No Smoking Orchestra u Banjaluci

Locked
Sezam

#226 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Sezam »

Posto vidim da Emir und Nele nevjesto prikrivaju ljubav prema Kardzicu pricom o nekakvim "outlaws", pa eto sad cak spominju i "Abdic Ficu..." (ko fol sve je samo zajebancija), velikodusno und dobronamjerno im poklanjam nekoliko pjesmica o "outlaws" jako slicnim Dr Dabicu, koje ce nadam se ljudi tako sirokih pogleda na zivot (kakvi su Emir und Nele) i koristiti sljedeci put kad budu izvodili "wanted man"

- Ko ne voli Pavelica Antu...(na Mokroj Gori nek sere u kantu?)
- Ko ne voli Antu Gotovinu...(nabijem da na spolnu osovinu?)
- Ko ne voli Topalovic Cacu...(mudima mu izmasiram facu?)

...jes vidio sto sam i ja sirokih pogleda na svijet... :run:
JThomas

#227 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by JThomas »

gael wrote: jah... bas si pametan.

svi znamo zvanicnu istoriju pisanu od strane pobjednika. ja govorim o istini a ne o zvanicnim parolama.
Image

hajde ujko, ispričaj nam pravu istinu.
Atrus

#228 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Atrus »

JThomas wrote:

svi znamo zvanicnu istoriju pisanu od strane pobjednika. ja govorim o istini a ne o zvanicnim parolama.
Image

hajde ujko, ispričaj nam pravu istinu.
:thumbup:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#229 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Dado dijasporitus »

Meni su najdrazi ovi sto svoju glupost pravdaju teorijama zavjere. :D Hocemo jos :music: !!

Doduse za neupucenog prolaznika nije mi bas jasno kako to da smo od naslova koji govori o koncertu u Banjaluci dosli do Japana. Ili to svi putevi iz Beograda vode prekma Tokiju :D
moa

#230 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by moa »

pici wrote:Image

ŽvaljoMan in AkšHn :mrgreen: .....malo se oznojilo i upiškilo al sve je to umjetnost :mrgreen:
Ja mislim da se on drogira!!! buhahah sad nastavite sa svojim prepucavanjima o ljudima koji nisu vrijedni niti jednog mog potrosenog slova na tastaturi..

Reko sam jednom a jos cu jednom...Y(j)ebat ih sve redom!!!
Magarece_godine

#231 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Magarece_godine »

Cevljanovsku koridu preselili u Bandza di Luku ?
gael

#232 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by gael »

Dado dijasporitus wrote:

Meni su najdrazi ovi sto svoju glupost pravdaju teorijama zavjere. :D Hocemo jos :music: !!

Doduse za neupucenog prolaznika nije mi bas jasno kako to da smo od naslova koji govori o koncertu u Banjaluci dosli do Japana. Ili to svi putevi iz Beograda vode prekma Tokiju :D
i ti si jedan od ovih "pametnih". ne radi se o teoriji zavjere. ako hoces da se obrazujes na temu imperijalnog japana prostudiraj malo poteze amerike u to doba.

u principu, ono sto amerikanci danas zovu "preventivnom akcijom". na primjer, kad irak ili iran navodno imaju ili prave nuklearno oruzje, pa to bjela kuca i kongres proglase ugrozavanjem interesa amerike te krenu u "pre-emptive strikes" e upravo je to radio japan protiv amerike na havajima 1941. dakle po samoj americkoj ideologiji i logici stvari - legitimno. druga je stvar sto su izgubili taj rat ali nista drugacije se tada nisu ponasali - nego sto se amerika ponasa sada.

a dosli smo dovde jer je to, recimo, comski skontao davno i uocio jednu od bezbroj licemjernih poteza amerike, koja naravno sve upakuje tako da ispedne kako su oni good guys i bore se uvijek protiv bad guys.

ajde mali, kad se stvarno obrazujes i skontas nesto vise o geopolitickim i istorijskim odnosima i cenjenicama, razogvaracemo.
Dado dijasporitus

#233 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

gael wrote:
Dado dijasporitus wrote:

i ti si jedan od ovih "pametnih". ne radi se o teoriji zavjere. ako hoces da se obrazujes na temu imperijalnog japana prostudiraj malo poteze amerike u to doba.

