Nova Jugoslavija
- fatamorgana
#26 Re: Nova Jugoslavija
Muzički predah!
-
mostar036
#27 Re: Nova Jugoslavija
Ovo je ozbiljna tema,nije nikakva šala.
-
mostar036
#28 Re: Nova Jugoslavija
Evo i ovo:fatamorgana wrote:Muzički predah!
- Opetja033
#29 Re: Nova Jugoslavija
Sto neko rece - dubokoumna tema. Nikad vise!
- insomnia78
#30 Re: Nova Jugoslavija
To definitivnograyburn wrote:I obnoviti JNA, da stiti sve narode opet.
Sent sa mog sokocala using tapatalk
-
mostar036
#31 Re: Nova Jugoslavija
Ne može se vazda živit u nekoj prošlosti,pa i u drugom svjetskom ratu su ratovali narodi između sebe,pa je Tito obnovio Jugoslaviju.
- sinuhe
#32 Re: Nova Jugoslavija
Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.
Sutra je utakmica pa ce svijeta biti na ulicama
- Tvrtko II Kotromanić
#33 Re: Nova Jugoslavija
moze taman postavljac teme poceti uvjeravati ljude na ulicamasinuhe wrote:Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.
ljubi se istok i zapad
-
mostar036
#34 Re: Nova Jugoslavija
Ne možemo mi ni Mostar ujedinit,a ne obnovit Jugoslavijusinuhe wrote:Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.
- art vandeley
#35 Re: Nova Jugoslavija
Samo da se tuspasim...
Neznam sta je prikladnije , da li
ili 
Neznam sta je prikladnije , da li
- Kaćunak
#36 Re: Nova Jugoslavija
nema odmor dok traje obnov!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#37 Re: Nova Jugoslavija
Nova Jugoslavija,
Može al' bez genocida i Srbije, molim!
Može al' bez genocida i Srbije, molim!
- Klavikula
#38 Re: Nova Jugoslavija
nema sanse bez ostalih, znaju se granice Jugoslavije i ispod ne moze ici...mostar036 wrote:Po meni bi to bilo najbolje rješenje za BiH,obnavljanje Jugoslavije u kojoj bi bili BiH,Srbija i Hrvatska,ostali i ne moraju.
Jugoslavija i socijalizam
- Edin H.
#39 Re: Nova Jugoslavija
Za BiH jeste najbolje rjesenje barem neka vrsta ekonomske unije sa susjednim drzavama i sa otvorenim granicama, da vodje prestanu narod zaludjivati sa nekom navodnom ugrozenosti. Medjutim ovim zemljama ne vladaju vise njeni gradjani, nego kapital koji je usao, tako da ce se javno mijenje uvijek usmjeravati u smjeru interesa tog kapitala.
- Klavikula
#40 Re: Nova Jugoslavija
nazalost, apsolutno tacnoEdin H. wrote:Za BiH jeste najbolje rjesenje barem neka vrsta ekonomske unije sa susjednim drzavama i sa otvorenim granicama, da vodje prestanu narod zaludjivati sa nekom navodnom ugrozenosti. Medjutim ovim zemljama ne vladaju vise njeni gradjani, nego kapital koji je usao, tako da ce se javno mijenje uvijek usmjeravati u smjeru interesa tog kapitala.
i ne samo ovom nego svim zapadnim drzavama i drzavama koje teze zapadu
Last edited by Klavikula on 13/06/2012 23:46, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#41 Re: Nova Jugoslavija
haj sad da probam ozbiljno
poslije svega sto se desilo, svih stradanja, ubistava, progona, nakon genocida, neko bi mogao i pomisliti da bi nama bilo bolje u drzavnoj zajednici sa Srbijom
hajd i nekako, razumijem ove starije, ove jugonostalgicare, tad ste bili mladi, imali posao, moglo se spavati u parkovima bla bla itd itd, standardna prica
Juga je prevazidjena ideja, dio historije, istorije, povijesti
imamo sad ovu nasu mrtvaju ko sto bi reko Selimovic, ali eto, na nama je da je popravimo, kakva je da je, nasa je
poslije svega sto se desilo, svih stradanja, ubistava, progona, nakon genocida, neko bi mogao i pomisliti da bi nama bilo bolje u drzavnoj zajednici sa Srbijom
hajd i nekako, razumijem ove starije, ove jugonostalgicare, tad ste bili mladi, imali posao, moglo se spavati u parkovima bla bla itd itd, standardna prica
Juga je prevazidjena ideja, dio historije, istorije, povijesti
imamo sad ovu nasu mrtvaju ko sto bi reko Selimovic, ali eto, na nama je da je popravimo, kakva je da je, nasa je
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42 Re: Nova Jugoslavija
ništa bez ce ce ce pe
htjedoh napisati nešto pametno al eto ...
valjda se nisam puno provalio ovo je ozbiljna tema
htjedoh napisati nešto pametno al eto ...
valjda se nisam puno provalio ovo je ozbiljna tema
-
mostar036
#43 Re: Nova Jugoslavija
Mislim, ja jesam za multietničnu BiH,ali bojim se da nema spasa za nju,jer je nacionalizam uzeo stvar u svoje ruke.
