NOVALIC

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Stari

Post by Stari »

A ti ? Jei li to mislila da ces tek tako provuci bez sireg izvjestaja po istom pitanju? Hajde da vidim ....kako teku pripreme za dan "Nova-D40"...matrijalne, emocionalne,.... :D kondicione :D ...i ostale
novalic

Post by novalic »

jedino sto mogu reci je da sam u formi :D

najvise ujutro :D

a inace, nista ne slavim 8-)
Stari

Post by Stari »

Cuj nista ne slavis?

Pa dobro nemora biti neki dernek....al nemoj sad bas nista. Za.... onako.... jedan kraci slalom niz Jorgan-planinu pod reflektorima....ce se vec naci prilike ...ili si se skroz prebacila na iskljucivo jutarnju smjenu.
novalic

Post by novalic »

eih, pa ja onda dernecim skoro svaki dan :lol: :lol:
Stari

Post by Stari »

:-) :-) :-) Ne mogu sakriti svoju zavist. Ipak raduje me kad cujem da .....se derneci :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Kad smo vec kod toga skoro se desio jedan simpatican dogadjaj. Evo sta se desilo ...sjedio sam do kasno navece (sto inace nemam obicaj) gledao nekakvu utakmicu, te nakon toga neku zanimljivu dokumentarnu emisiju. I tamo negdje oko pola 24.00 sam, nakon brijanja cetkanja zuba i cipela otisao leci. Desetak minuta sam lezao zureci u plafon ...kad je sve skupa zajedno zapocelo. U stanu iznad mog zivi mlad par , recimo da su negdje izmedju 25-30 godina ....i zgleda da je tu noc bilo nesto specijalno...uglavnom ....krevet je skripao, a ona je vristala k'o sumanuta. Nisam mogao zaspati ...ustao sam, uzeo drzalicu od dzogera i krenuo da im zalupam i da im ...da izvines sve po spisku....medjutim nesto me zaustavi ...misao da ...niko meni nije kriv.
novalic

Post by novalic »

ma stari, sto nisi pokuc'o na vrata, znas da su ti skandinavci pesebno liberalni...

sto nisi pit'o, mogul' se i ja pridruzit', makar gledat'...

tako i tako nisi imao sta izgubit'.... tako i tako nisi spavao 8-)
novalic

Post by novalic »

ja negdje vec procitah tu recenicu...

al' je slabo pamcenje moje u godinama mojim..

i poslije ovoga vina u podne :shock: :shock:
Stari

Post by Stari »

zoom:
vazno je ucestvovati....
He he lakose vama sprdati sa mnom ....al' kad smo vec kod tih olimpijskij slogana pa valjda postoji i onaj...."brze, jace, bolje" ....istna, nije to bilo jucer kad sam to slusao zadnji put....al' vjerujte mi jos mi zvoni u usima.

A sto ono rece pokojni T.Zdravkovic "...poslije case vina, prijatelj sam svima ...a kad jutro svane , proklinjem kafane..." ....No vi ste mladji vi to mozda niste slusali
novalic

Post by novalic »

za tomu zdravkovica
i zatvoricu sve kafane
zna i moja 15goisnja kcer...

ne kaze se dzaba, ne pada kruska daleko od stabla...

nego,

jel' ti makar palo na pamet da bi mogao i ucestvovati, to mene zanima...

8-) 8-)
Stari

Post by Stari »

Skorasnja slavljenica:
:D :-) :D Al' ga ova plasira pitanja. Pa ne rekoh li da je padalo meni svasta na pamet...pa kako onda svega ti mislis da sam slusao ono "brze jace bolje" , na kazetofonu?!? ili na kino projektoru!?! ...ili sam cucao ispred jednog starog Opela koji se njihao?!?....Nista od svega toga ....bio sam i ja nekad u glavnoj ulozi ...medjutim scenarista ovog filma se predomislio pa je filmu promijenio zanr a mene :-? prebacio u statiste.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Novo, samo da ti se nakratko javim da ti kazem da te volim i da se lozim na tebe :D :D :D (izaberi naku od opcija)
novalic

Post by novalic »

zooomi ,
skontali smo, samo direktna pitanja ga izbacuju iz cipela..
ma koliko se on trudio da se opise kao neka stara kost, zaboravlja da je gadno kada se stara kost upali... pa bude tvrda ko koSka :lol: :lol: :lol:

horns, amore :-D
horns&drums

Post by horns&drums »

Novo...patim... :-D
novalic

Post by novalic »

gdje li nam je lija andjelija...

