Nominacije za Oskare 2017
Moderator: _BataZiv_0809
- Jack Be Nimble
#51 Re: Nominacije za Oskare 2017
Za mene je Moonlight zasluzio. Kada sam izasao iz kina bio sam misljenja da ce ga biti tesko nadmasiti po kvalitetu.
- selver
#52 Re: Nominacije za Oskare 2017
Necemo nikad saznatiTito_i_Partija wrote:Sta ti mislis?Pandakonda wrote:Nego može li mi neko reći ko je gledao Moonlight da li je fakat film zaslužio nagradu ili je i ovo bila kompenzacija za prošlu godinu ? Nekako mi šega da prošle godine bojkotovali i odjednom ove godine rekordan broj oskara za crnce![]()
![]()
Naravno da je kompenzacija, 1/1.
Gledao sam Violu (nisam ostale), odlcina!
Onaj... nesto Mashala Ali ili kako se vec zove, sporednu musku - mozda je mogao i neko drugi da uzme. Dobro odradjeno, al recimo iz Nocturnal Animalsa ima onaj glavni siledzija i onaj policajac (iako ovaj nije bio nominovan)... mogli su i oni komotno uzet.
Sve i da jeste kompenzacija, Moonlight nije los film.
Onaj sto se prenemaze s onom kritikom i daje 1/10 nek se malo opusti. Nek pogleda crtic neki i nek se ne shvata previse ozbiljno. Ipak je ovo sve subjektivno i za nas uglavnom entertainment.
- Better Man
#53 Re: Nominacije za Oskare 2017
Ko želi da pogleda vrhunski mjuzikl, onda treba da pogleda jednu i neponovljivu Kosu Miloša Formana. meni najbolji i najdraži mjuzikl i jedan od najboljih i najdražih filmova uopće.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54 Re: Nominacije za Oskare 2017
da...ali dobri su i
gigi
sound of music
briljantin
pjwvanje na kisi
broadway melody
peica sa zapadnew strane
carobnjak iz oza
mulen ruz
mari popins
pa cak i cikago
roki horor
labirint
ima ih jos
dobei su svi
gigi
sound of music
briljantin
pjwvanje na kisi
broadway melody
peica sa zapadnew strane
carobnjak iz oza
mulen ruz
mari popins
pa cak i cikago
roki horor
labirint
ima ih jos
dobei su svi
-
nema me tamo
#55 Re: Nominacije za Oskare 2017
kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:covjek je profesionalni kontras... da 10 forumasa napise kako je nebo plavo, on bi napisao da je crveno.Altsa wrote: O cemu ti pricas majke ti. Nikad losiji filmovi.
Al' ovaj put baš ne ide u kontru, dosta vrhunskih filmova.
- It_is_a_Leclerc
#56 Re: Nominacije za Oskare 2017
Moje mišljenje. Imam pravo na njega.kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:covjek je profesionalni kontras... da 10 forumasa napise kako je nebo plavo, on bi napisao da je crveno.Altsa wrote: O cemu ti pricas majke ti. Nikad losiji filmovi.
A za vašim me, najiskrenije, zabole u predjelu prepona. I to u kontinuitetu.
Pozdrav.
- It_is_a_Leclerc
#57 Re: Nominacije za Oskare 2017
Nikakve tu kompenzacije nema._BataZiv_0809 wrote:Nisam jos pogledao filmove i unaprijed se radujem sto cu ih gledati.
Ne bih volio da se desila neka "kompenzacija" u duhu pretjerane politicke korektnosti u kojoj ni kafa vise ne smije biti nazvana crnom. To bi bilo pristajanje na suludu logiku bojkota Oskara zbog nedostatka nominacija za Afro Amerikance. Znaci nije se moglo desiti da isti ne snime ni jedan film koji bi bio materijal za Oskara![]()
Sto se tice greske, koliko vidim Voren Biti je najmanje kriv a na njega se najvise upire prstom. Osim toga ovaj celavac bi trebao da bude pocascen sto je iao priliku da ga pogresno proglasi pobjednikom jedna takva istinska holivudska legenda.
Show some respect dude, nemoj se ponasat ko Aleksandar Hrsum, bez obzira na bizarnost situacije. Samo stajati pokraj Vorena Bitija je cast sama po sebi i to svaki filmofil zna.
Inače, speaking og Beaty - čovjek je jedini i skužio grešku. Odnosno, cijelo vrijeme je odugovlačio, gledao u kovertu i čekao da neko reaguje. I na kraju je pokušao da skrene pažnju Dunaway na problem, pokazao joj papir i ona je pročitala prvo što je vidjela. Greška je očito do ljudi koji su prirpemali koverte.
Jordon Horowitz je čovjek u kome govoriš. Nije on uopšte nešto ljut na Warrena. U izjavi za buzzfead kaže da je jednostavno tako reagirao malo agresivnije jer su ljudi mislili da se šali, pa je trebalo "pokazati papir kako bi sve postalo realnije".
