Vec je on vaskrsno ne sekiraj se ti.... samo obrati paznju na topic "treca jugoslavija","Sirija" i "Protesti u Turskoj".Hajvan wrote:zracak5 wrote:Krushna mrva
Sve gledam nece li se Bosnolog odnekud pojavit da saspe svoje
Iako nisam neki klix.ba simpatizer, moram priznati da sam odusevljen Bosnologom!
"Nek mu je laka crna zemlja"!![]()
Kad li će se
i u kojem obliku
Reinkarnirati ?!?
Nova BIH?
- славянин
#76 Re: Nova BIH?
- Hajvan
#77 Re: Nova BIH?
a vjeruj da sam pomislio na lika sa neobicnim avatarom dok sam pisao ovaj sviježi Haiku stihславянин wrote:Vec je on vaskrsno ne sekiraj se ti.... samo obrati paznju na topic "treca jugoslavija","Sirija" i "Protesti u Turskoj".Hajvan wrote:
Kad li će se
i u kojem obliku
Reinkarnirati ?!?
- Hrulj
#78 Re: Nova BIH?
Gdje je ekonomija SAD-a sa nasom?zulfikar2 wrote:Aha.. onda po tvojoj logici Švicarska nije normalna država jer ima 27 vlada, austrija koja ih ima 10 ili sjedinjene američke itd...Hrulj wrote:
Vlada BiH
Vlada RS-a i Vlada FBiH
Vlada 10 Kantona
Vlada Distrikta Brcko
Amerika ima 51 vladu. Ali takodjer ima budzet koji se mjeri u trilionima.
-
zulfikar2
#79 Re: Nova BIH?
Moj odgovor tebi se odnosi na to da si rekao da normalne države imaju jednu vladu, što implicira su neneormalne države koje imaju više vlada.Hrulj wrote: Gdje je ekonomija SAD-a sa nasom?
Amerika ima 51 vladu. Ali takodjer ima budzet koji se mjeri u trilionima.
To je isto da ja tebi sad postavim pitanje šta je Amerika prvo imala : 51 vladu ili budžet u trilionima?
Nije problem broj vlada, nego neefikasnost tih vlada, nestručnost kadrova koje u njima rade, i to što ti koji sjede u raznim institucijama jednostavno ne žele da rade svoj posao profesionalno.
To je jedan od dva glavna problema.
Drugi problem jeste raspodjela nadležnosti koja ne može odgovoriti zahtjevima građana i raspodjela javnih prihoda naročito u Federaciji ali i u RSu.