Notar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
racionalista

#426 Re: Notar

Post by racionalista »

cccccc wrote: 10/02/2024 14:16 Kojeg notara preporucujete u Sarajevu? Da nije preskup
Kod svih notara su ti cijene iste, a što se tiče stručnosti i brzine završavanja postupka najekspeditivnija je notarska kancelarija Marković. Imaju izvanrednu pravnicu Amelu, meni je riješila dva postupka za koje su drugi notari tvrdili da su "neriješivi".
_Reds_

#427 Re: Notar

Post by _Reds_ »

vanjki wrote: 10/02/2024 16:01
gradskadjeca wrote: 17/10/2023 22:15 Drugovi pomoc please

ostavinska za par dana, vrijednost stana oko 100 000. Po tarifniku to je oko 320 KM. Postuje li se to ili negdje ima i "sitnih slova".

Tetka i majka su naslijedile ali ja sam zaduzen za sve papire i informacije.

Tetka se uplasila da ce to doci par hiljada eurica.

Unaprijed zahvalan
Kada skontas ovo je prije bilo besplatno i Sud je po sluzbenoj duznosti ovo rjesavao.Danas ovi lesinari notari preuzeli i naplaćuju masno.
Napraviš sam ugovor o nadlijeđivanju i predaš na sud, platiš neke takse tamo.
Mislim da može i bez notara, i onda sud ovjeri. Ali provjeri svakako. Naravno sve, ako znaš šta radiš.
ReymondReddington

#428 Re: Notar

Post by ReymondReddington »

Kod kupovine stana u starogradnji da li notari provjeravaju da je prodavac vlasnik stana i da stan nema nekih dugovanja? Da li se ovo placa dodatno i mora li se ovo traziti ili je to danas standardna procedura?
Haris.ba

#429 Re: Notar

Post by Haris.ba »

ReymondReddington wrote: 17/06/2024 19:45 Kod kupovine stana u starogradnji da li notari provjeravaju da je prodavac vlasnik stana i da stan nema nekih dugovanja? Da li se ovo placa dodatno i mora li se ovo traziti ili je to danas standardna procedura?
Notar te kao kupca savjetuje da prodavac dostavi uvjerenja od komunalija da nema duga. Ti kao kupac mozes to da ne trazis. Ako mislis na te dugove.
Ta uvjerenja placa prodavac. Nema notar nista sa tim.

Nazovi bilo kojeg notara, sve ce ti objasniti.
intro

#430 Re: Notar

Post by intro »

ReymondReddington wrote: 17/06/2024 19:45 Kod kupovine stana u starogradnji da li notari provjeravaju da je prodavac vlasnik stana i da stan nema nekih dugovanja? Da li se ovo placa dodatno i mora li se ovo traziti ili je to danas standardna procedura?
Za sklapanje ugovora prodavac ce svakako morati donijeti uredan zk izvadak. A za dugovanja se dogovoris direktno s njim a možeš tražiti da notar ubaci u ugovor stavku da prodavac nece dobiti novac ako bude dugovanja u trenutku realizacije.
Post Reply