- Better Man
#59 Re: Nominacije za Oskare 2017
Da. Čarobnjaka iz Oza sam uvijek volio pogledati, a i ostali sa liste su dobri.Black swan wrote:da...ali dobri su i
gigi
sound of music
briljantin
pjwvanje na kisi
broadway melody
peica sa zapadnew strane
carobnjak iz oza
mulen ruz
mari popins
pa cak i cikago
roki horor
labirint
ima ih jos
dobei su svi
- cyprus
#60 Re: Nominacije za Oskare 2017
U životu nikada nisam mogao pogledati niti jedan mjzikl... Kad bi slučajno naletio na neki, nekakav srklet bi me uhvatio iste sekunde...
- Truba
#61 Re: Nominacije za Oskare 2017
osim sto volim lijepe glumice volim i lijep glas
ne znam šta je vama
ne znam šta je vama
-
milann1971
#62 Re: Nominacije za Oskare 2017
meni najveca bruka je najbolja muska sporedna uloga...prvo covjek glumi samo u prvoj trecini i poslije nestaje, drugo, a sta je spektakularno odglumio, obicni dijalozi, mimika, nista dakle...ali crnac...kompenzacija...sramotaaaaa....sto rece iznad neko Oskar je isto sto i Evrovizija...za mene naaj film Lion, i zaista nikad losija konkurencija...Salesman ocekivano, mada i to malo kompenzacija, a mozda i ne...

- Krokodajl
#63 Re: Nominacije za Oskare 2017
Jedino za što sam bio zainteresovan je najbolji strani, i sasvim očekivano i zasluženo Forušande od velikog Farhadija kojem je ovo drugi oskar, mada mi je njegov iz 2011 bio bolji Džodaie Nader az Simin ali i ovaj nije imao ozbiljnu konkurenciju osim možda onaj Toni Erdmann ali nisam taj pogledao pa ne mogu suditi, Danski Under Sandet je dobar film ali nije Oskarovski, Švedski En man som heter Ove isto tako dobar film ali nije bolji od Iranskog a po kritikama vidim da kotira lošije i od Njemačkog, Australski Tanna nisam pogledao niti ću, a i po svim kritikama je bio totalni autsajder.
Što se tiče nagrade za najbolji film pogledao sam samo dva od ovih iz konkurencija, Denzelov Fences i onaj Arrival, Arrival je onako sjeb. film, skontao sam radnju ali ono šta ja znam, nije to to, Fences mi se svidio, Viola sasvim zasluženo nagrada za glavnu sporednu ulogu, Denzelu zasluženo nominacija kako ostale nisam gledao ne znam kakvi su ostali bili ali ne bi bilo nezasluženo da je Denzel dobio glavnu nagradu.
Glavna muška sporedna je čista kompenzacija i nezasluženo, zvučni efekti za Hacksaw Ridge sasvim zasluženo a maska za Suicide squad isto očekivano, i nije tu pitanje samo kakva je frizura i Harley Quin, poenta je što tu imamo adaptaciju stripa, i nema mjesta za previše umjetničke slobode.
Crtani očekivao sam Zootopiu to ću možda i pogledati mada je Moana bila favorit kako sam vidio, ali nisam gledao tako da ne mogu suditi.
Od dokumentarnih sam pogledao Fire on the sea Talijanski, dobar film ali prema kritikama autsajder, možda pogledam i još koji, dobitnika O.J. Simpson nema teorije da ću odgledati jer film traje 8 sati ako se ne varam, ko god je gledao svaka mu čast.
I da, još da dodam glavnu žensku, Emma Stone sasvim očekivano mada je te mjuzikle nikad neću skontati a ni pogledati, jedini "eksperimentalni" koji sam gledao u skorije vrijeme a da je kotirao na Oskarima je onaj crno bijeli nijemi, zaboravio sam i radnju i kako se zove, ali eto, pomeo je tada.
Oscar više nije neko mjerilo dobrog i lošeg, vidljivo je da se dosta ispolitiziralo sa nagradama, negdje se poklopilo (strani film sasvim zasluženo) u ostalim segmentima dosta se politiziralo.
Što se tiče nagrade za najbolji film pogledao sam samo dva od ovih iz konkurencija, Denzelov Fences i onaj Arrival, Arrival je onako sjeb. film, skontao sam radnju ali ono šta ja znam, nije to to, Fences mi se svidio, Viola sasvim zasluženo nagrada za glavnu sporednu ulogu, Denzelu zasluženo nominacija kako ostale nisam gledao ne znam kakvi su ostali bili ali ne bi bilo nezasluženo da je Denzel dobio glavnu nagradu.
Glavna muška sporedna je čista kompenzacija i nezasluženo, zvučni efekti za Hacksaw Ridge sasvim zasluženo a maska za Suicide squad isto očekivano, i nije tu pitanje samo kakva je frizura i Harley Quin, poenta je što tu imamo adaptaciju stripa, i nema mjesta za previše umjetničke slobode.
Crtani očekivao sam Zootopiu to ću možda i pogledati mada je Moana bila favorit kako sam vidio, ali nisam gledao tako da ne mogu suditi.
