Novi rat na Kosovu?
-
Downunda
Na osnovu ove tvoje konstatacije mogu te samo pitati sljedeće:
Da li ti je ovo samo nick na forumu, prezime ili su te tako prozvali u raji, zbog tvojih psiho-motoričkih osobina!
Te neke " NATO" snage su spriječile da "hrabra" Srpska vojska ne uradi na Kosovu ono što je radila kod nas ili u Hrvatskoj, da ne nastavi sa masakriranjem civila po bivšoj SFRJ, tj.da "štiti" srpski narod!
Da li ti je ovo samo nick na forumu, prezime ili su te tako prozvali u raji, zbog tvojih psiho-motoričkih osobina!
Te neke " NATO" snage su spriječile da "hrabra" Srpska vojska ne uradi na Kosovu ono što je radila kod nas ili u Hrvatskoj, da ne nastavi sa masakriranjem civila po bivšoj SFRJ, tj.da "štiti" srpski narod!
-
Downunda
A šta misliš da se malo raspitaš koliko je tih iz"burgdžinica" branilo sarajevo i BiH dok si se ti vjerovtno u podrumu igrao kartonskim tenkovima ili čitao Zagora!TheWatcher wrote:a ako bi se i zaratilo na kosovu mozda bi i ovi iz sarajeva "napokon" otisli da brane domovinumada sumnjam
njima su vaznije burekdzinice i kospicarnice
Otiđi na mezarje "Lav" ili "Kovače" pa pogledaj imena i prezimena poginulih branilaca grada (naravno ako znaš)!
Jesi li čuo za Bajrama Zenunija po kojem jedna od naših ulica u Sarajevu nosi ime?
p.s. piše se buregdžinica, a ne burekdžinica
-
Downunda
Da li ti govoriš o Srbima koji su izgubili rat "prsa u prsa" 1389. godine od Turaka, onim Srbima u Sloveniji, Hrvatskoj ili kod nas, s,početka devedesetih?Šandor wrote:Tebi su Ameri potpuno popili mozak. Albanci su u to vrijeme bili donji. Srbi su ih skoro sve protjerali. Zemlje NATO-a primile su veliki broj izbjeglica.Svemirski_Jebach wrote:koja srbija jarane? Pa nisu im nista mogli ni '99 kad su ovi bili jedno 10 puta slabiji...albanci nikad nisu zaustavili nabavku oruzja, a srbija buraz nema vise ni topa kako treba...
a kazem ti vidimo kako su ih povaljali 1999...nisu mogli ni UCK poraziti.
a da ne govorimo o NATO trupama...
Iako su za razliku od nas graničili sa zemljama koje nisu bile nastrojene neprijateljski (svaki naš susjed je naš dušmanin) njihova vojska nije mogla ništa. Nisu se uopšte mogli borit sa Srbima prsa u prsa.
Mislim da nema šanse za novi rat dole. Kosovo Republjik do daljnjeg.
Da se radilo o granatiranju nenaoružanih civila po čitavoj BiH, i to sa brda, naravno teškom artiljerijom, ili streljanju (također nenaoružanih) ljudi;
tu bih se složio je srpska vojska "najjača"(poslije hiljada i hiljada pobijenih po bivšoj JU), ali kad su borbe ravnopravnih snaga u pitanju...to se zna!
Srbi nisu izgubili rat "prsa u prsa" jedino sa Cecom ili nekom drugom prsatom"pevaljkom"!
- spreca
Novi rat na Kosovu je apsolutno nemoguc jer da je moguc srbija bi
ga vec zapocela,prije je moguc rat u samoj srbiji nego na kosovu cega se srbija i boji.
Zbog cega to ja tko govorim sami pokusajte analizirati stanje u srbiji ili jos jenom procitajte postove ranije napisane na ovoj temi.
ga vec zapocela,prije je moguc rat u samoj srbiji nego na kosovu cega se srbija i boji.
Zbog cega to ja tko govorim sami pokusajte analizirati stanje u srbiji ili jos jenom procitajte postove ranije napisane na ovoj temi.
