Vama u Kanadi jos tuse stare motore 2.5 litara, to se u Europi ne prodaje, a cini mi se ni u USA.whow wrote:2011 , 323i + executive package + premium package , kupljen nov u proslu subotu . Motor je redni sestak 2.5 L dobar za 200 ks , automatska transmisija sa DS -sport opcijom +manuelmi sekvencijalni mjenjac opcija. Mislim da se radi o ciscenju ovih 2011 modela da se napravi mjesta za novu 2012 trojku. Kompjuter pokazuje 10.3 litra i nija bas tako strasna. Glavni test ce biti kad padne snjeglavic wrote:Ne znam koja godina ti je taj tvoj BMW, ali znam da odavno u ponudi nemaju motor od 2.5 litara, svi sestaci su im 3.0, tako da potrosnja od 10.3 litara/100 km nije nista.whow wrote:Kao novopeceni BMW vozac moram priznati da svaki dan sa nestrpljenjem cekam trenutak da sjedenem u auto i krenem u voznju. Neko je ranije spomenuo prednosti kupovine trenutne trice ; financiske a potom i tehnicko tehnoloske. Popusti su stvarno veliki i licno da nije bilo svih tih popusta tesko da bih ikada sjeo u novoga BMW-a. Poredenja radi novi BMW je kostao odprilike koiko bih i platio novu Jettu Highline sa slicnom opremom . Potrosnja je malo veca tako da nakon 1000 + predenih kilometara kombinirane voznje kompjuter pokazuje 10.3l/100km sto bas i nije sjajno ali nije ni tragicno obicno da se radi o motoru sa sest cilindara sa 2.5l zapremnine. Zadnja klupa ja malo skucena obzirom i mislim da je to mozda i jednina zamjerka koju imam. Nova trica ce bar u pocetku biti mnogo skuplja .
Nova BMW 3 serija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#26 Re: Nova BMW 3 serija
-
whow
#27 Re: Nova BMW 3 serija
Ne znam koja godina ti je taj tvoj BMW, ali znam da odavno u ponudi nemaju motor od 2.5 litara, svi sestaci su im 3.0, tako da potrosnja od 10.3 litara/100 km nije nista.[/quote]
2011 , 323i + executive package + premium package , kupljen nov u proslu subotu . Motor je redni sestak 2.5 L dobar za 200 ks , automatska transmisija sa DS -sport opcijom +manuelmi sekvencijalni mjenjac opcija. Mislim da se radi o ciscenju ovih 2011 modela da se napravi mjesta za novu 2012 trojku. Kompjuter pokazuje 10.3 litra i nija bas tako strasna. Glavni test ce biti kad padne snjeg
[/quote]
Vama u Kanadi jos tuse stare motore 2.5 litara, to se u Europi ne prodaje, a cini mi se ni u USA.[/quote]
Jaro samo da mu cujes zvuk , ja se prepo' kad sam ga prvi put provozao motor samo zuji to treba dozivjeti , muziku vise i ne ukljucujem. Inace ovaj 2.5l redni sestak je jos uvijek jedan on najrefiniranijih motora na trzistu. Je licno bih se uvijek prije odlucio za ovaj BMW-ov sestak nego za VW/ Audi 2.0T koji se stavlja valjda u svako auto iz VW/ Audi familije. Nedavno vidim Q5 sa 2.0 T masinom i kontam da to nikako ne moze biti dobra kombinacija.Sa 2.5L masinom ovaj bimer ima 7.4 sec ubrzanje do 100km/h meni je to sasvim dovoljno a medu-ubrzanja su mu jos i bolja tako da licno mislim da je to optimalna masina za ovaj BMW. Sljedeci motor je 3.0l sestak koji ima 230 ks ali su mu performanse samo neznatno bolje tako da meni to i nije bio neki veliki prioritet. Sve zavisi od toga sta trazis od motora i auta generalno.
