Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vojvoda Slavko Aleksic nosi krst iz Grbavice 1995 a nesto mi ga žao bi,a pogotovo kod "11 plavih" kad je na motoroli sokolio svoje vec odavno pandrknute cetenije tezak,tezak samo ce ga jopet morat premjestati a na "koti 850" ne znaju sta ih je snaslo ,kontali Americki "SEAL" specijalci,eeeee kad se samo sjetim
Eee kad bi im rahmetli Brzi uletio iza ledja...
Strah i trepet
mIRCerka wrote:
Daj mi bilo kakav dokaz za to, jer svaki put kad se nesto slicno desavalo, poput postavljanja vijenaca tj pokusaja postavljanja vijenaca na kasarnu, mediji to objave na sva zvona.
PS Sto se tice tvog komentara da bi mogao dobiti ban, ne brini jos uvijek ne postoji kategorija BANIRAN RADI GLUPOSTI ILI NEINFORMIRANOSTI.
To ti kazem ja kao forumash. Malo mucni glavom pa skontaj sta pises.
ma je l', pa pogledaj na temi o kosovu zbog cega sam dobio ban a pojedinci koji su me nazivali cetnikom i upucivali otvorene prijetnje, nisu ni opomenuti pusti bogati tu suplju
a dokaz ti ne mogu dati, pa ne radim ja u savezu logorasa RS uostalom zasto neko treba to da zahtjeva, da je srece vlasti u sarajevu bi se same sjetile da naprave gore neko obiljezje. ionako ih ima u gradu na svakom koraku.
Deda Mraz postoji. Ne vjerujes? E da je Mile kakav covjek, do sad bi svima to pokazao.
Eto tvog odgovora. Ako si mlad i ako si bio van Sarajeva za vrijeme opsade Sarajeva tokom agresije na BiH, informisi se slijedeci put i ne lupaj ko maksim po diviziji (Maksim nije ciko vec MITRALJEZ).
LP
ONASA: Vaš stav o najavi podizanja pravoslavnog krsta na lokalitetu Zlatište na Trebeviću?
KOMŠIĆ: Razumijem bol i muku ljudi koji su izgubili nekog bliskog člana porodice, kome je neko ubijen, poginuo, bilo kada i bilo gdje, a naročito u ratu. Nažalost, i sam spadam u takvu kategoriju ljudi, pa otuda potječe i to razumijevanje. Moram biti krajnje ličan, ali moju bol i tugu, moj bijes za ubijenom majkom, moju bespomoćnost da to promijenim, i bespomoćnost i nepravdu koju osjećam zbog toga što onaj koji je to uradio nikada neće biti kažnjen, nije moguće objasniti bilo kome, niti bilo ko, ko nije u takvoj situaciji, to može shvatiti! Pogotovo što ona nikome i ničemu nije bila kriva, bila je civil, penzionerka, domaćica.
Ali, znam, siguran sam, da nikakvi krstovi, ili bilo koja druga obilježja, tamo gdje im nije mjesto, a pogotovo tamo gdje druge iritiraju, meni neće pomoći i neće mi biti nimalo lakše zbog toga. Znam samo da nekoga drugog mogu iritirati, a meni ne donose olakšanje i nisam nimalo sretniji zbog toga! Zato, one koji namjeravaju da postave taj krst molim da to ne rade. Sigurno je da im zbog tog krsta neće biti lakše!
Krstu tu nije mjesto.To je bio borbeni položaj, zbog kojeg mnogo ljudi u Sarajevu osjeća bol, tugu, bijes, bespomoćnost, nepravdu, i sve što mogu postići postavljanjem tog krsta jeste, blago rečeno, veće nepovjerenje i netrpeljivost. A njima sigurno ništa lakše biti neće!
mIRCerka wrote:
Daj mi bilo kakav dokaz za to, jer svaki put kad se nesto slicno desavalo, poput postavljanja vijenaca tj pokusaja postavljanja vijenaca na kasarnu, mediji to objave na sva zvona.
