Nova pucnjava u Sarajevu!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Any

Post by Any »

dok se narod bojao MILICIJE sigurnost je bila na nivou... zasto :?
zato sto su prije prvo udarali pa onda pitali sta si uradio/la :D

sada se narod ne boji POLICIJE jer su im ruke svezane na uportebu sile...od koga :?
od OHR-ova,EUPM-ova,UN-ova (prije) pa se narod navikao da im nista ne smiju uraditi pa narod radi sta i kako ko hoce :x
schnjufko

Post by schnjufko »

Ja koliko znam murgasi imaju platicu od oko milju markica. Sa ono malo skole koju uglavnom zavrse na prepisivanje od pasa to je sasvim ljepa platica. Sta bi mozda da imaju 2 milje pa i onako vazda isisaju cvaju za izmisljene prekrsaje i zato sto ti je prsluk u gepeku pa ga ko fol nemozes dofatit i za polu upaljena poziciona svjetla. Fakat jel iko ikad platio normalnu kaznu za neki prkrsaj ja samo jednom za parkiranje a ostali su svi bili izmisljeni.
Toliko o jadnim pandurima
supersonic

Post by supersonic »

pa kod nas je postala politika: nije to moj problem! i sve dok se desava nekom drugom, dobro je, zaobilazi mene. a kad se desi meni, e onda se cudim sto niko nista ne uradi.
postali smo ravnodusni :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:
mIRCerka wrote:
amarce wrote:Ja primjetih par puta kako policija patrolira gradom i vilsonovim.za pohvaliti.Ali to je kao kap u moru sta se jos treba uraditi.
Vala ne bi ni ja da sam policajac rizikovao zivot za sakicu para koje imaju.Plata im je mizerna a mi hocemo sigurnost :x
ono sto je tuzno je da cemo o ovome pricati veceras i sutra prijepodne, a onda ce neko nekome dici nesto u zrak pa cemo naglo imati novu temu... a o eksploziji na kovacima niko vise nista ne prica.... nazalost i mi smo se poceli ponasati kao obicni posmatraci....
A sta mogu mirci da radim? Da im hebem mater? Ne mogu stici koliko ih na zalost u ovom gradu ima!
Izaci na izbore? ako mi to kazes roknut cu se majke mi sa 6. sprata odmah! Svaki put to radim pa ne vidm nekog hajra.... :x
Odoh ja lagano svoj zavezljaj pakovati pa vidjeti gdje i kako.....

p.s. Daj ljudi javite da je ovo za drota dezinformacija!
imas problem? GLASAJ!!!!

mozemo nekome pomenuti mamu u negativnom kontekstu sto jos uvijek mnogi hodaju sa pistoljima i bombama, i niko im nista ne moze, a nas maltretiraju sto smo vozili 62 na sat...kontas? neko je dobro rekao, novi zakon o saobracaju je ucinio sam to da svi voze sa upalejnim svjetlima i onim uzas prslucima na sjedistima...daj il da svi nosim utoke, pa ko koga stigne, ili da se pojaca sprovodjenje zakona o oduzimanju ilegalnog oruzja...i da se dnevnica u zatvoru sa 50 smanji na 10 KM....pa ce klinac neko lezat kaznu od 200 maraka 20 dana...
Dont Let

Post by Dont Let »

daduli_sa wrote:
mIRCerka wrote: ono sto je tuzno je da cemo o ovome pricati veceras i sutra prijepodne, a onda ce neko nekome dici nesto u zrak pa cemo naglo imati novu temu... a o eksploziji na kovacima niko vise nista ne prica.... nazalost i mi smo se poceli ponasati kao obicni posmatraci....
A sta mogu mirci da radim? Da im hebem mater? Ne mogu stici koliko ih na zalost u ovom gradu ima!
Izaci na izbore? ako mi to kazes roknut cu se majke mi sa 6. sprata odmah! Svaki put to radim pa ne vidm nekog hajra.... :x

Evo ja ću ti reći GLASAJ, pa se ti rokaj koliko hoćeš i sa kojeg sprata hoćeš!

Većina ne glasa, jer razmišljaju slično - kao šta s tim - a zamisli da ta većina glasa. Hajde da jednom i tako bude, pa da ne odlučuju starci i ini kako će nam policija raditi itd. Ako ne glasaš, nemaš pravo ni riječi reći na državu, vlast itd. Jer GLASANJEM TI odlučuješ ili POKUŠAVAŠ, a ne glasajem - SAMO pričaš! I ništa drugo!