u principu, ono sto amerikanci danas zovu "preventivnom akcijom". na primjer, kad irak ili iran navodno imaju ili prave nuklearno oruzje, pa to bjela kuca i kongres proglase ugrozavanjem interesa amerike te krenu u "pre-emptive strikes" e upravo je to radio japan protiv amerike na havajima 1941. dakle po samoj americkoj ideologiji i logici stvari - legitimno. druga je stvar sto su izgubili taj rat ali nista drugacije se tada nisu ponasali - nego sto se amerika ponasa sada.

a dosli smo dovde jer je to, recimo, comski skontao davno i uocio jednu od bezbroj licemjernih poteza amerike, koja naravno sve upakuje tako da ispedne kako su oni good guys i bore se uvijek protiv bad guys.

ajde mali, kad se stvarno obrazujes i skontas nesto vise o geopolitickim i istorijskim odnosima i cenjenicama, razogvaracemo.
Ovo sto ti navodis se zapravo zove logicka greska u rezonovanju teoreticara. Jednu logiku pokusavas opravdati sa potpuno nerelevantnom drugom logikom a pri tome jos pomjesas I vremenske periode gdje prva logika funkcionise samo ako se spekulacije u buducem vremenu prihvate kao cinjenice (ili kako ih ti nazivas "cenjenice") sto je potpuno neizvodljivo. Drugim rijecima, Japanski napad na pearl Harbor je bio legitiman jer je Americki napad na Irak predstavljen kao legitiman :-) . Zar nebi logicnije zapravo bilo da Amerikanci,vodeci se presedanom Japanskog preemptive strike na Pearl Harbor, su razvili teoriju po kojoj mogu da opravdaju slicnu taktiku na svoje neprijatelje, u ovom slucaju Irak ili Iran. Ako idemo vremenskom linijom logike to daleko vise ima smisla. Da si uradio logicku gimnastiku u glavi, kao sto nisi, dosao bi do istog zakljucka.

Sve to na stranu ja licno, a I veliki broj Amerikanaca (jedno 50 miliona) misli da Americki rat protiv Iraka ili eventualni protiv Irana nije legitiman isto kao sto ni napad Japana na Pearl Harbor nije bio legitiman I zato se netrebaju izmisljati suplje teorije zavjere da bi se skontalo.

I niko me nije nazvao “mali” ima jedno 30 godina :lol:
JThomas

#234 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by JThomas »

"preemptive strike" je samo ušminkani naziv za ono što većina normalnog svijeta naziva agresijom. manje-više svi eksperti za međunarodno pravo koji nisu iz amerike ili UK (a i solidan dio onih koji jesu) se slažu da je rat u iraku klasična agresija.

a i amerikanci bi ga drukčije zvali da je to isto uradio neko drugi.
Bosnolog

#235 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Bosnolog »

Dado dijasporitus wrote:
gael wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Ovo sto ti navodis se zapravo zove logicka greska u rezonovanju teoreticara. Jednu logiku pokusavas opravdati sa potpuno nerelevantnom drugom logikom a pri tome jos pomjesas I vremenske periode gdje prva logika funkcionise samo ako se spekulacije u buducem vremenu prihvate kao cinjenice (ili kako ih ti nazivas "cenjenice") sto je potpuno neizvodljivo. Drugim rijecima, Japanski napad na pearl Harbor je bio legitiman jer je Americki napad na Irak predstavljen kao legitiman :-) . Zar nebi logicnije zapravo bilo da Amerikanci,vodeci se presedanom Japanskog preemptive strike na Pearl Harbor, su razvili teoriju po kojoj mogu da opravdaju slicnu taktiku na svoje neprijatelje, u ovom slucaju Irak ili Iran. Ako idemo vremenskom linijom logike to daleko vise ima smisla. Da si uradio logicku gimnastiku u glavi, kao sto nisi, dosao bi do istog zakljucka.

Sve to na stranu ja licno, a I veliki broj Amerikanaca (jedno 50 miliona) misli da Americki rat protiv Iraka ili eventualni protiv Irana nije legitiman isto kao sto ni napad Japana na Pearl Harbor nije bio legitiman I zato se netrebaju izmisljati suplje teorije zavjere da bi se skontalo.