PS Sto se tice tvog komentara da bi mogao dobiti ban, ne brini jos uvijek ne postoji kategorija BANIRAN RADI GLUPOSTI ILI NEINFORMIRANOSTI.
ma je l', pa pogledaj na temi o kosovu zbog cega sam dobio ban a pojedinci koji su me nazivali cetnikom i upucivali otvorene prijetnje, nisu ni opomenuti pusti bogati tu suplju
a dokaz ti ne mogu dati, pa ne radim ja u savezu logorasa RS uostalom zasto neko treba to da zahtjeva, da je srece vlasti u sarajevu bi se same sjetile da naprave gore neko obiljezje. ionako ih ima u gradu na svakom koraku.
što li ?
na mjestu gdje se misli graditi krst ne znam da je bilo civila.
pa kako ne kontas, taj spomenik bi se trebao izgraditi u centru sarajeva ili na kazanima, svejedno, ali vlasti u sarajevu osporavaju te zlocine i ne pada im napamet da izgrade neko spomen-obiljezje ubijenim srbima. naravno, kad vec oni nece,
izgradice ga grad istocno sarajevo.
kako sprijeciti izgradnju famoznog krsta? vrlo jednostavno, nek vlada KS pronađe adekvatnu lokaciju i izgradi spomen-obiljezje (ne mora biti krst) ubijenim srpskim civilima od strane armije BiH, a posebno pripadnika 10.brdske brigade.
btw, maloprije je bilo o tome na "60 minuta".
a hoce li onda vlasti sumske pokrajine isto ro uciniti u svim mjestima gdje su cinili zlocine? ili se to ne pika za njih? Makar da se potrude da nadju zlocince?
de prvo reci je l' to 505 sa crtom ili 505. buzimska? da znam s kim imam posla
To je broj mojih leviski, jer mi je 501 uvjek bio uzak i kratak
I ne pravi se naivan, jer sasvim je jasno da kada kažeš Dobrovoljačka ulica misliš i na ono na Skenderiji kada su krenuli "veseli i nedisciplinovani" vojnici sa svojim starešinama da se malo provozaju po gradu i kupe kakavlep suvenir ali onaj pokvareni zastavnik T......... vidi čuda na transportere i borbena vozila pešadije postavio PAM 12,7 i projektile 9K-11u narodu poznatije kao "maljutka", a da ne vraća MTS u magacin i b/k (borbeni komplet) se ostavio u vozilima "da se nađe, kad se bude oko zgrade predsjedništva ".
ne, trebao je tebi da ostavi transporter da se ti vozas sa njim po gradu
ti dobro znas da je tamo mucki napadnuta kolona vozila JNA koja se povlacila iz grada, kako je i dogovoreno, ali ne, htjeli ste malo usput da ih opljackate i ubijete kojeg "cetnika" od 18 godina. veoma hrabro!
Vojvoda Slavko Aleksic nosi krst iz Grbavice 1995 a nesto mi ga žao bi,a pogotovo kod "11 plavih" kad je na motoroli sokolio svoje vec odavno pandrknute cetenije tezak,tezak samo ce ga jopet morat premjestati a na "koti 850" ne znaju sta ih je snaslo ,kontali Americki "SEAL" specijalci,eeeee kad se samo sjetim
ti dobro znas da je tamo mucki napadnuta kolona vozila JNA koja se povlacila iz grada, kako je i dogovoreno, ali ne, htjeli ste malo usput da ih opljackate i ubijete kojeg "cetnika" od 18 godina. veoma hrabro!
a hrabro je bilo pucanje iz kasarne po civilima i kurcenje po gradu jel?
JBT wrote:ONASA: Vaš stav o najavi podizanja pravoslavnog krsta na lokalitetu Zlatište na Trebeviću?
