Novi rat
-
Itakoto
#3976 Re: Novi rat
Jasno. Ocigledno je izuzetno tesko napisati "genocid" i "Srebrenica". Lakse je napisati roman.
-
Martinez_
#3977 Re: Novi rat
Sad samo da vidimo jel i njega ''boli tuki za BiH''Lajavikrelac wrote:Boli me tuki za ovu RS! Ta me je "država" usrala samo tako! Daj mi da živim kao čovjek ili kao moji prije rata neka mi se zemlja zove Burkina Faso a ja ću se lično izjašnjavati kao Tunguz!Itakoto wrote:Slazem se. Jesi li za mir spreman zrtvovati i RS?
Naravno, on je spreman žrtvovati i mir za BiH ali ćeš ipak ti na kraju ispasti huškač, genocidaš itd
- Mister Yes
#3978 Re: Novi rat
Bošnjaci su samo u Sarajevu mogli pobiti više srpskih civila nego što su Srbi pobili ukupno bošnjačkih civila u ratu. Dakle mogućnost činjenja zla je postojala i za Bošnjake. Ali Bošnjaci to nisu uradili.Forumski Mis wrote: Sustina je da su sve tri strane vrsile etnicko ciscenje, ratne zlocine na teritoriji koju su kontrolisale, jedina razlika je bila u snazi na terenu tj ko je imao vise mogucnosti u datom trenutku da cini zlo.
Netačno. Bošnjaci su se sasvim dovoljno suočili sa svojim zločinima iz prošlog rata jer zaista se radi o izolovanim i rijetkim slučajevima. Najveći problem za pomirenje je to što Bošnjaci ne žele izaći iz prošlosti i krenuti u budućnost. Ako se sa nekim zločinima nisu suočili onda su to zločini iz vremena NDH. Relativiziranje tipa "mi se nismo puno pitali u NDH" ili tipa "ima ono pismo gdje Bošnjaci osuđuju" su u rangu srpskih relativiziranja svojih zločina. Također priča "to je bilo davno i to nije isto" ne pije vode. Bošnjaci moraju razumjeti da su svi stradali od svih u prošlosti. Prošlost ne treba zaboraviti ali ne treba ni živjeti u prošlosti. Morame se okrenuti prema budućnosti. Ali nažalost, Bošnjaci su cijeli svoj sistem vrijednosti bazirali na ulozi žrtve i to je sada veliki problem.Forumski Mis wrote:Najveci problem za pomirenje i odrzanje BIH kao drzave jeste nespremnost Bosnjaka da se suoce sa ratnim zlocinima pocinjenim u njihovo ime i osude zlocince u svojim redovima
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3979 Re: Novi rat
Meni samo nije jasno kako je ovim patriotama kojima je Srebrenice puna usta nikako da se prevali preko istih da u tom gradu i ovo malo života umire....da se tu i mesnica i pekara zatvorila....interesantno....
A u nju se slilo pomoći i donacija kao u Zapadni Berlin....šta je reći 
Last edited by Domaci izdajnik on 21/07/2015 20:18, edited 1 time in total.
-
Itakoto
#3980 Re: Novi rat
Da zrtvujem BiH kako bi spasio mir u toj istoj BiH? Logicno.Martinez_ wrote:Sad samo da vidimo jel i njega ''boli tuki za BiH''Lajavikrelac wrote:Boli me tuki za ovu RS! Ta me je "država" usrala samo tako! Daj mi da živim kao čovjek ili kao moji prije rata neka mi se zemlja zove Burkina Faso a ja ću se lično izjašnjavati kao Tunguz!Itakoto wrote:Slazem se. Jesi li za mir spreman zrtvovati i RS?
Naravno, on je spreman žrtvovati i mir za BiH ali ćeš ipak ti na kraju ispasti huškač, genocidaš itd
-
Martinez_
#3981 Re: Novi rat
Itakoto wrote:
Da zrtvujem BiH kako bi spasio mir u toj istoj BiH? Logicno.
