Novi Gibonnijev album - Toleranca

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Edukator

#1 Novi Gibonnijev album - Toleranca

Post by Edukator »

Pozdrav,

evo za sve one koji vole Gibonnija, link za download njegovog novog albuma Toleranca:

Image
http://www.megaupload.com/?d=IC8E89K2

Pozdrav :thumbup: :bih:
Last edited by Edukator on 15/03/2010 16:38, edited 2 times in total.
Locker

#2 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by Locker »

Hvala gdje čuo i gdje ne čuo :D
ellmichak

#3 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by ellmichak »

i od mene hvala :mrgreen:
Edukator

#4 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by Edukator »

Nema na cemu...i drugi put :-D :-D :thumbup: :bih:
ultima_palabra

#5 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by ultima_palabra »

Ocjene?
konyan

#6 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by konyan »

Ima li neko link gdje drugo osim na megaupload, vec sam ga opteretio, pa ne mogu i album, a slusa mi se. :D
:sax:
doktor78

#7 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by doktor78 »

Prosli album "Unca fibre" se mogao kupiti na kioscima, je li neko slucajno i ovaj album vidio?
mirzasila

#8 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by mirzasila »

Naziv albuma je toleranca
Gospoda Ministarka

#9 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by Gospoda Ministarka »

ultima_palabra wrote:Ocjene?

"Vrata do nas" i "Slavim ove dane sto si tu" :thumbup: vesele, energicne i duboke kao sve njegovo...
chuchumbamayumbe

#10 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by chuchumbamayumbe »

Poslije "Judi, zviri i bestimje", a posebno poslije "Mirakul-a", tesko je ponoviti nesto slicno.
Dzibo je bio i ostao moj najdrazi pjevac, tekstopisac, kompozitor, ali valjda sam i ja desetak godina stariji, manje razocaran u ljubav, zadever'o se oko svakodnevih problema, tako da nisam pretjerano odusevljen, iskreno.
Sve je manje onog dalmatinskog smeka, klapa, dubine...
Nekako mi se cini da nema pravog hita na ovom albumu, hita koji bi se mogao vrtiti i nakon 10 godina i da se covjek opet najezi kada ga cuje. Razumijete o cemu govorim.
Jos uvijek je Dzibo-Dzibo, ali je meni puno vise odgovarao onaj zvuk sa Judi i sa Mirakula.
Opet kazem, do mene je.
Point.

#11 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by Point. »

chuchumbamayumbe wrote:Poslije "Judi, zviri i bestimje", a posebno poslije "Mirakul-a", tesko je ponoviti nesto slicno.
Dzibo je bio i ostao moj najdrazi pjevac, tekstopisac, kompozitor, ali valjda sam i ja desetak godina stariji, manje razocaran u ljubav, zadever'o se oko svakodnevih problema, tako da nisam pretjerano odusevljen, iskreno.
Nekako mi se cini da nema pravog hita na ovom albumu, hita koji bi se mogao vrtiti i nakon 10 godina i da se covjek opet najezi kada ga cuje. Razumijete o cemu govorim.
Jos uvijek je Dzibo-Dzibo, ali je meni puno vise odgovarao onaj zvuk sa Judi i sa Mirakula.
Opet kazem, do mene je.
Upravo kako sam ja mislio kada sam preslusao album prvi put, samo nisam imao hrabrosti da priznam i drugima i samim sebi. Ocekivao sam album dugo a na kraju, kao u slucaju Cole, razocaro se. Nikad nisam ni slutio da cu razocarenje i Gibo staviti u istu recenicu.
Edukator

#12 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by Edukator »

mirzasila wrote:Naziv albuma je toleranca
Moja greska, ispravljeno...Hvala na ukazanoj pogresci.
ratata

#13 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

Post by ratata »

treba znati kada stati moj Gibo...ocajno,dosadno,i previse ne-kvalitetno za muzicku velicinu kao sto je G.
Gospoda Ministarka

#14 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

chuchumbamayumbe wrote:Poslije "Judi, zviri i bestimje", a posebno poslije "Mirakul-a", tesko je ponoviti nesto slicno.
Opet kazem, do mene je.
Sad da li je do mene ali sve vise preduboke ide u tekstove da je covjeku pretesko za razumiti...
okay, sad da li je do mene neznam ali u rijetko kojoj njegovoj novoj pjesmi nalazim smisao i sve teze pocinjem da shvatam sta covjek u stvari hoce da kaze... Za boga miloga... ako hoces da pises poeziju, pisi ali onda je nemoj pjevat jer je tesko da to bude dobra pjesma.
Kao sto rece Chuch... sve manje ima dalmatinskog stiha... kao sto je nekad imao u "divji cvit" "judu, zviri i bestimje" ,"oprosti"...
Nema pravog hita, sto je, je... ,vesela i pokrece ova nova "slavim ove dane sto si tu" i "vrata do nas" ostalo ili ja ne kuzim ili je on poceo da preserava.