KOMŠIĆ: Razumijem bol i muku ljudi koji su izgubili nekog bliskog člana porodice, kome je neko ubijen, poginuo, bilo kada i bilo gdje, a naročito u ratu. Nažalost, i sam spadam u takvu kategoriju ljudi, pa otuda potječe i to razumijevanje. Moram biti krajnje ličan, ali moju bol i tugu, moj bijes za ubijenom majkom, moju bespomoćnost da to promijenim, i bespomoćnost i nepravdu koju osjećam zbog toga što onaj koji je to uradio nikada neće biti kažnjen, nije moguće objasniti bilo kome, niti bilo ko, ko nije u takvoj situaciji, to može shvatiti! Pogotovo što ona nikome i ničemu nije bila kriva, bila je civil, penzionerka, domaćica.
Ali, znam, siguran sam, da nikakvi krstovi, ili bilo koja druga obilježja, tamo gdje im nije mjesto, a pogotovo tamo gdje druge iritiraju, meni neće pomoći i neće mi biti nimalo lakše zbog toga. Znam samo da nekoga drugog mogu iritirati, a meni ne donose olakšanje i nisam nimalo sretniji zbog toga! Zato, one koji namjeravaju da postave taj krst molim da to ne rade. Sigurno je da im zbog tog krsta neće biti lakše!
Krstu tu nije mjesto.To je bio borbeni položaj, zbog kojeg mnogo ljudi u Sarajevu osjeća bol, tugu, bijes, bespomoćnost, nepravdu, i sve što mogu postići postavljanjem tog krsta jeste, blago rečeno, veće nepovjerenje i netrpeljivost. A njima sigurno ništa lakše biti neće!
ma bravo, pa izgradite ga u centru sarajeva... tu vas nece iritirati
I kazem ti, meni bi puno srce bilo da se napravi ta rugabet na Zlatistu, nek se ljudi podsjete kakva stoka nam jos uvjek zivi po obroncima.Ti me RS logorasi podsjecaju na maloumnu djecicu sto sjede na otvorenoj plinskoj boci i uz kikotanje se igraju sibicama.
One lazi o negiranju zlocina i jos po koju tako koja ti daje smisao zivotu necu komentarisati. Samo ovoliko: ono sto se tebi cini da je rumena jabuka je zapravo kesa gnoja- bujrum.
neko pucao iz komande na bistriku na civile...? e sad vec lazes
voajer wrote:"Grad" istocno Sarajevo
Ovco nad ovcama.
I kazem ti, meni bi puno srce bilo da se napravi ta rugabet na Zlatistu, nek se ljudi podsjete kakva stoka nam jos uvjek zivi po obroncima.Ti me RS logorasi podsjecaju na maloumnu djecicu sto sjede na otvorenoj plinskoj boci i uz kikotanje se igraju sibicama.
One lazi o negiranju zlocina i jos po koju tako koja ti daje smisao zivotu necu komentarisati. Samo ovoliko: ono sto se tebi cini da je rumena jabuka je zapravo kesa gnoja- bujrum.
nek smo mi seljaci iz istocnog sarajeva, a ti si sad sarajlija - gradska raja,... a sljeg'o iz zepe
Dajte ljudi prestanite se prepirati sa ovim divljakom Saviolom, pa zar ne vidite da vas zajebava... Ignorisite ga!!
A sto se tice ovih srbo-cetniko-fasista, oni su izgleda zaboravili da smo mi stali na dvadeset kilometara od Banja Luke, ali da se odatle itekako moze nastaviti, samo ovaj puta oni nece imati sedam korpusa JNA.
Saviola i tebi slicni, nemojte da vam zovemo Dudakovica...
Last edited by Vozdra raja :-) on 17/03/2008 21:18, edited 1 time in total.
saviola wrote:
što li ?
na mjestu gdje se misli graditi krst ne znam da je bilo civila.
pa kako ne kontas, taj spomenik bi se trebao izgraditi u centru sarajeva ili na kazanima, svejedno, ali vlasti u sarajevu osporavaju te zlocine i ne pada im napamet da izgrade neko spomen-obiljezje ubijenim srbima. naravno, kad vec oni nece,
izgradice ga grad istocno sarajevo.
kako sprijeciti izgradnju famoznog krsta? vrlo jednostavno, nek vlada KS pronađe adekvatnu lokaciju i izgradi spomen-obiljezje (ne mora biti krst) ubijenim srpskim civilima od strane armije BiH, a posebno pripadnika 10.brdske brigade.
btw, maloprije je bilo o tome na "60 minuta".