sigurno negdje iz prikrajka viri i tefteri sta je ko obec'o 8-) 8-)
novalic

Post by novalic »

o's'o stari na voz...

valjda se nece naginjati kroz prozor...
horns&drums

Post by horns&drums »

Lija Andjelija nas gleda dok se drapamo :D :D :D :D

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Ma briga nas... :D :D
Stari

Post by Stari »

Novalic:

Aaaa.... :-) ....tito draghi tek sam sad ukonto sta me pitas.... :-) . jel ti to mislis na ono dvoje sto su mi neku noc testerisali i zavijali ko copor gladnih kurjaka, skoro pa do pola 02.00? Mislis jel mi palo na pamet da se njima pridruzim. Ma zamalo sam him y.... majku na uranku u po....znas vec kako dalje ide.

Ne budali mladjana Novo, ne budali kad budala nisi....ja ustajem u pola 05.00 i kad me neko probudi u pola 02.00 izgledam gore nego oni sto se zakopavaju, taman da mi se licno Sharon Stone pojavi tad ....
Fair Life

Post by Fair Life »

novalic wrote:ma stari, sto nisi pokuc'o na vrata, znas da su ti skandinavci pesebno liberalni...

sto nisi pit'o, mogul' se i ja pridruzit', makar gledat'...

tako i tako nisi imao sta izgubit'.... tako i tako nisi spavao 8-)
Jedan savjet Stari !

Ako vec poslusas Novalicku i drugi put se odlucis postupiti po njezinom prijedlogu, budi veoma pazljiv sa terminologijom, jer:

"Ostavi i meni malo mladicu ?!" - upita pitac neki videci dvoje u akciji.

Upitani njemu hitan odgovor dade: "Ne mogu, sve sam njoj ugur'o."

Post by Stari »

Otpozdravljam Fair Lifeu....ne postoji bojazan da ce mi se takvo nesto desiti ....al' za svaki slucaj pripazicu ubuduce u takvim situacijama i uglavnom drzati jezik za zubima.
Ne vezano za temu....misljenja sam da je F. Bihorac bio bolji na mjestu centarfora...nego na poziciji zadnjeg veznog gdje ga je kasnije Mustedanagic prebacio. :D Barem dok je N. Topic igrao krilo.

@Novalic:

Evo postade i ti 40-togodisnjakinja ...pa kako ti se cini kad sad sa ove distance pogledas na ovu zadnju dekadu koju si upravo zaokruglila (dakle period od 30-40). Jel ti se cini da je prosla brze nego dekada 20-30? Vecina tvrdi da ima takav osjecaj.
Jel se dernecilo juce? :D
Stari

Post by Stari »

Eih evo nesto se nova izgleda nasrdila...stooo?... nije valjda da su 40-e lose pocele glede...derneka :D
novalic

Post by novalic »

:D :D :D

dobro jutro stari...

meni nije brze proslo od 20-30...

nekako ih osjecam potpunijima, ovih zadnjih deset, zadovoljnijim, sa puno vise dusevnog mira nego sve ostale... pravi merak....

dernecilo se u subotu vecer i nedjelju do 6 po podne...

a danas ne dernecim nego dirincim :shock: i jucer isto :shock:
Stari

Post by Stari »

Auuh sta se desava? Zvuci gadno....jesul te schefovi pritegnuli na poslu?
novalic

Post by novalic »

nemam ti ja sefova 8-)
imam direktora i dvojicu kolega, od toga dvoje odsutno a treci, da izvines, drkadzija, pa neko mora i da radi 8-)

blizi se kraj godine, 13 i 14 placa su u pitanju... valja platiti ovaj novi stan 8-) , jos ako me zadesi i bonus i povisica kao i prosle godine 8-)

ps

nikada nisam manje radila nego u ove zadnje tri-cetiri godine 8-) 8-)
Stari

Post by Stari »

Novalic:
nemam ti ja sefova
imam direktora i dvojicu kolega,
Iz cega zakljucujem da si onda ti sef(ili poslovodja)...eh pa sefice (sto me ovo podsjeca na nesto...mozda na Stefice...ma ne ...mora da je nesto drugo ) znam da ti nije lako ...ja ti ne bih volio biti na mjestu.
blizi se kraj godine, 13 i 14 placa su u pitanju...
Jel ti to radis kao u nekom racunovodstvu (knjigovodstvu) mislim ne u SDK -u al nesto slicno....gdje se obracunavaju plate?
Post Reply