Od dokumentarnih sam pogledao Fire on the sea Talijanski, dobar film ali prema kritikama autsajder, možda pogledam i još koji, dobitnika O.J. Simpson nema teorije da ću odgledati jer film traje 8 sati ako se ne varam, ko god je gledao svaka mu čast.
I da, još da dodam glavnu žensku, Emma Stone sasvim očekivano mada je te mjuzikle nikad neću skontati a ni pogledati, jedini "eksperimentalni" koji sam gledao u skorije vrijeme a da je kotirao na Oskarima je onaj crno bijeli nijemi, zaboravio sam i radnju i kako se zove, ali eto, pomeo je tada.
Oscar više nije neko mjerilo dobrog i lošeg, vidljivo je da se dosta ispolitiziralo sa nagradama, negdje se poklopilo (strani film sasvim zasluženo) u ostalim segmentima dosta se politiziralo.
-
NeenaSa
#64 Re: Nominacije za Oskare 2017
Black swan wrote:da...ali dobri su i
gigi
sound of music
briljantin
pjwvanje na kisi
broadway melody
peica sa zapadnew strane
carobnjak iz oza
mulen ruz
mari popins
pa cak i cikago
roki horor
labirint
ima ih jos
dobei su svi
Komi, bas je iznenadjenje da gledas , osim sf-a i horora. Brrrr....
-
kakavdanakneiskustvu
#65 Re: Nominacije za Oskare 2017
Moje mišljenje. Imam pravo na njega.It_is_a_Leclerc wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:covjek je profesionalni kontras... da 10 forumasa napise kako je nebo plavo, on bi napisao da je crveno.Altsa wrote: O cemu ti pricas majke ti. Nikad losiji filmovi.
A za vašim me, najiskrenije, zabole u predjelu prepona. I to u kontinuitetu.
Pozdrav.[/quote]
zar je neko rekao da nemas pravo na misljenje,njega kao i guzicu ima svako
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#66 Re: Nominacije za Oskare 2017
Manchester by the sea
Kejsi Aflek objasnio glumu
Kejsi Aflek objasnio glumu
- Truba
#67 Re: Nominacije za Oskare 2017
zaboravio sam i Hello DollyNeenaSa wrote:Black swan wrote:da...ali dobri su i
gigi
sound of music
briljantin
pjwvanje na kisi
broadway melody
peica sa zapadnew strane
carobnjak iz oza
mulen ruz
mari popins
pa cak i cikago
roki horor
labirint
ima ih jos
dobei su svi![]()
![]()
Komi, bas je iznenadjenje da gledas , osim sf-a i horora. Brrrr....![]()
izvrstan mjuzikl o provodazijama
-
NeenaSa
#68 Re: Nominacije za Oskare 2017
Ovaj sam odgledala jedno pet-she's puta.
Neg' sto se tice Oscara, covjek cakulo na drustvenim mrezama, otud "skandal"
Aflek.
Osim toga, ako je istina za napastvovanje, e to je skandal.
Neg' sto se tice Oscara, covjek cakulo na drustvenim mrezama, otud "skandal"
Aflek.
Osim toga, ako je istina za napastvovanje, e to je skandal.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#69 Re: Nominacije za Oskare 2017
Kakve to veze ima? Oskar se ne daje liku i djelu nego za odigranu ulogu. Sud nek radi svoje, Akademija svoje.
-
NeenaSa
#70 Re: Nominacije za Oskare 2017
Osobno nije mi bio za Oscara, al' et' ... nek' si mi rekNo. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#71 Re: Nominacije za Oskare 2017
Upravo se spremam da gledam Moonlight, a i ostale cu, pa mozda promjenim misljenje.
La la Land sam zaspao (od umora) na 1/3 i ne moze se vise ucitat na filmoviziji
La la Land sam zaspao (od umora) na 1/3 i ne moze se vise ucitat na filmoviziji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#72 Re: Nominacije za Oskare 2017
Moonlight
Mada je kraj malo nedorecen
ali mozda tako i treba.
Mada je kraj malo nedorecen
-
Zoya
#73 Re: Nominacije za Oskare 2017
Kakav trash od filma. Pa ne mogu da vjerujem da je ovo osvojilo oskara_BataZiv_0809 wrote:Moonlight![]()
![]()
![]()
Mada je kraj malo nedorecenali mozda tako i treba.
- Jack Be Nimble
#74 Re: Nominacije za Oskare 2017
Pogledao sam i ja La La Land i OK je film. Vrijedi pogledati, nije klasicni mjuzikl, pa mi je mozda zbog toga sjeo. Ipak nije bio onaj utisak kao nakon Moonlight i Manchestera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#75 Re: Nominacije za Oskare 2017
Ja sad pustam kasetu Captain FantasticaJack Be Nimble wrote:Pogledao sam i ja La La Land i OK je film. Vrijedi pogledati, nije klasicni mjuzikl, pa mi je mozda zbog toga sjeo. Ipak nije bio onaj utisak kao nakon Moonlight i Manchestera.