2011 , 323i + executive package + premium package , kupljen nov u proslu subotu . Motor je redni sestak 2.5 L dobar za 200 ks , automatska transmisija sa DS -sport opcijom +manuelmi sekvencijalni mjenjac opcija. Mislim da se radi o ciscenju ovih 2011 modela da se napravi mjesta za novu 2012 trojku. Kompjuter pokazuje 10.3 litra i nija bas tako strasna. Glavni test ce biti kad padne snjeg
Vama u Kanadi jos tuse stare motore 2.5 litara, to se u Europi ne prodaje, a cini mi se ni u USA.[/quote]
Jaro samo da mu cujes zvuk , ja se prepo' kad sam ga prvi put provozao motor samo zuji to treba dozivjeti , muziku vise i ne ukljucujem. Inace ovaj 2.5l redni sestak je jos uvijek jedan on najrefiniranijih motora na trzistu. Je licno bih se uvijek prije odlucio za ovaj BMW-ov sestak nego za VW/ Audi 2.0T koji se stavlja valjda u svako auto iz VW/ Audi familije. Nedavno vidim Q5 sa 2.0 T masinom i kontam da to nikako ne moze biti dobra kombinacija.Sa 2.5L masinom ovaj bimer ima 7.4 sec ubrzanje do 100km/h meni je to sasvim dovoljno a medu-ubrzanja su mu jos i bolja tako da licno mislim da je to optimalna masina za ovaj BMW. Sljedeci motor je 3.0l sestak koji ima 230 ks ali su mu performanse samo neznatno bolje tako da meni to i nije bio neki veliki prioritet. Sve zavisi od toga sta trazis od motora i auta generalno.
-
jefferson
#28 Re: Nova BMW 3 serija
whow wrote:Ne znam koja godina ti je taj tvoj BMW, ali znam da odavno u ponudi nemaju motor od 2.5 litara, svi sestaci su im 3.0, tako da potrosnja od 10.3 litara/100 km nije nista.
Vama u Kanadi jos tuse stare motore 2.5 litara, to se u Europi ne prodaje, a cini mi se ni u USA.
Nek i ti provoza kako treba autoJaro samo da mu cujes zvuk , ja se prepo' kad sam ga prvi put provozao motor samo zuji to treba dozivjeti , muziku vise i ne ukljucujem. Inace ovaj 2.5l redni sestak je jos uvijek jedan on najrefiniranijih motora na trzistu. Je licno bih se uvijek prije odlucio za ovaj BMW-ov sestak nego za VW/ Audi 2.0T koji se stavlja valjda u svako auto iz VW/ Audi familije. Nedavno vidim Q5 sa 2.0 T masinom i kontam da to nikako ne moze biti dobra kombinacija.Sa 2.5L masinom ovaj bimer ima 7.4 sec ubrzanje do 100km/h meni je to sasvim dovoljno a medu-ubrzanja su mu jos i bolja tako da licno mislim da je to optimalna masina za ovaj BMW. Sljedeci motor je 3.0l sestak koji ima 230 ks ali su mu performanse samo neznatno bolje tako da meni to i nije bio neki veliki prioritet. Sve zavisi od toga sta trazis od motora i auta generalno.
- vukojebina
#29 Re: Nova BMW 3 serija
hahha, sto vas lik lozi...svako 6 mjeseci kupuje novo auto, a ovi mu jos cestitaju...nego sta bi sa one toyote sto kupi novu u maju?? sklonio je na tavan...o ostalim autima da ne pricamo, al et interesuje me dje audi zavrsi??
- citroen
#30 Re: Nova BMW 3 serija
Al' fakat..vukojebina wrote:hahha, sto vas lik lozi...svako 6 mjeseci kupuje novo auto, a ovi mu jos cestitaju...nego sta bi sa one toyote sto kupi novu u maju?? sklonio je na tavan...o ostalim autima da ne pricamo, al et interesuje me dje audi zavrsi??
