Kantonalni izbori su tek za dvije godine.Topla voda wrote: traziti mjesto kantonalnog premijera i tom premijeru omoguciti da formira kantonalnu nestranacku vladu,kojom ce moci dirigovati i u kojoj ce moci da vlada bez upliva stranaka i cuvanja ministara po stranackoj liniji.
to bi bio uspjeh.postaviti covjeka koji ce birati ministre,po svom nahodjenju,bez obzira na stranacku pripadnost.
sve bi se naopako okrenulo
Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
- jeza u ledja
#151 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
-
rajvosa1
#152 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Mehmed Baždarević - Meša!
- Topla voda
#153 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
do mene..ocito nemam pojma o ustrojstvu vlastijeza u ledja wrote:Kantonalni izbori su tek za dvije godine.Topla voda wrote: traziti mjesto kantonalnog premijera i tom premijeru omoguciti da formira kantonalnu nestranacku vladu,kojom ce moci dirigovati i u kojoj ce moci da vlada bez upliva stranaka i cuvanja ministara po stranackoj liniji.
to bi bio uspjeh.postaviti covjeka koji ce birati ministre,po svom nahodjenju,bez obzira na stranacku pripadnost.
sve bi se naopako okrenulo
mislio sam da ovi opcinski vijecnici delegiraju izmedju sebe parlament kantona koji bira premijera.
al izgleda da se oni direktno biraju na tim izborima za dvije godine.
i bira se neka ikebana...pa recimo dragan vikic nek bude moj prijedlog,eventualno jovo divjak
- valterbranisarajevo
#154 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Jovo je već imao jedan glas on je znači 10.
Tatjana Ljujić Mijatović
Milenko Bijedić
Slaviša Šućur
Danis Tanović
Stjepan Kljujić
Lidija Korać
Mustafa Resić
Semiha Borovac
Zdravko Grebo
Jovan Divjak
Tatjana Ljujić Mijatović
Milenko Bijedić
Slaviša Šućur
Danis Tanović
Stjepan Kljujić
Lidija Korać
Mustafa Resić
Semiha Borovac
Zdravko Grebo
Jovan Divjak
- jeza u ledja
#155 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Hos to pravit anketu?

- MuaDib
#156 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Kruže priče da će gradonačelnik biti Mirko Pejanović!
I da će BPS imenovati dogradonačelnika iz reda bošnjačkog, a NS iz reda hrvatskog naroda.
I da će BPS imenovati dogradonačelnika iz reda bošnjačkog, a NS iz reda hrvatskog naroda.
-
Armen
#157 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
tranquil wrote:http://www.sarajevo.ba/ba/files/tatjana-biog%20.pdfKatarinaKosaca wrote:Meni nije jasno šta je uradila Tatjana Ljujić MIjatović sem što je Srpkinja po nacionalnosti? Znam da je u ratu bila član predsjedništva i to vrijeme provela u Beču. Ne znam da li je čangrizava, ali ja nikakvu zaslugu ne vidim, nikakav rezultat niti stav, niti rečenicu. Ups, da na godišnjicu smrti alije Izetbegovića je rekla dvije lijepe o njemu. I to je sav javni nastup ove žene.
Sada kada gledam ovo, kontam da možda ima boljih kandidata od nje, ali sa ove liste imena nema.
ovo je bas nisko, Tatjana se nikada nije istical zato sto je Srpkinja, ima sigurno vece zasluge nego mnogi samo se ne slika po novinama i hvali sta je uradila,i nije tacno da je vrijeme rata provela u Becu,zena je pravi zmaj , a njeni stavovi su svima poznati
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#158 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
chuchumbamayumbe wrote:Moje kandidat je neprevazidjeni
IBRO SPAHIC

Sinoc sam sanjala upravo to...jer samo to u CVu nema...
- winabike
#159 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Zato sto je to osnova demokratije... ljudi, znas, izadju na izbore i glasaju. Ono, stavljaju iksice. Nekoga hoce, nekoga nece.b_stulic wrote: A ZASTO BI MORAO IMATI 3X VISE GLASOVA. ON JE ZA BOSNU I SARAJEVO URADIO VISE OD MNOGIH DRUGIH
I ne deri se, bolan, vidis da te zahebavam.
-
norah
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- moler
#162 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
uf onda bi kockarnice tek živnule a i đamijeedinbug wrote:Sejfudin Tokic
Last edited by moler on 11/10/2008 14:19, edited 1 time in total.
