Ovi su mi najjaci.goldenlily wrote:Moj crni Tariq,taj šljam koji nabrajaš i koje ljudi zovu nekakvim umjetnicima se u ratu pokazao samo kao šljam.Bregu kontam on je uvjek bio materijalista i ono igrao je na lovu,ovaj mali seljak sa Banije ili Korduna odakle su došli njegovi u ovaj grad,koji mu je dao sve i koji se sad izjašnjava kao velikosrbin a prije kao Nele Karajlić je obični jad.Pokazao je da Sarajevo nikad nije bio njegov grad,da je ostao smao mali seljak koji forsira priče o ugroženosti i to mu je vjerovatno u genima...te imbecile je svak ugrožavao,zato što su jednostavno uvjek bili imbecili i kmetovi koje su svi tlačili,pa su onda oni odlučili uzet stvar u svoje ruke.I mali banijski seljak i onac cigoš Kusta i sad veličaju Radovana i Ratka,pa ti skontaj koji umjetnici.Skontaj sad ovo,rodis se na GOrici u centru grada,napraviš neka sranja malo pobjegnes i opet te grad prihvati,da ti karijeru,Avdo Sidran mu podari dva najbolja scenarija koji ga lansiraju u vasionu i idiot mi sada priča sa ushićenjem o nekom čobanu koji je čuvao ovce po kalinovačkim vrletima ili ko zna gdje,nije pročitao u životu knjige i još pride je u tvom gradu ubijao civile,preko 2500 djece...i ti kažeš:Ratko je vitez'',e moj jarane...Tariq_rambo wrote:Daj svi ste se kleli u neleta, Bregu, Kusturicu, sad odjednom niko nije valjao. Pusti price, Kusturica je prvi molio da se prestane bombardovat Sarajevo.Prozor wrote: A autor je Nele(!)..
Ako smo sve uspjeli zaboravit,a vidim da jesmo i ako napadamo ovog Matu,što se čovjek ježi na uradak malog seljačića sa Banije,koji je by the way karijeru završio čim je otišao preko Faletića,jer ona njegova tandrkanja u Srbiji niko i ne sluša.a to da mu kontaju polupismeni humor..neću ni komentarisati...ako smo došli u ovu fazu...onda smo baš,fuj.
Serija je onako, ipak i takva je bolja od nadrealiti showa i slicnih crnih hronika. Prikazuje sva tri naroda onakvim kakvi jesu. Ima i postenih, dobrih, naivnih ljudi a ima brate i pokvarenjaka da je to cudo jedno, kojima je samo lova bitna a sve pod parolom boraca za nacionalnu stvar. Serija je i multietnicka. Pored rahmetli cetnika Davora Dujmovica, svih cetnika Srba (Nele, Cobi, Cvijanovic ... ), hare krisna cetnika Minke, glumi i u to vrijeme musliman cetnik Mirsad Tuka. Zamisli Mirsad Tuka 1995. u Beogradu.