Odlicna konstatacija,samo jos da dodam da je ta preventivna akcija,ili napad poznat po doktrini Busove administracije poznatije po strategijskoj doktrini tzv,Busizma,napadni samionicijativno prvo a opravdanje trazi poslije jer isto ne postoji, osim rata za interes petronaftnih tvrtki i kontorle naftnih resursa pod izgovorom uklanjna Sadama jer je prijetio Busovom ocu ./predhodnom Busu koji je u pustinjskoj oluji najurio sadama iz Kuvajta a potom ga sankcijama razoruzo i unistio po zelji Cionista/.Bus je upropastio Ameriku vise nego potrosivsi sve simpatije svijeta nakon 11.Septembra, u svom kaubojskom stilu poput slona u staklenoj radnji.

Preventivni napad se ne moze pravdati okupacijom nezavisne zemlje na svoju ruku ta teorija nece nikada dobiti medunarodnu podrsku.Busova adinistracija je uvalila Obaminoj vreo kesten,dva rata i deficit nekioko triliona/biliona dolara/Napad Japana je bio akt agresije sa ciljem da zauzme Havaje ocekujuci da ce uspjeti u toj nakani.Zapadna obala Amerike je daleko stoga je trebalo prvo zauzeti Havaje da bi se omogucio prodor prema zapadnoj obali Amerike.

Da li sva ova prica ima veze sa Zvaljom i Nemanjom u velikosrpskoj misiji No Smoking Orchestra ,Srbije do Tokija???????,....... : :D
JThomas

#236 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by JThomas »

pa kako nema? japan nije bio agresor, a sarajlije su kompleksaši što ne vole pjesme o "dabić raši". savršeno se uklapa, ne smijem ni pitati ko je bio agresor ovdje.

mislim, ujka albert je simpa lik, ali s razlogom ga ne shvataju ozbiljno, k'o kad je totalno posenilio i pobudalio.
gael

#237 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by gael »

Dado dijasporitus wrote:
Dado dijasporitus wrote:

I niko me nije nazvao “mali” ima jedno 30 godina :lol:[/quote]

halo, radi se o gotovo linearnoj konstanti americke politike u zadnjih 100 godina.

japanu nije trebala teorija zavjere niti izmisljanje razloga da napadnu ameriku - amerika je vec tada bila agresor na pacifiku okupravsi filipine 1935 godine. drugo je kad ovi izmisle da sadam pravi nuklearnu bombu, japanci su sasvim legitimno intervenisali protiv agresora koji im je prijetio.

drugo, sta je okupacija njemacke poslje ww2 nego agresija? realna opasnost od sssr-a nije postojala koliko je amerika to koristila kao izgovor za okupaciju. uostalom amerikanci su dosli u evropu kao zadnje pycke tek nakon sto je hitler dozivio slom od strane rusa.

a busha su amerikanci 2003 podrzavali sa 90% galoop pool-a u napadu na irak. lako je danas biti pametan.
Sezam

#238 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Sezam »

A koju vrstu odbrambenog rata su Japanci vodili tih godina u Kini? :D
tetakk

#239 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by tetakk »

Sezam wrote:A koju vrstu odbrambenog rata su Japanci vodili tih godina u Kini? :D
Opravdano branili Kinu od Kineza :-)
gael

#240 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by gael »

Sezam wrote:A koju vrstu odbrambenog rata su Japanci vodili tih godina u Kini? :D
to je druga strana medalje. sve se tako vrti da je nekad agresor preokrenut u zrtvu i obratno, dzelat postane zrtva i obratno. bar nam istorija balkana to jasno pokazuje. zato su glupe politike bazirane na "pravu zrtve". istorija nas uci da jedino amerika do sada jos nije bila zrtva vec uvijek agresor.
Sezam

#241 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Sezam »

gael wrote:
to je druga strana medalje. sve se tako vrti da je nekad agresor preokrenut u zrtvu i obratno, dzelat postane zrtva i obratno. bar nam istorija balkana to jasno pokazuje. zato su glupe politike bazirane na "pravu zrtve". istorija nas uci da jedino amerika do sada jos nije bila zrtva vec uvijek agresor.