Pitam se da li ste šta bi pričali da ukinu glasanje? Ono kao, ti si građanin drugog reda jer...pa izmisle razlog i ne daju ti da glasaš! Šta bi onda pričali? Ili bi i dalje samo pričali? :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

schnjufko wrote:Ja koliko znam murgasi imaju platicu od oko milju markica. Sa ono malo skole koju uglavnom zavrse na prepisivanje od pasa to je sasvim ljepa platica. Sta bi mozda da imaju 2 milje pa i onako vazda isisaju cvaju za izmisljene prekrsaje i zato sto ti je prsluk u gepeku pa ga ko fol nemozes dofatit i za polu upaljena poziciona svjetla. Fakat jel iko ikad platio normalnu kaznu za neki prkrsaj ja samo jednom za parkiranje a ostali su svi bili izmisljeni.
Federalnim policajcima je plata smanjena na 375 KM... toliko o tome...kantonalci imaju oko 600 plus topli...toliko o tome... zato su policajci podlozni mitu, ne sto su zeljni luksuza vec hljeba...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Dont Let wrote:
daduli_sa wrote:
mIRCerka wrote: ono sto je tuzno je da cemo o ovome pricati veceras i sutra prijepodne, a onda ce neko nekome dici nesto u zrak pa cemo naglo imati novu temu... a o eksploziji na kovacima niko vise nista ne prica.... nazalost i mi smo se poceli ponasati kao obicni posmatraci....

Većina ne glasa, jer razmišljaju slično - kao šta s tim - a zamisli da ta većina glasa. Hajde da jednom i tako bude, pa da ne odlučuju starci i ini kako će nam policija raditi itd. Ako ne glasaš, nemaš pravo ni riječi reći na državu, vlast itd. Jer GLASANJEM TI odlučuješ ili POKUŠAVAŠ, a ne glasajem - SAMO pričaš! I ništa drugo!

Pitam se da li ste šta bi pričali da ukinu glasanje? Ono kao, ti si građanin drugog reda jer...pa izmisle razlog i ne daju ti da glasaš! Šta bi onda pričali? Ili bi i dalje samo pričali? :(
E... a da procitas sta sam napisao?
supersonic

Post by supersonic »

schnjufko wrote:Ja koliko znam murgasi imaju platicu od oko milju markica. Sa ono malo skole koju uglavnom zavrse na prepisivanje od pasa to je sasvim ljepa platica. Sta bi mozda da imaju 2 milje pa i onako vazda isisaju cvaju za izmisljene prekrsaje i zato sto ti je prsluk u gepeku pa ga ko fol nemozes dofatit i za polu upaljena poziciona svjetla. Fakat jel iko ikad platio normalnu kaznu za neki prkrsaj ja samo jednom za parkiranje a ostali su svi bili izmisljeni.
mozda u drzavi gdje ti zivis. kod nas i nije tako bajno. da je tako, kod nas bi svi radili u muriji
latinalover

Post by latinalover »

dok milicija ne dobije ovlasti kakve je imala u staroj Jugi...............dotle ce biti ovakvih problema..........a kad dobije te ovlasti................onda nikome nece pasti napamet da pistolj nosa sa sobom
legionarka

Post by legionarka »

mirci u pravu si...nazalost...tuzno....
A sta se desilo to u Pub-u
Dont Let

Post by Dont Let »

daduli_sa wrote:
Dont Let wrote:
daduli_sa wrote: A sta mogu mirci da radim? Da im hebem mater? Ne mogu stici koliko ih na zalost u ovom gradu ima!