-
gorkaz
#163 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Ja bas a sto nebi i Efendija Ceric?? Mlogo dobar za ovo mjesto. Cojek zna sve.edinbug wrote:Sejfudin Tokic
-
Area_51
#164 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Da se malo ukljucim. Kao prvo, Stjepan Kljuic je los covjek, osoba slaboga morala, kockar i prevarant. No takve osobine se mozda i traze, ali da znamo svi, covjek je totalni oportunista, nikad nista konkretno nije radio i sad on treba da bude predlagac milionskog budzeta, ma dajte. Tog demagoga treba napokon zaboravit iz svih kombinacija.
Ovo drugo, vaznije, odnosi se da SDP ima urodjeni talent da kandidira potrosene, otrcane, iskoristene, podobne, stare kadrove vrlo vjerovatno bliske i odane Zlatku. Tih pet svojstava ce imati sigurno njihov naredni kandidat za gradonacelnika i druge pozicije kao sto su predsjedavajuci gradskog i opcinskih vijeca. Neko ovdje rece da bi to mozda mogla obavljati mlada i perspektivna osoba, evo da se slozim, ali je SDP zadnja politicka stranka od koje to mozete ocekivati. To je jedina, apsolutno jedina stranka, koja ima kadrove sa preko 70, u raznim strukturama vlasti. I ovoga puta imali su te stare na listama.
Tako da mislim da cemo i ovoga puta biti prisiljeni da gledamo nekog olinjalog podobnika kako obavlja posao gradonacelnika.
Ovo drugo, vaznije, odnosi se da SDP ima urodjeni talent da kandidira potrosene, otrcane, iskoristene, podobne, stare kadrove vrlo vjerovatno bliske i odane Zlatku. Tih pet svojstava ce imati sigurno njihov naredni kandidat za gradonacelnika i druge pozicije kao sto su predsjedavajuci gradskog i opcinskih vijeca. Neko ovdje rece da bi to mozda mogla obavljati mlada i perspektivna osoba, evo da se slozim, ali je SDP zadnja politicka stranka od koje to mozete ocekivati. To je jedina, apsolutno jedina stranka, koja ima kadrove sa preko 70, u raznim strukturama vlasti. I ovoga puta imali su te stare na listama.
Tako da mislim da cemo i ovoga puta biti prisiljeni da gledamo nekog olinjalog podobnika kako obavlja posao gradonacelnika.
-
gorkaz
#165 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Pa da vidis ti si 100% u pravu evo i Zeljko Komsic ima brat bratu 70 i koju,Area_51 wrote:Da se malo ukljucim. Kao prvo, Stjepan Kljuic je los covjek, osoba slaboga morala, kockar i prevarant. No takve osobine se mozda i traze, ali da znamo svi, covjek je totalni oportunista, nikad nista konkretno nije radio i sad on treba da bude predlagac milionskog budzeta, ma dajte. Tog demagoga treba napokon zaboravit iz svih kombinacija.
-
Area_51
#166 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
Raspitaj se.
Sabrija Pojskic, Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, preko 70
Ivan Brigic, Skupstina Kantona Sarajevo, preko 70
Vera Brigic, Opcinski vijecnik, preko 70
Mira Jadric-Winterhalter, Vijecnik Grad Sarajevo, skoro 70
Faruk Sijaric, Vijecnik Grad Sarajevo, skoro 70
Hoces jos. Ovo samo malo po netu prosetas pa vidis.
Zbog ovoga, moje razmisljanje je da SDP ima jos kadrova istog tipa da nam ponudi na mjesto gradonacelnika.
Sabrija Pojskic, Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, preko 70
Ivan Brigic, Skupstina Kantona Sarajevo, preko 70
Vera Brigic, Opcinski vijecnik, preko 70
Mira Jadric-Winterhalter, Vijecnik Grad Sarajevo, skoro 70
Faruk Sijaric, Vijecnik Grad Sarajevo, skoro 70
Hoces jos. Ovo samo malo po netu prosetas pa vidis.
Zbog ovoga, moje razmisljanje je da SDP ima jos kadrova istog tipa da nam ponudi na mjesto gradonacelnika.
- moler
#167 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva
klonirati Juku da ih potamani sve pa tek onda razmišljati a zovnuti i Cacu u pomoć