A jel? Tako znaci? :lol:
Goran_35

#242 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Goran_35 »

za nemanju i malog cheznjivog zvaljicu - magicni grad :) ili kasaba,jer da je grad nebi bio magichan kao sto to kasaba jeste

:thumbup: :bih:
Goran_35

#243 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Goran_35 »

Goran_35 wrote:Chomski i nemanjino palenje na Chomskog? Pa vecina istaknutih ljevichara koji su branili Milosevica su se na kraju ogradili,kada se konacno saznalo o Srebrenici i velichini monstruoznog zlochina koje je pochinio ovaj "socjalista" zvani slobodan!Chomski je pao na Bosni a i ranije ako se pazljivo chita svaka njegova kritika svake intervencije USA,moze se zakljuciti,po Chomskom, da je USA na Japan trebala da" baca chokoade" ,kako bi se ovi "smirili i prekinuli rat".Tako to zvuci po Chomskom.Inache Chomski je dezurni placeni kriticahar USA politike.Tako funkcionise demokratija,a to je ono sto nemanja ne shvata.Dakle nema pozitivnih,svi su negativni ukljucujuci i Chomskog - placenog kera koji laje po USA politici.A svakako bolje je da laje placeni ker,nego neki zaista bijesan koji bi mogao i zesce ujesti.Hugo Chavez se palio na Chomskog i to je mozda bilo i simpaticno jer on je tako ismijavao Busha?Ali nemanja koji se pali na Chomskog jer je Chomski negirao logore i evidentni genocid nad Bosnjacima? E to je vec slucaj za psihopatologiju!

Inace savjetovao bih nemanji pravoslavnom srbinu i krscaninu,koji toliko insistira na tako nebitnoj stvari vjerske i nacionalne pripdnosti,da malo razmisli o steccima i da se zapita kako to u sbrbiji nema stecaka a ima ih tacno tamo kuda se prostirala srednjovjekovna bosanska drzava?Stecci tacno crtaju granice srednjovjkovne bosanske drzave.Dakle nemanja,pravoslavni srbine,sta je to stecak i kojoj to religiji pripada?Mozda se zaista radi o izvornom krscanstvu,dakle onom prije podjele na istocnu i zapadnu crkvu?A potoci krvi izvornih krscana tekli su i u danasnjoj srbiji i u engleskoj i u francuskoj i u italiji i u dalamciji...Jedino bas nisu mogli da pokrste sve u Bosni srednjovjekovnoj niti su mogli tako lako da uniste crkvu bosansku - crkvu izvornog krscanstva,te da nametnu svoju korumpiranu crkvu u vidu zapadne ili istocne crkve.Znam nije milo ovo citati nikome, :D ni pravoslavnim,dkle ni tebi nemanja, ni katolicima,ni vatikanu...A ni nekim bosanskim muslimanima,Bosnjacima - muslimanima nije drago,mada to vise govori o njihovoj gluposti...Znam nije vam drago ali stecak mi je svjedok da govorim istinu :bih: Dakle nemanja o cemu ti to?Nacije i srpstvo su produkt iz 19 vijeka.Nacionalizam je nastao kao potreba da se ponovo zavlada masama,jer vjera u boga i korumpiranu crkvu vise nija imala takvu moc...Nemanja,pa primitivno je to tako,jos ljevicar ko fol?
Ja sve ovo pisem zato sto Nemanja i Jankovic trpaju svoj nos u politiku,umjesto da ih interesuje navodna "umjetnost" dakle muzika i film.I zaista u kontekstu toga svega, a posto Nemanja trvdi da nije Bosanac,odnosno Bosnjak,vec da je pravoslavni Srbijanac odnosno Srbin,mene zaista zanima kako je Nemanja dosao do tog zakljucka?Cuo sam ga cesto kada kaze da je ispitao svoje porijeklo?Ja protiv nacionalnog izjasnjavanja kao i odabira religije nemam nista protiv,ali u njegovom slucaju bas je zanimljivo znati kako je on ispitao svoje porijeklo i shvatio da je "vekovni Srbin" .Je li se doselio neki njegov deda iz Srbije u Bosnu ili sta je bilo?Ako pomislimo na to da je pocetak stvaranja srpske nacije bio u kasnom devetnaestom vijeku,onda mozemo zaklljuciti da je njegov dedica mozda dosao iz Srbije u BiH ??.Pravoslavlja je bilo u Bosni,samo sto Bosanske Pravoslavne Crkve nisu spadalale pod Pecku patrijarsiju Srpske Pravoslavne Crkve a koju je izmedju ostalog hatiserifom u znak zahvalnosti Srbijancima za sirenje Osmanske imperije obnovio Sulejman Velicanstveni.Dakle bosanski pravoslavci i Bosanska Pravoslavna Crkva su do nedavno spadali pod patrijarsiju Stambolsku.Ali da ne duzim o tome?Nacionalnost,nacije pa tako i veliko-srbizam su nastali krajem 19 vijeka.Do tada se Srpska nacija nije pominjala.Ja znam u istoriji da je prva drzava danasnjih Srbijanaca zapravo bila Raska.A ovaj naziv Srbija vuce zapravo korjene iz latinskog i upotrebljen je u devetnaestom vijeku kada se stvarala danasnja srpska nacija.Znaci otac ili deda nemanjin su zasigurno tada dosli u Bosnu iz Srbije,cim je Nemanja uvjeren da je on bas srpskog porijekla pa je zbog toga postao i velikosrpski nacionalista i pravoslavni hriscanin pripadnik srpske pravoslavne crkve.

