Pa formiraj svoju stranku, osvoji vlast i organizuj Q festival.justika_sa wrote:napadnuti su ljudi... na najbrutalniji način... zbog organizovanje kampanje linča... lova na vještice... s naglaskom na organizovane... organizovani fašizam... huškački mediji... neefikasna policija... koja pušta da ljudi stradaju i da ljudi za to prođu nekažnjeno... nije to pitanje vehabije vs. queer kako se pokušava predstaviti... i problem je mnogo dublji... i seže do samih vrhova vlasti...travar wrote:8 tema o ovom "festivalu" se nalazi samo na prvim stranicama foruma, ostale nisam ni gledao!
Kako vam više ne dosadi, čini mi se da svaki dan osvane nova tema, drugi naslov isti sadržaj, i svaka krene istim tokom "vehabije su krive", a svaka od njih vrvi od "dušebrižništva" i neke kvazi-brige za manjine!
90% vas zaboli neka stvar za queer-ove, pedere, lezbejke, homosexualce, metrosexualce i koje-kakve ostale xxxxsexualce, ali eto, pošto su u priču upale vehabije (iako je većina pripadala navijačkoj grupi), imate o čemu vaziti!
Da se razumijemo, nisam ljubitelj vehabija a pogotovo queer-ova, ali ovakve teme prevrše svaku mjeru, upoređivanje učesnika "festivala" sa sarajevskim žrtvama i patnjama tokom rata, je krajnji neukus![]()
Ovome izgleda nikad kraja!
nevini ljudi su napadnuti i stradali... organizirano... a vlast čini šta? ništa...
dakle to je mnogo dublji problem... o kojem treba govoriti sve dok se ne trgnu oni koji mogu nešto učiniti... ili se ne probude oni koji su apatični... pa bude jasno da normalnih ipak ima više od fašista...
Novi progoni u Sarajevu
-
homar
#376 Re: Novi progoni u Sarajevu
-
Judge_Dread
#377 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ako ti nije veliki problem haj objasni malo ovo ???cevapXXL wrote:i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.
-
cevapXXL
#378 Re: Novi progoni u Sarajevu
Judge_Dread wrote:Ako ti nije veliki problem haj objasni malo ovo ???cevapXXL wrote:i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.
Ma iskreno da ti kazem JEST i to mi je problem!! Ali bi rado volio da vide ovi koji SA nazivaju Teheranom kako bi se tamo provlei ovo a da bude ferplay organizovat cemo to 15. Avgusta.
- kockica_kockica
#379 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ma jarane ba nemam volje vise....kada vas ovdjhe vecina nevidi dalje od vrha svoga nosa i samo ceka priliku da mognecevapXXL wrote:Pokazi mi, molim te, definiciju "svega sto je bosnjacko".VjecitiStudent wrote:cevapXXL wrote:ovdje moze pisati samo oni koji vole da blate sve sto je bosnjacko?![]()
![]()
povracati svoje negative po Sarajevi/Bosni.
1) Da tacno za 27. Nocu i uopste za ramazan da taj QF se dogadja mislim da je vise nego ocito da se radi o provokaciji!
2) Da VEhabije (koje inace striktno prakticiraju vjeru) se za vrijeme ramazana mlate po ulicama a da je svim muslimanima
za vrijeme ramazana zabranjeno ratovanje odnosno cak ni Muhammed a.s. nije ratovao za vrijeme ramazana. Ko se imalo poznaje
u islamu pitace sam sebe kakve su sada to igre ovdje.
i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.[/quote]
cevapxs (extra small)
Bih je sekularna drzava, vjerski praznici nemaju veze sa desavanjima iz umjetnosti .. nije provokacija...
O vehabijama ne zelim kometarisati... slike dovoljno govore za njih.. jedna slika 1000 rijeci
Ovo sto si napisao pod tackom 3 veoma mnogo govori o tebi...
- TheWatcher
#380 Re: Novi progoni u Sarajevu
a sta te to cudi ... nije ovo sarajevo sto ga je Valter nekada braniomIRCerka wrote:ko si ti da pricas o licemjerstvu ?LSD wrote:Pederi ne popuštaju u svojim aktivnostima,a ne popuštaju ni vehabije u svojim...ko ce prvi popustiti pitanje je sad...samo fascinantan je broj onih forumaša kojima je izenenada stalo do prava pedera,koji napade na pedere doživljavaju licno pod plaštom floskule "danas pedera,sutra ja" ili je to možda homofobija (u ovom slucaju prema vehabijama) koju tako uredno pominju evo citavu sedmicu...licemjerje je ocitava i u naslovu ove teme...vehabije su kljucni problem ove države i ovog društva (ostali problemi tipa nezaposlenost,korupcija,kriminal,prostitucija,dilanje drogom,neobrazovanost itd itd...su u poredjenju sa problemom vehabija mali,minorni i tercijalni...jel tako forumaši
),hajmo vehabije na lomacu jer sa njima nam nema napretka,pogurajmo pedere sa pravima i evropa ce nas objerucke prihvatiti...e ovako razmišljaju licemjeri.
kad ja napisem NEK VEHABIJAMA SMETA SAMO Q FEST U OVOM GRADU mene napadate "hoce li to pederi rijesiti sve probleme ovog grada, od maloljetnicke delinkvencije do nezaposlenosti"...
