Nova Socijaldemokratija?

kikic

Post by kikic »

vodolija_33 wrote:
kikic wrote:
Vingo wrote:Da pojednostavim..Nove socijaldemokratije nema.
I sta sad? Da uskratim svoj glas ideji koju zastupaju Damir, Zeljko, Jasmin.... zato jer se lider SDP-a trenutno zove Zlatko Lagumdzija...?
Ja necu.
Ti bujrum.
Pa cemo pitat djecu poslije ko je bio upravu
Ko govori o uskracivanju glasa toj ideji???

U svakom slucaju, hvala na razgovoru...
Kolega, ne gubite živce. Vingo je divna cura ali ima jedan problem, a to je što se upali svaki put kada neko kaže bilo šta što aludira na to da zlatko nije najbolji kandidat koji sdp ima a Bog nam je svedok da nije. Elem, svakom svačije. Svi imamo pravo da imamo svoje mišljenje.

Dobra ti ideja :) ako skontaš šta i kako obavezno me kontaktiraj ili barem obavijesti o divnim vijestima :)
Nazalost, ja sam ovdje (kao i vecina nas) samo jmbg... Takvo nesto bi trebao pokrenuti neko ko realno ima ime i prezime, npr Bogic, a on bi u tom slucaju morao imati podrsku MLADIH. Eh sad, pitanje je da li Damir i Zeljko razmisljaju na ovakav nacin... I nisu bitni samo Damir i Zeljko, apslolutno sam siguran da i u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Brckom, Zenici, Bihacu, Trebinju ima jos "Damira i Zeljka", bez njih sve skupa ne bi imalo smisla, jer nije fazon osvojiti neke opcinske/opstinske izbore, vec vlast u BiH.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

@ edu

Stvar je u tome što se on jako teško može pomaknuti sa pozicije lidera i vjerovatno neće još dugo. Barem svojom voljom neće. Preveliki je njegov ego za takav potez :wink:
Last edited by vodolija_33 on 02/02/2006 14:08, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

vodolija_33 wrote:
kikic wrote:
Vingo wrote:Da pojednostavim..Nove socijaldemokratije nema.
I sta sad? Da uskratim svoj glas ideji koju zastupaju Damir, Zeljko, Jasmin.... zato jer se lider SDP-a trenutno zove Zlatko Lagumdzija...?
Ja necu.
Ti bujrum.
Pa cemo pitat djecu poslije ko je bio upravu
Ko govori o uskracivanju glasa toj ideji???

U svakom slucaju, hvala na razgovoru...
Kolega, ne gubite živce. Vingo je divna cura ali Vodolija 33, koja je mnogo i divnija i cura od Vingo, ima jedan problem s tim a to je što se upali svaki put kada neko kaže bilo šta što aludira na to da zlatko nije najbolji kandidat koji sdp ima a Bog nam je svedok da nije. Elem, svakom svačije. Svi imamo pravo da imamo svoje mišljenje.

Dobra ti ideja :) ako skontaš šta i kako obavezno me kontaktiraj ili barem obavijesti o divnim vijestima :)
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote:http://www.lds.ba/

Intenzivno raditi na promjeni političke kulture u BiH
Izgrađivati novi pristup politici baziran na timskom radu u stranaci, expertizama i intenzivnim internim komunikacijama
Donijeti u stranku znanje, iskustvo, entuzijazam, novu energiju i nove ideje
Svojim djelovanjem stvarati novi imidž LDS-a koji je stranka otvorena za intelektualce, profesionalce, poljoprivrednike, studente, penzionere i sve one koji svojim zalaganjem žele nešto promijenti u našem društvu: nama trebaju svi oni ljudi koji su spremni volontirati za prosparitet društva
Prihvatiti politiku i političku praksu koja je zasnovana na istraživanju i politički marketing koji je baziran na istraživanju
Intenzivirati kontakte sa većim brojem domaćih i inozemnih pojedinaca i organizacija koje bi mogle pomoći u radu LDS-a
Napraviti zajednički plan o znatno naprednijoj unutrašnjoj organizaciji stranke nego što je to sada slučaj
Članovi rukovodstva MORAJU stvarati novu političku kulturu, kao način političkog djelovanja unutar i van stranke, koja garantira ravnopravan tretman za sve članove bez bojazni od majorizacije ili diskriminacije po bilo kojem osnovu.
Nastojati ugraditi u djelovanje princip donošenja svih bitnih odluka konsenzusom, što daje mogućnost da se one istinski provedu u praksi. Rješenja se moraju bazirati na uzajamnom dijalogu, saradnji i konsenzusu.
Imati sposobnost, iskustvo i hrabrost u odnosima sa međunarodnom zajednicom. Međunarodnu zajednicu prihvatiti kao istinskog partnera, biti otvoren za sve vidove konstruktivne saradnje, ali se u svom djelovanju ne oslanjati na pomoć međunarodne zajednice.
Angažirati se na jačanju i unaprijeđenju različitih vjerskih, kulturnih i etničkih identiteta u BiH unutar zajedničke političke platforme zasnovane na principima liberalne demokratije, našem evropskom naslijeđu i savremenim političkim tokovima;
Suprostaviti se svakoj vrsti vjerskog, ateističkog i etničkog ekstremizma, političkog fanatizma i parohijalizma koji podrivaju harmoniju u društvu.
U svom političkom djelovanju ne davati lažne nade potencijalnim biračima niti stjecati političke poene blateći druge političke stranke ili njihove članove. Ne obazirati se na neutemeljene napade ili glasine usmjerene protiv nas i taj stav javno iznositi.
Baviti se konkretnim stvarima, a ne trošiti energiju na međustranačko „nadmudrivanje“
Koja je uloga Rasima Kadica i Hasiba Salkica?
kikic