-
_BosanaC
Izgleda da ne znas o cemu pricasspreca wrote:Novi rat na Kosovu je apsolutno nemoguc jer da je moguc srbija bi
Rat u Srbiji... Kad si bio u Srbiji zadnji put i sta znas o stanju u Srbiji mimo onoga sto slusamo i gledamo na svim mogucim i nemogucim medijima? Koliko si u kontaktu sa tamosnjim ljudima?
- spreca
_BosanaC wrote:Izgleda da ne znas o cemu pricasspreca wrote:Novi rat na Kosovu je apsolutno nemoguc jer da je moguc srbija bi
Zbog cega to ja tko govorim sami pokusajte analizirati stanje u srbiji ili jos jenom procitajte postove ranije napisane na ovoj temi.![]()
Rat u Srbiji... Kad si bio u Srbiji zadnji put i sta znas o stanju u Srbiji mimo onoga sto slusamo i gledamo na svim mogucim i nemogucim medijima? Koliko si u kontaktu sa tamosnjim ljudima?
Usrbiji nisam tako cesto ali cesce od mnogih drugih sa ovog foruma.Koliko sam u kontaktu sa tamosnjim ljudima
Nebih mi vjerovao kad bih ti rekao sa koliko ljudi kontaktiram iz te nam susjedne drzave.Ljudi sa kojima kontaktiram su raznih materijalnih i obrazovnih kategorija,zato znam dobro ocemu govorim i negovorim to zato sto se meni tako hoce.
Ko bi to ratovao na Kosovu ?
- spreca
seln wrote:Kaze se jenoc, a ne jenomspreca wrote:ili jos jenom procitajte postove ranije napisane na ovoj temi.
Vrli gramaticaru kaze se jeDnom a ne jenoc
Po tvojemu moja misao bi izgledala ovako
procitajte jos jenoc postove napisane...........
ponavljati i samo ponavljati dok ne naucis
Nek si ti men ziv i zdrav jebes pravopis i bez toga se mi razumijemo
-
_BosanaC
Nisam ni mislio da bi iko ratovao na Kosovu, ali jos manje smatram da bi iko unutar Srbije ratovao. Ko i sa kim? Kosovo i onako ode. Ako ides za Srbiju, a nemam razloga vjerovati da ne ides, znas i sam koja je razlika izmedju Nisa, Beograda i Novog Sada te ostatka Srbije. A sumnjam da bi ti gradovi-drzave ratovali jedan s drugim. Vojvodina ko Vojvodina - lale se ni u kafani ne tuku, tako da cisto sumnjam da ce se ko puske hvatati. A ono pola Sandzaka sto pripada Srbiji - oni bi i onako jedva docekali takav rasplet kako bi se uhvatili Sarajeva.spreca wrote:_BosanaC wrote:Izgleda da ne znas o cemu pricasspreca wrote:Novi rat na Kosovu je apsolutno nemoguc jer da je moguc srbija bi
Zbog cega to ja tko govorim sami pokusajte analizirati stanje u srbiji ili jos jenom procitajte postove ranije napisane na ovoj temi.![]()
Usrbiji nisam tako cesto ali cesce od mnogih drugih sa ovog foruma.Koliko sam u kontaktu sa tamosnjim ljudima
Nebih mi vjerovao kad bih ti rekao sa koliko ljudi kontaktiram iz te nam susjedne drzave.Ljudi sa kojima kontaktiram su raznih materijalnih i obrazovnih kategorija,zato znam dobro ocemu govorim i negovorim to zato sto se meni tako hoce.
- seln
Au contaire, mon amì....u knjizevnom majevickom se kaze jenocspreca wrote:seln wrote:Kaze se jenoc, a ne jenomspreca wrote:ili jos jenom procitajte postove ranije napisane na ovoj temi.