-
whow
#31 Re: Nova BMW 3 serija
Lol , nikad u zivotu nisam imao Audija . Istina imao sam namjeru probati i ovoga A4 ali eto BMW je prvi dosao na red cak sam imao i zakazan sastanak i Audijevom salonu ali eto ovi u BMW mi prodadose bimera. Toyota otisla u trade in za 28 K . Mozda izgleda malo cudno ali u Sjevernoj Americi generelano ako se razumijes u trendove i tokove trzista nije nikakav problem imati novi auto svakih 6 mjeseci. Bitno je da ne kupujes nista od domacih proizvodzaca jer oni u startu gube 40% vrijednosti cim izadzes iz salona. Toyota , Honda , BMW, Mercedes , Audi , VW drze vrijednost tako da ako kupis vozilo po pravoj cijeni ondi ga nije problem prodati ili zamjeniti nako 6 mjeseci ili godinu.Problem je kada levat kupi novo auto i plati 10k preko njegove trzisne vrijednosti onda si svakako donji i moras zadrzati duze vrijeme dok se ne povratis iz minusa. Generalno lakse je prodati ili zamjeniti auto staro 6 mjeseci ili godinu nego auto staro 3 ili cetri godine jednostavno zbog toga sto se na trzistu takva mladza auto sa relativno malom kilometrazom i fabrickom garancijom mnogo lakse prodaju nego vozila koja su pred kraj garancije i koja vec trebaju odredzena ulaganja. Evo sad sam ti odao par trikova pa ko zna mozda ces i ti sada mjenjati auto svakih 6 mjeseci.vukojebina wrote:hahha, sto vas lik lozi...svako 6 mjeseci kupuje novo auto, a ovi mu jos cestitaju...nego sta bi sa one toyote sto kupi novu u maju?? sklonio je na tavan...o ostalim autima da ne pricamo, al et interesuje me dje audi zavrsi??
- vukojebina
#32 Re: Nova BMW 3 serija
hahahahahaaa...cek jos malo..hahhahaahahaha.... frajer otkrio ameriku, i skonto trzisne folove...e kralju, smrdi ti lafina na kilometre...
-
jefferson
#33 Re: Nova BMW 3 serija
Ja koliko sam skontao trzisne folove u SAD, najbolje je dati dobar polog, pa otplatiti auto i biti bez kredita jedno duze vrijeme!whow wrote:Lol , nikad u zivotu nisam imao Audija . Istina imao sam namjeru probati i ovoga A4 ali eto BMW je prvi dosao na red cak sam imao i zakazan sastanak i Audijevom salonu ali eto ovi u BMW mi prodadose bimera. Toyota otisla u trade in za 28 K . Mozda izgleda malo cudno ali u Sjevernoj Americi generelano ako se razumijes u trendove i tokove trzista nije nikakav problem imati novi auto svakih 6 mjeseci. Bitno je da ne kupujes nista od domacih proizvodzaca jer oni u startu gube 40% vrijednosti cim izadzes iz salona. Toyota , Honda , BMW, Mercedes , Audi , VW drze vrijednost tako da ako kupis vozilo po pravoj cijeni ondi ga nije problem prodati ili zamjeniti nako 6 mjeseci ili godinu.Problem je kada levat kupi novo auto i plati 10k preko njegove trzisne vrijednosti onda si svakako donji i moras zadrzati duze vrijeme dok se ne povratis iz minusa. Generalno lakse je prodati ili zamjeniti auto staro 6 mjeseci ili godinu nego auto staro 3 ili cetri godine jednostavno zbog toga sto se na trzistu takva mladza auto sa relativno malom kilometrazom i fabrickom garancijom mnogo lakse prodaju nego vozila koja su pred kraj garancije i koja vec trebaju odredzena ulaganja. Evo sad sam ti odao par trikova pa ko zna mozda ces i ti sada mjenjati auto svakih 6 mjeseci.vukojebina wrote:hahha, sto vas lik lozi...svako 6 mjeseci kupuje novo auto, a ovi mu jos cestitaju...nego sta bi sa one toyote sto kupi novu u maju?? sklonio je na tavan...o ostalim autima da ne pricamo, al et interesuje me dje audi zavrsi??
-
bordo_boy
-
jefferson
#35 Re: Nova BMW 3 serija
Ma perverzija, kao i svaki model!bordo_boy wrote:A da se vratimo temi?
http://www.bmwblog.com/2011/10/17/real- ... s-m-sport/
M paket