Nova BiH zastava...

JBT

Post by JBT »

"JBT, sta ba fali sretenu "

-Fali mu informacija. Puno. A one koje posjeduje su rekla-kazala. Mahalanje. Dobro potkivanje cinjenicnim gradivom ne bi bilo na odmet.
CPETEH

Post by CPETEH »

Ух, ЈБТ, трудиш се нема шта...поштујем :D:D:D...А драго ми је и што бринеш о мом образовању:D

Елем, за овај твој copy/paste овог чланка имам двије солуције, ти одабери једну:

а) ЈБТ није прочитао овај чланак
б) ЈБТ није прочитао дискусију коју су водили Сретен и Алфонс

Даље, да ли ти уистину мислиш да ће се о осамостаљивању Републике Српске одлучивати на ''државном'' нивоу??? Нпр. исто као што се о СРБиХ, Хрватској, Словенији одлучивало на државном нивоу???? Или, нпр. што се о Косову одлучује на државном нивоу????
Да ли ти стварно то мислиш???
Ето, ти си човјек од ''чињеница''-'ајд ми реци која то држава омогућује одвајање територије по Уставу? (али, пази ПО УСТАВУ!!) (тако да се о томе никада не може расправљати на ''државном'' нивоу :D:D)...
Ето ти мала задаћа, госп. Чињеницо :D:D, била је само једна држава која је то омогућавала (а дефинитивно није СФРЈ)...знаш ли која?

'Ајд, ми објасни, како ја то лупам лончиће кад су у питању ''геноцид'', етничко чишћење, кршење људских права, ратни злочини? Али , без зезе, ајд ми објасни из чега си ти то закључио?
Пошто си, видим, јако заинтересован за изобразбу свог друга учини ми ту услугу! :D:D:D

Хвала ти, за странице Хашког трибунала-врло корисно :D:D-не знам шта бих без тебе :D:D
Кад смо већ код људских права, ево ти још једна задаћа, ајд' себи нађи Повељу УН и види како и шта каже повеља УН о промјенама граница држава (а у склопу тога ћеш наћи и пар ствари о људским правима) и пробај то примјенити на '92....

Ех, као што видиш изоставио сам горе ''агресија на БиХ'' и то је, наравно, намјерно....
Важи и за тебе као и за Алфонса-ако ти то можеш доказати, бураз-забициклај се заједно са њим у Хаг и помозите у откривању истине и ''помирењу''...То, што ти , блекнеш ''агресија''-не могу ни много, много ученије главе да сервирају оптуженицима, али ето мој савјет имаш...па, ти види....:D
А, ево кад смо већ код ''агресије''-ево ти још мало задаће-знаш ли ти како се зове прва жртва која је изгубила живот у СРБиХ, као посљедица свих оних ратних збивања..и још гдје и када се то десило? (hint-ако си можда читао Слободну Босну и чини ми се да је била прича о Шешељевом родном селу и дешавањима око њега и околини '91, те наводним првим жртвама-ех, није ни близу-хоће Авдић сукнут' понекад....:) )

Хаг ми је јако драг! :D:D Изузетно лијеп град, и лијепо сам се провео пар пута тамо :D:D:D
Хашки трибунал то је већ упитније...
Сад бих ја могао по твом резону copy/paste пар чланака са руских сајтова о томе како се, рецимо, тамо гледа на трибунал или је можда довољан овај задњи из Вашингтон Поста?
Но, факат је да је Хашки трибунал ту, и ја уопште немам проблема са тим....

И молим те да ми објасниш то ''урота''...Није ми јасно шта мислиш под тим....

Па па
CPETEH

Post by CPETEH »

Ех, Водењак....:)

Па да, погледамо....и наставимо :D

Искрено да ти кажем свиђа ми се твој став – донекле :D:D, рекао бих да је освјежење, али донекле, али у суштини је недозрело сагледавање чињеница :D

Ти мени причаш ти сам бираш пријатеље-ја теби кажем - браво Водењак :D:D-исти си као и осталих 6 милијарди људи на планети:D, исто ти тако вриједи и за родитеље и за нацију-само си ми рекао да је небо плаво-ништа више...
Слажем се са тобом да тако и треба да буде, али и то је откривање топле воде...Ни мени нико не бира ко ће ми бити пријатељ, а најмање неки селектори које ти спомињеш (а који нису пали с неба него су одабрани од некога) ...
Значи, ова твоја прича са бирањем пријатеља је јефтина општепозната свакодневна истина на коју сви могу само климати главом и потврдити…Ех, видиш то нема никакве везе са остваривањем права једног народа на самоопредјељење о чему је било ријечи….

Ал' хајмо твојим путем….
Ево, ја и данас имам пријатеље диљем бивше СФРЈ! Ево, баш сам скоро био у Словенији видио неке старе пријатеље из мог завичаја (и провео тамо дивних 7 дана) који нису Срби и ништа то неће промијенити-они ће бити моји пријатељи до краја живота и ја њихов-мени не смета што сам морао прећи двије границе-то ми није тешко, важнији су ми моји пријатељи....И они су са мном и даље добри пријатељи, само што су у некој другој административној јединици која задовољава интересе у свим облицима тих људи окупљених на том простору....И ником ништа.....И може све по твом рецепту ракија, дјевојке, путеви , бла бла бла
Твој проблем је што ти своје резоне (који нису лоши, не разликујемо се ми по томе пуно, рекао бих) покушаваш да генерализујеш-ја лично немам ништа против тога, али СТВАРНОСТ је то давно демантовала…Али, нису сви као ти! Нису, друшкане…Чак је велика већина другачија…А већина зна бити срање, брате драги......
У много случајева разум не влада….Ево ти овај форум као примјер----Ево, ове тезе што ја заступам, вјерујем да нису миле за прочитати већини посјетилаца, али ако ја то заступам-не треба ме проглаштавати животињом, фашистом, ненормалним и не могу се више сјетити епитета...(моје скромно мишљење је да нисам ништа од тога)….Ето, то ти је реакција….Није баш разумна, зар не? Како неко мени то може рећи, а и не зна ме…И тако велика већина….
Ево, ти кажеш упитно је да ли се ти (и ви ''други'') слажеш/ете са овим што ја кажем-ево ја ти кажем, да сврха моје дискусије није да се ти слажеш са мном-ја знам да нећеш (а вјероватно и НЕ МОЖЕШ) и не замјерам :D, мени је довољно да ти то прочиташ за почетак....А јако бих волио да већина осталих читалаца проба загребати и додати мало боје (или бар сивила) у свој црно-бијели приказ ситуације и дешавања прошлих и садашњих....
Тако се не би дешавало да ме овдје прозивају фашистом , животињом, кршиоцем људских права и сличним епитетима-:D:D,
Ево још, 'ајд ти мени објасни-шта недостаје Хрватској данас? Ево, имамо исти језик, имамо и доста обичаја, ево ту су и сусрети, богами и ракија, а и дјевојака(или момака) се нађе, па и тржиште је ту (додуше више за њих)....И какав ти имаш проблем са њима или са тим што они нису са тобом више? Зар није лијепо-што они више неће ратовати око својих унутрашњих питања? Мислим за њих је лијепо - за становнике Хрватске (значи за СТАНОВНИКЕ Хрватске)...
И коме шта фали??? Можеш, кад хоћеш код њих, ето их ту су, заједно смо, а нисмо-и свима добро.....