- spreca
_BosanaC wrote:Nisam ni mislio da bi iko ratovao na Kosovu, ali jos manje smatram da bi iko unutar Srbije ratovao. Ko i sa kim? Kosovo i onako ode. Ako ides za Srbiju, a nemam razloga vjerovati da ne ides, znas i sam koja je razlika izmedju Nisa, Beograda i Novog Sada te ostatka Srbije. A sumnjam da bi ti gradovi-drzave ratovali jedan s drugim. Vojvodina ko Vojvodina - lale se ni u kafani ne tuku, tako da cisto sumnjam da ce se ko puske hvatati. A ono pola Sandzaka sto pripada Srbiji - oni bi i onako jedva docekali takav rasplet kako bi se uhvatili Sarajeva.spreca wrote:_BosanaC wrote: Izgleda da ne znas o cemu pricas![]()
Mozda malo grubo je prozvucalo rat imao sam u vidu narodna kolebanja koja se mogu pretvoriti u nesto drugo cega se boji normalan narod u Srbiji
jer po misljenju tih ljudi ako se radikali ne svdu na minimum uvijek ce postojati opasnost od toga.
- spreca
seln wrote:Au contaire, mon amì....u knjizevnom majevickom se kaze jenocspreca wrote:seln wrote: Kaze se jenoc, a ne jenom
ma jel to neka nova drzava postoji za koju ja neznam
-
_BosanaC
Slazem se.
Stari je imao tetku tamo, koja je do smrti vjerovala u Milosevica. Bez obzira sto smo joj mi iz Bosne pomagali da se prehrani zadnjih par godina pred njegov pad, zalosno je sto je i ona i bruka tamosnjeg starijeg naroda bila ubjedjena da je Milosevic sve radio stvarno za njihovo dobro, da je stvarno obnavljao i pravio mostove, fabrike... I umrla je na kraju u neznanju.
Stari je imao tetku tamo, koja je do smrti vjerovala u Milosevica. Bez obzira sto smo joj mi iz Bosne pomagali da se prehrani zadnjih par godina pred njegov pad, zalosno je sto je i ona i bruka tamosnjeg starijeg naroda bila ubjedjena da je Milosevic sve radio stvarno za njihovo dobro, da je stvarno obnavljao i pravio mostove, fabrike... I umrla je na kraju u neznanju.
- spreca
_BosanaC wrote:Slazem se.
ja imam u Novom Sadu sestrica koji je tamo otisao 88 kao 25godisnjak i on i danas dan misli da je Milosevic sve radio kako treba i ako nesto kazes protiv Milosevica u stanju je da ti skoci za vrat,sta ces nismo svi isti.
-
djape
ili pacifikovacijom radikalaspreca wrote: Mozda malo grubo je prozvucalo rat imao sam u vidu narodna kolebanja koja se mogu pretvoriti u nesto drugo cega se boji normalan narod u Srbiji
jer po misljenju tih ljudi ako se radikali ne svdu na minimum uvijek ce postojati opasnost od toga.
cini mi se da ih je isuvishe za smanjivanje...
-
Šandor
Rata neće biti zato što braća Ameri ne daju a ne zato što Srbi neće._BosanaC wrote:Izgleda da ne znas o cemu pricas![]()
Srbi će, uvjeren sam, opet pokušat ukoliko im se ukaže prilika. Srpski narod je relativno lako zapalit. Treba uzeti u obzir da imaju mnogo neriješenih pitanja. Posebno u Bosni. Bosna ovako ne može opstati. Samo je pitanje kad će se odlučit na otcijepljenje.
A da ne govorim o mogućnostima bratoubilačkog rata u Crnoj Gori ukoliko sadašnje podjele ojačaju. Ipak je Crna Gora malo drukčija u odnosu na druge krvnike u okruženju (oduvijek bila, jedina zemlja koja je još u pretprošlom vijeku poštedila tamošnje muslimane).
Naravno, sve to je trenutno nemoguće. Ali politika na zapadu se mijenja svako malo. BiH je propala država i stranci će se prije ili kasnije odlučiti da prestanu podržavati ovo čudo od države.
-
pesak
Beograd -- Veliki broj rezervista proteklih dana dobio je pozive da se jave u vojni odsek "u vezi sa ratnim rasporedom".