Post by kikic »

edu wrote:ma ko je ugodio ljudima..ne valja zlatko za predsjednika..i kao to je jedini razlog zbog kojeg necete glasati za sdp..a da se zlatko skloni sa pozicije lidera..opet ne bi glasali jer bi bilo..k'o fol se sklonio a u biti on vuce poteze iz sjene..jednostavno vi ne zelite glasati za sdp..eto vam mali zelenih..eto vam i harisa..pa bujrum...

iskreno..ja bih volio vidjeti durakovica u sdp-u..opet..uprkos svemu...
Sto bi rek'o jedan ovdasnji cirkuzant - nidje veze...

Edu, ako si nervozan, reci - pa da ne raspravljamo...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

@ Vingo
Oči moje lijepe, nemaš pojma koliko bi mi bilo drago da si u pravu, zbog svih nas. Bona, nije ovdje niko mazohista pa da perverzno uživa u svojoj muci ignorišući sve "pozitivne struje" u ovoj državi. Dosta je narodu šuplje i ispraznog politikanstva....Hoće narod konkretno!
edu

Post by edu »

vodolija_33 wrote:@ Vingo
Oči moje lijepe, nemaš pojma koliko bi mi bilo drago da si u pravu, zbog svih nas. Bona, nije ovdje niko mazohista pa da perverzno uživa u svojoj muci ignorišući sve "pozitivne struje" u ovoj državi. Dosta je narodu šuplje i ispraznog politikanstva....Hoće narod konkretno!
narod upravo boluje od politickog mazohizma..jer da je suprotno..ne bi glasali za glupog koji je "raja" nego za pametnog koji je "nadobudan"...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

A ko je glup i "raja" a ko pametan i "nadobudan" u kompletnoj ovoj priči?
Vingo

Post by Vingo »

Opet izadje na Zlaju.....

Hajmo fakat o Damiru Hadzicu, Jasminu Imamovicu, Zeljku Komsicu i tome zasto ne dati glas stranci u kojoj su oni.
Ako je rezime....(hajmo sad svi skupa) ZBOG ZLA-TKA

onda....da zavrsavamo.
Last edited by Vingo on 02/02/2006 14:20, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

vodolija_33 wrote:A ko je glup i "raja" a ko pametan i "nadobudan" u kompletnoj ovoj priči?
Ja samo znam cija majka crnu vunu....
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Vingo wrote:
vodolija_33 wrote:A ko je glup i "raja" a ko pametan i "nadobudan" u kompletnoj ovoj priči?
čija?
kikic

Post by kikic »

Vingo wrote:Opet izadje na Zlaju.....

Hajmo fakat o Damiru Hadzicu, Jasminu Imamovicu, Zeljku Komsicu i tome zasto ne dati glas stranci u kojoj su oni.

onda....da zavrsavamo.
Ma nema nikakve potrebe raspravljati o Damiru, Zeljku, Jasminu... Kljucno je pitanje kako okupiti njih i njima slicne iz cijele BiH! Ako SDP BIH nema podrsku u cijeloj BiH (a ocigledno da nema), kako dobiti tu podrsku? Ja tu vidim samo neku novu stranku koja ce u politicki zivot uci bez ikakvih repova proslosti, a koju ce usmjeravati neko iskusan...
Vingo