Водењак, ми овдје говоримо о рјешавању националног питања!

Ти упиреш поглед у ЕУ, Њемачку, Француску....Е, па, Водењак, не гледаш праву страну свијета :D, ми са њима нисмо ни у истом времену! Они су сви ријешили своја национална питања....
Ти би требао мало више окренути главу нпр. на Израел и Палестинце, Кипар, па донекле и Турску и Курде (као потенцијалну слику)-то су мало сличније ситуације (размисли о њиховој ракији, путевима и дјевојкама) (немој мислити да нема-има, има)…али ти ипак нађи примјењивију слику на нашу ситуацију....

Ти мислиш да је немогуће се раздружити? Ти то не можеш замислити??? Чудно ми је то…. Па, ето ти око нас држава колико хоћеш….Да си 70-тих било кога питао има ли то шансе да се деси-попушио би шамар и затвор, а види данас….данас нам је реалност…..То је реалност….

Ево питаћу и тебе као и Едина Х. горе, али уз исте услове:''Шта ће теби Република Српска?'' Живо ме занима одговор….Јел' ти мислиш ако се раздружимо да ја нећу бити пријатељ са људима из Федерације? Хоћеш ли ти изгубити своје пријатеље? –Ја лично не вјерујем да ће се то десити…
Али ако буде сукоба, вјеруј да би се неки могли изгубити на један или други начин…..
Али сам сигуран да ако се раздружимо, да ћемо ријешити једно велико оптерећење….

Твој став је симпатичан и помиритељски, додуше утопијски, такође...Прије таквог става, требају велике промјене у главама (али у свим главама) да се десе и јако сам скептичан да је то могуће....А зашто?
Ево, мало чињеница-живјели смо од 1918. године заједно (и било је ракије, дружења итд....), прва прилика и заскочили смо једни друге за вратове '41....
Живјели смо заједно од '45-и било је како је било, имао си чак и притисак да се нешто одржи и било је све то што набрајаш-шта се десило?

И ти имаш синдром накнадне памети, значи, питаш ме можемо ли једни без других-значи, ти то мене питаш послије ''заједничког'' живота од 1918. године? Значи, питаш ме, можемо ли заједно да живимо, и да пијуцкамо ракију, и путеве неке спомињеш и свашта нешто лијепо набрајаш...? Па, зар нисмо ми то све имали? Па, зар није то све одбачено? Па, зар није доста несреће?
Ех, значи, ти кажеш, замислимо да је све ријешено, па и ја ти то кажем-замисли!!! Ето, ти погледај случај Словеније и Хрватске-ништа им не недостаје, ето ти сутра Србије и Црне Горе...
И све има што ти хоћеш, ама баш све! И ником длака неће недостајати, па зар није прече то?
Па, зар није прече, сачувати живот од заједничке ракије!!!
Па, зар је вриједно жртвовати живот за границу, ако се можемо прије тога фино договорити...?

Живот је најдрагоцјеније нешто што има на овој планети!!! Не треба га жртвовати!!!

Да мало скренем, више са овога....

Да ли ја теби дјелујем као човјек за питање:''Камо даље, рођаче?'''-Ја, искрено, да ти кажем савршено знам куда даље- савршено знам који су кораци потребни за добробит свих ставновника ових простора....
То се питање више односило на дискусију о томе ''наши-ваши'' и колико је то беспредметно ...Значи, једини проблем је овдје у дискусији, тј. у њеној сврси....Мислим сврхе има, осим, ако се не сведе на мајку ти четничку, фашисто итд....

А ја се нешто и не борим, а богами и не предајем, како ти већ написах, ја хоћу да ти мене чујеш, ништа више....

А, нема трећелигашких селектора без трећелигашке подршке!!!

Другарски поздрав од свих ''Сретенa'' за Водењака! :)
CPETEH

Post by CPETEH »

Ех, Водењак....:)

Па да, погледамо....и наставимо :D

Искрено да ти кажем свиђа ми се твој став – донекле :D:D, рекао бих да је освјежење, али донекле, али у суштини је недозрело сагледавање чињеница :D

Ти мени причаш ти сам бираш пријатеље-ја теби кажем - браво Водењак :D:D-исти си као и осталих 6 милијарди људи на планети:D, исто ти тако вриједи и за родитеље и за нацију-само си ми рекао да је небо плаво-ништа више...
Слажем се са тобом да тако и треба да буде, али и то је откривање топле воде...Ни мени нико не бира ко ће ми бити пријатељ, а најмање неки селектори које ти спомињеш (а који нису пали с неба него су одабрани од некога) ...
Значи, ова твоја прича са бирањем пријатеља је јефтина општепозната свакодневна истина на коју сви могу само климати главом и потврдити…Ех, видиш то нема никакве везе са остваривањем права једног народа на самоопредјељење о чему је било ријечи….

Ал' хајмо твојим путем….
Ево, ја и данас имам пријатеље диљем бивше СФРЈ! Ево, баш сам скоро био у Словенији видио неке старе пријатеље из мог завичаја (и провео тамо дивних 7 дана) који нису Срби и ништа то неће промијенити-они ће бити моји пријатељи до краја живота и ја њихов-мени не смета што сам морао прећи двије границе-то ми није тешко, важнији су ми моји пријатељи....И они су са мном и даље добри пријатељи, само што су у некој другој административној јединици која задовољава интересе у свим облицима тих људи окупљених на том простору....И ником ништа.....И може све по твом рецепту ракија, дјевојке, путеви , бла бла бла
Твој проблем је што ти своје резоне (који нису лоши, не разликујемо се ми по томе пуно, рекао бих) покушаваш да генерализујеш-ја лично немам ништа против тога, али СТВАРНОСТ је то давно демантовала…Али, нису сви као ти! Нису, друшкане…Чак је велика већина другачија…А већина зна бити срање, брате драги......
У много случајева разум не влада….Ево ти овај форум као примјер----Ево, ове тезе што ја заступам, вјерујем да нису миле за прочитати већини посјетилаца, али ако ја то заступам-не треба ме проглаштавати животињом, фашистом, ненормалним и не могу се више сјетити епитета...(моје скромно мишљење је да нисам ништа од тога)….Ето, то ти је реакција….Није баш разумна, зар не? Како неко мени то може рећи, а и не зна ме…И тако велика већина….
Ево, ти кажеш упитно је да ли се ти (и ви ''други'') слажеш/ете са овим што ја кажем-ево ја ти кажем, да сврха моје дискусије није да се ти слажеш са мном-ја знам да нећеш (а вјероватно и НЕ МОЖЕШ) и не замјерам :D, мени је довољно да ти то прочиташ за почетак....А јако бих волио да већина осталих читалаца проба загребати и додати мало боје (или бар сивила) у свој црно-бијели приказ ситуације и дешавања прошлих и садашњих....
Тако се не би дешавало да ме овдје прозивају фашистом , животињом, кршиоцем људских права и сличним епитетима-:D:D,
Ево још, 'ајд ти мени објасни-шта недостаје Хрватској данас? Ево, имамо исти језик, имамо и доста обичаја, ево ту су и сусрети, богами и ракија, а и дјевојака(или момака) се нађе, па и тржиште је ту (додуше више за њих)....И какав ти имаш проблем са њима или са тим што они нису са тобом више? Зар није лијепо-што они више неће ратовати око својих унутрашњих питања? Мислим за њих је лијепо - за становнике Хрватске (значи за СТАНОВНИКЕ Хрватске)...
И коме шта фали??? Можеш, кад хоћеш код њих, ето их ту су, заједно смо, а нисмо-и свима добро.....

