Njemačka - Španija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#426 Re: Njemačka - Španija

Post by Obuca9 »

Meho Kodro wrote:Furije zasluzeno prosle dalje, ali na ovom SP ne igraju ni priblizno tako dobro kao 2008 na EURU
Ako me dobro pamcenje sluzi, nisu Španci baš tako ni briljirali na Euru, osim u dvije utakmice sa Rusima, u grupi i u polufinalu, gdje su ih oba puta razmontirali, ostale su utakmice isto dobijali sa 1 razlike, kao i na ovom Mundijalu, dok prelošoj Italiji nisu mogli dati gol ni nakon 120 minuta igre, pa ih je Casillas svojim odbranama prilikom izvođenja penala odveo u polufinale.
imperatrix

#427 Re: Njemačka - Španija

Post by imperatrix »

Ovaj Pedro baš je grozan. kako je mogao biti tako sebičan? Mislio je da će vodit loptu sam kroz dva obranbenika? Katastrofa. Puyol i David Villa su najbolji!!! Viva la Espana! :D
Eweleen

#428 Re: Njemačka - Španija

Post by Eweleen »

niskoprofilni wrote:Hajd ne kenjkajte. Spanija nije nista posebno pokazala na cijelom prvenstvu. Trener lopata. Aragonjes je druga prica. Holandija mnogo bolja, a to ce se lijepo vidjeti u nedelju.
ko gubi ima pravo da se ljuti 8)
ultima_palabra

#429 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

http://sportsillustrated.cnn.com/2010/s ... index.html
Dobar članak...
Je li Lippi jedini trener koji je osvojio Svjetsko i Ligu/kup prvaka? Del Bosque je blizu da mu se pridruži 8-)
Obuca9

#430 Re: Njemačka - Španija

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:http://sportsillustrated.cnn.com/2010/s ... index.html
Dobar članak...
Je li Lippi jedini trener koji je osvojio Svjetsko i Ligu/kup prvaka? Del Bosque je blizu da mu se pridruži 8-)
Lippi je jedini koji je osvojio SP i UEFA-in Ligu prvaka, dok je Scolari jedini koji je osvojio SP i Copa libertadores (južnoameričku verziju LP).
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#431 Re: Njemačka - Španija

Post by bordo gandalf »

niskoprofilni wrote:Hajd ne kenjkajte. Spanija nije nista posebno pokazala na cijelom prvenstvu. Trener lopata. Aragonjes je druga prica. Holandija mnogo bolja, a to ce se lijepo vidjeti u nedelju.
Nema se sta kenjati sve se vidjelo sinoc a tako se i za Njemacku govorilo bolja pregazit ce spance pa sta bi dobise po usima
ja71

#432 Re: Njemačka - Španija

Post by ja71 »

-LIBERO- wrote:Spanija ih je totalno izdominirala,brutalni pokaz nadmoci u tehnici.

To je ono sto sam pricao i prilikom pobjede Njemaca nad Argentinom. Zasluzeno,ali i u tom trijumfu vidilo se da je Nejmacka jako limitirana u tom tehnickom aspketu,i kada bude naletila na ekipu koja ima i rep i glavu,sto Spanija svakako ima,izgubit ce i to dosta lako. Al' onda su se javili ostrasceni navijaci Njemacke i poceli kao ismijavati moju tvrdnju,koja je dozivjela totalnu potvrdu u ovome polufinalu.

Totalna dominacija tehnike,talenta ALI i jako odgovorne igre od strane Spanaca,nad Njemcima kojima samo cvrste i
stabilne linije,kao i mnogo trke veceras nisu mogle pomoci. Ovo isto bi im se desilo i protiv Argentine da je Maradona barem T od trenera,i da je znao,i selektirati,a i postaviti svoju ekipu kao sto je to veceras izgledalo sa ekipom Spanije,a ne onakve igracine samo pustiti kao "..igrajte,razvalite tih.." :lol: :-) ahaaa davno su prosla vremena samo talenta. Ovo sto Spanija prikazuje ,vec vise godina,ovo je fuzija odlicne tehnicke nadmoci i jake ekipe u taktickom pogledu.