Post by Vingo »

vodolija_33 wrote:
Vingo wrote:
čija?
Relax....
U gornjoj konstelaciji - moja. Vjerovatno i tvoja....al od sad govorim iskljucivo u svoje ime :D
Herc

Post by Herc »

kikic wrote:

onda....da zavrsavamo.
Ma nema nikakve potrebe raspravljati o Damiru, Zeljku, Jasminu... Kljucno je pitanje kako okupiti njih i njima slicne iz cijele BiH! Ako SDP BIH nema podrsku u cijeloj BiH (a ocigledno da nema), kako dobiti tu podrsku? Ja tu vidim samo neku novu stranku koja ce u politicki zivot uci bez ikakvih repova proslosti, a koju ce usmjeravati neko iskusan...
Ma kakve nove stranke,imamo ih i previse.Hajmo pred skupstinu!
(Umoran sam od ovog pozivanja :-) .Nikada se mi necemo opametiti)
Vingo

Post by Vingo »

kikic wrote:

onda....da zavrsavamo.
Ovo je hipoteticka prica jer ti vidis stranku koje nema. A do izbora....malo ostalo.
Neise.
Zasto neko iskusan mora voditi tu stranku koje nema?
Pa cim imas iskusnog imas i rep.
Jel fakat mislis da neko ko se prije uopste nije aktivno bavio politikom nije u stanju vodit stranku? Ja ne mislim.
kikic

Post by kikic »

Vingo wrote:
kikic wrote:

onda....da zavrsavamo.
Ovo je hipoteticka prica jer ti vidis stranku koje nema. A do izbora....malo ostalo.
Neise.
Zasto neko iskusan mora voditi tu stranku koje nema?
Pa cim imas iskusnog imas i rep.
Jel fakat mislis da neko ko se prije uopste nije aktivno bavio politikom nije u stanju vodit stranku? Ja ne mislim.
Naravno da ne mislim... Iskustvo je potrebno u smilu organizovanja stranke, poznavanja postojecih politickih odnosa i shortcut-a. Npr. tesko da bi se taj Damir ili Zeljko odlucili da istupe iz SDP-a i kazu "Ja sam sad ovamo, za mnom". Potrebno je tu 20-ak njima slicnih iz cijele zemlje, koje ce neko prethodno pripremiti na sve ono sto ih ceka, a to moze odraditi neko ko zna kako se boriti sa Suljama, Borama i "Ivama Mirama"...

A prica nazalost izgleda da i jeste hipoteticka...
Vingo

Post by Vingo »

Pa sta cemo onda?
mostarac

Post by mostarac »

Jedno je 99% sigurno, a to je da ce u oktobru novi Predsjednik Vijeca Ministara, ili Vlade BiH, biti Zlatko Lagumdzija. Imacete priliku da nakon 4 godine, tj. 2010. progovorite o njegovim djelima i nedjelima i uporedite ga sa ovom danasnjom garniturom. Zlatko je bio na vlasti samo 18 mjeseci i napravio je mnogo vise nego ovi za skoro 18 godina.
Vidimo se 2010 a kad se ispostavi da vi sto ga kritikujete non-stop niste bili upravu za Zlatka nadam se da cete smoci hrabrosti i dostojanstva pa nam to i reci.

Neko vec reche da je Zlatko samo izgovor da se ne glasa za SDP i u potpunosti se slazem sa tim. Vi glasajte za Fahru Radoncica
kikic

#44 Nova Socijaldemokratija?

Post by kikic »

Vingo wrote:Pa sta cemo onda?
Haj'mo za pocetak poslati link na temu gore pomenutim? I naci info o ostalim Damirima i Zeljkama iz BiH? Naravno, nadam se da ce i ostali posjetioci sa-x predloziti mlade iz svojih gradova. Pa napraviti tako neku listu? Pa postaviti anketu sa samo dva moguca odgovora - "da, glasao bih za njih" i "ne, ne bih glasao za njih". I pokusati provesti takvu anketu u cijeloj BiH? Pa ako bude dovoljno glasova, ko zna... Pretpostavljam da kod nas net koriste uglavanom mladja raja koja zele isto ono sto i mi - normalan zivot u normalnoj drzavi, i mozda odziv na anketu bude veliki, ko zna...

Jer vjerujem da je svima doslo "do guse"...
Herc

Post by Herc »

kikic,mislis da bi nova stranka prosla dobro na ovim izborima.A sta mislis http://dosta.blogger.ba ako ti je doslo do guse?
kikic

#46 Nova Socijaldemokratija?