De se malo saberite
A sto se progona tice, ne cudi me uopste. Ali fakat. Ono sto me cudi je Sarajevo koje suti.
-
justika_sa
#381 Re: Novi progoni u Sarajevu
a ti misliš da postoji razlika između vehabija i tih koji bi napadali, proganjali, premlaćivali ljude na Q festu u Međugorju?! fašizam je fašizam... ma ko god da ga sprovodi...cevapXXL wrote:Judge_Dread wrote:Ako ti nije veliki problem haj objasni malo ovo ???cevapXXL wrote:i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.
Ma iskreno da ti kazem JEST i to mi je problem!! Ali bi rado volio da vide ovi koji SA nazivaju Teheranom kako bi se tamo provlei ovo a da bude ferplay organizovat cemo to 15. Avgusta.
-
Judge_Dread
#382 Re: Novi progoni u Sarajevu
Takvog odgovora sam se i bojaocevapXXL wrote:Judge_Dread wrote:Ako ti nije veliki problem haj objasni malo ovo ???cevapXXL wrote:i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.
Last edited by Judge_Dread on 29/09/2008 11:16, edited 1 time in total.
-
cevapXXL
#383 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ne, negovori to o meni nego o tebi. Sa tvjim postom pokazujes kako jedva cekas priliku da blatis BiH. Jarane ba sam sebe porices. Pricas o sekularnosti drzave i da nema nikakve veze sa "umjetnoscu" (odkada je umjetnost da se dvojica istoga spola fataju, al hajde, valjda je to za tebe umjetnost) pa sto ti onda smeta da to organizujemo za 15 Avgust u Medjugorju. Sta fali "Umjetnost" je?kockica_kockica wrote:
ja ne mogu da vjerujem kakve ti gadosti pises po forumu... boze sacuvaj
![]()
cevapxs (extra small)
Bih je sekularna drzava, vjerski praznici nemaju veze sa desavanjima iz umjetnosti .. nije provokacija...
O vehabijama ne zelim kometarisati... slike dovoljno govore za njih.. jedna slika 1000 rijeci![]()
Ovo sto si napisao pod tackom 3 veoma mnogo govori o tebi...![]()
![]()
fuj fuj fuj
-
Judge_Dread
#384 Re: Novi progoni u Sarajevu
Egfakinzaklti cevapjustika_sa wrote:a ti misliš da postoji razlika između vehabija i tih koji bi napadali, proganjali, premlaćivali ljude na Q festu u Međugorju?! fašizam je fašizam... ma ko god da ga sprovodi...
Kontas ??????
Last edited by Judge_Dread on 29/09/2008 11:20, edited 1 time in total.
-
cevapXXL
#385 Re: Novi progoni u Sarajevu
Nekontam sto je odjenom sada "pljuvanje po tudjem"? Vecina vas je se slozila ovdje da je to ok da se za vrijeme ramazana odrzi itd itd...sada odjednom gledate vjerske praznike kada nije u pitanju Sarajevo i uopste gradovi sto su PROBOSANSKI.Judge_Dread wrote:Takvog odgovora sam se i bojao
Ma iskreno da ti kazem JEST i to mi je problem!! Ali bi rado volio da vide ovi koji SA nazivaju Teheranom kako bi se tamo provlei ovo a da bude ferplay organizovat cemo to 15. Avgusta.prvo kazes u svom postu sto ti tesko pada sto se pljuje po sarajevu al onda tebe ne smeta pljunuti po necem drugom ko ono haj nema veze nije "nase". Ne sumnjam ja da bi se i dole isto desilo kao u sarajevu ali to ne mjenja na stvari da se miris teherana siri. Zanimljiva mi je ova relativizacija problema i smaozavaravanje tipa "da vidis tamo" kao da time nestaje ovo ovdje ??
-
Bušman
#386 Re: Novi progoni u Sarajevu
A sta je problem u blacenju drzave koja je vec odavno u blatu? Sta treba, da govori da je sve uredu, divno, krasno, ruzicasto?