Od prvog momenta su ih Spanci napali,neki polupresing,svabe bas nista nisu mogli. Neko kaze sto su igrali povuceno,pa sta da rade,kada dobiju odmah presing,dobiju spustenu loptu u fazi napada Spanije gdje nema sanse da im bilo koja ekipa moze uzeti loptu,sem ako ovi sami porijese,a vec poslovicno se zna da im Spanci mogu biti profesori sto se tice tehnike i kontrole lopte.

Nema sta,Spanci su ih izdominirali i to totalno,i ocekujem da nesto slicno u funalu urade i Holandiji,koja je IPAK,nesto losija od Njemacke.

Dobro je,fudbal i ljepota toga sporta je ipak pobjedila :thumbup:
sve je tacno sto si napisao, ali niti je tehnika niti taktika pobijedila.
gol je pao iz kornera.
i to u trenutku kada je izgledalo da se svabe pocinju buditi.
nakon toga su se spanci maskimalno povukli pa svabe nisu mogle proci.

jedino se moze reci da je taktika odugovlacenja vremena kroz tehniku dodavanja nakon sto je go pao uspjela odrzati rezultat. a ne vjerujem da ce tako nesto svaki put uspjeti. pogotovu ne protiv holandije.
Eweleen

#433 Re: Njemačka - Španija

Post by Eweleen »

ja71 wrote:
-LIBERO- wrote:Spanija ih je totalno izdominirala,brutalni pokaz nadmoci u tehnici.

To je ono sto sam pricao i prilikom pobjede Njemaca nad Argentinom. Zasluzeno,ali i u tom trijumfu vidilo se da je Nejmacka jako limitirana u tom tehnickom aspketu,i kada bude naletila na ekipu koja ima i rep i glavu,sto Spanija svakako ima,izgubit ce i to dosta lako. Al' onda su se javili ostrasceni navijaci Njemacke i poceli kao ismijavati moju tvrdnju,koja je dozivjela totalnu potvrdu u ovome polufinalu.

Totalna dominacija tehnike,talenta ALI i jako odgovorne igre od strane Spanaca,nad Njemcima kojima samo cvrste i
stabilne linije,kao i mnogo trke veceras nisu mogle pomoci. Ovo isto bi im se desilo i protiv Argentine da je Maradona barem T od trenera,i da je znao,i selektirati,a i postaviti svoju ekipu kao sto je to veceras izgledalo sa ekipom Spanije,a ne onakve igracine samo pustiti kao "..igrajte,razvalite tih.." :lol: :-) ahaaa davno su prosla vremena samo talenta. Ovo sto Spanija prikazuje ,vec vise godina,ovo je fuzija odlicne tehnicke nadmoci i jake ekipe u taktickom pogledu.

Od prvog momenta su ih Spanci napali,neki polupresing,svabe bas nista nisu mogli. Neko kaze sto su igrali povuceno,pa sta da rade,kada dobiju odmah presing,dobiju spustenu loptu u fazi napada Spanije gdje nema sanse da im bilo koja ekipa moze uzeti loptu,sem ako ovi sami porijese,a vec poslovicno se zna da im Spanci mogu biti profesori sto se tice tehnike i kontrole lopte.

Nema sta,Spanci su ih izdominirali i to totalno,i ocekujem da nesto slicno u funalu urade i Holandiji,koja je IPAK,nesto losija od Njemacke.