Водењак, ми овдје говоримо о рјешавању националног питања!

Ти упиреш поглед у ЕУ, Њемачку, Француску....Е, па, Водењак, не гледаш праву страну свијета :D, ми са њима нисмо ни у истом времену! Они су сви ријешили своја национална питања....
Ти би требао мало више окренути главу нпр. на Израел и Палестинце, Кипар, па донекле и Турску и Курде (као потенцијалну слику)-то су мало сличније ситуације (размисли о њиховој ракији, путевима и дјевојкама) (немој мислити да нема-има, има)…али ти ипак нађи примјењивију слику на нашу ситуацију....

Ти мислиш да је немогуће се раздружити? Ти то не можеш замислити??? Чудно ми је то…. Па, ето ти око нас држава колико хоћеш….Да си 70-тих било кога питао има ли то шансе да се деси-попушио би шамар и затвор, а види данас….данас нам је реалност…..То је реалност….

Ево питаћу и тебе као и Едина Х. горе, али уз исте услове:''Шта ће теби Република Српска?'' Живо ме занима одговор….Јел' ти мислиш ако се раздружимо да ја нећу бити пријатељ са људима из Федерације? Хоћеш ли ти изгубити своје пријатеље? –Ја лично не вјерујем да ће се то десити…
Али ако буде сукоба, вјеруј да би се неки могли изгубити на један или други начин…..
Али сам сигуран да ако се раздружимо, да ћемо ријешити једно велико оптерећење….

Твој став је симпатичан и помиритељски, додуше утопијски, такође...Прије таквог става, требају велике промјене у главама (али у свим главама) да се десе и јако сам скептичан да је то могуће....А зашто?
Ево, мало чињеница-живјели смо од 1918. године заједно (и било је ракије, дружења итд....), прва прилика и заскочили смо једни друге за вратове '41....
Живјели смо заједно од '45-и било је како је било, имао си чак и притисак да се нешто одржи и било је све то што набрајаш-шта се десило?

И ти имаш синдром накнадне памети, значи, питаш ме можемо ли једни без других-значи, ти то мене питаш послије ''заједничког'' живота од 1918. године? Значи, питаш ме, можемо ли заједно да живимо, и да пијуцкамо ракију, и путеве неке спомињеш и свашта нешто лијепо набрајаш...? Па, зар нисмо ми то све имали? Па, зар није то све одбачено? Па, зар није доста несреће?
Ех, значи, ти кажеш, замислимо да је све ријешено, па и ја ти то кажем-замисли!!! Ето, ти погледај случај Словеније и Хрватске-ништа им не недостаје, ето ти сутра Србије и Црне Горе...
И све има што ти хоћеш, ама баш све! И ником длака неће недостајати, па зар није прече то?
Па, зар није прече, сачувати живот од заједничке ракије!!!
Па, зар је вриједно жртвовати живот за границу, ако се можемо прије тога фино договорити...?

Живот је најдрагоцјеније нешто што има на овој планети!!! Не треба га жртвовати!!!

Да мало скренем, више са овога....

Да ли ја теби дјелујем као човјек за питање:''Камо даље, рођаче?'''-Ја, искрено, да ти кажем савршено знам куда даље- савршено знам који су кораци потребни за добробит свих ставновника ових простора....
То се питање више односило на дискусију о томе ''наши-ваши'' и колико је то беспредметно ...Значи, једини проблем је овдје у дискусији, тј. у њеној сврси....Мислим сврхе има, осим, ако се не сведе на мајку ти четничку, фашисто итд....

А ја се нешто и не борим, а богами и не предајем, како ти већ написах, ја хоћу да ти мене чујеш, ништа више....

А, нема трећелигашких селектора без трећелигашке подршке!!!

Другарски поздрав од свих ''Сретенa'' за Водењака! :)
JBT

Post by JBT »

"Даље, да ли ти уистину мислиш да ће се о осамостаљивању Републике Српске одлучивати на ''државном'' нивоу??? Нпр. исто као што се о СРБиХ, Хрватској, Словенији одлучивало на државном нивоу???? Или, нпр. што се о Косову одлучује на државном нивоу????
Да ли ти стварно то мислиш???
Ето, ти си човјек од ''чињеница''-'ајд ми реци која то држава омогућује одвајање територије по Уставу? (али, пази ПО УСТАВУ!!) (тако да се о томе никада не може расправљати на ''државном'' нивоу )...
Ето ти мала задаћа, госп. Чињеницо , била је само једна држава која је то омогућавала (а дефинитивно није СФРЈ)...знаш ли која? "

-Dragi sretene,
opet pokazujes neznanje i tumacenje cinjenica na nacin koji je manje cinjenican a vise prilagodjen zeljama izlagaca.
O cemu se radi?
Po ustavu SFRJ, BiH, kao i svaka druga republika u Federaciji, je imala pravo na odcjepljenje i samoopredjeljenje.
Takodje, BiH nije prva koja se izjasnila za sopstveni put nego je izasla iz neke tvorevine, koja je prestala biti SFRJ onog momenta kad su iz njenog sastava izasli Slovenci, a malo poslije i Hrvatska.
RS je entitet i to sto ima naziv republike je vise estetske prirode nego sto funkcionalne. Dakle, po ustavu BiH, koji su potpisali svi moguci cimbenici u Deytonu, RS nema pravo na odcjepljenje i samoopredjeljenje.

"'Ајд, ми објасни, како ја то лупам лончиће кад су у питању ''геноцид'', етничко чишћење, кршење људских права, ратни злочини? Али , без зезе, ајд ми објасни из чега си ти то закључио?
Пошто си, видим, јако заинтересован за изобразбу свог друга учини ми ту услугу!

