zateznistub wrote:Nije stvar u mostu i materijalima, druge stvari su ...ma đaba ja pisem...šatirana_ljubičica wrote:zateznistub wrote:Ukoliko to nije kartonska kučica za ptičice, jako bih volio vidjeti vaša ostvarenja
O ne, ponovo on sa istim folom![]()
![]()
Zar nisi lijepo rekao da ćeš drugačije razmišljati ako saznaš da je most završen?
uzdravlje
Novi most na Skenderiji
- šatirana_ljubičica
#201 Re: Novi most na Skenderiji
-
Umalo popisivac
#202 Re: Novi most na Skenderiji
Mislim da bi bilo puno ljepse da su jednostavno komplet ogradu napravili od ovog kurtona i cao. Ili da ga uopce nisu ni koristili. Ovako je bezveze.
-
bull21
#203 Re: Novi most na Skenderiji
Usraše centar grada sa svojim pametovanjem. Onaj most, pa zgrade pa sad i ovo sranje...
- šatirana_ljubičica
#204 Re: Novi most na Skenderiji
Skontali u po frke da ako se bude neko slučajno uhvatio za ogradu da će mu ostati hrđa po prstima pa brže bolje stavili makar držače normalne a to što odudara jedno od drugog ma hajde svakako smo mi papci koji ne znaju šta je umjetnost 
-
Umalo popisivac
#205 Re: Novi most na Skenderiji
Vrlo lako da je upravo to. 
- zateznistub
#206 Re: Novi most na Skenderiji
Vjerovatno, ali treba malo sacekati da ovo poprimi konacnu "boju". Vjerovtno ce s vremenom prestati "curenje" korozije. Sudeci bar po ovim slikama ostalih objekata sa istim materijalom.Umalo popisivac wrote:Mislim da bi bilo puno ljepse da su jednostavno komplet ogradu napravili od ovog kurtona i cao. Ili da ga uopce nisu ni koristili. Ovako je bezveze.
Samo da se neko ne upesini od iste...
- Logovan
#207 Re: Novi most na Skenderiji
Prosao maloprije pored mosta i malo bolje ga pogledao nego prije, a sad se kajem sto sam uopste isao da ga vidim.
Fakat su ruzne one tamne ploce ili sta li su vec. Fuj. Nisam nikakav znalac, ne pravim se pametnjakovic, ali ono je dno dna.
Pa onaj most kod Likovne akademije je daleeeeeekoooo bolji i ljepsi i svasta nesto.
Fakat su ruzne one tamne ploce ili sta li su vec. Fuj. Nisam nikakav znalac, ne pravim se pametnjakovic, ali ono je dno dna.
Pa onaj most kod Likovne akademije je daleeeeeekoooo bolji i ljepsi i svasta nesto.
- insomnia78
#208 Novi most na Skenderiji
Jel' moze proci, npr. zastupnistvo, vitrine isl. Aston Martina za Fr u elitnom dijelu Pariza?zateznistub wrote:Ukoliko to nije kartonska kučica za ptičice, jako bih volio vidjeti vaša ostvarenja
Onda npr ovi prozori, industrijsko lakiranje, powder coating sto bi reko svabo rus i englez plus postavljanje