Post by kikic »

Herc wrote:kikic,mislis da bi nova stranka prosla dobro na ovim izborima.A sta mislis http://dosta.blogger.ba ako ti je doslo do guse?
Pratim vas i do sada, RESPECT!

Imate li kontakata u ostatku bih? Imate li ideja kako zaista reci dosta? Ja ovdje pokusah podijeliti ideju, a koliko vidim svi smo u kolektivnoj letargiji...
Herc

Post by Herc »

Svi prosipaju suplju da nacelno podrzavaju ovo i zele srecu,ali niko da se aktivira,da zovnemo ljude,da se skupimo ispred skupstine,bar subotom,sa transparentima.Ima nas,ali ne dovoljno i treba mnogo vise od zelje da se nesto promijeni.
Vudu

#48 Sarajevo-X stranka?:)

Post by Vudu »

Zao mi je ovih ljudi sto se smrzavaju ispred opstine, jer nazalost nece nista postici :( Kao sto sam vec napisao na njihovoj temi, jedini izlaz iz ove situacije je legalnim nacinom dobiti vlast na izborima i poslije toga napraviti preokret u nacinu na koji se vodi ova drzava. Dakle politicari koji uzimaju odovornost za svoja djela. Djelovati za svoju drzavu i za BiH drzavljane a ne za svoj licni interes.

Ovo mogu samo uraditi mladi ljudi. Nije mi jasno da jos ne postoji neka stranka puna mladih i talentovanih ljudi koji bi pokrenuli ovako nesto. Posto vidim (svakodnevno) da ova drzava ima puno potencijala, vec samo citajuci ovdje teme na forumu.
Toliko frustracije i problema. A niko da nesto pokrene. Na kraju krajeva, zasto ne bi forumasi (Sa-x) zaista pokrenuli nesto. Ja bih prvi iz dijaspore podrzao ovo.
Znam da je akcija za novogodisnje paketice koju su forumasi izveli bila nesto sasvim drugo, ali to je perfektan primjer kako se nesto brzo moze organizovati i izvesti ako tu ima neke volje. Zasto bi ovo bilo drugacije?!

Vi koji ste dole fizicki djelujete, ljudi iz dijaspore pruzaju pomoc novcano i kako mogu. Preko ovog modernog medija (citaj internet) se dosta moze osnovati, reklamirati itd. A poslije i preko lokalnih medija i sire.
Izvinjavam se sto sam malo preuzeo thread. Ali svaka osoba koja je trenutno u BiH i koja zeli bolje sutra trebala bi ozbiljno razmisliti o ovakvom potezu.
Jer ja trenutno ne vidim drugog izlaza sto se tice nastojecih izbora. Ako ne bude prave alternative (koja trenutno po meni ne postoji) narod ce se opet okrenuti nacionalnim strankama...a onda i sami znate sta vas ceka..jos cetiri godine malverzacija, nepotizma i siromastva.

Sarajevo-X Stranka...ja sam ZA!
mostarac

#49 Re: Nova Socijaldemokratija?

Post by mostarac »

kikic wrote:
Vingo wrote:Pa sta cemo onda?
Haj'mo za pocetak poslati link na temu gore pomenutim? I naci info o ostalim Damirima i Zeljkama iz BiH? Naravno, nadam se da ce i ostali posjetioci sa-x predloziti mlade iz svojih gradova. Pa napraviti tako neku listu? Pa postaviti anketu sa samo dva moguca odgovora - "da, glasao bih za njih" i "ne, ne bih glasao za njih". I pokusati provesti takvu anketu u cijeloj BiH? Pa ako bude dovoljno glasova, ko zna... Pretpostavljam da kod nas net koriste uglavanom mladja raja koja zele isto ono sto i mi - normalan zivot u normalnoj drzavi, i mozda odziv na anketu bude veliki, ko zna...

Jer vjerujem da je svima doslo "do guse"...
Odmah da ti kazem da si na jako losem putu, jer ako iko u SDP-u podrzava zlatka onda su to Damir i Zeljko pa tako da ti je trud uzaludan da dzaba ne saljes linkove, jer neces nista postici.
Herc

Post by Herc »

Vudu,ako se izrazi nezadovoljstvo javno,u gradu,pred skupstinom,onda ce svaki covjek shvatiti da se nesto mora mijenjati i ima sanse da se promijeni nesto na izborima.Ako mi samo seremo na forumu i svadamo se jedni sa drugimo,99% ljudi u BiH to nece procitati i nece biti svjesno da ovako vise ne moze.Nije cilj demonstracija samo da se silom nesto promijeni,tako se moze uticati i na izbore.
Post Reply