Taman treba Bozic, Nova Godina, Drugi Bozic, Druga Nova godina itd.muha_sa wrote:jebem te živote![]()
kud ovo procitahsjeba mi vikend
I ono isto u vezi Srbije i Miga.
Taman treba Bozic, Nova Godina, Drugi Bozic, Druga Nova godina itd.muha_sa wrote:jebem te živote![]()
kud ovo procitahsjeba mi vikend
emmir1 wrote:Ne bih ja omalovažavao Bakira niti podcjenjivao njegovu mudrost ma koliko meni bio odvratan.
Vidimo u zadnjih mjesec dva šta se dešava
Posjeta Iranu od nekoliko dana
Posjeta Turskoj
Posjeta premijera Pakistana od 3 dana
Mislim to su veliki igrači na svjetskoj sceni, vojne i nuklearne sile koje imaju uticaj u svijetu, te 3 države imaju skoro 400 miliona stanovnika.
Jasno da Bakir ostaje privržen Zapadu, USA i Nato i to je njegova jasna politika no svakako da su ove 3 države prevažne a posebno imaju uticaj na Rusiju kojoj su ključni saveznici.
A što se tiče ove valjda nanovo destabilizacije, nikad se nije ni prestalo sa pokušajima, šta se dobilo.
Dobilo se da odlazak Hrvata poprima razmjere egzodusa, teško da će ikad se više oporaviti u BIH, ostali su faktor od pola Mostara u nekoliko opština do Tomislav Grada.
Gledam izvještaj Hrvatske o migraciji, svake godine se povećava broj doseljenih iz BIH
Što se tiče Srba takođe odlazak je masovan uz strahovito loš natalitet.
Referendum je najbolje pokazao koliko je Srba ostalo u BIH, izlaznost jedva preko 50 posto.
Jest na papiru, no izlaznost je bila preko 90 posto samo što ljudi sa spiskova nema više u BIH.
Znam masu ljudi iz RS i ko god ima mogućnost gleda da mu djeca studiraju u Beogradu, od te djece se rijetko ko vrati.
Hrvati i Srbi imaju rezervne države u kojima je bolja situacija i stabilnije su zemlje, ko ima mozga neće da trpi stalne blokade Dodika i kompanije jer on ima vremena i pune dzepove
Mi Bošnjaci nemamo rezervne države i najmanje odlazimo, stoga i na popisu smo iznad 50 posto a to je posljedica upravo blokada zadnjih 10 godina
I kako nastavljaju sa blokadama tako će ta razlika u procentima da raste
Koga imas to u Turskoj.Alfons Kauders wrote:
Jel te strah? Ja vec poceo pakovati torbe za Tursku...![]()
Bas u slatki u zadnje vrijeme. Prijete ratom i rasturanjem drzave, a u isto vrijeme nisu u stanju ni nasteliti izbore u "hrvatskom" Stocu, gradicu s jednim semaforom u kojem vladaju vec 25 godina.
Jao pričeAlfons Kauders wrote:Bakir je manje-vise zavsena prica, tesko da se moze odrzati dovoljno dugo da vam pomogne. Sorry, morate naci novog igraca, a Radoncic je zauzet.Hafis wrote:Iskreno, kada se čovjek malo dublje zamisli: mislim da vam Bakir ipak nije dorastao situaciji, pogotovo nadolazećim vremenima.
Unatoč nekakvoj mistifikaciji o nekakvim njegovim vezama s turskim babom i nekakvim saudijama i tricama, on je ipak politički autsajder. Dobar za lokalnih minderluka i namještanja biznisa svojoj ekipi i tu se završavaju njegove sposobnosti. Mislim da je pušiona žešća ostane li na čelu SDA. Hoću reći, izjebat će ga ovi mangupi u trci na dulje staze.
Svoj ti pos'o. Drži sve poluge koje su najbitnije u ovoj priči. Čak i viška.MikroBelaj wrote:Bake moze jahat po opcini centar,dalje tesko,a 2018 ni to
Mozemo pazarit, nesto opet pricaju u croatiji da ce mirovine bojovnika ponovo na reviziju, pa jos da se sta obere sto ti je kod kuma ostalo, prije puta u DojclandHafis wrote:Jao pričeAlfons Kauders wrote:Bakir je manje-vise zavsena prica, tesko da se moze odrzati dovoljno dugo da vam pomogne. Sorry, morate naci novog igraca, a Radoncic je zauzet.Hafis wrote:Iskreno, kada se čovjek malo dublje zamisli: mislim da vam Bakir ipak nije dorastao situaciji, pogotovo nadolazećim vremenima.
Unatoč nekakvoj mistifikaciji o nekakvim njegovim vezama s turskim babom i nekakvim saudijama i tricama, on je ipak politički autsajder. Dobar za lokalnih minderluka i namještanja biznisa svojoj ekipi i tu se završavaju njegove sposobnosti. Mislim da je pušiona žešća ostane li na čelu SDA. Hoću reći, izjebat će ga ovi mangupi u trci na dulje staze.Veliš sad će ubrzo smjena na kormilu. Neće vam ga Bake sjahat s vrata dok ga crna zemlja ne proguta od starosti (k'o i babo mu).
Nego rođak, treba li vam gore plinskih maski slati, ima u mog kuma nekih zaliha...ostalo od domovinskog rata. Taman ćete nam se poTušiti gore prije vremena
Dok je Cace Incka, nema problema za tradiciju jos valja putovat malo preko sahovnice pa preko ljiljana, pa opet do sahovniceHafis wrote:Svoj ti pos'o. Drži sve poluge koje su najbitnije u ovoj priči. Čak i viška.MikroBelaj wrote:Bake moze jahat po opcini centar,dalje tesko,a 2018 ni to
Rođo iz Tuzle kaže ''Bakir je manje-vise zavsena prica'' ?! Nešto ne vidim nikakvog delegata na bošnjačkom obzoru koji bi ga mogao maknuti iz sedla za dugi niz godina. To ti je tapija.
Nego, ne znam kolika su mu djeca i vole li i oni politiku. Šteta bi bilo mjenjati tradiciju s koljena na koljeno.
Hafis wrote:Svoj ti pos'o. Drži sve poluge koje su najbitnije u ovoj priči. Čak i viška.MikroBelaj wrote:Bake moze jahat po opcini centar,dalje tesko,a 2018 ni to
Rođo iz Tuzle kaže ''Bakir je manje-vise zavsena prica'' ?! Nešto ne vidim nikakvog delegata na bošnjačkom obzoru koji bi ga mogao maknuti iz sedla za dugi niz godina. To ti je tapija.
Nego, ne znam kolika su mu djeca i vole li i oni politiku. Šteta bi bilo mjenjati tradiciju s koljena na koljeno.