NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Doda37

#101 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Doda37 »

swirl wrote:A zna li iko moze li se kupiti kartica da se gleda Nova TV preko digitalnog receiver-a?

Moze, ali kartica ide uz receiver, tj. upareni su
karanana

#102 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by karanana »

nista.

jedna tema stara godinu dana a u drugoj staroj 3-4 dana pricaju o zatamnjenju samo serije.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#103 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by ladyblue18 »

respo wrote:ljudi hoce da nas zastite od hane :D
:lol: :thumbup:

E hajd sad, da ja dobijem rijec na sec. 8-) :mrgreen:
Upravo na RSG-u javise, pravni zastupnik AKOP-a se javio u program, i rece covjek kako je upoznat sa dopisom, ali da kablovski operateri nece iskljucivati program nove, jer nova nema pravo da trazi takvo nesto.
Oni zele da se ukine skroz emitovanje njihovog programa da bi se zastitila autorska prava, znaci ne samo domaca produkcija.
Medjutim AKOP ima potpisane ugovore sa valjda kompanijama ili stanicama sta vec od kojih nova tv "uzima" svoj program tako da je pravno nemoguc njihov zahtjev.
A imaju valjda i u ugovoru sa novom neku klauzulu koja ponistava ovu.
Uglavnom vidjet ce dalje sta ce biti, ali za sada niko ne gasi novu.
FantomDOTba

#104 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by FantomDOTba »

ladyblue18 wrote:
respo wrote:ljudi hoce da nas zastite od hane :D
:lol: :thumbup:

E hajd sad, da ja dobijem rijec na sec. 8-) :mrgreen:
Upravo na RSG-u javise, pravni zastupnik AKOP-a se javio u program, i rece covjek kako je upoznat sa dopisom, ali da kablovski operateri nece iskljucivati program nove, jer nova nema pravo da trazi takvo nesto.
Oni zele da se ukine skroz emitovanje njihovog programa da bi se zastitila autorska prava, znaci ne samo domaca produkcija.
Medjutim AKOP ima potpisane ugovore sa valjda kompanijama ili stanicama sta vec od kojih nova tv "uzima" svoj program tako da je pravno nemoguc njihov zahtjev.
A imaju valjda i u ugovoru sa novom neku klauzulu koja ponistava ovu.
Uglavnom vidjet ce dalje sta ce biti, ali za sada niko ne gasi novu.
Konacno neki koristan komentar, ako je ovo istina, onda je GREAT :mrgreen:
Bourne

#105 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Bourne »

Evo sad na Elobu natrenutak iskljucise NOVU i pustise ispisanu odluku Nove TV o zabrani koju smo vec imali prilike vidjeti,sto znaci da su vec spremni u svakom trenutku je iskljuciti :x :x :x
Bourne

#106 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Bourne »

E sad malo o autorskim pravima...posto ja nisam sasvim upucen i pravno neznam tumaciti te zakone evo nekog ko zna i kako je to rijeseno u zemljama EU pa cu CITIRATI:
Sta ce to biti da se na brdovitom Balkanu odjednom pocese postovati zakoni?Još samo da i BBC, francuska, nemačka, italijanska, austrijska, belgijska i holandska televizija pošalju iste takve dopise švajcarskim, holandskim i belgijskim operaterima i povuku svoje kanale iz tamošnjih ponuda.

Ili možda tvrdiš da BBC ima kupljena prava za Švajcarsku, ARD i RAI za Belgiju, a France 2 za Holandiju?

Švajcarska (BBC1, BBC2, ITV1, ITV2, TF1, France 2, France 3, France 4, France 5, ARD, ZDF, RTL, Sat.1, Pro7, ORF1, RAI1, RAI2, RAI3, Canale 5, Italia 1, Rete 4...)
http://www.digitv.ch/new/file/digitv_line_up.pdf

Belgija (BBC1, BBC2, TF1, France 2, France 3, France 4, France 5, ARD, ZDF, NOS1, NOS2, NOS3*, RAI1, RAI2, RAI3...)
http://telenet.be/347/0/1/en/?zip=1000&region=Coditel