Jankovica sam slusao na RTS-u kada govori o svom porijeklu.on kaze da je iz srbije i da mu je deda Jankovic,ne tako davno, preplivao Drinu i nastanio se u Bosni.Dakle tu mi je stvar jasna zasto se Jankovic Nenad-dr Nele karajlic osjeca srbijancem a ne Bosancem.Ali Kusturica Nemanja,pravoslavni srpski hricanin,nikako to da nam objasni?
Atrus

#244 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Atrus »

Goran_35 wrote:[
Ja sve ovo pisem zato sto Nemanja i Jankovic trpaju svoj nos u politiku,umjesto da ih interesuje navodna "umjetnost" dakle muzika i film.I zaista u kontekstu toga svega, a posto Nemanja trvdi da nije Bosanac,odnosno Bosnjak,vec da je pravoslavni Srbijanac odnosno Srbin,mene zaista zanima kako je Nemanja dosao do tog zakljucka?Cuo sam ga cesto kada kaze da je ispitao svoje porijeklo?Ja protiv nacionalnog izjasnjavanja kao i odabira religije nemam nista protiv,ali u njegovom slucaju bas je zanimljivo znati kako je on ispitao svoje porijeklo i shvatio da je "vekovni Srbin" .Je li se doselio neki njegov deda iz Srbije u Bosnu ili sta je bilo?Ako pomislimo na to da je pocetak stvaranja srpske nacije bio u kasnom devetnaestom vijeku,onda mozemo zaklljuciti da je njegov dedica mozda dosao iz Srbije u BiH ??.Pravoslavlja je bilo u Bosni,samo sto Bosanske Pravoslavne Crkve nisu spadalale pod Pecku patrijarsiju Srpske Pravoslavne Crkve a koju je izmedju ostalog hatiserifom u znak zahvalnosti Srbijancima za sirenje Osmanske imperije obnovio Sulejman Velicanstveni.Dakle bosanski pravoslavci i Bosanska Pravoslavna Crkva su do nedavno spadali pod patrijarsiju Stambolsku.Ali da ne duzim o tome?Nacionalnost,nacije pa tako i veliko-srbizam su nastali krajem 19 vijeka.Do tada se Srpska nacija nije pominjala.Ja znam u istoriji da je prva drzava danasnjih Srbijanaca zapravo bila Raska.A ovaj naziv Srbija vuce zapravo korjene iz latinskog i upotrebljen je u devetnaestom vijeku kada se stvarala danasnja srpska nacija.Znaci otac ili deda nemanjin su zasigurno tada dosli u Bosnu iz Srbije,cim je Nemanja uvjeren da je on bas srpskog porijekla pa je zbog toga postao i velikosrpski nacionalista i pravoslavni hriscanin pripadnik srpske pravoslavne crkve.