Ali sagovornik treba tebi da izađe u susret i žrtvuje RS (ili bilo koju opštinu, mesnu zajednicu i sl) da bi žrtvovao mir u samoj RS (ili nekoj drugoj jedinici)? Logično, nadasve
-
Itakoto
#3982 Re: Novi rat
Eh, vi sada sa marsa. Sta mislite, je li vecina u RS spremna zrtvovati RS za mir u BiH?
Obrnuta situacija i sa druge strane. Sta vam onda nije jasno na ovoj temi?
- exliberal-ex
#3983 Re: Novi rat
Ajde da izbacimo ove padobrance sto su sad uletili I pricaju o zlocinima po Sarajevu a isto su vidjeli mozda jednom ili dvaput u proputovanju
Ovo sto pisem je iz prve ruke od Alijinog srbina koji je ostao u gradu I koji je "dobrovoljno" bio pripadnik ARBiH dok nije pocela cistka nepodobnih
Dali su se desavali zlocini u Sarajevu tokom rata , jesu I sam sam svjedok istih I licno u familij imam dva slucaja gdje su ljudi ubijeni ili nestali I nikad nisu nadjeni....o tome srbi iz RS nece da pricaju jer je najebao Alijin srbin ( jebiga nisam cistokrvni jer smo rodjene Sarajlije) , bosnjaci o tome isto tako nece da govore a I kad se spomene uvijek ide ista prica jesi li prijavio policij ( a policija je osumjeceni ??) ili ide prica znas jebiga I nas su napali to su neodgovorni pojedinci.
Sto se tice broja ubijenih...licno mislim da se taj broj nikad nece saznat jer nije ni jednoj strani u interesu da se stvari istjeraju na cistac, srbima nece odgovarat da se pokaze da je broj mnogo manji nego sto oni plasiraju, bosnjacima neodgovara jer ce izaci prljavsitna na vidjelo I sva prica o tome da se to nije desavalo pada u vodu i onda ce se postavit pitanje a ko je iste skrivao sve ove godine.
I zbog ovakvih slucajeva koji se mogu naci na sve tri strane ove junose treba da se smire i da prestanu pozivat na rat jer sutra se to njima moze desit
Ovo sto pisem je iz prve ruke od Alijinog srbina koji je ostao u gradu I koji je "dobrovoljno" bio pripadnik ARBiH dok nije pocela cistka nepodobnih
Dali su se desavali zlocini u Sarajevu tokom rata , jesu I sam sam svjedok istih I licno u familij imam dva slucaja gdje su ljudi ubijeni ili nestali I nikad nisu nadjeni....o tome srbi iz RS nece da pricaju jer je najebao Alijin srbin ( jebiga nisam cistokrvni jer smo rodjene Sarajlije) , bosnjaci o tome isto tako nece da govore a I kad se spomene uvijek ide ista prica jesi li prijavio policij ( a policija je osumjeceni ??) ili ide prica znas jebiga I nas su napali to su neodgovorni pojedinci.
Sto se tice broja ubijenih...licno mislim da se taj broj nikad nece saznat jer nije ni jednoj strani u interesu da se stvari istjeraju na cistac, srbima nece odgovarat da se pokaze da je broj mnogo manji nego sto oni plasiraju, bosnjacima neodgovara jer ce izaci prljavsitna na vidjelo I sva prica o tome da se to nije desavalo pada u vodu i onda ce se postavit pitanje a ko je iste skrivao sve ove godine.
I zbog ovakvih slucajeva koji se mogu naci na sve tri strane ove junose treba da se smire i da prestanu pozivat na rat jer sutra se to njima moze desit
-
Martinez_
#3984 Re: Novi rat
Dakle, ratovaćeš?Itakoto wrote:Eh, vi sada sa marsa. Sta mislite, je li vecina u RS spremna zrtvovati RS za mir u BiH?
- Mister Yes
#3985 Re: Novi rat
Sigurno se prepao od teme otvorene na klix forumuL u c i f e r wrote:Ne znači.Drinski wrote:zNaci, nema rata?
Vazda moramo biti spremni.
