Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
No comment
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- shlauf
#1 Re: No comment
A šta drugo očekivati od naše države. Samo nameti a nikakvih olakšica.
-
Drule_sa
#2 Re: No comment
Opet narod po usima dobi.Haj da znam da ce bar da uloze u ceste il nesto pa ne bi ni zao toliko bilo, ali posto sve ide u njihove djepove.....
- Tranquilizer
#3 Re: No comment
Vozio hybrid ili dizela 3.0, 15 keki po glavi, nema logike...koji majmuni

- drndalo
#4 Re: No comment
Jel to nesto dodatno=novo, do sada nepostojece, ili je promjena nekog dosadasnjeg nameta...?
- arbosan
#5 Re: No comment
Imam osjecaj kada bi nam rekli jos pored tih poreza treba dati i G.U.Z.E, da bi nas narod vrlo lahko pristao. Samo ono, suti i nek to prodje bez belaja. NE TALASAJJJJJJJJJJJJJJJJJ.
- Tranquilizer
#6 Re: No comment
golfista wrote: Naknade iznose 15 KM za osobni automobil, 60 KM za autobus, 90 KM za teretni automobil, 30 KM za kombinirani automobil, 6 KM za moped, 10 KM za motocikl, 25 KM za radni stroj, 30 KM za radno vozilo i 10 KM za traktor, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH (FBiH).
i fali još samo 5 KM za bicikl
- holowey
#7 Re: No comment
nesto slicno je cg uvela odavno, "ekoloska taksa"... domaci placaju prilikom registracije, a stranci prilikom ulaska u zemlju... a cini mi se da ce ovo nase da placaju samo domace ovce...
- madner
#8 Re: No comment
Mislim da je krajnje vrijeme da formiramo jednu NGO koja ce zastupati prava vozaca i vlasnika automobila. Ako ovi iz Vau Vau lobiranjem mogu ukinuti sintore, valjda se i mi mozemo organizovati. Ovako smo nesto kao krave muzare, kada se i kome se kurac digne poveca dazbine ili poreze.
- shlauf
#9 Re: No comment
U pravu si ali je zato CG ekološka država pa zato i taj namet.holowey wrote:nesto slicno je cg uvela odavno, "ekoloska taksa"... domaci placaju prilikom registracije, a stranci prilikom ulaska u zemlju... a cini mi se da ce ovo nase da placaju samo domace ovce...
U nas se samo još zrak ne plaća zato što je loše kvalitete ali me nebi iznenadilo i da nam počnu naplaćivati i ono malo što udahnemo.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Tranquilizer
#10 Re: No comment
madner wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da formiramo jednu NGO koja ce zastupati prava vozaca i vlasnika automobila. Ako ovi iz Vau Vau lobiranjem mogu ukinuti sintore, valjda se i mi mozemo organizovati. Ovako smo nesto kao krave muzare, kada se i kome se kurac digne poveca dazbine ili poreze.
cool ideja ali nešto nisam optimista
- shlauf
#11 Re: No comment
Jel misliš na VW-aovce ili one av-mjau ????madner wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da formiramo jednu NGO koja ce zastupati prava vozaca i vlasnika automobila. Ako ovi iz Vau Vau lobiranjem mogu ukinuti sintore, valjda se i mi mozemo organizovati. Ovako smo nesto kao krave muzare, kada se i kome se kurac digne poveca dazbine ili poreze.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee
- shlauf
#13 Re: No comment
OK, a očekivao sam da će @Blobi sad po meni drvlje i kamenje da ospe
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
Blobi
#14 Re: No comment
Boli blobija, u zadnje vrijeme vas samo gledamshlauf wrote:OK, a očekivao sam da će @Blobi sad po meni drvlje i kamenje da ospe![]()
- madner
#15 Re: No comment
Mislim da je to nesto sto bi trebalo biti iznad tih prepucavanja. Opterecenje vlasnika automobila je preslo sve granice proporcionalnosti, a sve se to jos odobrava zbog zavisti pjesaka.
-
Blobi
#16 Re: No comment
Ono sto bih ja volio da se desi je gradjanska (vozacka) inicijativa da se napokon ove rupe od sarajevskih puteva napokon saniraju. Znaci ja prilikom registracije, koliko se sjecam, platim neku finu sumu na odrzavanje puteva. Gdje je rezultat toga? Ko ce meni platiti silne lafete i selene koje sam promijenio zbog rupcaga na putevima
?
- madner
#17 Re: No comment
Da ne govorimo o nametima za gorivo ili za parking. Normalno bi bilo da se ta sredsta moraju utrositi namjenski, to jeste ako nisu izricito namjenjeni za nesto drugo (kao ova eko taksa) moraju se uloziti u infrastrukturu saobracaja.Blobi wrote:Ono sto bih ja volio da se desi je gradjanska (vozacka) inicijativa da se napokon ove rupe od sarajevskih puteva napokon saniraju. Znaci ja prilikom registracije, koliko se sjecam, platim neku finu sumu na odrzavanje puteva. Gdje je rezultat toga? Ko ce meni platiti silne lafete i selene koje sam promijenio zbog rupcaga na putevima?
- japo
#18 Re: No comment
znaš kadBlobi wrote:Ono sto bih ja volio da se desi je gradjanska (vozacka) inicijativa da se napokon ove rupe od sarajevskih puteva napokon saniraju. Znaci ja prilikom registracije, koliko se sjecam, platim neku finu sumu na odrzavanje puteva. Gdje je rezultat toga? Ko ce meni platiti silne lafete i selene koje sam promijenio zbog rupcaga na putevima?
-
Blobi
#19 Re: No comment
Znam da su Dobrinja (strana kojom vozi trolejbus), ona cesta kod Zeljeznicke, dosta ovih malih sokaka, sporednih ulica, ma ukratko sve, pa cak i pojedini dijelovi glavne ceste, KATATROFA

- Tranquilizer
#20 Re: No comment
Pa ono ispred OHR-a je ko na igmanskom putu 93'