Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Locked
House

#276 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

escobar__ wrote:
House wrote:
escobar__ wrote:Postavih na drugoj temi ovaj link, članak iz New York Timesa iz 1880. godine, čini mi se. U članku se pominju Bosniaks. Ne Bosnians, ne Herzegovinians, ne Bosnians and Herzegovinians ili Bosniaherzegovinians. :D

:thumbup:

komunjare ne vjeruju :D
Vjeruju. Ali u to da su Bošnjaci nakon 1993. godine zajedno s rahmetli Alijom putovali kroz vrijeme kako bi izmjenili podatke iz navedenog članka i tamo ubacili neku nacionalističku torovsku odrednicu Bošnjak inače izmišljenu 1993. godine. :oops:

:lol:

Alija rahmetli seoska varalica osnovao svoju naciju "sarkazam"
House

#277 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Od kada je Hercegovina dodata Bosni u nazivu drzave? I zasto? :)

"Pjesma Bošnjaku"

1891 godine Safvet-beg Bašagić

ma nije valjda :shock: odakle Bošnjaci u 1891 godini
Dozer

#278 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

:roll:
Prvi Bosnjacki kongres - 1993. Naziv "Bosnjak" rezervisan za BH muslimane.
1421 (npr.) - Bosnjaci su svi stanovnici BiH, ali - nema muslimana u njoj.

Moze neko suvislo pojasnjenje, potkrijepljeno cinjenicama poput ovih gore?

@House
Pitanje je jos uvijek isto, a skretanje s njega na nesto deseto i totalno nevezano nije odgovor. Dakle - Od kada je Hercegovina dodata Bosni u nazivu drzave? I zasto?
Last edited by Dozer on 01/10/2013 22:15, edited 1 time in total.
escobar__

#279 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Bašagić vjerovatno pod dozom bio pa mu se Bosanac pretvorilo u Bošnjak. Prosto k'o pasulj. :oops:
travnik

#280 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by travnik »

Čitam komentare i ne znam čemu tolika želja za negacijom drugog i drugačijeg, odnosno prave svake osobe da se izjasni kako želi i kako se osjeća, pa makar bio i marsovac ili svemirac. Negacije Bošnjaka (ovo je država BiH, mi smo Bosanci i sl), negacije Bosnaca (to nije etnička pripadnost, već pripadnost državi/regiji i sl.) i negacije Hrvata i Srba (izvlačenjem suvislih rečenica iz davnih vremena kako u BiH nema Hrvata i Srba, a tada ni u Europi nisu postojala moderne nacije, pa samim tim ni u BiH nije bilo nacija, pa ni H i S i sl.), ne vode ni čemu. Kamo sreće da su ova tri prokleta pitanja izostavili iz popisa. Prepucavanja, negiranja i politikanstvo će tek ekspanziju doživjeti nakon popisa.
Havatar

#281 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

Dozer wrote::roll:

Daj nam gdje pise da je na Bosnjackom kongesu donijeto da je naziv Bosnjak rezervisan samo za BH muslimane.
House

#282 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Dozer wrote::roll:

:zzzz:

Zasto negiras Hercegovinu i Hercegovce ?
Last edited by House on 01/10/2013 22:20, edited 3 times in total.
Dozer

#283 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

:roll: :roll: :roll:
Pajkili vi ili ne, cinjenice i dalje stoje. A vi i dalje niste u stanju dati bilo kakve suvisle odgovore na vrlo prosta pitanja.

Samo jedna od izjava sa Prvog Bosnjackog sabora o 27.09.1993.
"Na Saboru je predsjednik Predsjedništva Alija Izetbegović iznio svoje lične dileme oko prihvatanja ili neprihvatanja ponuđenog plana. Predočio je devet razloga ZA i četiri PROTIV potpisivanja mirovnih dokumenata. Izetbegović je istakao da nastavak rata ugrožava biološku supstancu muslimanskog naroda."
Ili
"Bošnjački sabor iz septembra 1993. godine će ostati u historiji zabilježen po tome što je vratio na javnu scenu staro ime Muslimani - Bošnjaci. Jedan od mnogih novinara, što su pratili rad Sabora, zapisao je: ”Noć u kojoj je zasjedao Sabor bila je presudna - zaspali smo kao Muslimani, probudili se kao Bošnjaci”. Tako je on označio tada usvojenu Deklaraciju kojom se vraća u opticaj nacionalno ime Muslimana kao Bošnjaka."
Ostalo citajte sami - http://www.vkbi.ba/index.php?option=com ... &Itemid=69

Nakon ovoga je krenula islamizacija ABiH. Nazalost.
Last edited by Dozer on 01/10/2013 22:24, edited 2 times in total.
escobar__

#284 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Dozer wrote:Prvi Bosnjacki kongres - 1993. Naziv "Bosnjak" rezervisan za BH muslimane.
Gdje piše?
Basvod