Jankovica sam slusao na RTS-u kada govori o svom porijeklu.on kaze da je iz srbije i da mu je deda Jankovic,ne tako davno, preplivao Drinu i nastanio se u Bosni.Dakle tu mi je stvar jasna zasto se Jankovic Nenad-dr Nele karajlic osjeca srbijancem a ne Bosancem.Ali Kusturica Nemanja,pravoslavni srpski hricanin,nikako to da nam objasni?
Odlično. Samo da dodam, mora da je Jankovićevom dedi bilo jako teško u Srbiji (nije imao da plati ni skelu, ni čamac, a kako je morao da prepliva rijeku, zaključujem da je bio u dubokim govnima). Sve je to jadno i bijedno, etika, moral, poštovanje se ne mogu steći, kupiti, pozajmiti, trampiti novcem ili uspijehom.
Bosnolog

#245 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Bosnolog »

Nele i Nemanja su bili i ostali guzni megafoni velikosrpskog fasizma i pljuvaci sopstvene zemlje i vlastitog grada u kome su rodeni,odrasli i koji im je dao svu slavu,a iz kojeg su otisli kao poslednje stuhe podrzavajuvi otvoreno i javno velikosrpsku genocidnu politiku koja je gotovo cetiri godine ubijala njihov i nas grad u kome su na hiljade ubijeni zahvaljujuci i njihovim velikodusnom podrskom lobirajuci protiv svog grada i svoje tek priznate domovine Bosne i Hercegovine.

Oni su sada jadni bez unutrasnjeg i duhovnog mira,lijece svoje patploske devijacije prkoseci prezivjelom gradu i drzavi BiH koja je nadzivjela svo zlo svijeta kojeg su oni iz samo njima znanih razoga podrzavali bezdusno i beskarakterno.

Ocito su imali dubuko ubjedenje da Sarajevo nece prezivjeti i da ce BiH nestati po zamisli cijie dvorske lude su bili.

Moza je suvise trositi rijeci na ona dva ljudska nistavila.Nemanji i slicnim Nemanjima kao i Zvalju mogu samo poruciti da dok su zivi pratiti ce ih unutraznji nemir i borba skrivene krivnje koju kriju lijecenjem kompleksa velicajuci zlocinacke stakore opjevavajuci ih na primitivan i vulgarnoprostacki nacin cime svoje neljudsko dostojanstvo srozase ispod svakog dna ljudskog morala,........Zvalju donekle mogu shvatiti jer vecina zvalja je otisla na brda na poziv truba velikosrbizma da ubijajau Sarajevo i BiH ili su otisli da lobiraju za veliku Srbiju.

Mnogo tragikomicnija osoba je Nemanja ciji su postupci i nacin odlaska iz Sarajeva i BiH kao i prelaska na fasisticku stranu ka i sve veci pljuvanje po sopstvenom gradu i drzavi ,sto je vise psihijatrijski slucaj i on je sluzaj za medicinu,koga iskreno zalim......

Obzirom da je Nemanja pljujuci sve ono sto je bio kako bi postao veci pravoslavac od Pavla u ocima onih ciji je guzni megafona ,zelim poslati link osobe koja je mnogo veci umjetnik i poznatija mega zvijezda svijeta dosla u nas grad pod drugacijim imenom i pomogao nam kada nam je bilo najteze .

Ovaj covjek je sokirao citav svijet svojom odlukom a njegova pomoc i lobiranej za nas grada i nasu BiH je netso posebno ciji doprinos ce ostati zauvijek .Znam Nemanja da ti nije lahko zbog unutrasnje nemira,inata i zlobe zbog svega sto si ucinio ,na kraju si ostao samo jedan obicni i potroseni kurton velikosrbizma kao i tvoj ahbab Zvaljo Hrakanovic.;;;;;

Obratite posebno dio priloga nakon dvadeset i neke minute ,to jest njegova uloga i pomoc BiH u vrijeme agresije,genocida a potom lobiranje za nasu BiH,kao i druge narode a posebno dijecu svijeta.... http://www.youtube.com/watch?v=pcgCdn8I8kU
kanoute

#246 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by kanoute »

Chisum wrote:
gael wrote:oni za razliku od seje saxona napune koncert u madridu, milanu, buenos airesu, parizu. znaco da neko neupucen i neopterecen politikom bosne, stranac, to slusa.

ne slusam ovu muziku ali to su cinjenice. znaci da sarajlije imaju kompleks.