Хвала ти, за странице Хашког трибунала-врло корисно -не знам шта бих без тебе
Кад смо већ код људских права, ево ти још једна задаћа, ајд' себи нађи Повељу УН и види како и шта каже повеља УН о промјенама граница држава (а у склопу тога ћеш наћи и пар ствари о људским правима) и пробај то примјенити на '92.... "

-Samo ne priznavanje tj. negiranje pocinjenog genocida od "regularnih" snaga VRS nad Bosnjackim stanovnistvom BiH je "lupanje loncica" i primjer nekorektnosti i neznanja. Genocid u BiH je dokazao tribunal u Haag-u a vlada RS je to i priznala. Javno. I sluzbeno. Isto vrijedi i za etnicko ciscenje (mislim da ni jedan osudjenik u Haag-u, bivsi pripadnik SDS-a ili VRS, nije izasao iz sudnice a da nije osudjen i za etnicko ciscenje). Sto se tice krsenja ljudskih prava u RS-u, bili smo svjedoci tokom rata a i danas smo.
Ovo za granice sam ti vec odgovorio u prethodnom komentaru.

"Ех, као што видиш изоставио сам горе ''агресија на БиХ'' и то је, наравно, намјерно....
Важи и за тебе као и за Алфонса-ако ти то можеш доказати, бураз-забициклај се заједно са њим у Хаг и помозите у откривању истине и ''помирењу''...То, што ти , блекнеш ''агресија''-не могу ни много, много ученије главе да сервирају оптуженицима, али ето мој савјет имаш...па, ти види....
А, ево кад смо већ код ''агресије''-ево ти још мало задаће-знаш ли ти како се зове прва жртва која је изгубила живот у СРБиХ, као посљедица свих оних ратних збивања..и још гдје и када се то десило? (hint-ако си можда читао Слободну Босну и чини ми се да је била прича о Шешељевом родном селу и дешавањима око њега и околини '91, те наводним првим жртвама-ех, није ни близу-хоће Авдић сукнут' понекад.... ) "

-Nije bilo za ocekivati da ces agresiju na BiH, od strane Srbije i petokolonasa iz BiH, prihvatiti kao cinjenicno stanje ako vec prije toga nisi na takav nacin prihvatio pocinjeni genocid, etnicko ciscenje, ratne zlocine i krsenje ljudskih prava na teritoriji sadasnje RS.
Iz tog razloga mi je bezze da te uvjeravam u nesto sto neces shvatiti ozbiljno, nego kao jos jednu "balijsku insinuaciju".
Nista, cekat cemo presudu Milosevicu i okoncanje sudjenja SiCG zbog tuzbe BiH o agresiji na istu.
Ne znam ko je bio prva zrtva u BiH. Reci mi. A znam sigurno da nije onaj starac sto ga je "satrao" vozac autobusa sto je vozio ljude na Kosovo 1989g. na proslavu Kosovske bitke i sto nije vidio starca od postera S. Milosevica na sofersajbi. Gdje bi to tebi palo na pamet.

"Хаг ми је јако драг! Изузетно лијеп град, и лијепо сам се провео пар пута тамо
Хашки трибунал то је већ упитније...
Сад бих ја могао по твом резону copy/paste пар чланака са руских сајтова о томе како се, рецимо, тамо гледа на трибунал или је можда довољан овај задњи из Вашингтон Поста?
Но, факат је да је Хашки трибунал ту, и ја уопште немам проблема са тим....

И молим те да ми објасниш то ''урота''...Није ми јасно шта мислиш под тим....

Па па"

-Koliko ja znam, zvanicna Rusija podrzava rad i odluke Haskog tribunala.

Mislim da je ovaj dio texta vise tragican nego smijesan, ali ne mogoh izdrzati.
Pod hitno mijenjaj izvore informisanja. Cuj, Ruski sajtovi.

Inace, nemoj se cuditi sto te ljudi prozivaju fasistom. Da ja, kojim slucajem, podrzavam postojanje necega sto je nastalo na genocidu, ratnim zlocinima, etnickom ciscenju, krsenju ljudskih prava, onda me ne bi prozivanje fasistom nesto narocito uznemiravalo. Pa zar nije Hitler upotrebljavao iste metode u stvaranju Velike Njemacke?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Sretene, znas sta, ti si ocito obrazovana i zrela osoba, e zato mi nisu jasne neki tvoji stavovi... Ne mozes se npr. pozivati na predratni Ustav i zakone, kad ti odgovara, a onda u sljedecem pasusu pricati o nastanku RS, kao da je rijec o najnormalnijoj pojavi. Gdje su tu ti zakoni i ustavne odredbe ? Ne ide to tek tako... Il si legalista, il nisi, a svi znamo kako nastade RS i sta se desi s njenog nesrpskog stavnistva, jebiga gdje su tu zakoni, prava i na kraju zdrav razum ? Kako mozes tako olako prihvatiti sve sto se desavalo, bez kritika, bez nekog osvrta sa distance (12 godina prodje moj golube), nije to bas pametno, a ti nisi glup... I nemoj pricati o zastiti interesa srpskog naroda, o referendumu koji nije organizovan u skladu sa zakonom i koji su bojkotovali Srbi. Cak i da sve to stoji, da li to daje opravdanje za rat i krsenje prava drugih, a u cilju zastite sopstvenih ? Naravno da ne daje, i Hitler je smatrao da su Svabe ugrozene, i sve po zakonu, pobio frajer 6 miliona Jevreja. Da li je to neko opravdanje ?

Vidim da se trudis da od ove nase zajebancije napravis neku konstruktivnu diskusiju, al sa tvojim argumentima to jednostavno nije moguce... :roll:
margareta

Post by margareta »

CPETEH wrote:Ево, како је то лола у Власеници рекао и сажео у једну таблу :D:D:D

Image
Sretni li sretene nema nama srece dok se i Bog dijeli na vishe dijelova...
........kod nas na TRI dijela .........zasto li Boga dijele....teshko pitanje..
Nije ni bitno ....bitno je da su prvo VJERNICI pa onda patriote...... :x
zili

Post by zili »

suprotno svom uobičajenom raspoloženju ( :D ), jedno sasvim ozbiljno pitanje (ustvari više njih... zaholcala se :D )

Zar nismo već dovoljno "razdruženi"? :shock: Mislim, kakva bi se to konkretna drastična promjena desila da se RS sad kao totalno odcijepi? Zar RS nema zadovoljavajući stepen autonomije? I ako ne, u kojim konkretnim oblastima fali autonomije? Šta je sa švicarskim modelom - konfederacija?

i još par sporednih pitanja:

Sretene, ti se javljaš iz RS? (Pitam samo zato što me interesuje trenutna situacija na terenu, ono među ljudima, javno mnijenje i ti fazoni)
Kakav je sastav stanovištva u RS trenutno? (Ako imaš link na neke statistike ili onako ofrlje po svom nahođenju). Ah, da ne mislim samo na nacio sastav, više me interesuje procentualno starosne dobi, stručna sprema, (ne)zaposlenost (po granama privrede), naseljenost po km2 i sl.
Kakv je odnos prema geografskim imenima koja sadrže izvedenice od "bosna"? Da li bi u nekoj hipotetičkoj samostalnoj RS moglo doći do preimenovanja rijeke Bosne npr.? Ili se ne bi išlo tako daleko ali bi ona možda bila trn u oku? :roll:

i konačno:

Da li, po tvom mišljenju, RS uistinu želi samostalnost ili je krajnji cilj pripajanje Srbiji?
CPETEH

Post by CPETEH »

Ех, брате ЈВТ, ти у клин, ја у плочу :D:D:D

Видим ниси ми одговорио на многа питања, но није ни битно...

