Novi rat
- Thorgerson
#2426 Re: Novi rat
Da, ali opet i da dodje gradjanski ustav imas problem.
Opet ce se radikalci samoorganizovat i kocit procese, a nema tog ustava gdje se to ne moze uraditi.
Opet ce se radikalci samoorganizovat i kocit procese, a nema tog ustava gdje se to ne moze uraditi.
- madner
#2427 Re: Novi rat
Glavna tacka je da bez rata u BiH nema ni bombardovanja 1999. Bez Srebrenice, bez Sarajeva nema tog PRa koji ce Albanci iskoristiti.
Da su zakuhali sa JA a da je rat sa Hrvatskom zavrsen 1992, niko se ne bi ni pocesao kada bi poslali vojsku. Pogotovo ako bi se isto ufatili noge.
Dakle kljucni problem je sto je Bosna ta koja je platila ceh za slamanje Velike Srbije, a drugi profitirali.
Ako Bosna ostaje u Jugoslaviji a niko ne placa ceh, onda imamo Veliku Srbiju, zivu zdravu.
Da su zakuhali sa JA a da je rat sa Hrvatskom zavrsen 1992, niko se ne bi ni pocesao kada bi poslali vojsku. Pogotovo ako bi se isto ufatili noge.
Dakle kljucni problem je sto je Bosna ta koja je platila ceh za slamanje Velike Srbije, a drugi profitirali.
Ako Bosna ostaje u Jugoslaviji a niko ne placa ceh, onda imamo Veliku Srbiju, zivu zdravu.
-
ins
#2428 Re: Novi rat
Mijesas kruske i jabuke. Koliko god ti to izgledalo nestvarno, svojim trenutacnim uredjenjem BiH je trenutno najobicnija parlamentarna republika, i takva ce ostati sve dok se clanovi donjeg doma drzavnog parlamenta biraju direktno na izborima.Dozer wrote: 3. Drzava koja podrazumijeva djelovanje na principu Vlada > Opstine > MZ se naziva - Republika. Mi smo takav Ustav imali do '92, kada je potpuno nelegalno suspendovan, da bismo onda '95 dobili ovu nakaradu koja ne postoji nigdje na planeti. Ali, ta trenutna nakarada od Ustava opet odgovara B/H/S matricarima/etnicarima/vlastodrscima i oni nemaju volje da je mijenjaju, bez obzira sta javno govorili. Djela govore drugacije.
Stepen centralizacije i decentralizacije nema veze sa tim da li je republika ili ne.
-
ins
#2429 Re: Novi rat
Tacno tako.madner wrote: Dakle kljucni problem je sto je Bosna ta koja je platila ceh za slamanje Velike Srbije, a drugi profitirali.
Ja bi dopunio i sa ovim: da se BiH nije odbranila, ne bi ni Hrvatska danas ovako izgledala
- Thorgerson
#2430 Re: Novi rat
Zaboravih i jos jedan bitan segment koji nama nikako ne ide u korist, mada ni njima, ali eto mi smo ti koji bi kao krenuli u oslobadjanje drzave.
Udarna snaga - koja bi cinila tu vojsku 90% njih nikad nije drzalo oruzje u rukama.
Dakle, udarna snaga mladici od 20-30 godina nemaju zavrsen vojni rok.
Udarna snaga - koja bi cinila tu vojsku 90% njih nikad nije drzalo oruzje u rukama.
Dakle, udarna snaga mladici od 20-30 godina nemaju zavrsen vojni rok.
-
Moenx
#2431 Re: Novi rat
Ma hajde sta ima veze
NOvi rat nova nafaka
NOvi rat nova nafaka
-
cekek
#2432 Re: Novi rat
I kada se danas okreneš oko sebe, jel fakat misliš da je vrijedilo????? Pa pobili su nas ko kurbane, protjerani svi, (B/H/S), mržnja neviđena posijana i to nepovratno....hebeš mu mater, znao sam već ćirilicumadner wrote:Glavna tacka je da bez rata u BiH nema ni bombardovanja 1999. Bez Srebrenice, bez Sarajeva nema tog PRa koji ce Albanci iskoristiti.