Da nije Kuste, njegovih kredita, ciganije koju je Brega vec odavno rasprodao svijetu, te povrsnosti koja je najnormalnija stvar , pa osim vrcanja dupetom - jer, malo se ko zapita koga slusa i odakle taj dolazi - nikoga tu i ne zanima o kome se radi, Zvaljo bi i dalje Gostovao na TV Mokro kao sto je znao raditi, a Milano bi gledao na TV-u.

Nego, vidim da si, sto se muzike tice, tanak... a o Sarajevu... :lol:... nemoj nane ti... Ne mogu da vjerujem ko se sve danas bavi Sarajevom i ko nam objasnjava ko smo i kakvi smo... eeee... :lol: :lol:
svaka cast, super receno!!!
gael

#247 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by gael »

Goran_35 wrote:
Goran_35 wrote:Chomski i nemanjino palenje na Chomskog? Pa vecina istaknutih ljevichara koji su branili Milosevica su se na kraju ogradili,kada se konacno saznalo o Srebrenici i velichini monstruoznog zlochina koje je pochinio ovaj "socjalista" zvani slobodan!Chomski je pao na Bosni a i ranije ako se pazljivo chita svaka njegova kritika svake intervencije USA,moze se zakljuciti,po Chomskom, da je USA na Japan trebala da" baca chokoade" ,kako bi se ovi "smirili i prekinuli rat".Tako to zvuci po Chomskom.Inache Chomski je dezurni placeni kriticahar USA politike.Tako funkcionise demokratija,a to je ono sto nemanja ne shvata.Dakle nema pozitivnih,svi su negativni ukljucujuci i Chomskog - placenog kera koji laje po USA politici.A svakako bolje je da laje placeni ker,nego neki zaista bijesan koji bi mogao i zesce ujesti.Hugo Chavez se palio na Chomskog i to je mozda bilo i simpaticno jer on je tako ismijavao Busha?Ali nemanja koji se pali na Chomskog jer je Chomski negirao logore i evidentni genocid nad Bosnjacima? E to je vec slucaj za psihopatologiju!

Inace savjetovao bih nemanji pravoslavnom srbinu i krscaninu,koji toliko insistira na tako nebitnoj stvari vjerske i nacionalne pripdnosti,da malo razmisli o steccima i da se zapita kako to u sbrbiji nema stecaka a ima ih tacno tamo kuda se prostirala srednjovjekovna bosanska drzava?Stecci tacno crtaju granice srednjovjkovne bosanske drzave.Dakle nemanja,pravoslavni srbine,sta je to stecak i kojoj to religiji pripada?Mozda se zaista radi o izvornom krscanstvu,dakle onom prije podjele na istocnu i zapadnu crkvu?A potoci krvi izvornih krscana tekli su i u danasnjoj srbiji i u engleskoj i u francuskoj i u italiji i u dalamciji...Jedino bas nisu mogli da pokrste sve u Bosni srednjovjekovnoj niti su mogli tako lako da uniste crkvu bosansku - crkvu izvornog krscanstva,te da nametnu svoju korumpiranu crkvu u vidu zapadne ili istocne crkve.Znam nije milo ovo citati nikome, :D ni pravoslavnim,dkle ni tebi nemanja, ni katolicima,ni vatikanu...A ni nekim bosanskim muslimanima,Bosnjacima - muslimanima nije drago,mada to vise govori o njihovoj gluposti...Znam nije vam drago ali stecak mi je svjedok da govorim istinu :bih: Dakle nemanja o cemu ti to?Nacije i srpstvo su produkt iz 19 vijeka.Nacionalizam je nastao kao potreba da se ponovo zavlada masama,jer vjera u boga i korumpiranu crkvu vise nija imala takvu moc...Nemanja,pa primitivno je to tako,jos ljevicar ko fol?