Zbog aktuelne situacije nije bilo teško pomisliti da je u pitanju nekava priprema vojske zbog situacije na Kosovu, međutim u Ministarstvu odbrane za B92 kažu da pozivi nemaju nikakave veze sa aktuelnom političkom situacijom, kao i da "nema mesta panici".
Pukovnik Rade Karan iz informativne službe tog ministarstva tvrdi da se radi o redovnoj aktivnosti: "U poslednje vreme u vojsci su u toku značajne organizacijske promene što podrazumeva ukidanje mnogih jedinica ranga puk brigada. Svi vojni obveznici imaju ratni raspored u određenim jedinicama vojske, mnoge od tih jedinica su poslednjih meseci rasformirane i pojavila se potreba da se vojnim obveznicima saopšti novi ratni raspored ili ukine postojeći".
U Ministarstvu kažu da je proteklih meseci ovaj proces završen na teritoriji Novog Sada i da je odziv bio 94 odsto. Sad je na redu Beograd pa se panika pojavila, jer je veliki broj ljudi dobio pozive, objašnjava Karan.
Vojsku očekuje formiranje 3. i 4. brigade kopnene vojske, pa bi vojne pozive narednih meseci mogli da očekuju i rezervisti južne i istočne Srbije.

Zbog aktuelne situacije nije bilo teško pomisliti da je u pitanju nekava priprema vojske zbog situacije na Kosovu, međutim u Ministarstvu odbrane za B92 kažu da pozivi nemaju nikakave veze sa aktuelnom političkom situacijom, kao i da "nema mesta panici".
Pukovnik Rade Karan iz informativne službe tog ministarstva tvrdi da se radi o redovnoj aktivnosti: "U poslednje vreme u vojsci su u toku značajne organizacijske promene što podrazumeva ukidanje mnogih jedinica ranga puk brigada. Svi vojni obveznici imaju ratni raspored u određenim jedinicama vojske, mnoge od tih jedinica su poslednjih meseci rasformirane i pojavila se potreba da se vojnim obveznicima saopšti novi ratni raspored ili ukine postojeći".
U Ministarstvu kažu da je proteklih meseci ovaj proces završen na teritoriji Novog Sada i da je odziv bio 94 odsto. Sad je na redu Beograd pa se panika pojavila, jer je veliki broj ljudi dobio pozive, objašnjava Karan.
Vojsku očekuje formiranje 3. i 4. brigade kopnene vojske, pa bi vojne pozive narednih meseci mogli da očekuju i rezervisti južne i istočne Srbije.
-
zzzzz
Srbija se nikad nece promijeniti, oni djeluju i djelovat ce prema istom cilju u zavisnosti koliko im to dopusta okruzenje i svjetski mocnici. Ukoliko se nesto pozitivno moze pripisati USA, onda je to cinjenica da su sasjekli krila Rusiji, nasoj "slavenskoj braci".
btw
Ko je gledao BKTV mogao je vidjeti da jedino uz ime BiH stoje dvije zastave, drzavna kad zovete ili sms-ate iz Federacije, srpska zastava kad to cinite iz mjesta u manjem entitetu (kosovske zastave naravno nema) Klasicna provokacija......kao sto rekoh, nikad se nece promijeniti. Qurcit ce se koliko im okruzenje i svijet dozvoli.
btw
Ko je gledao BKTV mogao je vidjeti da jedino uz ime BiH stoje dvije zastave, drzavna kad zovete ili sms-ate iz Federacije, srpska zastava kad to cinite iz mjesta u manjem entitetu (kosovske zastave naravno nema) Klasicna provokacija......kao sto rekoh, nikad se nece promijeniti. Qurcit ce se koliko im okruzenje i svijet dozvoli.
-
pesak
eh, treba preziveti i Kostunicu !
nesto sam izgubila zivce jos sa Milosevicem.
kostunica = milosevic, ako nije i gore, zato sto je podmuklije...kao pod kostunicom je demokratija...la, la...
dosta mi je da kreteni ocenjuju sta je srpski nacionalni interes.
to su uvek teritorije, a ne narod.
fucka se njima za narod...bilo koji. to su vec pokazali.
srbija ce se kad-tad promeniti. gde inace mi ,normalni da zivimo ?
