Uzmi metar pa pogledaj koji je 10 milimetar, koji je 10 decimetar...i tako dalje....kad dodjes do 2000 skontaj u kojem si metru...
Pozdrav
nije vazno sta ti kaze rodni list, vazno je kako se osjecasa da ne bude da moderator ide off topic, zasto se onda za nekoga ko je napunio 40 godina kaze da je zagazio u petu deceniju, zar to ne bi trebalo biti kad napuni 41?
Vec sam odgovorio i na to.moderator wrote:
a da ne bude da moderator ide off topic, zasto se onda za nekoga ko je napunio 40 godina kaze da je zagazio u petu deceniju, zar to ne bi trebalo biti kad napuni 41?
A za ovo, sta mogu kad znam pogoditi zanimljive i aktuelne teme.moderator wrote:E cime se vi sve ne bavite...
Tema koja je danas postavljenja ima vise ucitavanja nego tema postavljena 29.12. o 2 mostarske bebe
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p3325810
Ja ne znam kako neki ne kuze da to nije isto...int21 wrote:Za sve one sto ne kuze....
Uzmi metar pa pogledaj koji je 10 milimetar, koji je 10 decimetar...i tako dalje....kad dodjes do 2000 skontaj u kojem si metru...
Pozdrav
atko wrote:Posto pregovori oko decenije i dalje traju ... jel nijel![]()
![]()
dok se to ne usaglasi i ne parafira do daljnjeg na snag ustavljam tri druga brojna sistema(da ne ugrozim ciji vitalni nacionalni interes
) za sve konstitutivne narode ...
dakle sretna vam nova 3732 oktalna godina
takodje sretna nova 7DA heksadecimalna godina
odnosno sretna vam nova 11111011010 binarna godina
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja fakat neznam sta se ima raspravljati oko matematike ko zna zna taj i konta ko nezna neka se potrudi da nauci sramota je![]()
![]()
atko wrote:Posto pregovori oko decenije i dalje traju ... jel nijel![]()
![]()
dok se to ne usaglasi i ne parafira do daljnjeg na snag ustavljam tri druga brojna sistema(da ne ugrozim ciji vitalni nacionalni interes
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja fakat neznam sta se ima raspravljati oko matematike ko zna zna taj i konta ko nezna neka se potrudi da nauci sramota je![]()
![]()
ljubav_aha wrote:a,dodatni fazon je sto su pokusali napisati Nova velikim slovom,jer je PraznikAteista wrote:ljubav_aha wrote:
"rođeni uoči i nakon Nove 2010. godine."
![]()
![]()
Fakat, to i nisam primijetio...![]()
![]()
"nakon nove godine" sam govorio dok sam isao u osnovnu skolu, ako vec i tad nisam skontao da to nije pravilno...![]()
ali recenicni sklop je i dalje komican ,plus ovaj dio
rodjeni uoci i nakon kao da ih rodjeno vise od dvojicejoj ,necu dalje analizirati
I sretan pocetak nove decenije...ljubav_aha wrote:atko wrote:Posto pregovori oko decenije i dalje traju ... jel nijel![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
drug,zelim ti sretnu novu godinu prema izracunavanjima svih kalendara koji su skrojeni
Bitno je da oni kojima treba matematika to znajuAteista wrote:atko wrote:Posto pregovori oko decenije i dalje traju ... jel nijel![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Slazem se, ali problem je sto oni koji ne znaju matematiku (mozda i znaju ali nece da razmisle) objavljuju vijesti na raznim medijima i sire dezinformacije...
sretan i odlazak stare decenijeAteista wrote:I sretan pocetak nove decenije...ljubav_aha wrote:drug,zelim ti sretnu novu godinu prema izracunavanjima svih kalendara koji su skrojeni![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala takodjeljubav_aha wrote:atko wrote:Posto pregovori oko decenije i dalje traju ... jel nijel![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
drug,zelim ti sretnu novu godinu prema izracunavanjima svih kalendara koji su skrojeni
Ateista wrote:ljubav_aha wrote:
a,dodatni fazon je sto su pokusali napisati Nova velikim slovom,jer je Praznikali recenicni sklop je i dalje komican ,plus ovaj dio
rodjeni uoci i nakon kao da ih rodjeno vise od dvojicejoj ,necu dalje analizirati
Samo nisam skontao gdje je greska u "rodjeni uoci i nakon"?
Inace, ako nastavimo jos ce rei kako trazimo dlaku u jajetu...![]()
![]()
![]()
![]()
ladyblue18 wrote:Znaci svi moguci mediji lazu?ja bih ih sve tuzila, prvo CNN pa dalje.
![]()
Ja se sjecam bogami 2000. da je bio pocetak 21. st. znaci ovo bi trebao bit pocetak decenije.
Iako je i meni smijesno, ali eto...
Ili lazu ili ne znaju matematiku...ladyblue18 wrote:Znaci svi moguci mediji lazu?ja bih ih sve tuzila, prvo CNN pa dalje.
![]()
Ja se sjecam bogami 2000. da je bio pocetak 21. st. znaci ovo bi trebao bit pocetak decenije.
To bi bila prihvatljiva definicija, ili pocetak zadnje godine 20 vijeka.ljubav_aha wrote:ladyblue18 wrote:Znaci svi moguci mediji lazu?ja bih ih sve tuzila, prvo CNN pa dalje.
![]()
ne moze,jer 2000 godina je tek bila pocela,znaci jos nije nastupio pocetka 21 vijeka ,vec pocetak-zavrsetka 20 vijeka
Pa kasno je sada pricati...ljubav_aha wrote:ladyblue18 wrote:Znaci svi moguci mediji lazu?ja bih ih sve tuzila, prvo CNN pa dalje.
![]()
ne moze,jer 2000 godina je tek bila pocela,znaci jos nije nastupio pocetka 21 vijeka ,vec pocetak-zavrsetka 20 vijeka

Pa sad, ja sam jos tad to govorio, i nije bas cijeli svijet to kupio, bilo je dosta ljudi koji to nisu priznavali.ladyblue18 wrote:Pa kasno je sada pricati...ljubav_aha wrote:ladyblue18 wrote:Znaci svi moguci mediji lazu?ja bih ih sve tuzila, prvo CNN pa dalje.
![]()
ne moze,jer 2000 godina je tek bila pocela,znaci jos nije nastupio pocetka 21 vijeka ,vec pocetak-zavrsetka 20 vijeka![]()
![]()
Tako je receno, tako je svijet kupio i eto...
Jeste, ali se oslanjaju na matematiku, ali u vom slucaju na losu i pogresnu matematiku.TheMule wrote:"Decenije" su stvari marketinga i "pop kulture", a ne nekog matematickog natezanja.
potočanka wrote:.