#285 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

travnik wrote:Čitam komentare i ne znam čemu tolika želja za negacijom drugog i drugačijeg, odnosno prave svake osobe da se izjasni kako želi i kako se osjeća, pa makar bio i marsovac ili svemirac. Negacije Bošnjaka (ovo je država BiH, mi smo Bosanci i sl), negacije Bosnaca (to nije etnička pripadnost, već pripadnost državi/regiji i sl.) i negacije Hrvata i Srba (izvlačenjem suvislih rečenica iz davnih vremena kako u BiH nema Hrvata i Srba, a tada ni u Europi nisu postojala moderne nacije, pa samim tim ni u BiH nije bilo nacija, pa ni H i S i sl.), ne vode ni čemu. Kamo sreće da su ova tri prokleta pitanja izostavili iz popisa. Prepucavanja, negiranja i politikanstvo će tek ekspanziju doživjeti nakon popisa.
Ne daj boze.
Jos bi 10 godina slusali price o 2.5 miliona Bosnjaka, 1.5 milona Srba i Sarajevu sa skoro milion stanovnika. Kako je krenulo, skupilo bi se i pola miliona Bosanskohercegovaca. :mrgreen:
Samo crno na bijelo.
Dozer

#286 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Slobodno se opet oglasite s novim budalastinama nakon edukacije.
escobar__

#287 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Dozer wrote:Slobodno se opet oglasite s novim budalastinama nakon edukacije.
Gdje piše, ba, crno na bijelo da su Bošnjaci = muslimani?
Dozer

#288 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Jesi ti slijep ili retardiran, ba ?
"Bošnjački sabor iz septembra 1993. godine će ostati u historiji zabilježen po tome što je vratio na javnu scenu staro ime Muslimani - Bošnjaci. Jedan od mnogih novinara, što su pratili rad Sabora, zapisao je: ”Noć u kojoj je zasjedao Sabor bila je presudna - zaspali smo kao Muslimani, probudili se kao Bošnjaci”. Tako je on označio tada usvojenu Deklaraciju kojom se vraća u opticaj nacionalno ime Muslimana kao Bošnjaka."

A onda samo pogledaj kampanju BJBB u kojoj ti se jasno naglasava kako da se izjasnis:
N: Bosnjak
R: Islamska
J: Bosanski

Ah, da ...zaboravio sam reci kako sam se izjasnio za jezik - prekrizio sam sve - i B i H i S. Jebi ga, ja imam malo vise godina i moj maternji jezik je srpsko-hrvatski. Bosanski nisam ucio, ali eto, kako sam rodjen u sred Sarajeva, a ono je u sred Bosne, tako govorim i taj jezik, pa mi je i on nekako - maternji :D
Last edited by Dozer on 01/10/2013 22:30, edited 1 time in total.
Havatar

#289 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

Dozer wrote::roll: :roll: :roll:
Pajkili vi ili ne, cinjenice i dalje stoje. A vi i dalje niste u stanju dati bilo kakve suvisle odgovore na vrlo prosta pitanja.

"Na Saboru je predsjednik Predsjedništva Alija Izetbegović iznio svoje lične dileme oko prihvatanja ili neprihvatanja ponuđenog plana. Predočio je devet razloga ZA i četiri PROTIV potpisivanja mirovnih dokumenata. Izetbegović je istakao da nastavak rata ugrožava biološku supstancu muslimanskog naroda."
Ili

Musliman sa velikim M je nacionalna pripadnoost i nema veze sa vjerskom pripadnoscu i ti to vrlo dobro znas i Muslimana je imalo i ateista , agnostika i krcana a taj naziv je dodijeljen od strane komunista posto nije bilo moguce da ima toliko neopredijeljenih koliko je imalo a nisu htjeli da dozvole naziv Bosnjak.
House

#290 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Dozer wrote::roll: :roll: :roll:

Ili

Kad kazes Srbin , jer mislis na katolika ili muslimana dozer profesore ? ne gumo vise glava me boli , knjige u ruke pa citaj
escobar__

#291 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Dozer wrote:Jesi ti slijep ili retardiran, escobarU ?
A Musliman i musliman su ista stvar? Ko je, na kraju krajeva, uveo odrednicu Musliman kao nacionalnu pripadnost s ciljem kasnijeg svođenja naroda na vjersku grupu koja bi se asimilirala sa komšijama?
House

#292 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Ovako treba by Dozer

Srbi nisu pravoslavci
Hrvati nisu katolici
Bosnjaci nisu muslimani

:lol: :run:

Shvati da su Srpska,Hrvatska i Bosnjacka nacija vecinom pravoslavci,katolici i muslimani ...
Basvod

#293 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

House wrote:Ovako treba by Dozer

Srbi nisu pravoslavci
Hrvati nisu katolici
Bosnjaci nisu muslimani

:lol: :run:

Shvati da su Srpska,Hrvatska i Bosnjacka nacija vecinom pravoslavci,katolici i muslimani ...
Normalno.
Isto kao sto su Italijani katolici.
Dozer

#294 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koprcajte se, slobodno. Niko vam ne brani :)

