evo za sve one koji vole Gibonnija, link za download njegovog novog albuma Toleranca:

http://www.megaupload.com/?d=IC8E89K2
Pozdrav
Moderator: _BataZiv_0809

ultima_palabra wrote:Ocjene?
Upravo kako sam ja mislio kada sam preslusao album prvi put, samo nisam imao hrabrosti da priznam i drugima i samim sebi. Ocekivao sam album dugo a na kraju, kao u slucaju Cole, razocaro se. Nikad nisam ni slutio da cu razocarenje i Gibo staviti u istu recenicu.chuchumbamayumbe wrote:Poslije "Judi, zviri i bestimje", a posebno poslije "Mirakul-a", tesko je ponoviti nesto slicno.
Dzibo je bio i ostao moj najdrazi pjevac, tekstopisac, kompozitor, ali valjda sam i ja desetak godina stariji, manje razocaran u ljubav, zadever'o se oko svakodnevih problema, tako da nisam pretjerano odusevljen, iskreno.
Sve je manje onog dalmatinskog smeka, klapa, dubine...
Nekako mi se cini da nema pravog hita na ovom albumu, hita koji bi se mogao vrtiti i nakon 10 godina i da se covjek opet najezi kada ga cuje. Razumijete o cemu govorim.
Jos uvijek je Dzibo-Dzibo, ali je meni puno vise odgovarao onaj zvuk sa Judi i sa Mirakula.
Opet kazem, do mene je.
Moja greska, ispravljeno...Hvala na ukazanoj pogresci.mirzasila wrote:Naziv albuma je toleranca
Sad da li je do mene ali sve vise preduboke ide u tekstove da je covjeku pretesko za razumiti...chuchumbamayumbe wrote:Poslije "Judi, zviri i bestimje", a posebno poslije "Mirakul-a", tesko je ponoviti nesto slicno.
Dzibo je bio i ostao moj najdrazi pjevac, tekstopisac, kompozitor, ali valjda sam i ja desetak godina stariji, manje razocaran u ljubav, zadever'o se oko svakodnevih problema, tako da nisam pretjerano odusevljen, iskreno.
Nekako mi se cini da nema pravog hita na ovom albumu, hita koji bi se mogao vrtiti i nakon 10 godina i da se covjek opet najezi kada ga cuje. Razumijete o cemu govorim.
Jos uvijek je Dzibo-Dzibo, ali je meni puno vise odgovarao onaj zvuk sa Judi i sa Mirakula.
Opet kazem, do mene je.
Pa sad da nije do njega...chuchumbamayumbe wrote:A slusam Tolerancu evo ko zna koji put, daleko od toga da je slab, ali sve se mijenja, pa i Dzibo.
Ima stvarno lijepih pjesama, ali nekako nije to-to.
Mozda previse ocekujemo, ali, opet ponavljam, nakon Judi i Mirakula, i silnih hitova iz proslosti, tesko je ostati na istom kolosijeku i biti uspjesan. Mozda su i ove silne saradnje, produkcije na 4 strane svijeta ili sta vec ucinile svoje...
A vjerovatno mi ocekujemo drugu Projdi vilo ili Divji cvit, Lipa moja ili Ovo mi je skola...ali, izgleda da nema vise toga...
Nije sve do Dzibe, mislim da ce te se sloziti?
Ostaju nam bar stare stvari...Povedi me tamo
na vrata moje sestre
nasloni me ledjima na zid
oci su nase usamljene zvijezde
stavljam dlanove na njih
I opet sam dijete
opet idem u duboko
tu gdje ne vidi se dno
i ceznja je moja dokle seze oko
dok se pozdravljam sa njom
chuchumbamayumbe wrote:Poslije "Judi, zviri i bestimje", a posebno poslije "Mirakul-a", tesko je ponoviti nesto slicno.
Opet kazem, do mene je.
Edukator wrote:Da ponekad ipak zna pronaći balans, Gibonni je pokazao u 'Vrata moje sestre', pjesmi koja skriva najbolji tekst na 'Toleranci', u rangu njegovih ranih uspješnica 'Lipa moja' i 'Ej, vapore'.
Gospoda Ministarka wrote:Povedi me tamo
na vrata moje sestre
nasloni me ledjima na zid
oci su nase usamljene zvijezde
stavljam dlanove na njih
I opet sam dijete
opet idem u duboko
tu gdje ne vidi se dno
i ceznja je moja dokle seze oko
dok se pozdravljam sa njom
Unca Fibre je malo mračan album i meni je baš zato taj album ispao dobar.zovemsecrveni wrote:Sa Unca Fibre me je razočarao, a sa ovim mi se ogadio. Bezidejno, bezosjećajno i iznad svega dosadno.