* NOS kanali pripadaju holandskom javnom servisu

Holandija (BBC1, BBC2, BBC3, BBC4, ARD, ZDF, RTL, Sat.1, Pro7, France 2, Eén, Ketnet, Canvas*...)
http://www.ziggo.nl/producten/televisie ... overzicht/

* Eén, Ketnet i Canvas su kanali belgijskog javnog servisa na flamanskom (tj. holandskom) jeziku
To što pojedinci koji pišu i tumače zakone na Balkanu imaju druga shvatanja od liberalnih zemalja Zapadne Evrope svakako svedoči o tome koliko je ovde (nažalost!) princip novca važniji od principa slobode informacija (za razliku od Švajcarske, Belgije i Holandije).
Postoji kvaka - kao što rekoh, u nekim zemljama zakonodavci i sudstvo smatraju da je sloboda informacija važnija od ekskluzivnosti kupljenih autorskih prava i svi igrači na tom tržištu moraju to da poštuju.

Nažalost, ove naše balkanske očito ne spadaju u tu grupu.
Sad ja ko laik posto (ne)znam postavljam pitanje, ako Nova TV ima autorska prava samo za prostor Hrvatske zasto salje signal preko satelita, nije li to krsenje istih jer se program moze pratiti (sto legalno sto ne legalno)u bilo kojoj zemlji???
Last edited by Bourne on 23/09/2009 10:52, edited 1 time in total.
swirl

#107 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by swirl »

Doda37 wrote:
swirl wrote:A zna li iko moze li se kupiti kartica da se gleda Nova TV preko digitalnog receiver-a?

Ja vec imam digitalni receiver, pa kontam kupiti karticu Nove TV, i tako je gledati, kontas?
FantomDOTba

#108 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by FantomDOTba »

Bourne wrote:E sad malo o autorskim pravima...posto ja nisam sasvim upucen i pravno neznam tumaciti te zakone evo nekog ko zna i kako je to rijeseno u zemljama EU pa cu CITIRATI:
Sta ce to biti da se na brdovitom Balkanu odjednom pocese postovati zakoni?Još samo da i BBC, francuska, nemačka, italijanska, austrijska, belgijska i holandska televizija pošalju iste takve dopise švajcarskim, holandskim i belgijskim operaterima i povuku svoje kanale iz tamošnjih ponuda.

Ili možda tvrdiš da BBC ima kupljena prava za Švajcarsku, ARD i RAI za Belgiju, a France 2 za Holandiju?

Švajcarska (BBC1, BBC2, ITV1, ITV2, TF1, France 2, France 3, France 4, France 5, ARD, ZDF, RTL, Sat.1, Pro7, ORF1, RAI1, RAI2, RAI3, Canale 5, Italia 1, Rete 4...)
http://www.digitv.ch/new/file/digitv_line_up.pdf

Belgija (BBC1, BBC2, TF1, France 2, France 3, France 4, France 5, ARD, ZDF, NOS1, NOS2, NOS3*, RAI1, RAI2, RAI3...)
http://telenet.be/347/0/1/en/?zip=1000&region=Coditel

* NOS kanali pripadaju holandskom javnom servisu

Holandija (BBC1, BBC2, BBC3, BBC4, ARD, ZDF, RTL, Sat.1, Pro7, France 2, Eén, Ketnet, Canvas*...)
http://www.ziggo.nl/producten/televisie ... overzicht/

* Eén, Ketnet i Canvas su kanali belgijskog javnog servisa na flamanskom (tj. holandskom) jeziku
To što pojedinci koji pišu i tumače zakone na Balkanu imaju druga shvatanja od liberalnih zemalja Zapadne Evrope svakako svedoči o tome koliko je ovde (nažalost!) princip novca važniji od principa slobode informacija (za razliku od Švajcarske, Belgije i Holandije).
Postoji kvaka - kao što rekoh, u nekim zemljama zakonodavci i sudstvo smatraju da je sloboda informacija važnija od ekskluzivnosti kupljenih autorskih prava i svi igrači na tom tržištu moraju to da poštuju.