Znači da Miletu radi guza ko meduza...
a ne od reakcija svih mogućih zapadnih zemalja i OHR-a
- sWeeT_Companion
#3986 Re: Novi rat
Srebrenica je generalno u užasnom stanju. I isto tako iz dana u dan je sve manje stanovništva. I bošnjačkog i srpskog. Bratunac je duplo življa sredina u ovom momentu. Do 3 sata u Srebrenici i možeš vidjet u centru ljude kako šetaju, prolaze sjede, posle toga nigdje nikog. A i najveći dio tih ljudi u centru su ljudi iz susjednih opština koji rade u Srebrenici. Političari koji istu često koriste u svrhu manipulisanja i političkih poena su uspjeli dodatno ojaditi Srebrenicu.Lajavikrelac wrote:Meni samo nije jasno kako je ovim patriotama kojima je Srebrenice puna usta nikako da se prevali preko istih da u tom gradu i ovo malo života umire....da se tu i mesnica i pekara zatvorila....interesantno....A u nju se slilo pomoći i donacija kao u Zapadni Berlin....šta je reći
- Domaci izdajnik
#3987 Re: Novi rat
exliberal-ex wrote:Ajde da izbacimo ove padobrance sto su sad uletili I pricaju o zlocinima po Sarajevu a isto su vidjeli mozda jednom ili dvaput u proputovanju
Ja kad bi rekao da je bilo slučajeva šikaniranja nesrba u BL većina bi me mojih talibana objesila za jaja, a kad bih isto rekao da su neki nesrbi bili u mojoj okolini sve do završetka rata pa i do 96 bez da ih je iko ružno pogledao (bilo je i toga gdje se komšiluk nije mijenjao) onda sam četnički trol....
- seln
#3988 Re: Novi rat
Ne moze, debeli je provaljen, pa se zavukao u misju rupu...iako bi bolje odgovarao svinjac.Lajavikrelac wrote:Neka neko zovne profesora Woodyja ovdje treba stručna pomoć i ekspertiza![]()
-
Itakoto
#3989 Re: Novi rat
O ne, ne. Ja sam sve izgubio sto se je izgubiti moglo. Reci mi gdje sam ja napisao da bih uzeo oruzje? Pokusavam vam samo ukazati na moguce posljedice referenduma i daljnjeg negiranja genocida i zlocina.Martinez_ wrote:Dakle, ratovaćeš?Itakoto wrote:Eh, vi sada sa marsa. Sta mislite, je li vecina u RS spremna zrtvovati RS za mir u BiH?
-
Martinez_
#3990 Re: Novi rat
Nigde na svetu nekakvo negiranje nije vodilo ratu već su razlozi bili isključivo aktuelni politički i egzistencijalni. Kad naučiš da je Nemačka i njen slučaj jedini izuzetak a ne jedino pravilo, možemo pričati.Itakoto wrote:O ne, ne. Ja sam sve izgubio sto se je izgubiti moglo. Reci mi gdje sam ja napisao da bih uzeo oruzje? Pokusavam vam samo ukazati na moguce posljedice referenduma i daljnjeg negiranja genocida i zlocina.Martinez_ wrote:Dakle, ratovaćeš?Itakoto wrote:Eh, vi sada sa marsa. Sta mislite, je li vecina u RS spremna zrtvovati RS za mir u BiH?
Referendum je, naravno, druga i mnogo ozbiljnija priča. Ali, neće ga biti.
- Ali Kemal
#3991 Re: Novi rat
Da li bi ti zrtvovao svoj zivot za drzavu?Itakoto wrote:Da zrtvujem BiH kako bi spasio mir u toj istoj BiH? Logicno.
- exliberal-ex
#3992 Re: Novi rat
To je problemLajavikrelac wrote:exliberal-ex wrote:Ajde da izbacimo ove padobrance sto su sad uletili I pricaju o zlocinima po Sarajevu a isto su vidjeli mozda jednom ili dvaput u proputovanju
I zbog ovakvih slucajeva koji se mogu naci na sve tri strane ove junose treba da se smire i da prestanu pozivat na rat jer sutra se to njima moze desit![]()
Ja kad bi rekao da je bilo slučajeva šikaniranja nesrba u BL većina bi me mojih talibana objesila za jaja, a kad bih isto rekao da su neki nesrbi bili u mojoj okolini sve do završetka rata pa i do 96 bez da ih je iko ružno pogledao (bilo je i toga gdje se komšiluk nije mijenjao) onda sam četnički trol....