- Tvrtko II Kotromanić
#44 Re: Nova Jugoslavija
hajd barem probaj neke argumente pro et contra iznijeti a da nisu floskulemostar036 wrote:Mislim, ja jesam za multietničnu BiH,ali bojim se da nema spasa za nju,jer je nacionalizam uzeo stvar u svoje ruke.
govorim cisto teme radi
-
mostar036
#45 Re: Nova Jugoslavija
Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
-
granulo
#46 Re: Nova Jugoslavija
Valjalo bi da se nekako narodi povezu, ali izgleda da je postignuto sto je i bilo u cilju, da se Jugoslovenstvo i zajednistvo zatre. Najbolji ljudi su pobijeni ili protjerani. I sada citam mi se sprdamo na ovu temu. Jeste JNA usrala motku, ali bilo je onih koji se nisu slagali sa tadasnjom politikom i koji su glavu ili sve ostalo gubili zbog toga. Valjalo bi za nase dobro da nekako krenemo da se povezujemo. Znam ja da mi imamo bilion i jedan razlog da se mrzimo i koljemo, ali imali tome kraja? Vidim da nam je rat isprika za mrznju, a to ce nas progutati. Sprdamo se i samounistavamo se. Ono zlo u nama opravdavamo zlom koje je u drugima. Trebamo traziti ono sto je dobro, poceti od necega ili da se skrkamo do kraja. Kao mi smo vjerovali i nagrabusili smo, e necemo vise majcin sine, oko za oko... a ne shvatamo da na svijetu ima dobrih ljudi zbog kojih vrijedi krenuti ponovo jer druge opcije nema. Ne, nije tudje zlo opravdanje za ono zlo u nama. Ima li pametnih ljudi da nas povedu i da vjeruju u covjecnost? Neka se zove kako god se ljudi dogovore da se zove, bilo bi nam bolje skupa, sada smo totalno bez kompasa.
- emigrazione
#47 Re: Nova Jugoslavija
Ja sam zato da se obnovi kraljevina Bosna. I da ja budem kralj
- Tvrtko II Kotromanić
#48 Re: Nova Jugoslavija
puno okruzenje dobrih ljudi, povecalom ih trazi, vidi ko pobijedio na izborima u Srbiji...granulo wrote:Valjalo bi da se nekako narodi povezu, ali izgleda da je postignuto sto je i bilo u cilju, da se Jugoslovenstvo i zajednistvo zatre. Najbolji ljudi su pobijeni ili protjerani. I sada citam mi se sprdamo na ovu temu. Jeste JNA usrala motku, ali bilo je onih koji se nisu slagali sa tadasnjom politikom i koji su glavu ili sve ostalo gubili zbog toga. Valjalo bi za nase dobro da nekako krenemo da se povezujemo. Znam ja da mi imamo bilion i jedan razlog da se mrzimo i koljemo, ali imali tome kraja? Vidim da nam je rat isprika za mrznju, a to ce nas progutati. Sprdamo se i samounistavamo se. Ono zlo u nama opravdavamo zlom koje je u drugima. Trebamo traziti ono sto je dobro, poceti od necega ili da se skrkamo do kraja. Kao mi smo vjerovali i nagrabusili smo, e necemo vise majcin sine, oko za oko... a ne shvatamo da na svijetu ima dobrih ljudi zbog kojih vrijedi krenuti ponovo jer druge opcije nema. Ne, nije tudje zlo opravdanje za ono zlo u nama. Ima li pametnih ljudi da nas povedu i da vjeruju u covjecnost? Neka se zove kako god se ljudi dogovore da se zove, bilo bi nam bolje skupa, sada smo totalno bez kompasa.
i ne vidim ko je ovdje spomenuo da nekog mrzi?
ja prvi ne, bez obzira na to koliko je rat donio loseg meni i mojim bliznjim
- Tvrtko II Kotromanić
#49 Re: Nova Jugoslavija
koliko je tebi godina?mostar036 wrote:Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
-
mostar036
#50 Re: Nova Jugoslavija
Što je to sad tolko bitno?Tvrtko II Kotromanić wrote:koliko je tebi godina?mostar036 wrote:Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.