-
Judge_Dread
#387 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ocito ne kontas ili namjerno neces.cevapXXL wrote:Nekontam sto je odjenom sada "pljuvanje po tudjem"? Vecina vas je se slozila ovdje da je to ok da se za vrijeme ramazana odrzi itd itd...sada odjednom gledate vjerske praznike kada nije u pitanju Sarajevo i uopste gradovi sto su PROBOSANSKI.Judge_Dread wrote:Takvog odgovora sam se i bojao
Ma iskreno da ti kazem JEST i to mi je problem!! Ali bi rado volio da vide ovi koji SA nazivaju Teheranom kako bi se tamo provlei ovo a da bude ferplay organizovat cemo to 15. Avgusta.prvo kazes u svom postu sto ti tesko pada sto se pljuje po sarajevu al onda tebe ne smeta pljunuti po necem drugom ko ono haj nema veze nije "nase". Ne sumnjam ja da bi se i dole isto desilo kao u sarajevu ali to ne mjenja na stvari da se miris teherana siri. Zanimljiva mi je ova relativizacija problema i smaozavaravanje tipa "da vidis tamo" kao da time nestaje ovo ovdje ??
Ne gledam ja vjerske praznike nego ti ne bi za Bajram el eto hebe se tebe mogo bi Medjugorje. Do jaja konzistetntno
Last edited by Judge_Dread on 29/09/2008 11:25, edited 1 time in total.
-
cevapXXL
#388 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ma da jarane. J*bo radnika sto jedva prozivi vazno je sa moze pederisti po sarajevu jer tada smo rijesili sve probleme u drzavi!?! JEl to tako kontas?Bušman wrote:A sta je problem u blacenju drzave koja je vec odavno u blatu? Sta treba, da govori da je sve uredu, divno, krasno, ruzicasto?
- kockica_kockica
#389 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ja ne zivim u Medjugorju vec u Sarajevu.. to ces morati pitati one u Medjugorju sta misle da imaju festival slika i projekcije filmova 15.8....cevapXXL wrote:Ne, negovori to o meni nego o tebi. Sa tvjim postom pokazujes kako jedva cekas priliku da blatis BiH. Jarane ba sam sebe porices. Pricas o sekularnosti drzave i da nema nikakve veze sa "umjetnoscu" (odkada je umjetnost da se dvojica istoga spola fataju, al hajde, valjda je to za tebe umjetnost) pa sto ti onda smeta da to organizujemo za 15 Avgust u Medjugorju. Sta fali "Umjetnost" je?kockica_kockica wrote:
ja ne mogu da vjerujem kakve ti gadosti pises po forumu... boze sacuvaj
![]()
cevapxs (extra small)
O vehabijama ne zelim kometarisati... slike dovoljno govore za njih.. jedna slika 1000 rijeci![]()
Ovo sto si napisao pod tackom 3 veoma mnogo govori o tebi...![]()
![]()
fuj fuj fuj
Tolerancija je vrlo velika stvar za one koji mogu biti iznad primitivizma cevapcicu... Ja ne blatim BiH ... ni jednom jedinom rijecju nisam oblatila BiH.. Ja volim ovu nasu drzavu vise nego ti to mozes zamisliti... zato sam bila ranjena 1994. godine...
Oni se nisu fatali cevapcicu vec su gledali slike i sklupture... i trebali su prikazivati filmove... nije bilo fatacine jer vidis oni to rade u svoja 4 zida a ne javno... za razliku od nas hetero koji to napravimo u sred parka na ocigled sviju i jos se dicimo time a ovamo moralisemo kako nam smeta ovo ili ono...
-
cevapXXL
#390 Re: Novi progoni u Sarajevu
Pa jarane tebi niko nebrani da ti svog momka dovedes sebi u stan pa da radite sto god hocete...ili?Judge_Dread wrote:cevapXXL wrote:Ocito ne kontas ili namjerno neces.Judge_Dread wrote: Nekontam sto je odjenom sada "pljuvanje po tudjem"? Vecina vas je se slozila ovdje da je to ok da se za vrijeme ramazana odrzi itd itd...sada odjednom gledate vjerske praznike kada nije u pitanju Sarajevo i uopste gradovi sto su PROBOSANSKI.
Ne gledam ja vjerske praznike nego ti ne bi za Bajram el eto hebe se tebe mogo bi Medjugorje. Do jaja konzistetntno)))))Tu ti je i odgovor na ono sta je "nase". Ishod bi bio isti no time sto cu sad pricat kako bi se isti proveli u medjugorju nece nestat to kako se drugaciji pa makar i pederi u konkretnom slucaju provde u SA. Ja zivim u sarajevu i to me interesuje a tebi ako ce bit lakse sa dozivljanjem sarajeva ukljuci i hilandar i zdi placa pa si maksimalno olaksaj.