Ozbiljno, mislim da sa ovakvim ishodom nije vrijedilo TADA krenuti nespreman u toliku avanturu koja se plaća ljudskim životima, čiji god da su.
- Dozer
#2433 Re: Novi rat
Zato radikalce, a u slucaju novog rokanja, treba prve pocistiti. Svako u svojim redovimaThorgerson wrote:Da, ali opet i da dodje gradjanski ustav imas problem.
Last edited by Dozer on 16/07/2015 15:09, edited 1 time in total.
- madner
#2434 Re: Novi rat
To sam rekao, da se Milosevic dogovorio sa Alijom, djelio bi Hrvatsku sa Franjom, ne BiH.ins wrote:Tacno tako.madner wrote: Dakle kljucni problem je sto je Bosna ta koja je platila ceh za slamanje Velike Srbije, a drugi profitirali.
Ja bi dopunio i sa ovim: da se BiH nije odbranila, ne bi ni Hrvatska danas ovako izgledala
Da bi se desio tihi genocid u Bosni, ne bi. Da bi Bosna postala nezavisna kao CG bez ispaljenog metka, nikad.
- madner
#2435 Re: Novi rat
Mislim da smo dobro prosli kakve su bile pocetne pozicije.cekek wrote:I kada se danas okreneš oko sebe, jel fakat misliš da je vrijedilo????? Pa pobili su nas ko kurbane, protjerani svi, (B/H/S), mržnja neviđena posijana i to nepovratno....hebeš mu mater, znao sam već ćirilicumadner wrote:Glavna tacka je da bez rata u BiH nema ni bombardovanja 1999. Bez Srebrenice, bez Sarajeva nema tog PRa koji ce Albanci iskoristiti.
Ako Bosna ostaje u Jugoslaviji a niko ne placa ceh, onda imamo Veliku Srbiju, zivu zdravu.![]()
Ozbiljno, mislim da sa ovakvim ishodom nije vrijedilo TADA krenuti nespreman u toliku avanturu koja se plaća ljudskim životima, čiji god da su.
Da li je vrijedilo, zavisi od ovog drugog poluvremena.
-
cekek
#2436 Re: Novi rat
Hebiga, ja bi za kockanje išao u Koloseum sa 50 maraka.... 
-
cekek
#2438 Re: Novi rat
Staviće ona kladara iz Širokog (nisam kladioničar pa ne znam koja je tačno) dobru kvotu na Bošnjake, ne brini

Edit: Williams
Edit: Williams
- madner
#2439 Re: Novi rat
Mene samo brine sto nasa reprezentacija uvijek kiksa protiv slabijeg protivnika, dok najbolje odigra kada je debeli favorit na drugoj strani. 
- Thorgerson
#2440 Re: Novi rat
Nemojte ratovat' tek sam okrečio
- klixoris
#2441 Re: Novi rat
Znaci, ko u pjesmi pusenja : Kiki je ostao da kreci stanThorgerson wrote:Nemojte ratovat' tek sam okrečio
Ja biram da budem onaj sto se ispario
Last edited by klixoris on 16/07/2015 15:15, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#2442 Re: Novi rat
madner wrote:Mene samo brine sto nasa reprezentacija uvijek kiksa protiv slabijeg protivnika, dok najbolje odigra kada je debeli favorit na drugoj strani.
Sta mislite bil' Džeko i ekipa skupili barem za koji sleper kakvog naoruzanja
Vec vidim sliku Amra i Dzeko na kamionu, Dzeko u vojnickom sorcu i potkosulji i drze natpis Ovo je za vas! Samo naprijed!
- madner
#2443 Re: Novi rat
Jedan jeftin automat je oko 500$, Dzeko bi sigurno dao 100 000, mogao bi opremiti jednu finu cetu. 
-
Duka Dizel
#2444 Re: Novi rat
Da Alija nije raspisao referendum 1992 godine, sigurno je da Danska tog leta ne bi postala prvak Evrope u fudbalu.
Spomenik da mu dignu Laudrup, Kim Vilfort, Smajhel i ekipa.