Ево редом....

По међународном праву и неким цивилизацијским нормама, субјекат права на самоопредјељење и отцјепљење су увијек и само НАРОДИ!!!! Тачка! Значи НАРОД може имати то право!!! Тачка.
Значи у модерној историји, нпр. у распадима великих колонијалних империја, те великих мјешовитих држава-НАРОДИ су остваривали то право сходно ситуацији-ех, једини (и Хрватска, донекле, узимајући у обзир њену историју од 1914.) преседан у историји до сада је управо СРБиХ-ту је запад одлучио да отцјепи регију , а не народ. Тачка.
Ето, са Словенијом и Македонијом је било лако због етничке хомогености на простору на којем живе...За ове друге знаш....
Устав СФРЈ је омогућавао неке кораке ка томе, али уз јако, јако, компликовану процедуру и сагласност СВИХ конститутивних НАРОДА!!
Тога наравно практично никад не би било :D..
Значи све што се десило -је направљено кршењем међународног права и повеље УН....Но, није то толико битно..
Битно за тебе је да разумијеш да су НАРОДИ носиоци тог права, а не регије...
Ех, сад бих те замолио да ми нађеш дио Устава СФРЈ у којем је то што ти тврдиш-па бих ти објаснио даље ствари....

Република Српска јесте ентитет и шта онда? Ево врати се горе, па прочитај ко има право на самоопредјељење и отцјепљење....
Зато ти ја и кажем, да се о томе не разговара на државном нивоу :D:D:D, немој бити наиван :D:D:D...(ево, да ти кажем, госп. Чињеницо, једини који су то успјели добити од заједнице у којој су живјели су Словачка и Сингапур...)

Ех, ево нас на геноциду опет....Ако иоле, добро читаш што ја пишем, ја сам Алфонсу написао, а видим и ти си на крају свог поста употријебио исту флоскулу ''геноцидна творевина''-па важи и за тебе :D:D, ако то можете доказати-правац Хаг!
Нађи ми дио гдје ја негирам нешто друго!
Генерал Крстић је осуђен за геноцид у Сребреници- Јел' то доказује да је Република Српска геноцидна творевина??
Значи ти мени говориш да је Република Српска створена кад су неки припадници Војске Републике Српске убили људе у Сребреници???
Па, немам пуно коментара на то-ево ти чинњеница-Република Српска је створена 09.01.1992.!!! Тачка!
Ето, у контексту геноцида и етничких чишћења при крају поста, и Њемачку спомињеш-значи ли то да је Њемачка геноцидна творевина, ако се узме у обзир шта су неки Нијемци радили у WW2???
Етничко чишћење негирам??? Па, сваки рат је праћен етничким чишћењем, нарочито, грађански!! Гдје ја негирам етничко чишћење? Па, ја сам етнички очишћен из свог завичаја-немам ја ту шта негирати!!
А што се тиче граница ништа ми ниси одговорио, али ево ја ћу теби одговорити-за међународно право-унутрашње границе једне земље НЕ ПОСТОЈЕ!! Али су вањске неповредиве, поготово ако је мијењање вањских граница праћено повредама људских права-што је све било у СФРЈ!!....Али ето кад се суоче интерес и разум-никад разум неће побиједити!!...

Ех, напокон, глас разума и од тебе-браво, браво :D:D-драго ми је, госп. Чињеницо, да ћеш сачекати ''одлуку'' хашког Трибунала-тако треба, а не блебати без везе ''геноцидна творевина'', ''агресија, агресија''...бла бла бла...Мада бих ја још сачекао суд историје, који ће бити, по мом увјерењу, знатно поштенији....

Ти си к'о дијете, нешто ти се каже, а ти зачепиш уши, покријеш очи и у ћошак се забијеш и вичеш из свег гласа:''агресија, агресија, етничко чишћење, буаааа'', и не даш разуму да надвлада....

Ех, па, нисам ја без везе горе написао прва жртва усљед РАТНИХ ДЕЈСТАВА-знао сам ја да би неки паметолог могао смислити какву доскочицу!!! :D:D
Читај мало пажљивије :D:D

Па, шта ја знам, ја сам ти навео руске сајтове, чисто да знаш да има опречног мишљења (као и Вашингтон Пост), тј. да није све црно-бијело....
Ето, чисто, да ти дође у подсвијест....

И шта фали руским сајтовима??? Има се ту добрих ствари за прочитати и добрих пиратских програма за скинути :D:D:D:D

Немој категорично нешто одбацивати, прво мало размисли....Створи своје мишљење, а немој да ти други формирају мишљење, и немој кад ти се каже нешто што ти се не свиђа одмах викати:''Фашисто, итд...''
Онда ти се не би десило да волиш заставу, коју ти је неко нацртао и рекао да треба да је волиш! Треба да волиш заставу , али не кад ти неко каже да је волиш!!
Онда ти се не би десило да неко викне:''Геноцидна творевина!''-а ти постанеш ехо тога и понављаш у свом ћошку до изнемоглости!!

Али, опет, да ти и ја склонимо све те правне заврзламе и правне норме на страну..
На крају крајева људи су старији од права и ми смо право измислили...
Да те питам, људски онако, као и ове горе (Едина и Водењака):''Шта ће теби Република Српска?''....Па, ако су твоје комшије несрећне и неће да буду са тобом, па зар није логично да изаберу свој пут. На исти начин, на који си и ти изабрао свој. Како то можеш негирати? Шта тебе тјера да то оспораваш?
Што неког тјерати на нешто што не жели? Ко од тога може имати користи??...

Увијек ћу се чудити кад ме неко назове фашистом....!

Другарски поздрав!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

[quote="zili"]
Zili, nije vise ni Svica konfederacija... Ne fali njima autonomije, vec im fali pripajanje Srbiji, medjutim sumnjam da bi Srbija to tek tako prihvatila, dosta im je njihovih problema, jos im samo ovi fale, pa da onda i oni ispastaju zbog Radovana & Co. ko mi... Ne bi ih nigdje niko primio, a kako sad stvari stoje Srbija ce prije u EU od nas... A samostalna RS bi tesko mogla opstati, pogotovo ako bi im trebali pasosi da prodju kroz Federaciju i Brcko ! :lol:

Eeeeee Sretene evo fakat pitanja za tebe: sta cete bolan s Brckog ? Da ono ostane u BiH, il bi vi opet malo ratovali, odavno niste, ima evo 5 godina od Kosova... :D

Sto se tice rijeke Bosne, ja mislim da bi je oni zatrpali, samo da je ne gledaju, doveli bi Energoinvest da napravi cijevi ko u Libiji, a usput mozda i tunel ispod Brckog... :D
imigrant

Post by imigrant »

Joj, ajd nemojte opet.
Zastava je zajebancija i tacka.

