Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
- Altsa
#76 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
ja mislim da gradonacelnik niposto ne bi trebao biti iz sarajeva 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#77 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
?Altsa wrote:ja mislim da gradonacelnik niposto ne bi trebao biti iz sarajeva
- DaysleepeR
#78 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
e pa ta 63 glasa SDP može samo sanjati...madner wrote:
To je 55 glasova od 124, treba im 63.
- madner
#79 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
NS + SDP ima isto glasova kao i SDA + SBiH.DaysleepeR wrote:e pa ta 63 glasa SDP može samo sanjati...madner wrote:
To je 55 glasova od 124, treba im 63.
BPS ima 9 glasova (ali opet nije dovoljno)
Ko ce napravit kakav tal, pojma nemam.
-
mostarac
#80 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
SDP ako bude htio imace gradonacelnika i to je jasno kao dan.
Svaki tal sa SDA, a ukoliko neko drugi ima sansu, je totalno politicko samoubistvo koje nijedna stranka nece rizikovati, bar nijedna zdrave pameti i cistog razuma.
Svaki tal sa SDA, a ukoliko neko drugi ima sansu, je totalno politicko samoubistvo koje nijedna stranka nece rizikovati, bar nijedna zdrave pameti i cistog razuma.
- veljaca
#81 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
PA NORMALNO JE DA I NEMERE. Ne moze to svako - samo ODABRANI ...The 51st State wrote:takav covjek i ne mere biti strumf.mIRCerka wrote:a Damir je nama znao doci u skolu da polaze predmete direkt s linije...pa cistacice ludile jer dodje sav upeckan od dobrinjske gline i polaze zadnji razred srednje skole...Jazz_Junkie wrote:Ako je tako, onda predlazem Mircerku za nacelnicu grada Sarajeva.
i jedino sto mu fakat zamjeram je sto je i sa svojih 34 godine u guzici i dalje pitar...to mu nikad halalit necu...
I zato bih voljela da novi Gradonacelnik shvati sta je sve unutar GRADA i da se ponasa makar ko virtuelni otac/majka grada...
A za tebe Mirci
Vezano za temu- ako vec MORADNE biti neko iz SDP-a ja bih licno vise volis Slavisu Sucura za tu funkciju .....
- DaysleepeR
#82 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
nije istina
SDA je (realnost) apsolutni pobjednik ovih izbora kad je FBIH u pitanju
volja građana
dakle nema političkog samoubistva
volja građana
- suncica24
#83 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Nema sansi da NS podrzi SDP.
Cista racunica kaze da bi, stranka koja je svoj marketing izgradila na "pfuj SDP" na slijedecim izborima ostala bez glasova.
sto znaci da ce NS ostati u domenu "hebali bi se, a da im ne udje", tj. pokusat ce da ne podrze nikoga, pa makar to islo na stetu svih nas.
Sto se tice BPS-a... oni bi, ako vec prate drzavnu politku, mogli biti u "koaliciji" sa SDP-om, naravno, samo po nekim pitanjima, ali to nije dovoljno za izbor gradonacelnika-ce.
A s druge strane, SDA i SBIH su zastave vezale kad i kad, i njihovi cvorovi su puno cvrsci nego sto mi mislimo.
Tako da...
Cista racunica kaze da bi, stranka koja je svoj marketing izgradila na "pfuj SDP" na slijedecim izborima ostala bez glasova.
sto znaci da ce NS ostati u domenu "hebali bi se, a da im ne udje", tj. pokusat ce da ne podrze nikoga, pa makar to islo na stetu svih nas.
Sto se tice BPS-a... oni bi, ako vec prate drzavnu politku, mogli biti u "koaliciji" sa SDP-om, naravno, samo po nekim pitanjima, ali to nije dovoljno za izbor gradonacelnika-ce.
A s druge strane, SDA i SBIH su zastave vezale kad i kad, i njihovi cvorovi su puno cvrsci nego sto mi mislimo.
Tako da...
Last edited by suncica24 on 08/10/2008 11:04, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#84 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Pa znam da nije jedini, ali o njemu sam pricala...veljaca wrote:
PA NORMALNO JE DA I NEMERE. Ne moze to svako - samo ODABRANI ...![]()
![]()
![]()
a takav covjek ( kao Damir ) MERE biti samo pitarcic ....
A za tebe Mirci- nije Damir sam radio ovo boldirano - ja ih znam na desetine i desetine a sada su na margini dogadjanja, a na zalost neki i u mezarima kao sehidi..... ( a dali su puno vise od Damira u ratu ......- ako treba navescu ti primjer nekolicine mladica - djece iz moje Dobrinjske jedinice ... )
Vezano za temu- ako vec MORADNE biti neko iz SDP-a ja bih licno vise volis Slavisu Sucura za tu funkciju .....
Kakad je Slavisa za govornicom? Jel ubojit?