Spomenik da mu dignu Laudrup, Kim Vilfort, Smajhel i ekipa.
Last edited by Duka Dizel on 16/07/2015 15:21, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#2445 Re: Novi rat
Vidio je facu podbuhlu i svinjsku,klixoris wrote:Znaci, ko u pjesmi pusenja : Kiki je ostao da kreci stanThorgerson wrote:Nemojte ratovat' tek sam okrečio
Ja biram da budem onaj sto se ispario![]()
Čuo je Dodika i riječi dobrodošao u republiku srpsku...

- Thorgerson
#2446 Re: Novi rat
Duka Dizel wrote:Da Alija nije raspisao referendum 1992 godine, sigurno je da Danska tog leta ne bi postala prvak Evrope u fudbalu.
-
cekek
#2447 Re: Novi rat
....i opet bez njega nema Bakira....Thorgerson wrote:Vidio je facu podbuhlu i svinjsku,klixoris wrote:Znaci, ko u pjesmi pusenja : Kiki je ostao da kreci stanThorgerson wrote:Nemojte ratovat' tek sam okrečio
Ja biram da budem onaj sto se ispario![]()
Čuo je Dodika i riječi dobrodošao u republiku srpsku...
- limeni
#2448 Re: Novi rat
- Mogli bi doci do konflikta jer je srbija skinula masku i sad je otvoreno ruski igrac a svi na Ukrajini vidite u kakvim su odnosima EU, SAD sa Rusima.
- Konflikt bi trajao manje nego 92-95 iz cistog razloga jer su Bosnjaci danas naoruzani a ne kao 92. kada se farmerkama i bez oruzja branilo od srpskog agresora. Na jednoj strani imas 1.000.000 srba dok Bosnjaka ima 1.800.000 u BIH, oruzje je ravnopravno podjeljeno. Faktor srbija moze biti bitan ali pitanje je koliko se smije mjesati jer bi to opet izraslo u opsti rat jer bi se i ostale zemlje mogle ukljuciti a drugi razlog je pitanje Bosnjaka u Sandzaku koji sigurno ne bi sjedili mirni dok srbi ratuju sa Bosnjacima u BIH kao i pritisak zapada, mjesanje srbije bi dovelo do totalnog sloma drzave srbije.
- Ako se dodik nastavi zajebavati skinut ce EU i SAD njega, on ce bjezati u Beograd i ispasti mucenik i srpski eroj. Realnija opcija je da se referendum opet otkaze jer nije ni snsd lud da gubi moc i bude zabranjen kao partija. Sad ce Vucic da smiri kao fol dodika, bakir i covic ce se izgrliti sa njim a merkel i cameron ce reci vidi ih sto su fini naucili su lekciju iz proslog rata, sada mogu 2018. u NATO a 2022. godine u EU iako ce im biti isto ili gore u njoj kao i rumunima ili bugarima svi veseli i na broju.
- U slucaju da dodje do konflikta mislim da bi se srbi tesko proveli jer su Bosnjaci danas drugi narod u odnosu na 92. godinu kada su svi vjerovali srbiji, danas nema Bosnjaka koji bi sebi dopustio "luksuz" da ga srbi opet odvode nego bi rokao koliko bi mogao.
I jos nesto za kraj trolovima saloncima, vasi pokusaji da zavadite Bosnjacki narod u BIH i Sandzaku, nas vrijedni narod u Dijaspori i one ateiste vs vjernike su toliko jadni i providni danas svi imaju samo jedan cilj a to je ocuvanje nase domovine Bosne i Hercegovine, u Sandzaku ce srbi imati problem ako zakuha. Isto tako ako mislite da cete u Dijaspori biti sigurni grdno se varate jer ce vam Bosnjo upadati u kafice, konzulate, ambasade i druga mjesta okupljanja srpske dijaspore pa ce biti kuku lele.
Mada je realnije da od ovog svega nece biti nista, nasa kvazielita nije luda da rizikuje beneficije u kojima uziva.
Pamet u glavu braco Bosnjaci a i vi komsije srbi!
