Nova BIH?

славянин

#76 Re: Nova BIH?

Post by славянин »

Hajvan wrote:
zracak5 wrote:
Krushna mrva
Sve gledam nece li se Bosnolog odnekud pojavit da saspe svoje

Iako nisam neki klix.ba simpatizer, moram priznati da sam odusevljen Bosnologom!

"Nek mu je laka crna zemlja"! :-D :lol:

Kad li će se
i u kojem obliku
Reinkarnirati ?!?
Vec je on vaskrsno ne sekiraj se ti.... samo obrati paznju na topic "treca jugoslavija","Sirija" i "Protesti u Turskoj".
Hajvan

#77 Re: Nova BIH?

Post by Hajvan »

славянин wrote:
Hajvan wrote:

Kad li će se
i u kojem obliku
Reinkarnirati ?!?
Vec je on vaskrsno ne sekiraj se ti.... samo obrati paznju na topic "treca jugoslavija","Sirija" i "Protesti u Turskoj".
a vjeruj da sam pomislio na lika sa neobicnim avatarom dok sam pisao ovaj sviježi Haiku stih :)
Hrulj

#78 Re: Nova BIH?

Post by Hrulj »

zulfikar2 wrote:
Hrulj wrote:
Vlada BiH
Vlada RS-a i Vlada FBiH
Vlada 10 Kantona
Vlada Distrikta Brcko :)
Aha.. onda po tvojoj logici Švicarska nije normalna država jer ima 27 vlada, austrija koja ih ima 10 ili sjedinjene američke itd...
Gdje je ekonomija SAD-a sa nasom?
Amerika ima 51 vladu. Ali takodjer ima budzet koji se mjeri u trilionima.
zulfikar2

#79 Re: Nova BIH?

Post by zulfikar2 »

Hrulj wrote: Gdje je ekonomija SAD-a sa nasom?
Amerika ima 51 vladu. Ali takodjer ima budzet koji se mjeri u trilionima.
Moj odgovor tebi se odnosi na to da si rekao da normalne države imaju jednu vladu, što implicira su neneormalne države koje imaju više vlada.

To je isto da ja tebi sad postavim pitanje šta je Amerika prvo imala : 51 vladu ili budžet u trilionima?

Nije problem broj vlada, nego neefikasnost tih vlada, nestručnost kadrova koje u njima rade, i to što ti koji sjede u raznim institucijama jednostavno ne žele da rade svoj posao profesionalno.

To je jedan od dva glavna problema.

Drugi problem jeste raspodjela nadležnosti koja ne može odgovoriti zahtjevima građana i raspodjela javnih prihoda naročito u Federaciji ali i u RSu.
Post Reply