Nažalost, ove naše balkanske očito ne spadaju u tu grupu.
Nazalost ! :thumbup: :thumbup:
swirl

#109 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by swirl »

Konacno se zna ko je krivac za desavanja oko zabrane emitovanja Nove TV u Bosni i Heregovini. Nikad prevazidjena, najgledanija televizija u BiH, jedan i jedini, Hayaaaaaaaatttttttttt. Naime, Hayat je otkupio prava od Nove TV da emituje seriju Najbolje godine, zato se zatamnjuje program Nove TV navece od 20h do 21h kada se prikazuje navedena serija. Medjutim, to nisu ispostovali svi kablovski operateri. Nova TV, u strahu od tuzbe, trazi sada zabranu emitovanja svog programa na prostoru cijele BiH. Ali nece moci, jer je istina da je Nova TV prenijela prava
na medjunarodnu kucu koja zastupa prava emitovanja njihovog programa. Uglavnom, Nova TV NEMA ugovorni odnos sa nasim kablovskim operaterima, vec ta strana kuca.
Doda37

#110 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Doda37 »

swirl wrote:
Doda37 wrote:

Ja vec imam digitalni receiver, pa kontam kupiti karticu Nove TV, i tako je gledati, kontas?
Ne moze
FantomDOTba

#111 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by FantomDOTba »

swirl wrote:Konacno se zna ko je krivac za desavanja oko zabrane emitovanja Nove TV u Bosni i Heregovini. Nikad prevazidjena, najgledanija televizija u BiH, jedan i jedini, Hayaaaaaaaatttttttttt. Naime, Hayat je otkupio prava od Nove TV da emituje seriju Najbolje godine, zato se zatamnjuje program Nove TV navece od 20h do 21h kada se prikazuje navedena serija. Medjutim, to nisu ispostovali svi kablovski operateri. Nova TV, u strahu od tuzbe, trazi sada zabranu emitovanja svog programa na prostoru cijele BiH. Ali nece moci, jer je istina da je Nova TV prenijela prava
na medjunarodnu kucu koja zastupa prava emitovanja njihovog programa. Uglavnom, Nova TV NEMA ugovorni odnos sa nasim kablovskim operaterima, vec ta strana kuca.
E ovo je vec neka sasvim druga prica,nisam znao ovo za Hajat :shock: al u svakom slucaju ako neko zeli da ga se ne gleda kao sto to Nova trazi, onda im to treba i omoguciti, i nabaciti B92 :run: :mrgreen:
FantomDOTba

#112 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by FantomDOTba »

'Nova TV ne može u BiH zabraniti emitovanje'

Kako je za Sarajevo-x.com rekao Vlado Slišković, pravni zastupnik Asocijacije kablovskih operatera (AKOP), Nova TV ne može uskratiti gledanje programa građanima koji plaćaju redovnu pretplatu kablovskim operaterima.
On je to obrazložio postojanjem važećih ugovora između AKOP-a i agencija za zaštitu autorskih prava o pravima reemitiranja filmskog i muzičkog programa koji se emituje na programu Nove TV.

"Tu se radi o pravima na reemitiranje programa. Nova TV u svom programu ima i strani program, a AKOP sa agencijom za zaštitu autorskih prava "Agicoa" ima potpisan ugovor za reemitiranje filmova i filmskih djela, a sa agencijom "Sine Qua Non" potpisan ugovor za muzičku produkciju", rekao je Slišković.

On je istakao da se Nova TV obratila na pogrešnu adresu te da smatra da su se trebali obratiti zastupnicima autorskih prava. Kablovski operateri već nekoliko dana zatamnjuju program Nove kada se emitira Liga prvaka i njihova vlastita produkcija, a Slišković je rekao da Nova ima pravo na to i da to kablovski operateri poštuju.

"Nova TV ne može zabraniti emitiranje strane produkcije. Mi radimo reemitiranje tih programa za što plaćamo posebnu naknadu", rekao je Slišković.

O tome koji su stvarni motivi Nove TV teško je govoriti, a Slišković sumnja da se radi o privatnim i interesima domaćih TV kuća. On je dodao da će se AKOP u toku dana obratiti agencijama za zaštitu autorskih prava nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj zabrani emitiranja programa Nove TV.