-
mostarac
#85 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
DaysleepeR wrote:nije istina
volja građana
pa sta mislis kako bi glasaci NS ili jos gore BPS-a gledali na drzanje za ruke njihove stranke sa SDA minder efendijama
Ja mislim da bi bili odusevljeni i iduce izbore slozno izasli na glasanje da podrze takve moralne velicine
-
The 51st State
#86 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
sta je papandreu, jeli to sumnjas u moju pismenost, za vas su i pitari mentalitet koji ne MERETE ni dosanjati i za nadalje postedi nas seljackog ironiziranja.PA NORMALNO JE DA I NEMERE. Ne moze to svako - samo ODABRANI ...![]()
![]()
![]()
A za tebe Mirci- nije Damir sam radio ovo boldirano - ja ih znam na desetine i desetine a sada su na margini dogadjanja, a na zalost neki i u mezarima kao sehidi..... ( a dali su puno vise od Damira u ratu ......- ako treba navescu ti primjer nekolicine mladica - djece iz moje Dobrinjske jedinice ... )
-
mIRCerka
#87 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
cemu takav komentar zivota ti?The 51st State wrote:sta je papandreu, jeli to sumnjas u moju pismenost, za vas su i pitari mentalitet koji ne MERETE ni dosanjati i za nadalje postedi nas seljackog ironiziranja.PA NORMALNO JE DA I NEMERE. Ne moze to svako - samo ODABRANI ...![]()
![]()
![]()
- moler
#88 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
ta bi ti se mogla i ostvariti jer nije prošao za akademika pa ako u mandatu gradonačelnika napiše neki rad možda ga uguraju u akademijuradeljas wrote:iz pouzdanih izvora (koji bi zelili da ostanu anonimni)saznajem da ce sdp postaviti nikog drugog nego svog predsjednika lagumdziju za gradonacelnika.
e sad sto njemu i njima to treba, nemam pojma. mislim da je pogresno. pogotovu ako se zna da gradonacelnik ima malo ovlasti. ali sam i sam iznenadjen. vidjecemo da li ce to moci pored sda i avaza, "najcitanije" novine i "najcitanijeg portala"
- moler
#89 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
svi smo se mi borili koji smo bili ovdje znači svima bi nam trebala neka pozicija pa nije svačije kroz grad pjevatiVincent Raine wrote:Slavisa Sucur![]()
Covjek je izabrao pravu stranu i vrijeme je da mu se sarajlije oduze na pravi nacin. Treba mu dati bar dijelic onoga za sta se borio - Sarajevo!
-
The 51st State
#90 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
pitaj veljacu.mIRCerka wrote:cemu takav komentar zivota ti?The 51st State wrote:sta je papandreu, jeli to sumnjas u moju pismenost, za vas su i pitari mentalitet koji ne MERETE ni dosanjati i za nadalje postedi nas seljackog ironiziranja.PA NORMALNO JE DA I NEMERE. Ne moze to svako - samo ODABRANI ...![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
#91 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
sukobe koje vi imate ostavite ili za RL ili za PP, nemojte temu unistavat...The 51st State wrote:pitaj veljacu.mIRCerka wrote: cemu takav komentar zivota ti?
- slavkoimamodilera
#92 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
slavkoimamodilera wrote:Bez spominjanja konkretnih imena, ja bih prvo postavio jedno pitanje... da li je konacno vrijeme da Sarajevo (kao glavni grad drzave, cijega gradonacelnika protokolarno posjecuju strane delegacije daleko vise nego bilo kojeg drugog gradonacelnika u BiH) dobije gradonacelnika koji govori engleski jezik?
- veljaca
#93 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Kao prvo SMANJI malo dozivljaj ...... ( ovo vise prijateljski savjet - jer to STETI zdravlju ... ). Kao drugo - NE VRIJEDJAJ ( ovo sa papandreuom ).....( nemas pravo na to ). Kao trece - je ne sumnjam u tvoju pismenost - zasto bih - vec sam SAMO TEBE CITIRAO i da me ti razumijes bolje, odgovorio u tom tonu i na kraju ne vrijedjaj seljake ( preko seljackog ironiziranja )- jer i na to nemas pravo .... a sto se tice strumfova i pitarcica - sve historija pokazuje - ko je kada nastao i od koga ( po cijoj diktaturi ).The 51st State wrote:sta je papandreu, jeli to sumnjas u moju pismenost, za vas su i pitari mentalitet koji ne MERETE ni dosanjati i za nadalje postedi nas seljackog ironiziranja.PA NORMALNO JE DA I NEMERE. Ne moze to svako - samo ODABRANI ...![]()
![]()
![]()
Jos jednom po meni jedan od BOLJIH kandidata za gradonacelnika Sarajeva je Slavisa Sucur.
Btw - IZVINJAVAM SE ali nije mi namjera da unistavam temu. Samo sam MORAO reagovati na prvi post od: The 51st State - koga licno i ne poznam niti imam nesto protiv njega .
