rekla sam bas obrnuto -- evo sta sam rekla u prvom postu: "bosnjak i bosanac ipak nisu sinonimi i dokaz za to je sto je termin "bosnjak" ponovo uveden bez protivljenja srba i hrvata, a svi se izgleda protive uvodjenju termina "bosanac" -- znaci srbin, hrvat, i bosnjak nikome ne smeta, a "bosanac" smeta svima... "...T wrote:
nisi rekla da tebi smeta, ali nemoj da trazim tvoje recenice u kojima si i ti rekla da drugima toboze smeta to bosnjak....to je u stvari i osnovni razlog zasto smatras da treba uvesti bosanac....zato jer bosnjak nekima smeta...iritira ih, ako sam razumio...a ako bi se izjasnjavali kao bosanci, bilo bi nas vise....mada si i u tom pogledu pesimisticna, barem si tako napisala
takodjer, monopolizacija nije bas prava rijec....monopol je ako ja nesto uzmem, i samo ja mogu time raspolagati....ovdje stvari stoje drugacije....drugima smeta to bosnjak, pa to nece svojom voljom...a uvjerit' cemo se koliko ce tim istim smetati i termin bosanac....tu smo se nekako oboje slozili, jer oboje mislimo da na zalost nece bas puno
znaci, nisam tvrdila da bosnjak u znacenju u kojem se sada upotrebljava tj. bosnjak = musliman ikome previse smeta (jer i ne smeta, jer padne ko kec na jedaneast onima kojima je samo "sveto trojstvo" pred ocima i razjedinjenje im je cilj) a smeta im bosanac jer im smeta sve sto sugerise jedinstvenu drzavu. smetalo bi im i da se nastavilo sa bosnjak pravoslavac, bosnjak katolik, bosnjak ateista, bosnjak jevrej, a nije im smetalo kada se zaustavilo samo na bosnjak musliman... to je to sto govorim.
a da sad -- poslije svega -- mozda i nece biti bosanaca... mozda si u pravu, jer svi smo zbijeni u svoje torove i malo ko se usudjuje da dize glavu...