Chuchu... nije do tebe. :D
zovemsecrveni

#15 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 09/11/2011 21:51, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#16 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

A slusam Tolerancu evo ko zna koji put, daleko od toga da je slab, ali sve se mijenja, pa i Dzibo.
Ima stvarno lijepih pjesama, ali nekako nije to-to.
Mozda previse ocekujemo, ali, opet ponavljam, nakon Judi i Mirakula, i silnih hitova iz proslosti, tesko je ostati na istom kolosijeku i biti uspjesan. Mozda su i ove silne saradnje, produkcije na 4 strane svijeta ili sta vec ucinile svoje...
A vjerovatno mi ocekujemo drugu Projdi vilo ili Divji cvit, Lipa moja ili Ovo mi je skola...ali, izgleda da nema vise toga...
Nije sve do Dzibe, mislim da ce te se sloziti?
Gospoda Ministarka

#17 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

chuchumbamayumbe wrote:A slusam Tolerancu evo ko zna koji put, daleko od toga da je slab, ali sve se mijenja, pa i Dzibo.
Ima stvarno lijepih pjesama, ali nekako nije to-to.
Mozda previse ocekujemo, ali, opet ponavljam, nakon Judi i Mirakula, i silnih hitova iz proslosti, tesko je ostati na istom kolosijeku i biti uspjesan. Mozda su i ove silne saradnje, produkcije na 4 strane svijeta ili sta vec ucinile svoje...
A vjerovatno mi ocekujemo drugu Projdi vilo ili Divji cvit, Lipa moja ili Ovo mi je skola...ali, izgleda da nema vise toga...
Nije sve do Dzibe, mislim da ce te se sloziti?
Pa sad da nije do njega...
On je meni i dalje jedan i jedini... ali na ovom albumu pokusao je biti svoj ali nije uspio... Covjek na citavom albumu ni u jednoj pjesmi nema dalmatinski prizvuk nit rijec.
Pokusala sam da nadem neki ritam koji ponese kao recimo uvodni dio "za ljubav izgorit" nema ni toga...
Nisam glupa, da mi je problem da shvatim tekst... znam da je kod njeg posljednji albumi malo filozofiranja ali evo nek mi neko objasni sta je htio da kaze u "vrata moje sestre"
Povedi me tamo
na vrata moje sestre
nasloni me ledjima na zid
oci su nase usamljene zvijezde
stavljam dlanove na njih

I opet sam dijete
opet idem u duboko
tu gdje ne vidi se dno
i ceznja je moja dokle seze oko
dok se pozdravljam sa njom
Ostaju nam bar stare stvari...
chuchumbamayumbe

#18 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

copy/paste isjecaka jednog muzickog kriticara, na temu Tolerance...
:lol:

"Tema je odsvirana u totalnoj “redukciji”, no s raskošnom atmosferom"
"sentiš-klasika oslikana radioheadovskim bojama"
"instrumentalna “repriza” naslovne teme u snolikoj izvedbi s jazzy klavirom Matije Dedića i Došlićevim harmonikaškim “pariškim“ štihom te logično zatvaranje kruga. "
"trad rock/post-brit pop aranžmanima s pravom beatlesovskom lirskom završnicom"
"Riječ je o zgodnoj fuziji novovalnog “rockera” i Radioheada s ubojitim himničkim refrenom"
"zanimljiva “policeovska“ ska-rock stilizacija"
"Riječ je o zanimljivom preuzimanju afro-beat stilizacija"
"sjajnoj gradaciji od “pizzicata” do moćne završnice te sljubljivanje glavnog vokala s proslavljenim londonskim gospel zborom"
"temi su dali gotovo kozmičku dimenziju"
"naglasivši fluidnu atmosferu korištenjem nekih radioheadovskih riješenja, s nadahnutim kombinacijama lirskih pasaža sjajne melodije, čvrstih gitara koje rastu ka ubojitom refrenu, lucidnih poigravanja distorzijom "
doktor78

#19 Re: Novi Gibonnijev album - Tolerancija

Post by doktor78 »

Opet kazem, do mene je.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jos gora ocjena stoji za Colin novi album
Edukator

#20 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

Post by Edukator »

Moj komentar na njegov novi album: Zna to Gibo i bolje..mislim da sam previse ocekivao, pa me malo razocarao...al eto. Hvala Bogu ostaju nam njegove stare pjesme da preslusavamo i uzivamo :D :D

Evo copy/paste recenzije Gibonnijevog albuma sa dnevnik.hr:

Gibonni 'Toleranca', Ocjena: 7/10
(Dallas Records, 2010)
Unatoč pretjeranim inzistiranjima da mu svaki album mora producentski i aranžmanski biti na 'svjetskoj razini' te učestalim poetskim istrčavanjima 'izvan terena', Gibonni je i 'Tolerancom' uspio održati domaći pop mainstream na nivou kojeg se ne treba sramiti, iako je vjerojatno jedan od rijetkih, ako ne i jedini, predstavnik srednjostrujaške linije u nas.
Ne zaboravivši da je, uz vrhunske glazbenike i producente, odlične studijske uvjete i veliki budžet, za kvalitetan album potrebna i dobra pjesma, Zlatan Stipišić uspijeva nekoliko puta 'ubosti' u pravo mjesto, no daleko od toga da njegov novi CD sadržava 11 remek-djela. Stvarajući prihvatljivu zvučnu sliku negdje između Claptona, Knopflera i Edgea, Gibo zna upasti u zamku dok traga za 'svjetskom razinom', ponajprije u 'pretrpavanju' pojedinih skladbi, koje bi u aranžerskoj jednostavnosti zabljesnule puno jače.
Primjerice, u naslovnoj pjesmi, koja sasvim opravdava njegovu titulu UNICEF-ovog ambasadora, reperski dio u izvedbi Masta Acea, uopće nije bio potreban i, pored Gibonnijevog i Urbanovog vokala, guši 'protočnost' uvodne skladbe te nije nimalo kompatibilan s Gibinim glazbenim vizijama. Također, prateći ženski vokali na engleskom jeziku, formula koju je splitski autor već 'prodao' publici, u pjesmi 'Čemu se nadaš srce moje' samo je bespotrebno kićenje i nadogradnja bez koje se moglo. Problem s pretjeranim glancanjem zvučne slike javlja se i u vrlo dobroj 'Opet si Bogu drag', dok je vlastitom vokalu dao malo preveliki izazov u baladi 'Vesla na vodi'. I tu je nabrajanju mana ovoga albuma kraj.
Što se Gibonnijeve poetike tiče, po običaju pribjegava ishitrenim metaforama, no to je već Gibo na kakvoga smo navikli. 'Zamotaj se u novine, kao staklo što ga treba bacit', 'odmorit ću prste od stalnog gledanja kroz njih' ili 'vratit ću ljuske ribama, strgane strane knjigama' stihovi su nad kojima se možemo sablazniti ili ih smatrati duboko filozofskima. Kako bilo, na takvim je tekstovima Gibonni i izgradio ime na sceni, a sasvim sigurno je i da će se njegova publika uspjeti pronaći i u glazbenim slikama kakve nudi ovaj album. Da ponekad ipak zna pronaći balans, Gibonni je pokazao u 'Vrata moje sestre', pjesmi koja skriva najbolji tekst na 'Toleranci', u rangu njegovih ranih uspješnica 'Lipa moja' i 'Ej, vapore'.
'Žeđam' se već nametnuo kao odlično odabran singl, a primamljiv ugođaj nudi i 'Zamoli me (možda ti je ispod časti)', dok je 'Slavim ove dane što si tu', tipičan gibonnijevski pop, ne odveć inventivan, ali zasigurno jak koncertni adut. 'Toleranca' ima još jedan pogodak, pjesmu 'Vrata do nas', prpošni pop kojemu je isključivi cilj oprezno širiti pozitivne vibracije.
Ako je suditi po 'Toleranci' i njezinim prethodnicima 'Mirakulu' i 'Unci fibre', Gibonni je kreativni vrhunac dotaknuo na albumu 'Judi, zviri i beštimje' od prije 11 godina, a od tada autorski stagnira. No, i to je već velika stvar, budući da putanja strelice na grafikonu kvalitete još nije počela ići nizbrdo.

:sax: :bih: :thumbup:
Gospoda Ministarka

#21 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

Edukator wrote:Da ponekad ipak zna pronaći balans, Gibonni je pokazao u 'Vrata moje sestre', pjesmi koja skriva najbolji tekst na 'Toleranci', u rangu njegovih ranih uspješnica 'Lipa moja' i 'Ej, vapore'.
:shock: :? :roll:

Ljudi ima li iko da mi objasni o cemu se ovdje zapravo radi?
Mozda je do mene. Pa cu mozda nesto i shvatiti ak me vi usmjerite...
Gospoda Ministarka wrote:Povedi me tamo
na vrata moje sestre
nasloni me ledjima na zid
oci su nase usamljene zvijezde
stavljam dlanove na njih

I opet sam dijete
opet idem u duboko
tu gdje ne vidi se dno
i ceznja je moja dokle seze oko
dok se pozdravljam sa njom
Better Man

#22 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

Post by Better Man »

zovemsecrveni wrote:Sa Unca Fibre me je razočarao, a sa ovim mi se ogadio. Bezidejno, bezosjećajno i iznad svega dosadno.
Unca Fibre je malo mračan album i meni je baš zato taj album ispao dobar.
Chemist

#23 Re: Novi Gibonnijev album - Toleranca

Post by Chemist »

Poslije Mirakula je evidentan pad u pjesnickoj i umjetnickoj kvaliteti albuma, produkcijski je to jos uvijek vrhunski, ali meni se nekako cini da je na posljednja dva albuma Gibo radio sam, iako je imao vrhunske muzicare koji su svirali, nije dopustao preveliko improviziranje i mijesanje muzicara u krajnji izgled pjesme. Jednostavno mi fali taj neki zacin koji bi dionio primjerice Vlatko Stefanovski, kao npr u pjesmi Tajna Vjestina i slicno. Judi, zviri i Bestimje i poslije Mirakul su njegovi apsolutni vrhunci, bolje ili nije mogao ili ne zna...
Post Reply