Ja sam jednom usao u raspravu sa "velikim" srbima I kad sam im rekao da su mi u ratu vise pomogli bosnjaci nego srbi ( da nekazem kako su me neki srbi da izvines jebali) frka...kako to...fino, kad su manijaci dolazili po mene da me povale moje prve komsije su stale ispred pa rekli nemoze, preko nas mrtvih..do groba sam zahvalan jer znam sta se desio sa onim koje nije imao ko zastitit...al ajde to objasnit "patriotama" na obe strane...
- seln
#3993 Re: Novi rat
Ko je zrtvovao zivot za drzavu u proslom ratu?Ali Kemal wrote:Da li bi ti zrtvovao svoj zivot za drzavu?Itakoto wrote:Da zrtvujem BiH kako bi spasio mir u toj istoj BiH? Logicno.
Kad su nas cetnici napali, nit je bilo drzave ni zastave, ni kojeg patriotskog kurca.
Jednostavno, bilo je bori se ili budi zaklan.
Last edited by seln on 22/07/2015 08:04, edited 1 time in total.
-
Hadzi Lojo
#3994 Re: Novi rat
Ovako se brzo ne moze tijelo raspasti kao sto je tu prikazano. Bio sam i na ratistu u Hrvatskoj i u Bosni, tako da sam vidio svasta.
-
Martinez_
#3995 Re: Novi rat
Pusti prošli, gledaj ovaj predstojeći (na forumu očekivani, i priželjkivani). Valjda bi svako ko kaže ''referendum=rat'' žrtvovao život za državu?seln wrote:Ko je zrtvovao zivot za drzavu u proslom ratu?Ali Kemal wrote:Da li bi ti zrtvovao svoj zivot za drzavu?Itakoto wrote:Da zrtvujem BiH kako bi spasio mir u toj istoj BiH? Logicno.
Kad su nas cetnici napali, nit je bilo drzave ni zastev, ni kojeg patriotskog kurca.
- Partijaner
#3996 Re: Novi rat
Jebo vas Naser, sta ste zapeli za njega vise, bio je u Hagu i oslobodjen je i sta je sad problem, zasto se jos vodi polemika kod ceta oko njega ?
- Domaci izdajnik
#3997 Re: Novi rat
Ja znam za priču čovjeka koji je u ratu bio odmah poslije srednje i obuke, kako su sahranjivali civile koje su pobili (ne zna se koji tačno i ko su) pripadnici Armije BIH kad su upali u selo....on je lično skinuo mrtvu staricu zakucanu klinovima za drvo pred kućom
Koliko god bilo časnih vojnika na svim stranama, bilo ih je i gamadi....inače to ne bi bio rat.
Koliko god bilo časnih vojnika na svim stranama, bilo ih je i gamadi....inače to ne bi bio rat.
- Domaci izdajnik
#3998 Re: Novi rat
Pa i Šešelj je oslobođen pa isto se vodila polemika oko njega....Partijaner wrote:Jebo vas Naser, sta ste zapeli za njega vise, bio je u Hagu i oslobodjen je i sta je sad problem, zasto se jos vodi polemika kod ceta oko njega ?
- Ali Kemal
#4000 Re: Novi rat
Da ne trunimo o proslom ratu, tema je novi rat.seln wrote:Ko je zrtvovao zivot za drzavu u proslom ratu?Ali Kemal wrote:Da li bi ti zrtvovao svoj zivot za drzavu?Itakoto wrote:Da zrtvujem BiH kako bi spasio mir u toj istoj BiH? Logicno.
Kad su nas cetnici napali, nit je bilo drzave ni zastev, ni kojeg patriotskog kurca.
Dakle ako si za novi rat, onda bi valjda zrtvovao svoj zivot 'ladno