E... a da procitas sta sam napisao?
Upravo sam ti zbog toga to i napisala! Zbog te rečenice!
Last edited by Dont Let on 02/09/2006 23:53, edited 2 times in total.
schnjufko

Post by schnjufko »

Pa 600 + 250 do 300 topli obrok nijel to skoro milja ? plus regres plus redovno socijalno pa sta bi htjeli koj k moja stara ma penziju od 200 maraka i nema ni topli nihladni opbrok.
Any

Post by Any »

mIRCerka wrote:
Federalnim policajcima je plata smanjena na 375 KM... toliko o tome...kantonalci imaju oko 600 plus topli...toliko o tome... zato su policajci podlozni mitu, ne sto su zeljni luksuza vec hljeba...

mirci vidis da cojk lupa :-)
policiji nije lako neka prica ko sta hoce :x
vecina njih nema ni krov nad glavom al to nije tema :D
legionarka

Post by legionarka »

i znaci po tvojoj logici zato sto imaju platu milju, u sto cisto sumnjam, nije problem da ih neki nadobudni kretencic prosvira kojim metkom...
Any

Post by Any »

njemu je sve normalno :x dok spominje da njegova stara ima penziju 200 km :-)
jarane samo skontaj da imas 100% invalida koji imaju 400km a malte ne sve su dali za ovu drzavu :?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Najnovije vijesti - tema je pucnjava u gradu. Ne policija i njihova plata. Barem ne u direktnoj vezi. Hvala.
Ima li kakvih vijesti iz prve ruke? Sta je sa tim drotom koji je navodno povrijedjen / stradao?
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

A kako da se ponasamo nego kao posmatraci??????
Ja sam gledao kako Muhamed Ali Gasi " ugledan gradjanin Sarajeva " pljuje policajca jer ga je zaustavio zbog prekoracenja brzine . Sto niko to nije smio da uradi Titinoj miliciji? Okupirali nas ameri i seru o demokratiji a kod njih te zandar upuca ako samo malo brze krenes da izvadis novcanik iz dzepa.
Najlakse nam je da krivimo muriju, ali njima su ruke vezane!!!! Pa zar nije koliko ono specijalaca dobilo otkaz zahvaljujuci covjekolikom majmunu koji ne zna da sastavi 2 ( dvije ) prosto prosirene recenice ??? :x :x :x :x :x

P.S Jedan od tih momaka se kasnije objesio.

P.S.S Zasto neko u Srbiji ne proba da pljune policajca ili da ruzno pogleda nekog maskiranog iz zandarmerije? Ljudi su za 2 mjeseca smanjili stopu kriminala za nevjerovatnih 80% cim su policiji dali odrijesene ruke.
schnjufko

Post by schnjufko »

Nek ja lupam a ti pozdravi policijski sindikat. A sto se tice pucnjave danas je bila pucnjava juce bomba. Jel to pitanje policije ili to treba neko drugi da rijesava. I malo mi smjesna suplja da nemoze policija nista da uradi jer joj neda eupm sfor i ostalo.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:Najnovije vijesti - tema je pucnjava u gradu. Ne policija i njihova plata. Barem ne u direktnoj vezi. Hvala.
Ima li kakvih vijesti iz prve ruke? Sta je sa tim drotom koji je navodno povrijedjen / stradao?
kada si dobio konkretnu informaciju na ovakvim temama? Daduli, puno ocekujes brate mili :D

meni niko nista ne javlja, samo javljaju da je Pub unakazen...
latinalover

#45 brutalnost srpske policije

Post by latinalover »

cheguevara_k1 wrote: P.S.S Zasto neko u Srbiji ne proba da pljune policajca ili da ruzno pogleda nekog maskiranog iz zandarmerije? Ljudi su za 2 mjeseca smanjili stopu kriminala za nevjerovatnih 80% cim su policiji dali odrijesene ruke.

pricajuci o srpskoj policiji

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28252

evo kako zavode red
Last edited by latinalover on 03/09/2006 00:09, edited 1 time in total.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:
daduli_sa wrote:Najnovije vijesti - tema je pucnjava u gradu. Ne policija i njihova plata. Barem ne u direktnoj vezi. Hvala.
kada si dobio konkretnu informaciju na ovakvim temama? Daduli, puno ocekujes brate mili :D

meni niko nista ne javlja, samo javljaju da je Pub unakazen...
Javno ti skidam titulu mahaluse Sa-xa!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cheguevara_k1 wrote:A kako da se ponasamo nego kao posmatraci??????
aktivirati se i pronaci nacin da se odrijese ruke a i kese za 122 :D

sad nesto kontam, ZASTO RONIOCI RONE ....u Milji?
schnjufko

Post by schnjufko »

A koliko je plata drotu u Srbiji ?
,
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:

Vjerovatno u potrazi za oruzjem...
mala-i

Post by mala-i »

mIRCerka wrote:

uze mi pitanje s tastature...
Post Reply