@House
Samo plitki ljudi ne razumiju da etnicka i/ili nacionalna pripadnost ne moraju imati nikakve veze sa religijskim (ne)opredjljenjem. Religija je stvar licnog izbora svakog covjeka ponaosob. Ali... defaltno postavljen um to ionako ne razumije, pa nema potrebe trositi rijeci.
Srbin moze biti bilo koje vjeroispovijesti/religije.
Hrvat moze biti bilo koje vjeroispovijesti/religije.
Bosnjak moze biti bilo koje vjeroispoviesti/religije.
Amerikanac moze biti bilo koje vjeroispoviesti/religije.
Njemac moze biti bilo koje vjeroispoviesti/religije.
I tako 257 puta, tj. onoliko koliko na svijetu postoji drzava, a samim tim i nacija.
Ili, nesto vise od 6500 puta, tj. onoliko koliko na svijetu postoji etnickih grupa/naroda.
Mislim da bi, ipak, ti trebao malo vise knjige u ruke, al' hajd'...znam da je tegoba, pogotovo sa ispranim mozgom.

@escobar
I ovdje je Alija pricao o velikom M? Yeah, right... :skoljka:
Last edited by Dozer on 01/10/2013 22:37, edited 1 time in total.
mzungu

#295 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by mzungu »

Dozer wrote:Jesi ti slijep ili retardiran, ba ?

A onda samo pogledaj kampanju BJBB u kojoj ti se jasno naglasava kako da se izjasnis:
N: Bosnjak
R: Islamska
J: Bosanski

Ah, da ...zaboravio sam reci kako sam se izjasnio za jezik - prekrizio sam sve - i B i H i S. Jebi ga, ja imam malo vise godina i moj maternji jezik je srpsko-hrvatski. Bosanski nisam ucio, ali eto, kako sam rodjen u sred Sarajeva, a ono je u sred Bosne, tako govorim i taj jezik, pa mi je i on nekako - maternji :D
E moj dozer usra ti i sefa i stanicu s ovim postom :roll: a bilo je obecavajucih, steta.

Pozdrav od Bosnjaka, zadrtog ateiste :D
Havatar

#296 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koprcajte se, slobodno. Niko vam ne brani :)

@House
Samo plitki ljudi ne razumiju da etnicka i/ili nacionalna pripadnost ne moraju imati nikakve veze sa religijskim (ne)opredjljenjem. Religija je stvar licnog izbora svakog covjeka ponaosob. Ali... defaltno postavljen um to ionako ne razumije, pa nema potrebe trositi rijeci.
Srbin moze biti bilo koje vjeroispovijesti/religije.
Hrvat moze biti bilo koje vjeroispovijesti/religije.
Bosnjak moze biti bilo koje vjeroispoviesti/religije.
Amerikanac moze biti bilo koje vjeroispoviesti/religije.
Njemac moze biti bilo koje vjeroispoviesti/religije.
I tako 257 puta, tj. onoliko koliko na svijetu postoji drzava, a samim tim i nacija.
Ili, nesto vise od 6500 puta, tj. onoliko koliko na svijetu postoji etnickih grupa/naroda.
Mislim da bi, ipak, ti trebao malo vise knjige u ruke, al' hajd'...znam da je tegoba, pogotovo sa ispranim mozgom.

@escobar
Govorio je o Muslimanima kao narodu a ne kao pripadnicima neke vjere tako da jeste govorio o Muslimanima sa velikim M.
Dozer

#297 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Sto haveru, sta je pogresno u tom postu?

Btw, zaista je smijesno gledati vas kako se batrgate, pa cak i kako sami sebe negirate i idete protiv sebe kako biste dokazali nedokazivo.

Da, komunisti su napravili rename vjerske grupe sa malim "m" u etnicku grupu sa velikim "M", ali je i toj najnovijoj i najnebuloznijoj etnickoj grupi na planeti i dalje ostala religija - islam, tj. i dalje su bili muslimani (malo "m").
Kada je '93 uradjen novi rename etnicke grupe/naroda iz "Muslimani" u "Bosnjaci", da li je negdje isprailo ono "muslimani"?
Naravno da nije, i zato - prestanite s*ati kvake jer jednostavno nemate argumenata na koje biste se pozvali da opravdate laz u koju ni sami ne vjerujete.
Last edited by Dozer on 01/10/2013 22:42, edited 1 time in total.
escobar__

#298 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Dozer wrote:Samo plitki ljudi ne razumiju da etnicka i/ili nacionalna pripadnost ne moraju imati nikakve veze sa religijskim (ne)opredjljenjem.
Pretpostavljam da sebe smatraš plitkim čovjekom jer Bošnjaštvo izjednačavaš sa vjerskom pripadnosti, i to ni zbog čega drugog već zbog Alijinih govora i kojekakvih zasjedanja 1993. godine? :lol:
Dozer wrote:
Muslimanskog naroda... NARODA. Narod je u to vrijeme bio priznat kao Musliman. Ne kao musliman. Jebo te, crtat treba...
House

#299 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Ne mogu objasniti Dozeru .... odustajem :lol:

Izvini Bosanskohercegovac , Bosanac , Bosanac - Hercegovac .... kako ono ?
mzungu

#300 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by mzungu »

Mi se batrgamo :lol: :lol: :lol:

Ok :D
Locked