gael wrote:oni za razliku od seje saxona napune koncert u madridu, milanu, buenos airesu, parizu. znaco da neko neupucen i neopterecen politikom bosne, stranac, to slusa.
ne slusam ovu muziku ali to su cinjenice. znaci da sarajlije imaju kompleks.
Pazi sada. Majke mi, poslije rata mi je pravo ono bilo zao sto Nele je ako ne na drugoj strani, a ono barem daleko. Vazda sam ga smatrao nasim likom, cisto sarajevskom rajom, znas ono, jednim od onih koji se ne osvrcu na ime i naciju. A opet je bio tamo, ali kao i vecina nas, bio sam spreman da to totalno zaboravim. S druge strane, Kusta me i nije previse tangirao, on nije apsolutno nista drugo nego priglup lik. Ono, na stranu mu i nagrade i sve, ali lik nikada nije bio ono sto bi neko od njega i ocekivao. I do prije par godina, kada je onomad Sejo branio Neleta, govorio nesta kao, ma kakav nacionalizam, to je ipak nas Zvaljo, bio sam spreman da mu povjerujem. A sada opet, kada ga vidim na sta je spao, da ljubi jednog Dodika (a nemoj me pogresno razumjeti, prvog kojeg vidim da ljubi bilo kojeg od "nasih" politicara, makar se umjetnik zvao i Branimir Djoni Stulic, odmah bi ga prekrizio), uglavnom kada vidim sav taj provincijski jad i patetiku , skontam da mi je pravo drago sto lik vise nama ne svira, jer nam takvi ne trebaju, pa makar on dizao i cijeli svijet na noge...