[/quote]
naravno da poginulim civilima treba napraviti spomenik.može na kazanima to niko ne spori,a zna se ko je te zločine i počinio.ali eto gledam malprije na rtrs-u tvoji zakazali sjednicu da se bune da dođe haška arhiva iz haga u bih,pa da pregledamo i pravimo spomenike.zašto se bojite istine?pa cijeli svijet to zna
Last edited by and on 17/03/2008 21:19, edited 1 time in total.
pitt wrote:a hoce li onda vlasti sumske pokrajine isto ro uciniti u svim mjestima gdje su cinili zlocine? ili se to ne pika za njih? Makar da se potrude da nadju zlocince?
i ja mislim da su nasi trebali napraviti nesto na kazanima, to bi jos bio dodatni argument u raspravi s idiotima u rs.u koji sve i jedan svoj zlocin pokusavaju relativizirati, a nase uvelicati...
Vozdra raja wrote:Dajte ljudi prestanite se prepirati sa ovim divljakom Saviolom, pa zar ne vidite da vas zajebava... Ignorisite ga!!
A sto se tice ovih srbo-cetniko-fasista, oni su izgleda zaboravili da smo mi stali na dvadeset kilometara od Banja Luke, ali da se odatle itekako moze nastaviti, samo ovaj puta oni nece imati sedam korpusa JNA.
Saviola i tebi slicni, nemojte da vam zovemo Dudakovica...
dobar klip, ali nije to ta kolona. to je povlacenje iz marsalke
Nije ovo povlacenje iz marsalke, ovo ti je patroliranje po Sarajevu u MARTU 1992, a informisi se kad je bilo povlacenje iz marsalke.
Cccc ja djeteta neinformisanog, vidi se da mnogo toga ne znas i da samo provociras
neko pucao iz komande na bistriku na civile...? e sad vec lazes
ma svi mi bolan lazemo sem tebe (Risto te ostavio samog da se boris protiv neprijateljske propagande). Ovo ti je vec dokazana svjetska zavjera protiv jedne nadasve miroljubljive armije i paravojnih formacija najpitomijeg nebeskog naroda.
and wrote:
naravno da poginulim civilima treba napraviti spomenik.može na kazanima to niko ne spori,a zna se ko je te zločine i počinio.ali eto gledam malprije na rtrs-u tvoji zakazali sjednicu da se bune da dođe haška arhiva iz haga u bih,pa da pregledamo i pravimo spomenike.zašto se bojite istine?pa cijeli svijet to zna
odlicno! ali ti si jedan od rijetkih ovde koji to ne spori.
evo pokreni glasanje ovde na forumu: "da li se na kazanima treba izgraditi spomenik ubijenim srpskim civilima?", pa ces da vidis kako razmisljaju tvoji sugrađani
dobar klip, ali nije to ta kolona. to je povlacenje iz marsalke
Nije ovo povlacenje iz marsalke, ovo ti je patroliranje po Sarajevu u MARTU 1992, a informisi se kad je bilo povlacenje iz marsalke.
Cccc ja djeteta neinformisanog, vidi se da mnogo toga ne znas i da samo provociras
to je povlacenje iz marsalke, neinformisani stvore
saviola wrote:
ma bravo, pa izgradite ga u centru sarajeva... tu vas nece iritirati
Pa izgradite ga vi u centru velelepne Lukavice tamo zasigurno nece nikoga iritirati? Ali ne lezi vraze, sto bi jednostavno kada moze komplikovano. Ovdje se ponajmanje radi o zrtvama, ponajvise o provokaciji i pokusaju prolaska glavom kroz zid. Do danas niko nije naucnim putem dokazao da je bez filmskih trikova moguce proci glavom kroz zid, mozda nekima to podje za rukom sa krstom na Zlatistu? Nemamo nista protiv krsta kao simbola krscanstva ali na toj lokaciji bez saglasnosti gradjana Sarajeva, pardon Teherana, nece ici.