(sarajevo-x.com) :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
MocaPFC

#113 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by MocaPFC »

TotalTV BiH
Spisak kanala

1.OBN
2. RTRS
3. FTV
4. ATV
5. ALFA TV
6. KANAL D
7. HAPPY CABLE
8. B 92INFO
9. SOS
10. TOPSHOP TV
11. TELEVIZIJA S
12. TOP MUSIC
13. DOQ
14. SUPER TV
15. PANONIJA
16. KOPERNIKUS
17. PALMA PLUS
18. SPECTRUM
19. MOST NS
20. VIASAT HISTORY
21. VIASAT EXPLORER
22. NGC
23. DISCOVERY
24. HISTORY
25. BBC PRIME
26. MTV ADRIA
27. MOTORS TV
28. TRAVEL
29. SPORTKLUB
30. SPORTKLUB+
31. EUROSPORT
32. FOX CRIME
33. E!
34. JETIX
35. MINIMAX/FILMPLUS
36. TV1000
37. FOXLIFE
38. ANIMAL PLANET
39. HALLMARK
43. PINK BH (radi u plus paketu)
46. PINKMUSIC
51. FREEXTV
52. FREEXTV2
53. XDREAMTV
54. RTS1
55. RTS2
56. B92
57. FOX
58. AVALA
59. HAPPY/KOSAVA
60. ULTRATV
61. STUDIO B
62. ENTER
63. CINEMANIA
64. FILM+
65. METROPOLIS
66. TV3
67. TV PIKA
68. RTV ATLAS
69. SPORTKLUB SLOVENIA
70. SPORTKLUB CRO
71. TV24 SAT
72. TV MELOS

200. BNTV
201. RTCG
202. DMSAT
203. BALKANIKA
204. SVET PLUS
205. TV DUGA
206. BHT 1
207. ASTRO TV
208. FASHION TV
+ Fishing & Hunting, Golf Klub, Eurosport 2 (bundes liga), MGM, ESPN America, Disney, Discovery ID, ZONE REALITY, ZONE ROMANTICA
Sve titlovano na naš jezik.

karanana

#115 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by karanana »

moca ovo zvuci mocno. da ima hrt i hrt2, ove sekunde bi te zovno da vidim cijenu i tako to, ali mi se tesko odreci hrt-ova.
*mima*

#117 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by *mima* »

Her Flick wrote:
mima wrote:Žiku moce..... :lol:

:lol: ceko sam te :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: Mos ti mislit da se moco registrovao samo da nam napise sta nudi njegova TV.......jos i cijene da nam napise.... :lol:
karanana

#118 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by karanana »

paket mu je odlican. ima sporta, ima erotike, ima edukativnih kanala....samo me interesuje jeli slucajno masio hrt i hrt2 ili ta dva nema u ponudi. i interesuje me cijena osnovnih i svih dodatnih paketa. ili sve dodje u jednoj cijeni i jednom paketu?
Doda37

#119 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Doda37 »

Pogledaj na stranici od Totala pa ces vidjeti cijene paketa, HRT nema u Total i nikada nece biti
samo malo

#120 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by samo malo »

Pa ne cudi me to za Hayat, uvijek i iza svakog zatamnjivanja bilo kojeg kanala na kablovskoj, iza svih maski stoji banditska familija Svrakic... nije nepoznato da su i zatamnjivanje sporta na HRT2 isposlovali ti banditi, preko svojih veza u RAK-u, a sve da bi njihov degenerik od komentatora mogao jedini komentarisati Formulu 1 na prostorima od Lapisnice do Ilidze... pa ne gradi onaj karakterni isprdak od Kemala Huseinovica (direktor RAK-a) luksuznu vilu na Radavi od para ustedjenih od plate... da mu nije mozda zenturaca, narodna pjevaljka i voditeljica dnevnika, ustedila pare za vilu mozda, od svoje plate iz sivog doma.