-
Judge_Dread
#391 Re: Novi progoni u Sarajevu
Napokon nesto i od tebe. Svi se mi pitamo jesu li to pederi glavni problem ove drzave???? Ispade ostalo med i mljeko ubismo se od GDP-a i ostalih blagodeti. Kad ti isti dezurni seratori i kvazimoralisti budu jednako vazili po medijima i institucijama o radniku o kojem ti govoris onda ce biti OK. Al ne lakse je primitivnu masu zabavljati pederima i napadima na bosnjastvo. Od toga se tako dobro zivi. Al ne ja i ti niti taj radnik.cevapXXL wrote:Ma da jarane. J*bo radnika sto jedva prozivi vazno je sa moze pederisti po sarajevu jer tada smo rijesili sve probleme u drzavi!?! JEl to tako kontas?Bušman wrote:A sta je problem u blacenju drzave koja je vec odavno u blatu? Sta treba, da govori da je sve uredu, divno, krasno, ruzicasto?
-
Judge_Dread
#392 Re: Novi progoni u Sarajevu
Mislim da bi mi se zena bunilacevapXXL wrote: Pa jarane tebi niko nebrani da ti svog momka dovedes sebi u stan pa da radite sto god hocete...ili?
nego salu na stranu jel ti to sva argumentacija
-
evo.mene
-
Judge_Dread
#394 Re: Novi progoni u Sarajevu
kakve veze ovo ima sa temom ?
- piupiu
#395 Re: Novi progoni u Sarajevu
Pitanje:cevapXXL wrote:
Ma jarane ba nemam volje vise....kada vas ovdjhe vecina nevidi dalje od vrha svoga nosa i samo ceka priliku da mogne
1) Da tacno za 27. Noc i uopste za ramazan, taj QF se dogadja, mislim da je vise nego ocito da se radi o provokaciji!
2) Da Vehabije (koje inace striktno prakticiraju vjeru), za vrijeme ramazana se mlate po ulicama, a da je svim muslimanima
za vrijeme ramazana zabranjeno ratovanje odnosno cak ni Muhammed a.s. nije ratovao za vrijeme ramazana. Ko se imalo poznaje
u islamu pitace sam sebe kakve su sada to igre ovdje!?!
i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.
1) Je l' bi bilo ok da su organizovali QF mimo ramazana?
2) Je l' bi bilo ok da su ih Vehabije tukle, ali isto tako mimo ramazana?
- ProS
#396 Re: Novi progoni u Sarajevu
ne shvatam samo muslimane,kojima je uvreda ovo,na ramazan...
zar bi nevjernici trebali odgoditi sve aktivnosti tokom ramazana,pogotovu ovako zatvorene i necujne osim u medijima
ovo nije muslimanska drzava i grupa sa prosvjeda nije samo grupa,jer je podrzana vecinski,ne radi se o desecima ljudi nikad..
ponavljam,ovo nije muslimanska drzava jer ovdje razlicito ne bi trebalo osjetiti nelagodu i ugrozenost...
zar bi nevjernici trebali odgoditi sve aktivnosti tokom ramazana,pogotovu ovako zatvorene i necujne osim u medijima
ovo nije muslimanska drzava i grupa sa prosvjeda nije samo grupa,jer je podrzana vecinski,ne radi se o desecima ljudi nikad..
ponavljam,ovo nije muslimanska drzava jer ovdje razlicito ne bi trebalo osjetiti nelagodu i ugrozenost...
-
cevapXXL
#397 Re: Novi progoni u Sarajevu
hehehe cerka mu bas dobra
-
cevapXXL
#398 Re: Novi progoni u Sarajevu
meni smeta sto je za vrijeme ramazana jarane. A pederi me toliko interesuju koliko i vehabije....zaboli me ona stvar za obadvoje kontas?piupiu wrote:Pitanje:cevapXXL wrote:
Ma jarane ba nemam volje vise....kada vas ovdjhe vecina nevidi dalje od vrha svoga nosa i samo ceka priliku da mogne
1) Da tacno za 27. Noc i uopste za ramazan, taj QF se dogadja, mislim da je vise nego ocito da se radi o provokaciji!
2) Da Vehabije (koje inace striktno prakticiraju vjeru), za vrijeme ramazana se mlate po ulicama, a da je svim muslimanima
u islamu pitace sam sebe kakve su sada to igre ovdje!?!
i 3) imamo mi puno i ostalih lokacija koje su "fine" za odrzavanje QF recimo Medjugorje.
1) Je l' bi bilo ok da su organizovali QF mimo ramazana?
2) Je l' bi bilo ok da su ih Vehabije tukle, ali isto tako mimo ramazana?
-
cevapXXL
#399 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ma misli tip ba da sam vehabija hehehehe al mala je dobra heheheheJudge_Dread wrote:kakve veze ovo ima sa temom ?
-
evo.mene
#400 Re: Novi progoni u Sarajevu
pa nikakve...Judge_Dread wrote:kakve veze ovo ima sa temom ?