Ja vise ne znam dokle ce da traje ovo ludilo.
nesto sam izgubila zivce jos sa Milosevicem.
kostunica = milosevic, ako nije i gore, zato sto je podmuklije...kao pod kostunicom je demokratija...la, la...
dosta mi je da kreteni ocenjuju sta je srpski nacionalni interes.
to su uvek teritorije, a ne narod.
srbija ce se kad-tad promeniti. gde inace mi ,normalni da zivimo ?
Ja vise ne znam dokle ce da traje ovo ludilo.
- fantom slobode
Rusi su levati, oni su propala drzava, svako ko vjeruje da ce ih oni izvuci, grdno se prevario.Rat na Kosovu sigurno nije opcija, jer Srbija nema snage da ratuje, citav se Beograd vise pomirio sa tim da Kosovo nije njihovo(kao sto nikada nije ni bilo, osim u bajkama velikosrpskih ideologa).I da slucajno probaju da ratuju, dobili bi po usima, pitanje je gdje bi se rat zavrsio, spasava ih jedino sto Albanci ne bi ulazili u Srbiju, osim u dio gdje su vecina.Bajke o Srbiji kao drzavi koja dobija ratove, su smisljene samo u Beogradu, niko nije tamo lud da gine osim nekolicine poremecenih idiota, a i ti bi se razbjezali kada bi zapucalo.Oni samo ratuju ako druga strana nije ama bas nikako naoruzana, a razlike nisu tolike kao devedesetih godina.Znaci anketa ti nije potrebna, sve je jasno kao dan.
-
pesak
Fantom, ti si zaboravio da je Milosevic vodio "rat" protiv NATO pakta ,koliko bese, 88 dana !
Kostunica je gori od Milosevica ! Podmukliji, teze ga je razotkriti. Izigrava demokratu. Unistio je najjacu opozicionu stranku praveci lustraciju Djindjicevih ljudi, sumnjiv je i sto se tice ubistva Djindjica. Uzeo je sve medije pod svoje, na ovaj ili onaj nacin.Od njega je sve moguce ocekivati. Ludi nacionalista. Sta da kazem ? Imam utisak da je u Srbiji sve moguce, da su sve opcije otvorene. Kao u vreme Milosevica. Zamisli najgori scenario, i on ce se ostvariti.
Srbiju je okupirao Kostunica. Treba ga ozbiljno shvatiti. Bojim se da nije samo zveckanje oruzjem. Lud je nacisto. Fanatik.

Kostunica je gori od Milosevica ! Podmukliji, teze ga je razotkriti. Izigrava demokratu. Unistio je najjacu opozicionu stranku praveci lustraciju Djindjicevih ljudi, sumnjiv je i sto se tice ubistva Djindjica. Uzeo je sve medije pod svoje, na ovaj ili onaj nacin.Od njega je sve moguce ocekivati. Ludi nacionalista. Sta da kazem ? Imam utisak da je u Srbiji sve moguce, da su sve opcije otvorene. Kao u vreme Milosevica. Zamisli najgori scenario, i on ce se ostvariti.
Srbiju je okupirao Kostunica. Treba ga ozbiljno shvatiti. Bojim se da nije samo zveckanje oruzjem. Lud je nacisto. Fanatik.

- fantom slobode
Sto se tice Kostunice, jasno je kao dan da je to tip kao sto rece.Ali jasno je isto kao dan da bi u takvom pokusaju rezultat bio sasvim jasan.Vrlo brzo bi se zavrsilo i vrlo lose po one koji bi slijedili Kostunicu.Zao mi je samo mobiliziranih momaka , koji ne bi zeljeli da imaju ista sa tim.Ali u te stvari ne vjerujem, citava njihova administrativno-upravna struktura uopste ne razmislja o Kosovu, davno su se od njega oprostili.