Image
evo sta fali ovoj :-)

mada je i meni i dalje najdraza ova:
Image

Ali ako bi se bas pitao, e onda ona sa ljiljaninma je pun pogodak.
Samo sto je srbi i hrvati nikada nece prihvaiti, pa ostaje politicki nepodobna.
:( :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

CPETEH wrote:Ех, брате ЈВТ, ти у клин, ја у плочу :D:D:D

Видим ниси ми одговорио на многа питања, но није ни битно...

Ево редом....

По међународном праву и неким цивилизацијским нормама, субјекат права на самоопредјељење и отцјепљење су увијек и само НАРОДИ!!!! Тачка! Значи НАРОД може имати то право!!! Тачка.
Da, ali tu je rijec o narodu u TERITORIJALNOM smislu, kako bi bilo da sad americki crnci zatraze svoju drzavu ? :lol:
CPETEH wrote: Устав СФРЈ је омогућавао неке кораке ка томе, али уз јако, јако, компликовану процедуру и сагласност СВИХ конститутивних НАРОДА!!
Uh, opet ti o Ustavu... :zzzz:
CPETEH wrote: Тога наравно практично никад не би било :D..
Значи све што се десило -је направљено кршењем међународног права и повеље УН....Но, није то толико битно..
Битно за тебе је да разумијеш да су НАРОДИ носиоци тог права, а не регије...
Ех, сад бих те замолио да ми нађеш дио Устава СФРЈ у којем је то што ти тврдиш-па бих ти објаснио даље ствари....
Bojim se da ni ovo ne stoji, al nejse...
CPETEH wrote: Па, сваки рат је праћен етничким чишћењем, нарочито, грађански!! Гдје ја негирам етничко чишћење? Па, ја сам етнички очишћен из свог завичаја-немам ја ту шта негирати!!
А што се тиче граница ништа ми ниси одговорио, али ево ја ћу теби одговорити-за међународно право-унутрашње границе једне земље НЕ ПОСТОЈЕ!! Али су вањске неповредиве, поготово ако је мијењање вањских граница праћено повредама људских права-што је све било у СФРЈ!!....Али ето кад се суоче интерес и разум-никад разум неће побиједити!!...
Nije tacno, jesi li kad cuo za nacelo medjunarodnog prava "uti possidetis" ?
CPETEH wrote: Што неког тјерати на нешто што не жели? Ко од тога може имати користи??...

Увијек ћу се чудити кад ме неко назове фашистом....!
Bravo, to ti ja pricam, zasto je RS silom protjerala stotine hiljada "svojih" gradjana, a oni to nisu htjeli (ili mozda i jesu ako pitas rahmetli Ristu Djogu i one njegove). Zasto su predstavnici jedne nacionalne politicke partije 1992. silom nametali svoju vlast i ostvarivali svoje ciljeve ?

Jebiga Sretene, ako opravdavas fasizam, bilo koji, kako ocekujes da ce te ljudi nazivati ? :shock:
zili

Post by zili »

pih... mene na ovim temama uvijek ignorišu... :-(
CPETEH

Post by CPETEH »

Ех, Зили, па не могу ти баш у моменту одговорити, кад нисам при рачунару, али хоћу, хоћу не сикирај се :):)

Али прво, мој друг Алфонс :):)

Алфонс:

Ne fali njima autonomije, vec im fali pripajanje Srbiji, medjutim sumnjam da bi Srbija to tek tako prihvatila, dosta im je njihovih problema, jos im samo ovi fale, pa da onda i oni ispastaju zbog Radovana & Co. ko mi... Ne bi ih nigdje niko primio, a kako sad stvari stoje Srbija ce prije u EU od nas... A samostalna RS bi tesko mogla opstati, pogotovo ako bi im trebali pasosi da prodju kroz Federaciju i Brcko !
Eeeeee Sretene evo fakat pitanja za tebe: sta cete bolan s Brckog ? Da ono ostane u BiH, il bi vi opet malo ratovali, odavno niste, ima evo 5 godina od Kosova...
Sto se tice rijeke Bosne, ja mislim da bi je oni zatrpali, samo da je ne gledaju, doveli bi Energoinvest da napravi cijevi ko u Libiji, a usput mozda i tunel ispod Brckog...

Па, када се изузму тежње бошњачког врха за укидање Репблике Српске и када би се задржали на Дејтоном гарантованом степену аутономије (а Дејтон се дефакто из дана у дан све више не примјењује, те самим тим мијења договор који је зауставио рат), могло би се и дискутовати мало другачије...
Не видим разлог зашто самостална Република Српска не може опстати? Па, јел' опстаје до сада? А и нпр. некад се говорило да Хрватска и Словенија не могу опстати, па ето.....
Искрено ме занимају твоји разлози зашто Република Српска не би могла опстати! Ако није проблем наведи ми их....
Шта није у реду са Брчким??? Па, Брчко и даље припада Републици Српској!!! (и Федерацији, такође)-не видим у чему је проблем!?
Па, то је доста повољније него нпр. Аљаска или Калининиград у Русији, зар не?
Па, то цивилизованим друштвима није проблем! :):)
А, не разумијем што мислиш да би Срби затрпали ријеку Босну?!
Немој сад да потежем историју :):):)-ријека Босна је много дуже овдје и мислим да се зна доста тога у смислу ко је живио око ријеке Босне и сва она срања о амебама :D:D:D и остала чуда :D:D:D---морам признат' да сте ме добро насмијали и оставили у чуду :D:D:D!!!!

Алфонс:

Da, ali tu je rijec o narodu u TERITORIJALNOM smislu, kako bi bilo da sad americki crnci zatraze svoju drzavu ?

Елем, Алфонсе, мораћеш ми објаснити то шта значи НАРОД У ТЕРИТОРИЈАЛНОМ смислу???? :):) Живо ме занима :)
Какви црнци сад? Јел' ја то осјетим расизам код тебе :)? Какав је то народ црнци??? Значи хоћеш да их одвојиш од осталих Американаца само због боје коже-па није то лијепо :(
Факат,овим размишљањем оправдаваш 'муслимани''и оправдаваш да се народ назове по религији (ако већ може по боји коже)....:(
Нема народа који се зове ''црнци''....-они су такође припадници Америчке нације и то је мало компликованије и нема везе са нама....

Јебга, Алфонсе, па ти позиваш на владавину закона и кад ја причам о Уставу ти спаваш :)-па није то лијепо :):)

Појасни ми шта не стоји горе? Није довољно да кажеш-то не стоји...

Nije tacno, jesi li kad cuo za nacelo medjunarodnog prava "uti possidetis" ?
Чуо јесам, а ево замолићу те да ми примјениш "uti possidetis juris" на предратну СРБиХ са три конститутивна народа са власништвом уређеним социјалистичкоим друштвом! Ајд молим те....
Ех, кад то успијеш-онда примјени "uti possidetis juris" на данашњу Републику Српску и ми смо завршили онда-можемо куд који мили моји :):):)

Алфонс:

Bravo, to ti ja pricam, zasto je RS silom protjerala stotine hiljada "svojih" gradjana, a oni to nisu htjeli (ili mozda i jesu ako pitas rahmetli Ristu Djogu i one njegove). Zasto su predstavnici jedne nacionalne politicke partije 1992. silom nametali svoju vlast i ostvarivali svoje ciljeve ?