- Konflikt bi trajao manje nego 92-95 iz cistog razloga jer su Bosnjaci danas naoruzani a ne kao 92. kada se farmerkama i bez oruzja branilo od srpskog agresora. Na jednoj strani imas 1.000.000 srba dok Bosnjaka ima 1.800.000 u BIH, oruzje je ravnopravno podjeljeno. Faktor srbija moze biti bitan ali pitanje je koliko se smije mjesati jer bi to opet izraslo u opsti rat jer bi se i ostale zemlje mogle ukljuciti a drugi razlog je pitanje Bosnjaka u Sandzaku koji sigurno ne bi sjedili mirni dok srbi ratuju sa Bosnjacima u BIH kao i pritisak zapada, mjesanje srbije bi dovelo do totalnog sloma drzave srbije.
- Ako se dodik nastavi zajebavati skinut ce EU i SAD njega, on ce bjezati u Beograd i ispasti mucenik i srpski eroj. Realnija opcija je da se referendum opet otkaze jer nije ni snsd lud da gubi moc i bude zabranjen kao partija. Sad ce Vucic da smiri kao fol dodika, bakir i covic ce se izgrliti sa njim a merkel i cameron ce reci vidi ih sto su fini naucili su lekciju iz proslog rata, sada mogu 2018. u NATO a 2022. godine u EU iako ce im biti isto ili gore u njoj kao i rumunima ili bugarima svi veseli i na broju.
- U slucaju da dodje do konflikta mislim da bi se srbi tesko proveli jer su Bosnjaci danas drugi narod u odnosu na 92. godinu kada su svi vjerovali srbiji, danas nema Bosnjaka koji bi sebi dopustio "luksuz" da ga srbi opet odvode nego bi rokao koliko bi mogao.
I jos nesto za kraj trolovima saloncima, vasi pokusaji da zavadite Bosnjacki narod u BIH i Sandzaku, nas vrijedni narod u Dijaspori i one ateiste vs vjernike su toliko jadni i providni danas svi imaju samo jedan cilj a to je ocuvanje nase domovine Bosne i Hercegovine, u Sandzaku ce srbi imati problem ako zakuha. Isto tako ako mislite da cete u Dijaspori biti sigurni grdno se varate jer ce vam Bosnjo upadati u kafice, konzulate, ambasade i druga mjesta okupljanja srpske dijaspore pa ce biti kuku lele.
Mada je realnije da od ovog svega nece biti nista, nasa kvazielita nije luda da rizikuje beneficije u kojima uziva.
Pamet u glavu braco Bosnjaci a i vi komsije srbi!
- sinuhe
#2449 Re: Novi rat
Jesu li Bosnjaci u miru sproveli ono sto su zacrtali pa da vidimo tek onda sta bi to mogli dobiti u ratu.
Da vidimo politicku spremnost, vojnu spremnost i podrsku naroda.
Da vidimo politicku spremnost, vojnu spremnost i podrsku naroda.
Last edited by sinuhe on 16/07/2015 15:32, edited 1 time in total.
- Ali Kemal
#2450 Re: Novi rat
Ne bih se slozio, mada tako izgleda na prvi pogled.Thorgerson wrote:Jer ta medjunarodna zajednica vlada ovom drzavom - ne mi. Oni su napravili ovdje takvo stanje da se nista ne mozemo dogovoriti i onda kazu dogovorite se vi. I tako 20 i kusur godina.
Tacno je da MZ povremeno zakuhava, kao Englezi sa ovom rezolucijom, medjutim kod nas je sustina problema u religiji, kao sto je bilo npr u Sjevernoj Irskoj.
Kada bi autoriteti iz tri religisjke skupine dosli do sporazuma, onda bi prestali sukobi. Dok su se oni drzali pod kontrolom nije bilo problema, cim se pustio duh iz boce, nastao je haos.
Kako ces ti frajeru da dokazes bilo sta kad on kaze da se on bori za svoju vjeru, u ime Boga
Znaci jedini nacin da se dodje do boljeg drustva je obrazovanje u modernom smislu, dok je ovog degradiranog skolstva i vracanja u srednji vijek, podizanja vjerskih fanatika, necega potpuno besmislenog u danasnjem vremenu, bice i ovakvih tema.