Dobro je,fudbal i ljepota toga sporta je ipak pobjedila :thumbup:
sve je tacno sto si napisao, ali niti je tehnika niti taktika pobijedila.
gol je pao iz kornera.
i to u trenutku kada je izgledalo da se svabe pocinju buditi.
nakon toga su se spanci maskimalno povukli pa svabe nisu mogle proci.

jedino se moze reci da je taktika odugovlacenja vremena kroz tehniku dodavanja nakon sto je go pao uspjela odrzati rezultat
sjooo dobro je da nemamo svi ovlasti, ja bi tebe sad obriso sa interneta :mrgreen:
simonese

#434 Re: Njemačka - Španija

Post by simonese »

Spanija pimplanjem do pobjede(teska srca moram priznat da su bili bolji)
Bosanski_kralj

#435 Re: Njemačka - Španija

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote:
Meho Kodro wrote:Furije zasluzeno prosle dalje, ali na ovom SP ne igraju ni priblizno tako dobro kao 2008 na EURU
Ako me dobro pamcenje sluzi, nisu Španci baš tako ni briljirali na Euru, osim u dvije utakmice sa Rusima, u grupi i u polufinalu, gdje su ih oba puta razmontirali, ostale su utakmice isto dobijali sa 1 razlike, kao i na ovom Mundijalu, dok prelošoj Italiji nisu mogli dati gol ni nakon 120 minuta igre, pa ih je Casillas svojim odbranama prilikom izvođenja penala odveo u polufinale.
I u toj utakmici protiv Italije nisu poštene prilike imali. Može se reći da im je ta pobjeda na penale bila ključna za njihove daljne uspjehe, jer kao da im se desio neki "klik" u glavi pa su uvidjeli da mogu mnogo više nego što je to do tad bio slučaj.
ja71

#436 Re: Njemačka - Španija

Post by ja71 »

simonese wrote:Spanija pimplanjem do pobjede(teska srca moram priznat da su bili bolji)
jesu bili bolji.
uspjeli su blokirati svapsku igru.

moram ponoviti: ali im ni tehnika ni taktika nije pomogla da zabiju onaj gol
ja71

#437 Re: Njemačka - Španija

Post by ja71 »

Eweleen wrote: sjooo dobro je da nemamo svi ovlasti, ja bi tebe sad obriso sa interneta :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

ma sto bolan ?
Eweleen

#438 Re: Njemačka - Španija

Post by Eweleen »

ja71 wrote:
Eweleen wrote: sjooo dobro je da nemamo svi ovlasti, ja bi tebe sad obriso sa interneta :mrgreen:

ma sto bolan ?
čuj što

zaslužena pobjeda, priznali i same švabe, samo kod tebe nisu

inače ništa lično :razz:
ja71

#439 Re: Njemačka - Španija

Post by ja71 »

Eweleen wrote:
ja71 wrote:

ma sto bolan ?
čuj što

zaslužena pobjeda, priznali i same švabe, samo kod tebe nisu

inače ništa lično :razz:
to ja nisam rek'o.
pobjeda jeste zasluzena, to sam mislim i ja vec ovdje reko.
Spanci jesu bili bolji.
ali ne zbog taktike ili tehnike.
go je pao iz kornera, a slucajno se mgolo desiti da i svabe zabiju takav go.
eto samo sam htio reci da njhova taktika/tehnika nije garant pobjede.
cak sto vise mislim da nece upaliti protiv holandjana.
simonese

#440 Re: Njemačka - Španija

Post by simonese »

6 utakmica
8 golova
3 primljena

mizerno za svjetskog prvaka
ultima_palabra

#441 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

ja71 wrote:to ja nisam rek'o.
pobjeda jeste zasluzena, to sam mislim i ja vec ovdje reko.
Spanci jesu bili bolji.
ali ne zbog taktike ili tehnike.
go je pao iz kornera, a slucajno se mgolo desiti da i svabe zabiju takav go.
eto samo sam htio reci da njhova taktika/tehnika nije garant pobjede.
cak sto vise mislim da nece upaliti protiv holandjana.
Što ga nisu zabili, imali su više kornera?
Može se to tako gledati, da je pao slučajan gol...a može se gledati i tako da su Nijemci morali biti vrhunski skoncentrisani 70 minuta da bi odbili sve španske napade, nije to nimalo lako, prvi put kad im je pala koncentracija bili su kažnjeni.
Još je tu bio element iznenađenja jer su Španci skoro sve kornere dotad izvodili kratko...plus je ona akcija uigrana iz Barce, gdje Pique blokira prostor, a Puyol na kraju dolazi iz pozadine ;-)
Locked