Uostalom, dovoljno je pogledati na slucaj Marijana Mijajlovica, i sve je jasno, o kakvoj se banditskoj tv kuci radi.
FantomDOTba

#121 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by FantomDOTba »

karanana wrote:paket mu je odlican. ima sporta, ima erotike, ima edukativnih kanala....samo me interesuje jeli slucajno masio hrt i hrt2 ili ta dva nema u ponudi. i interesuje me cijena osnovnih i svih dodatnih paketa. ili sve dodje u jednoj cijeni i jednom paketu?
ivannn

#122 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by ivannn »

karanana wrote:paket mu je odlican. ima sporta, ima erotike, ima edukativnih kanala....samo me interesuje jeli slucajno masio hrt i hrt2 ili ta dva nema u ponudi. i interesuje me cijena osnovnih i svih dodatnih paketa. ili sve dodje u jednoj cijeni i jednom paketu?
Nema HRT-ova, HRT1 se može gledati ali bez strane produkcije (znači nema filmova i serija)...
Osnovni paket 12 km... Prošireni paket 16 km...Erotika i Pink se posebno plaća...

Uskoro bi trebao doći i Sci-Fi Channel titlovan na srpski,slovenski i hrvatski.
Odavno se govori o ulasku i Nove i RTL-a, nema ništa konkretno no kažu da će biti...
karanana

#123 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by karanana »

evo gledo sam pakete. ima pravo dobrih stvari pocevsi od bundes lige na eurosportu2 preko espn amerike do 4 sportkluba ukljucujuci i sportklub + koji ima dosta uzivo fudbala. steta da nema hrt-a, a vidim nema ni bht-a, ne znam kako cu ligu prvaka gledat bez bht-a, mogu nabaviti jednu zemaljsku antenu valjda za bht i prenose lige prvaka.
ne znam, razmislicu, mozda ovo i nije lose.
ivannn

#124 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by ivannn »

karanana wrote:evo gledo sam pakete. ima pravo dobrih stvari pocevsi od bundes lige na eurosportu2 preko espn amerike do 4 sportkluba ukljucujuci i sportklub + koji ima dosta uzivo fudbala. steta da nema hrt-a, a vidim nema ni bht-a, ne znam kako cu ligu prvaka gledat bez bht-a, mogu nabaviti jednu zemaljsku antenu valjda za bht i prenose lige prvaka.
Inače je problem s javnim kanalima jer ne žele ulaziti u te DTH pakete. Donedavno je na Totalu bio samo RTS, sad se priključio i SLO, pa se nadam da će i HRT slijediti taj trend (iako zvuči malo nadrealno)...
Inače, HRT je gledljiv no bez stranih serija i filmova, npr. meni je dovoljno pogledati Dnevnik, Otvoreno, Nu2 i Latinicu, filmovi i serija ima i na drugim kanalima...

Ligu Prvaka imaš na RTS-u bez zatamnjivanja...A govori se i ulasku ArenaSporta koji isto ima Ligu prvaka, Europsku ligu, Španjolsku ligu...
Last edited by ivannn on 23/09/2009 13:41, edited 1 time in total.
karanana

#125 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by karanana »

ivannn wrote:
karanana wrote:evo gledo sam pakete. ima pravo dobrih stvari pocevsi od bundes lige na eurosportu2 preko espn amerike do 4 sportkluba ukljucujuci i sportklub + koji ima dosta uzivo fudbala. steta da nema hrt-a, a vidim nema ni bht-a, ne znam kako cu ligu prvaka gledat bez bht-a, mogu nabaviti jednu zemaljsku antenu valjda za bht i prenose lige prvaka.
Inače je problem s javnim kanalima jer ne žele ulaziti u te DTH pakete. Donedavno je na Totalu bio samo RTS, sad se priključio i SLO, pa se nadam da će i HRT slijediti taj trend (iako zvuči malo nadrealno)...
Inače, HRT je gledljiv no bez stranih serija i filmova, npr. meni je dovoljno pogledati Dnevnik, Otvoreno, Nu2 i Latinicu, filmovi i serija ima i na drugim kanalima...
aha, znaci ima u TotalTV-u HRT ali bez stranih serija? pa ok je i to, jer stranih serija ima sto kazes na drugim kanalima. i mene tamo interesuje domaca proizvodnja. onda samo bht moram obicnu antenu nabavit.
Post Reply