Evo i ovo npr, pjeskarenje, lakiranje i postavljanje

Jesmo rijesili reference?
Smijem sad reci da cisto sumnjam da se ondje radi o toj vrsti celika a i ako je stvarno to taj odredjeni celik onda se on ni u kom slucaju na kombinuje sa inoksom i bijelim mermerom?
Zasto ti je toliko tesko priznati da su zasrali?
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Last edited by insomnia78 on 06/09/2014 17:20, edited 1 time in total.
-
Bl0od
#209 Re: Novi most na Skenderiji
E da mi je vidjeti kome je ono lijepo.
Ako su htijeli da privuce paznju, uspjeli su, ali brate nije fazon da mi svaki put privuce paznju svojom ruznocom.
Ako su htijeli da privuce paznju, uspjeli su, ali brate nije fazon da mi svaki put privuce paznju svojom ruznocom.
-
FrozenCastle
#210 Re: Novi most na Skenderiji
"Vidimo se kod hrđavog mosta"Cossack wrote:Most zvani Korozija će postati nova čeka!
-
FrozenCastle
-
Umalo popisivac
- muha_sa
#213 Re: Novi most na Skenderiji
uvalili im nakav plehUmalo popisivac wrote:Evo sta sam ja nasao o ovome cudu.
http://www.corten.com/frequently-asked-questions.html
al je bitno šta strucnjaci kažu.
http://tvsa.ba/ba/vijesti/videozavrsen_ ... a_poljubac
Stručnjaci kažu da nije zahrđala,
- zateznistub
#214 Re: Novi most na Skenderiji
Za vozilo nisam pitao, kao ni gdje zivis. Sto se zanimanja tice, uz 9k + postova dobro stignes sve ovo...insomnia78 wrote:Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalkzateznistub wrote:Ukoliko to nije kartonska kučica za ptičice, jako bih volio vidjeti vaša ostvarenja
- muha_sa
#215 Re: Novi most na Skenderiji
djeS komšozateznistub wrote:Za vozilo nisam pitao, kao ni gdje zivis. Sto se zanimanja tice, uz 9k + postova dobro stignes sve ovo...insomnia78 wrote:Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalkzateznistub wrote:Ukoliko to nije kartonska kučica za ptičice, jako bih volio vidjeti vaša ostvarenja
- cyprus
#216 Re: Novi most na Skenderiji
''Simbolika mosta je da svojim izgledom i svjetlosnim efektima poziva na prijateljstvo i ljubav među ljudima''
A vi zapeli za hrđu, jeste papci
A vi zapeli za hrđu, jeste papci
- zateznistub
#217 Re: Novi most na Skenderiji
Vala bas!muha_sa wrote: djeS komšošta mai
jebala ih korozija, što fino ne kažu--to je pleh debljine 5mm koji ce korodirat i vozdra, a ne folirat nas
Ma nema nista vrijedno pomena. staro-poderano. Pozdravi raju tamo.
-
L u c i f e r
#218 Re: Novi most na Skenderiji
A jesmo glup narod ko qurac...Will the rust stain the surrounding areas?
Yes, rust runoff will likely stain the surrounding areas.
-
julisiz es grant
#219 Re: Novi most na Skenderiji
Fino pišu da ne treba ovo koristiti gdje ima puno kiše, a ove godine bog dao u nas suša, taman da se taj zaštitni sloj hrđe formira i ne razljeva okoloL u c i f e r wrote:A jesmo glup narod ko qurac...Will the rust stain the surrounding areas?
-
L u c i f e r
#220 Re: Novi most na Skenderiji
Milina...julisiz es grant wrote:Fino pišu da ne treba ovo koristiti gdje ima puno kiše, a ove godine bog dao u nas suša, taman da se taj zaštitni sloj hrđe formira i ne razljeva okoloL u c i f e r wrote:A jesmo glup narod ko qurac...Will the rust stain the surrounding areas?
Kako će ona bijela boja fino izgledati kad se ukelja hrđom...
- insomnia78
#221 Novi most na Skenderiji
Kak'o vozilo?zateznistub wrote:Za vozilo nisam pitao, kao ni gdje zivis. Sto se zanimanja tice, uz 9k + postova dobro stignes sve ovo...insomnia78 wrote:Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalkzateznistub wrote:Ukoliko to nije kartonska kučica za ptičice, jako bih volio vidjeti vaša ostvarenja
Firma u kojoj radim i ja licno smo izmedju ostalog ucestvovali u izradi i postavljanju "vitrina" i izloga za predstavnistvo AM u Parizu, nazalost
Ne ne zivim u Parizu
Ne pisem ovo da bih se nesto pofalio nego ti odgovaram na tvoje pitanje o nasim "radovima"
Ipak je malo vise od kucice za ptice
Kao neko ko zaradjuje hljeb baveci se industrijskim lakiranjem ili ti ga powder coating-om mislim da sam donekle pozvan da kazem svoje misljenje oko ograde mosta i farbanju odnosno nefarbanju iste
Znas sta je ovdje u pitanju, u projektu je vjerovatno stavljen i garant naplacen taj "hrdjajuci" celik, po meni glupo u kombinaciji sa inoxom i ovim bijelim mermerom, al' je Bošnjo odlučio metnuti obični pleh
Ka'e, uceraj mu svakako ce zahrdjati
-
Umalo popisivac
#222 Re: Novi most na Skenderiji
To su finte. Ovo je celik koji je namijenjen da hrdja pa je zato OK.
Inace, po mom misljanju jos je do materijala najmanji problem. Jednostavno su ruzno to izveli. Bijela podloga na koju ce se slijevati hrdja. Mislim da bi bili fino da su napravili nesto u stilu kao Eifelov most.

Al opet bolji je i materijal na Eifelovom mostu. Sta ti je trgovina. Prodaju ljudi hrdjavi metal i onda to neko ugradi na most.
Ajd, bar ga niko nece ukrasti. 
Inace, po mom misljanju jos je do materijala najmanji problem. Jednostavno su ruzno to izveli. Bijela podloga na koju ce se slijevati hrdja. Mislim da bi bili fino da su napravili nesto u stilu kao Eifelov most.
Al opet bolji je i materijal na Eifelovom mostu. Sta ti je trgovina. Prodaju ljudi hrdjavi metal i onda to neko ugradi na most.
- muha_sa
#223 Re: Novi most na Skenderiji
insomnia78 wrote:
Kak'o vozilo?
Firma u kojoj radim i ja licno smo izmedju ostalog ucestvovali u izradi i postavljanju "vitrina" i izloga za predstavnistvo AM u Parizu, nazalostne vozim AM
Ne ne zivim u Parizu
Ne pisem ovo da bih se nesto pofalio nego ti odgovaram na tvoje pitanje o nasim "radovima"
Ipak je malo vise od kucice za ptice
Kao neko ko zaradjuje hljeb baveci se industrijskim lakiranjem ili ti ga powder coating-om mislim da sam donekle pozvan da kazem svoje misljenje oko ograde mosta i farbanju odnosno nefarbanju iste
Znas sta je ovdje u pitanju, u projektu je vjerovatno stavljen i garant naplacen taj "hrdjajuci" celik, po meni glupo u kombinaciji sa inoxom i ovim bijelim mermerom, al' je Bošnjo odlučio metnuti obični pleh
Ka'e, uceraj mu svakako ce zahrdjati
- insomnia78
#224 Re: Novi most na Skenderiji
Pa znas ti Muha ta majstorska uzimanja
- muha_sa
#225 Re: Novi most na Skenderiji
ma jašta vec znaminsomnia78 wrote:Pa znas ti Muha ta majstorska uzimanja