Bosanski_kralj wrote:Paul, bravo.

A kako hobotnica remi prognozira, to me pravo interesuje
Gladovanjem

.
Španija zasluženo u finalu, Njemačka večeras blago rečeno "očajna"
Ne bih se slozio sa tobom. Po meni je Njemacka i veceras odigrala iznenadjujuce dobro. Imali su jednu 100% sansu i par poluprilika koje su uz malo srece mogle zavrsit iza gola. Njemacka je u svakom napadu bila opasna. Protiv Spanije se jednostavno ne moze bolje. Mozda su Njemci nesto vise mogli napravit sa presinog na spansku odbranu od koje pocinje svaka akcija. To bi vjerovatno unjelo nervozu u pometnju i spanski tim, sto bi Njemci mogli iskoristit. Ali, to bi bio mac sa dvi ostrice, jer bi i Spanci u tom slucaju imali dosta prostora u napadu.
Onaj Cavi nije normalan. Jeste vidjeli na poluvremenu kako razgleda gdje mu se nalaze saigraci dok je lopta NA PUTU ka njemu!?? To je dokaz da covjek ima nevidjeno umjece i samopouzdanje. Njegove lopte se provlace kroz Svabe kao da se radi o ping pong loptici. Genijalac. Iniestu je jako dobro cuvo Lam, ali je i pored toga napravio dosta kvalitetnih prodora i podjelio dosta kvalitetnih lopti. Inace, Lam, Svajnstajger i Miler su odigrali fantasticno prvenstvo, dok su i ostali dali 110% svojih mogucnosti. Pola Njemaca nebi imalo mjesta ni u drugom engleskom timu, ali su pokazali nevjerovatnu snagu kolektiva, za razliku od sujetni Engleza ili Francuza. Pujol je igrac sa nevjerovatnim odrazom i tajmingom. Ne moze ga niko nadskocit

. Kasiljas fantastican, sta reci drugo o tom covjeku!? Pike je dosta kritican, zna odigrat fenomenalno, ali zna ispast ko posljednji levat. Nesto kao nas Spahic

. Kapdevilja spor, ali vjerovatno unosi ravnotezu i sigurnost u odbranu, tako da je nezamjenjiv na lijevom beku. Ramos odlican. Buskec igrac buducnosti. Alonso je kao i Kapdevilja dosta usporava igru Spanije, ali vjerovatno unosi ravnotezu i sigurnost u ekipu za razliku od Fabregasa ili Silve. Pedro je odlican mladi igrac, ali mislim da bi za spanski stil igre druga spica bila bolje rjesnje od krilnog igraca. Mislim da Ljorente treba igrat u spicu sa Viljom. Na zalost spanaca, Tores je potpuno van forme. Cini mi se da se malo udebljo, tako da ne djeluje eksplozivno kao inace. Ekspolizivnost i brzina su njegovi glavni aduti, pa kad nema toga, nema i ekstra dobrog Toresa. Kada je u formi, on je za mene najbolji napadac na svijetu. Sreca po protivnike pa on nije u formi, jer bi se u suprotnom gadno proveli.
U finalu je sigurno da ce Spanija imat veci posjed lopte, tako da vam toplo savjetujem da na to lupite 1 000 KM i uzmete sigurne pare

. Ranije sam reko da Njemacka 100% ispada i da Spanija ima 60% sanse za pobjedu protiv Holandeza. Mnoge stvari mogu odlucit finale... Mislim da je presudno sto Persi i Roben ne pruzaju ni 50% svojih mogucnosti. Da su oni u top formi, bilo bi svasta. Mozda je njihova losa forma i dobra sa neke strane, jer manje soliraju, sto tim cini kompaktnijim. Dobar onaj desni bek Holandeza.
Njemacka me pozitivno izenadila... Na sve strane sam trubio kako je njihov maksimalni domet prolazak grupne faze takmicenja, a oni dogurase daleko i pokazase odlicnu timsku igru. Postidjen sam radi te katastrofalne procjene

. Volio bih da Urugvaj uzme trece mjesto, jer su mi oduvijek bili dragi, a Svabe ne mogu nikako

.