Ево, илустроваћу ти, на мало баналнији начин:
Значи, ти мене нападнеш с леђа, и убодеш ме ножем у раме, нпр. и ја се окренем и тебе порежем по руци-и ми на суд- и ти се браниш:''па он је мене порез' по руци!'' Јесам те факат, порез'о по руци, ако занемаримо да сам се бранио-и онда ја требам да будем кажњен?! није логично, зар не? :)
Ех, ова прича може и да сам ја тебе напао-није битно-немој да се љутиш.....И немој примјенити потпуну аналогију-то ми није сврха, само сам ти пробао илустровати....
Значи, ти мени кажеш, немој се позивати на предратне законе кад мени одговара, па шта ми је онда остало??
Ето, видиш, ја се уби од објашњавања да су два народа на перфидан начин покушали оствари доминацију над трећим (АЛИ КОНСТИТУТИВНИМ НАРОДОМ) и да су нам ускратили остваривање више људских права и да су тиме прекршили не само правне (Уставне) норме, него и људске и добросусједске! А ти мени кажеш немој се позивати на законе?!
Па, не можеш тако преварити један народ и послије преваре се позвати на законе!!!!! Ето ти приче о ножу леђима....

Али , ево, заборавићу закон, позваћу се на људске норме-јел то било лијепо??
Наравно да није.....

Ти мени наводиш посљедице, рат, етничко чишћење итд, итд, па зар ти није јасно да су то све посљедице, све посљедице, изазване чином кршења права и закона и покушајем доминације над конститутивним народом....
Ето ти опет приче о ножу у леђима.....

И одлично питаш ово питање:''Cak i da sve to stoji, da li to daje opravdanje za rat i krsenje prava drugih, a u cilju zastite sopstvenih'''-
И ЈА ТЕ ИСТО ПИТАМ-ИМАЛИ ОПРАВДАЊЕ КРШЕЊЕ ЉУДСКИХ ПРАВА ДРУГИХ, А У ЦИЉУ ЗАШТИТЕ СВОЈИХ!!! БРАВО!!!!

Алфонс:

Још једно одлично питање-Одговорићу ти питањем (а твоје питање посљедица дешавања и вјерујем кад ти мени одговориш-одговорићеш и себи):''Зашто су Бошњаци и Хрвати силом хтјели натјерати Србе на нешто што ови нису хтјели?''

И још једно питање за тебе:''Зашто је тој националној политичкој партији (која , BTW, задња формирана од три кључне партије) силом наметнута власт од стране остале двије партије које су хтјеле да оствар своје циљеве)?
Одговори мени-одговорићеш себи!

И за крај-како ја, живота ти, оправдавам фашизам???
Молим те, објасни ми или цитирај ми како ја то оправдавам фашизам, хоћу да видим то-волио бих то исправити!

Поздрав, друг Алфонс! :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

CPETEH wrote:Ех, Водењак....:)
Joj Sretene, puno bi mi vremena trebalo da ti sad odgovorim na sve ovo. Cesto sam na putu, imam previse posla i stvarno je tesko naci vrijeme. Osim toga, mozda ovo i nije mjesto jer bi bilo stvarno predugo..
Zato samo par stvari:

- Ja NISAM utopista, ja sam REALAN kad kazem da nasi narodi MORAJU skupa da zive! Nikad nisam rekao da je to zato (ili SAMO zato) sto se to meni svidja vec znam da je nemoguce drugacije zbog same geografije! I mnogo cega drugog...

- Pitas me za Republiku Srpsku, sta zelim od nje ili tako nesto...
Ja ne zelim nista od nje osim da nestane kao takva, Sretene! A zasto? Zato sto "stvarnost" koju ti spominjes je upravo sve drugo osim "stvarnost" Ti kad govoris o stvarnosti, govoris kao o nekoj konstanti, kao o necemu sto nam se desilo i sad je kako jeste, jebi ga..

STVARNOST je Sretene da su nevini ljudi protjerani kao stoka iz SVOJIH kuca i sa SVOJE zemlje koja nema NIKAKVE veze sa tamo nekom SRPSKOM zemljom!

STVARNOST je Sretene da se pored tih njihovih kuca nalaze grobovi njihovih predaka

I na kraju STVARNOST, je Sretene da oni HOCE da se VRATE svojim kucama gdje ce imati NAJMANJE istu slobodu i ista prava koja su imali prije nego su protjerani!

E, vidis, taj povratak ne mogu omoguciti oni koji I danas imaju vlast u necemu sto se zove Republika Srpska! Ako ni za sta drugo a ono sto se svima onima koji su ubijeni ili protjerani, to desilo u IME Republike Srpske!

Naici ces u mojim postovima da se NEMILOSRDNO obrusavam na trenutne vlasti u Federaciji! Meni to nije tesko Sretene i ja VIDIM da su to samo hohstapleri koji uz pomoc klera rade samo na tome da svoje dzepove napune, a sta ce s obicnim covjekom biti nije ih ni najmanje briga. Tako je i u tom tvom entitetu i onda ja tebe pitam: O kakvom nacionalnom pitanju ti to govoris? Smatras li ti Sretene zaista da su ljudi koji danas vode narode u BiH sposobni da na jedan realan i objektivan nacin rijese tvoje i moje nacionalno pitanje?

Ako tako mislis, moram ti reci da sam te pogresno procijenio onda!

Prema tome, nemoj mi, ako vec budes odgovarao, odgovarati "utukom na utuk" tipa "i mi Srbi smo stradali i sl." Ja to znam i ja sam nekoliko puta ponovio da su zrtve ovog rata samo obicni ljudi i niko vise. Ljudi na sve strane!

I na kraju Sretene, navodis mi prijatelje po Sloveniji i ne znam gdje...
Svaki Srbin ima nekog "svog" Muslimana ili Hrvata, Svako Musliman "svog" Srbina ili Hrvata i t d... Da smo toga bili svjesni jos devedesetih, ne bi se desilo sto se desilo.

Volio sam Jugoslaviju Sretene ako ne vise, a ono isto kao ti. NIKOME ne bih dozvolio da mi kaze da ju je volio vise od mene.

Izgubio sam je...

Volio sam i Bosnu Sretene jednako puno! Mozda samo malo drugacije (sto ne znaci i manje!)

I nju sam izgubio...

Dosle su sad vase Federacije i neke tamo Srpske... Ne znam volite li ih podjednako kao ja one dvije gore navedene ali....

Potrudicu se i trudim se da ih izgubite...

Toliko o tome. Ako ti sta znaci, to sto te drugi zovu "fasistom" ili ne znam kako, govori vise o NJIMA nego o tebi! Ne reaguj na tekstove pojedinih jer stvarno nisu toga vrijedni!