-
mIRCerka
#94 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
dzizs krajst, citas mi misli pokvareni stvore!!! Ja se taman htjela uvalit u Ovalni uredslavkoimamodilera wrote:slavkoimamodilera wrote:Bez spominjanja konkretnih imena, ja bih prvo postavio jedno pitanje... da li je konacno vrijeme da Sarajevo (kao glavni grad drzave, cijega gradonacelnika protokolarno posjecuju strane delegacije daleko vise nego bilo kojeg drugog gradonacelnika u BiH) dobije gradonacelnika koji govori engleski jezik?
Treba nam to fakat, ne samo to, treba nam gradonacelnik koji ce setati Ferhadijom, pricati sa svojim SUGRADJANIMA...
-
VjecitiStudent
#95 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Gdje bi 90% anketiranih izrazilo svoje protivljenje sprjecavanju bespravne gradnjemIRCerka wrote:dzizs krajst, citas mi misli pokvareni stvore!!! Ja se taman htjela uvalit u Ovalni uredslavkoimamodilera wrote:slavkoimamodilera wrote:Bez spominjanja konkretnih imena, ja bih prvo postavio jedno pitanje... da li je konacno vrijeme da Sarajevo (kao glavni grad drzave, cijega gradonacelnika protokolarno posjecuju strane delegacije daleko vise nego bilo kojeg drugog gradonacelnika u BiH) dobije gradonacelnika koji govori engleski jezik?da prevodim
![]()
![]()
![]()
![]()
Treba nam to fakat, ne samo to, treba nam gradonacelnik koji ce setati Ferhadijom, pricati sa svojim SUGRADJANIMA...
- sebilj
#96 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Treba nac nekog sandzakliju za gradonacelnika, uspjeh zagarantovan

-
mIRCerka
#97 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Postoje zakoni za bespravnu gradnju, postoje firme koje se bave iskljucivo legalizacijom takvih objekata...Idemo daljeVjecitiStudent wrote:Gdje bi 90% anketiranih izrazilo svoje protivljenje sprjecavanju bespravne gradnje
- slavkoimamodilera
#98 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Stvarno je jadno kada godinama gledas delegacije iz Europe, Azije, arapskog svijeta, Amerike i svi uredno komuniciraju na engleskom, jedino ovi nasi telci bulje u prevodioca k'o tele u sarena vrata i smijese se dok ovi govore, a pojma nemaju sta...
- Jazz_Junkie
#99 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Mozes i kao nezavisna kandidatkinja. Pokupila bi glasove i od SDP-a i od SDA.mIRCerka wrote: Ne mogu ja biti Gradonacelnica Grada Sarajeva, nisam u stranci. Al kad prelistam forum i vidim prevare razne, mozda bih trebala angazovat pravnika da istrazi jesam li gdje evidentirana...
Pa u Sarajevu se ne zna sto je grad, a sto periferija. Grad se mora adminstrativno reorganizirat po uzoru na Bec koji je autonoman i nema nista sa okolnim selima odnosno u gradske opcine ne spadaju okolna sela.Majke mi, potpuno mi je svejedno ko ce biti Gradonacelnik/ica, samo brate mili nek vise shvate da ima grada mimo carsije, mimo SFFa...
Jedan od razloga zasto volim Damira Hadzica i zasto sam prezadovoljna izbornim rezultatima, iako je u mojoj opstini opet SDA, je to sto je Damir od "gradske spavaonice" napravio mali grad...
Bez uvrede, ali jednom sam negdje napisao da Sarajevo izgleda apsolutno neuredjeno i lici pola na selo, pola na grad. Vidis tipicne stambene blokove, onda neko zelenilo koje nije ni park, ni igraliste, ni groblje nego jednostavno potencijalna priroda za bacanje plasticnih kesa, konzervi, novina itd. Ili vidis nebodere i pored njih kucice koje u uredjenim velegradovima postoje samo u prigradskim naseljima. Grad je tu da se gradi, a zelenila opet ostaje dovoljno u gradu. Tko je zeljan zelenila, ima ga u izobilju na Trebevicu, Bjelasnici, Jahorini i slabo se koji grad moze pohvaliti da oko sebe ima takva prirodna bogatstva. Ali, mora se znat sto je grad i kako jedan (vele)grad izgleda. Grad ne moze liciti na mahale iz 17. stoljeca.I svi nesto pricaju o betoniranju...kao "mos mislit izgradio zgradu na zelenoj povrsini i kupio stan tu"...
i jedino sto mu fakat zamjeram je sto je i sa svojih 34 godine u guzici i dalje pitar...to mu nikad halalit necu...
- vjesticanametli
#100 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
al se zato smiju ko napuseni i pucketaju prstima misleci u sebi kace ovi vise zavrsiti da idemo jestislavkoimamodilera wrote:![]()
Stvarno je jadno kada godinama gledas delegacije iz Europe, Azije, arapskog svijeta, Amerike i svi uredno komuniciraju na engleskom, jedino ovi nasi telci bulje u prevodioca k'o tele u sarena vrata i smijese se dok ovi govore, a pojma nemaju sta...