Nokia za novu melodiju daje 10.000 dolara

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
poznanik
Posts: 6749
Joined: 12/05/2010 16:18
Location: Novo Sarajevo

Nokia za novu melodiju daje 10.000 dolara

Post by poznanik » 06/09/2011 10:04

Evo simpatične prilike da kreativci pokušaju sa zaradom...
HELSINKI, Kompanija “Nokia” je raspisala globalni konkurs kojim poziva sve zainteresovane da budu kreativni i komponuju novu verziju prepoznatljive melodije kojom zvone njeni mobilni telefoni.

Sve melodije mogu biti predložene ili preslušane i ocijenjene na internet adresi http://nokiatune.audiodraft.com.
Prepoznatljiva “Nokijina” melodija nastala je iz kompozicije “Grand Vals”, koju je komponovao Francisko Tarega i koja je prvi put predstavljena kao melodija zvona za mobilni telefon 1994. godine sa serijom nokia 2100. Od tada ona je postala jedna od najčešće korišćenih i njom su se oglašavale stotine miliona telefona, a procjena je da se ta melodija čuje više od milijardu puta svakog dana.

“Nokia” u saradnji sa kompanijom “AudioDraft”, svjetskim ekspertom u plasmanu audio sadržaja, traži melodiju koja je svježa, ekspresivna, originalna i kreativna, a opet prepoznatljivi dio brenda “Nokia”.
Svi učesnici mogu da eksperimentišu starijim i novijim “Nokia” melodijama i naprave sopstveni muzički komad, zvuk ili aranžman. Melodija može da traje najviše 30 sekundi, a posljednji rok za prijavu je 2. oktobar.
Pet kompozicija koje dobiju najviše glasova kvalifikovaće se za finale. Dodatnih pet izabraće žiri, koji će tada odlučiti o pobjedniku.

Pobjednička melodija biće uključena na odabranim modelima koje će “Nokia” predstaviti 2012. godine, a biće dostupna i na servisu “Ovi Store” i u “Brand Book”.

Autor kompozicije osvojiće i novčanu nagradu od 10.000 američkih dolara.

Melodije pet finalista takođe će biti postavljene na “Ovi Store”, a oni će osvojiti po 1.000 američkih dolara, prenose agencije.
http://www.capital.ba/nokia-za-novu-mel ... 00-dolara/


User avatar
Motokultivator
Posts: 875
Joined: 22/06/2007 15:02
Location: Negdje u blizini ilmihala

Re: Nokia za novu melodiju daje 10.000 dolara

Post by Motokultivator » 06/09/2011 10:16

Nokia cesto daje razne konkurse i dobre novcane nagrade. Ovo je fakat prilika da se neki mozda totalni anonimus upusti u kreiranje melodije i zaradi sebi mozda stipendiju ili ko zna sta.

Steta je sto i ostale, a ima ih jako jako puno, velike kompanije ne daju ovakve i slicne konkurse sa pristojnim nagradama.

Steta, ja i muzika dva razlicita svijeta :D

Post Reply