pa kad su sve nacije stvarane u 19 vijeku, zasto se ne stvori i bosanska nacija?
Dado dijasporitus

#248 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

gael wrote:
Dado dijasporitus wrote:
gael wrote: i ti si jedan od ovih "pametnih". ne radi se o teoriji zavjere. ako hoces da se obrazujes na temu imperijalnog japana prostudiraj malo poteze amerike u to doba.

halo, radi se o gotovo linearnoj konstanti americke politike u zadnjih 100 godina.

japanu nije trebala teorija zavjere niti izmisljanje razloga da napadnu ameriku - amerika je vec tada bila agresor na pacifiku okupravsi filipine 1935 godine. drugo je kad ovi izmisle da sadam pravi nuklearnu bombu, japanci su sasvim legitimno intervenisali protiv agresora koji im je prijetio.

drugo, sta je okupacija njemacke poslje ww2 nego agresija? realna opasnost od sssr-a nije postojala koliko je amerika to koristila kao izgovor za okupaciju. uostalom amerikanci su dosli u evropu kao zadnje pycke tek nakon sto je hitler dozivio slom od strane rusa.

a busha su amerikanci 2003 podrzavali sa 90% galoop pool-a u napadu na irak. lako je danas biti pametan.
Je si li ti ovo ozbiljno izgovorio. :shock:

Dakle kad Japan vojno intervenise protiv “agresora” koji im je prijetio onda je to legitimno a kad Amerikanci primjene istu taktiku na Irak onda su zla imperija.

Drugo, saveznici su napali Nijemce nakon sto su isti pokorili vise od pola Evrope i pobili 6 miliona Jevreja, izmedju ostalog. Ako ti je i Nacisticka Njemacka bila zrtva Americke politike onda se dobro trebam zapitati kojih si se ti gljiva najeo.

I da, Amerikanci su se bas kao pickice istovarili na Normandiju, kao pickice su jurisali na kordone, i 9000 americki pickica je pobijeno u par dana dok su vikali juris. Sta ces, budale, trebali su pustiti Rusima da zavrse stvar pa da onda samo dodju na Normandiju da otvore Diznilend posto im se ta invazija u tvojim ocima ionako ne racuna.

I sto se naprezes toliko da blatis Amere. Kao sto pricas lako je biti pametan sada i jasno je sada da je Bush lagao, da je kompletan povod za rat u Iraku bio namjesten i isceniran, da isti vjerovatno zasluzuje i da bude uhapsen i zatvoren u onu istu rupu gdje su nasli Saddama. Ali jasno je i da zbog Busha Ameri su po prvi put u svojoj istoriji izabrali crnca za predsjednika (da ih znas, kao sto neznas, to bi ti trebalo biti dovoljno da skontas sta misle o njegovoj politici) a republikanci zbog svojih obmana nece vidjeti predsjednistvo ili bilo kakvu substantivnu vlasti narednih 15 do 20 godina. Americka politika ako ista onda nije linearna i to se dobro vidi kroz istoriju ako ti pamet nije pomucena
Andaluzijski pas

#249 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Andaluzijski pas »

Vi pričate o glupostima i gluposti govorite.

Ima li neko sa foruma da je bio na ovom koncertu da nam neutralno i subjektivno kaže kako je bilo? Sigurno odlično.
trofej

#250 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by trofej »

Filogenetski formatiran i ontogenetski sročen da bude šegrt, Emir Kusturica je hroničan patronimik Slobodana Miloševića. Mada su Čovjeku jedini dar od Boga, u sinapsama Emira Kusturice ovisnost od šegrtovanja drogi transmutirala je u šegrtovanje krvniku do te mjere da on nepogrešivo slijedi čak i patronimične sjenke. Stoga je nejasno zašto Emir Kusturica nije raniji upriličio drakulanje u čast danas nesporno prvog patronimika Slobodana Miloševića. A kada je u pitanju Drakulgrad, Dedinje je globalno najprofitabilniji ambijent za njegovo obzdanjenje, a i bliži je prapostojbini u Bosnu zalutalih nesretnika.
Locked