: sklon alkoholu i mafiji, los takticar, cudan izbor igraca, nema ozbiljnog trenerskog uspjeha
Faruk Hadzibegic:
pozitivno: legenda sarajeva, solidan izbor igraca, nema uspjeha kao trener
negativno: losa taktika, blijed autoritet, trenira strogocu na najboljim
Milan Rajevac:
pozitivno: dobar takticar, defanzivno zna postavit ekipu, ima veliki uspjeh sa ghanom
negativno: star covjek koji ne poznaje nas tim, staromodan trener koji u evropi nema uspjeha
Amar Osim:
pozitivno: dobar takticar, ima uspjeh u bh ligi, zrtveno janje svih nas pitara kad krene po zlu
negativno: losi rezultati u evropi, sukob sa edinom, nema autoritet
Mehmed Bazdarevic:
pozitivno: dobri rezultati u francuskoj ligi, mlad covjek koji shvata moderni fudbal, ima autoritet
negativno: nije bio selektor i ne znam koliko dobro poznaje nasu ekipu.
woodman wrote:prandelli slobodan, treba i njega pozvati na razgovore
Moro bi pozvati Zukanovica i Đurića da mu rade prevod,Nadarevića i Bunozu iz Serie B da ga štite po BiH, ukoliko ne operise engleskim i njemackim kako treba.
limeni wrote:Blaz Sliskovic:
pozitivno: dobar motivator i raja sa svima cak i lopovima iz saveza
negativno: sklon alkoholu i mafiji, los takticar, cudan izbor igraca, nema ozbiljnog trenerskog uspjeha
Faruk Hadzibegic:
pozitivno: legenda sarajeva, solidan izbor igraca, nema uspjeha kao trener
negativno: losa taktika, blijed autoritet, trenira strogocu na najboljim
Milan Rajevac:
pozitivno: dobar takticar, defanzivno zna postavit ekipu, ima veliki uspjeh sa ghanom
negativno: star covjek koji ne poznaje nas tim, staromodan trener koji u evropi nema uspjeha
Amar Osim:
pozitivno: dobar takticar, ima uspjeh u bh ligi, zrtveno janje svih nas pitara kad krene po zlu
negativno: losi rezultati u evropi, sukob sa edinom, nema autoritet
Mehmed Bazdarevic:
pozitivno: dobri rezultati u francuskoj ligi, mlad covjek koji shvata moderni fudbal, ima autoritet
negativno: nije bio selektor i ne znam koliko dobro poznaje nasu ekipu.
Da odemo da molimo Boru Milutinovica, bas je fino govorio o nama na SP u Brazilu, kao novinar na zadatku odgovarajuci na pitanja ovih nasih kvazi novinara
I Blaž Slišković je naplatio lijepu odštetu kad je prošli put dobio otkaz sa kormila reprezentacije. Mislim da tu nisu bila čista posla, on je kao ponudio ostavku da smiri nezadovoljnu javnost, oni je kao odbili, a onda mu ubrzo dali otkaz uz masnu oštetu. Mada, to je samo dijelić toga zašto on ne bi trebao postati selektor.
U Savezu su obećavali "veliko, iskusno ime koje je u stanju svojim znanjem podići ekipu", ne vidim ni da jedan od preostalih kandidata(Magath je očito bio patka) ispunjava ikakve uslove, osim možda Rajevca, ali i on je daleko od velikog trenerskog imena, jedna lasta(Gana) ne čini proljeće. Ali opet je najmanje loš od ovih.