http://www.merkur.eu/bih/index.html?geoip=0
Moderator: anex

JACAJMO SLOVENACKU EKONOMIJUDaysleepeR wrote:jest neka se otvara samo je problem što je top menadžmet slovenački, što su dobavljači sve slovenačke firme, banke, osiguranje, sve živo
slaba korist za državu
Crnjak... ali istinitoMommy's_little_ Monster wrote:kakve bi gradjani imali koristi od toga da u ovome svemu ima i "koristi za drzavu"?
svejedno bolje da se otvara nego da se ne otvaraDaysleepeR wrote:jest neka se otvara samo je problem što je top menadžmet slovenački, što su dobavljači sve slovenačke firme, banke, osiguranje, sve živo
slaba korist za državu
samo nek' se otvara, i SAV PROFIT U SLOVENIJUd2 wrote:svejedno bolje da se otvara nego da se ne otvaraDaysleepeR wrote:jest neka se otvara samo je problem što je top menadžmet slovenački, što su dobavljači sve slovenačke firme, banke, osiguranje, sve živo
slaba korist za državu
Ako taj cetnik odluci redati topove - NECE ON GLEDATI koje su i cije tikve ......d2 wrote:pogledajmo to ovaok
ako ti dodje cetnik za 10 godina da ti reda topove oko gradova ako u tim gradovima bude samo tvoja tikva najebao si, ako pored te tvoje tikve bude malo stranih trznih centara, stranih fabrika i ostalog nece niko ni pomisliti da reda topove
nadam se da sam bio jasan.
Slozio bih se djelimicno sa ovim, ipak nije isto kada ljudima propadne investicija od X miliona €. Meni je licno drago sto USAd2 wrote:pogledajmo to ovaok
ako ti dodje cetnik za 10 godina da ti reda topove oko gradova ako u tim gradovima bude samo tvoja tikva najebao si, ako pored te tvoje tikve bude malo stranih trznih centara, stranih fabrika i ostalog nece niko ni pomisliti da reda topove
pa ne znam bas koliko bi slovence zabolio q za propadanje neke investicije u BiH, svakako su to ili pare od pranja u Slo, pare koje su odavde vec i pokupili pocetkom rata ili pare ulozene preko investicijskih fondova - citaj kupovinom certifikata - a dobijanjem koliko-toliko vrijednih firmi koje prave prave pare! kako god, mislim da bi ih trebalo pustiti jos malo da investiraju pa im to sve lijepo konfiskovat i zatjerat ih u 3 PM pa na kvadrat, makar nikad ne vidjeli EU....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slozio bih se djelimicno sa ovim, ipak nije isto kada ljudima propadne investicija od X miliona €. Meni je licno drago sto USAd2 wrote:pogledajmo to ovaok
nadam se da sam bio jasan.i Turska punom parom grade svoje nove ambasade, lijepo je imati prijatelja kome se mozes obratiti za pomoc.
Sa otvaranjem Merkura nadam se da ce OBI malo spustiti cijene, zdrava konkurencija za potrosace uvijek dobro dodje.
ovaj nas je valjda mims merkur.... eh sad i to moze ipak dovesti do zabune i ovo postaje pravno pitanje. sud sve moze rijesiti ali u ciju korist... cini mi se da sam negdje procitao da u ssp sporazumu pise da moramo u roku 6godina rijesiti sve sporove oko TM (C) (R) sa inostranim firmama i koliko sam shvatio u korist tih firmi koje dolaze iz eukomeba wrote:Ne kontam kako mogu u BiH biti dva trgovinska lanca sa istim imenom.Jedan je nas domaci(MIMS),drugi ovaj slovenacki.
Moram reci da je nas Merkur odlican,ne zaostaje nista za evropskim trgovinskim lancima,a sto je meni najvaznije forsira domace prizvode.U Konzumu ima malo bh proizvoda,u Robotu takodje.
komeba wrote:Ne kontam kako mogu u BiH biti dva trgovinska lanca sa istim imenom.Jedan je nas domaci(MIMS),drugi ovaj slovenacki.
Moram reci da je nas Merkur odlican,ne zaostaje nista za evropskim trgovinskim lancima,a sto je meni najvaznije forsira domace prizvode.U Konzumu ima malo bh proizvoda,u Robotu takodje.
Skrenuo si sa teme ali u svakom slucaju ako tvoja ' tikva ' na ramenima zavisi od broja trznih centara Slo , Hr ..ili .bilo koga onda bolje da je nemas jer ne zasluzujes da je imas .Prije rata je bilo malo veca fora u Sarjevu nego li neki Markator ( naime bio njemacki WW ) pa cetnici navalise .A ne bi zapucali po Sarajevu da si ti imao cime po Bg i po Trebinju i po Podgorici .Ne bi .Tako i buducnosti .Samo bosanska puska ce te spasiti .Niko drugi i nista drugo .Da sam predsjednik Bosne dnevno bi prozvidio oruzja i municije vise od Amerike . NATO pakt ti nije sacuvo glavu u srebrenici a sacuvace ti je slovenacka samposluga .Svastad2 wrote:pogledajmo to ovaok