Vozdra, zurim, zagorje mi gra´! :P :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zili wrote:pih... mene na ovim temama uvijek ignorišu... :-(
Ma nije istina Zili, vec je belaj, dok odgovorim Sretenu na njegove eseje, izgubim volju za zivotom, a kamoli za kucanjem, a ti se bujrum ukljuci, ako ti nije mrsko (zamijeni me moliiiim te)! :D
CPETEH

Post by CPETEH »

НЕ УКЉУЧУЈ СЕ ЗИЛИ, СТО ТИ ГРОМОВА!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D

Досадан сам самом себи, а могу мислити вама!!! :D
(Oб)устављам љуљу!!! :D:D:D

Није нам се лако усагласати :D, то смо бар закључили!
Могли би се вртити у круг до бесвијести, али то је супер, боље него на друге начине! :D:D

Шта да вам кажем-што ви желите Српској-ја желим БиХ!:)
Мислим да је то поштено, па ћемо се ЋЕРАТИ! :):)

Како год буде, само да не ратујемо више! :):)

У сваком случају, интересантни сте се сабесједници!!! :):)

Велики поздрав!! :)
imigrant

Post by imigrant »

Sretene,
mozemo li mi ikako zivjeti zajedno bez te vase srpske?
ili cemo vijecno preko zida da pokazujemo jedni drugima guzice
Image

:? :?
zili

Post by zili »

zili wrote:suprotno svom uobičajenom raspoloženju ( :D ), jedno sasvim ozbiljno pitanje (ustvari više njih... zaholcala se :D )

Zar nismo već dovoljno "razdruženi"? :shock: Mislim, kakva bi se to konkretna drastična promjena desila da se RS sad kao totalno odcijepi? Zar RS nema zadovoljavajući stepen autonomije? I ako ne, u kojim konkretnim oblastima fali autonomije? Šta je sa švicarskim modelom - konfederacija?

i još par sporednih pitanja:

Sretene, ti se javljaš iz RS? (Pitam samo zato što me interesuje trenutna situacija na terenu, ono među ljudima, javno mnijenje i ti fazoni)
Kakav je sastav stanovištva u RS trenutno? (Ako imaš link na neke statistike ili onako ofrlje po svom nahođenju). Ah, da ne mislim samo na nacio sastav, više me interesuje procentualno starosne dobi, stručna sprema, (ne)zaposlenost (po granama privrede), naseljenost po km2 i sl.
Kakv je odnos prema geografskim imenima koja sadrže izvedenice od "bosna"? Da li bi u nekoj hipotetičkoj samostalnoj RS moglo doći do preimenovanja rijeke Bosne npr.? Ili se ne bi išlo tako daleko ali bi ona možda bila trn u oku? :roll:

i konačno:

Da li, po tvom mišljenju, RS uistinu želi samostalnost ili je krajnji cilj pripajanje Srbiji?

ja sam samo postavila par konkretnih pitanja bez bilo kakvih provokacija, ali to valjda nije dovoljno interesantno... :(
CPETEH

Post by CPETEH »

Зили, интересантна су питања!! :D:D:D
Ако хоћеш-одговорим ти на Private Message....:)
Kao што рече Водењак-пуно је обавеза да би се стигло на дуго и на широко причати :):)

Имигрант: ма, може, све може....овдје ти је проблем што једна другу вуку :D:D:D....

Butts are good!!! :D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

CPETEH wrote:НЕ УКЉУЧУЈ СЕ ЗИЛИ, СТО ТИ ГРОМОВА!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D

Досадан сам самом себи, а могу мислити вама!!! :D
(Oб)устављам љуљу!!! :D:D:D

Није нам се лако усагласати :D, то смо бар закључили!
Могли би се вртити у круг до бесвијести, али то је супер, боље него на друге начине! :D:D

Шта да вам кажем-што ви желите Српској-ја желим БиХ!:)
Мислим да је то поштено, па ћемо се ЋЕРАТИ! :):)

Како год буде, само да не ратујемо више! :):)

У сваком случају, интересантни сте се сабесједници!!! :):)

Велики поздрав!! :)
E Sretene vala na onaj post nemam snage da odgovaram... Mnogo brate, mnogo... Preozbiljno si ti ovo shvatio, sto je tipicno...

Ja zelim sve najbolje BiH, a tu se nikako ne uklapa ni RS, ni Federacija, ni kantoni, ni BDBiH... :roll: Hajd, mozda nekad to i u RS-u skontaju ljudi, da ne vrijedi bacat pare, ratovat i zivit ko zatvorenik u svojoj drzavi radi ostvarivanja nekih tamo "nacionalnih" interesa i slicnih gluposti koje nisu nista drugo nego paravan za nevidjeni kriminal, silovanje naroda i drzave... Kratak je zivot za takva sranja, trebaju ljudi pare, mirne zivote, sarajevske golfove, da pravimo najbolju ziku i filmove na Balkanu, najbolju hranu i najbolju bosansku zajebanciju... :roll:

Ako se hoces "cerat", ceraj se brate, al akobogda neces imat s kim, jer ce se ljudi bavit pametnijim stvarima, cerat ce dobar zivot, cerat ce poslove, cerat ce porodicu, samo da malo dodju sebi... :D
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

definitvino posto su hrvati u BIH nacionalna manjina oni bi bili predstavljeni u jednoj od 3 boje koja bi predstavljala nacionalne manjine (hrvate, madzare, jevreje, rome, itd) druga boja bi predtsvljala srpski narod, a treca bosnjacki u sredini bi bila neka islamska poruka ispisana harfovima normalno na muslimanskoj boji!
violentjack

Post by violentjack »

Srba nema 1.2 miliona u sumskoj. milion malo vise
Bosančeros

Post by Bosančeros »

Kakva je ovo zastava, ovo neka zajebancija!!!!???? :? :? :? :?
JBT

Post by JBT »

Sretene, trebao bih roman napisati da ti repliciram ali mi se ne pise.
Izdvojit cu par stvari.
U momentu osamostaljenja BiH Juga vise nije postojala. Primjecujem da si preskocio taj podatak.
Sadasnje granice drzava su bile granice republika u ex. YU i takve su priznate od cijelog svijeta. Ni do dana danasnjeg nisu promjenjene. Tako ce, izgleda, i ostati.
Prica o medjunarodnom pravu koji govori o pravu naroda na ocjepljenje a ne republika u jednoj federaciji je patka. Pogresno si informisan. Primjera u svijetu milion.
Zaboravih. Mozda ti je cudno, ali BiH je bila ravnopravna clanica SFRJ kao sto su to bile i Srbija i C. Gora i Hrvatska.....

Imam par pitanja u vezi RS-a.
Kad je nastala RS? Sta je predstavljala (drzavu, republiku, oblast)? Na ciju inicijativu je nastala? Na koji je nacin nastala? Ko su bili stanovnici iste? Je li imala svoju vojsku? Pod cijom komandom je bila? Odakle joj oruzje? Ko je pocinio etnicko ciscenje u RS-u? Ko je otvorio logore u RS-u i pod cijom su komandom bili? Ko je pocinio ratne zlocine u RS-u? Ko je pocinio genocid u RS-u? Ko je srusio sve islamske i katolicke bogomolje u RS-u?
Post Reply