Njemačka - Španija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#376 Re: Njemačka - Španija

Post by Bosanski_kralj »

Cyrax wrote:
Bosanski_kralj wrote: Oštar start je bio onaj Ramosa nad Podolskim, poslije kojeg je Podolski morao na trenutak izaći sa terena. Zašto poslije nijednog faula nad Iniestom on nije izašao sa terena, a žali se na tolike bolove
Iniesta visok 1.70 i nema 60 kila znas koji je problem njega povrijediti.Zalio se da bi sudija primjetio i sankcionisao ostrije startove poslije.To sto bi on glumio mangupa i trpio ne pije vode.
Messi je manji i bolji igrač od njega pa se ne boji toliko.

Ali haj dobro, nije toliko bitno, ima boljih stvari za prodiskutovati ovdje.
ultima_palabra

#377 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

Ja sam madridista, ali Andres Iniesta je profesor doktor fudbalske igre :thumbup: Mislim da je više zaslužio epitet igrača utakmice nego Xavi...
Pedro je ispao idiot, i vjerujem da mu je žao...vidjelo se da je potonuo skroz poslije onoga, ali mlad je, naučiće.
Očekivana utakmica, Nijemci su odlično odigrali u defanzivi, da bi na kraju primili gol kakav se najmanje očekivao...u situacijama kada su imali loptu nisu dobro odigrali, što se može povezati sa neiskustvom Ozila, o čemu sam govorio prije utakmice 8-) Ipak dosta su me pridobili igrama na ovom prvenstvu :thumbup: Sad da tražim potcjenjivačke postove njemačkih navijača, bilo bi prelako :D Ima ih trocifreni broj sigurno...
@madneru, jesam rekao 3.mjesto 8-)
Što se tiče Španije, ovo je posebna generacija, i ne bi trebali ispustiti ovu šansu...vjerujem da neće :)
Baltazar_khan

#378 Re: Njemačka - Španija

Post by Baltazar_khan »

Ja sam iznenađen igrama Busquetsa ne pravi one greške koje je radio u Barceloni :thumbup:
studeni76

#379 Re: Njemačka - Španija

Post by studeni76 »

ultima_palabra wrote:: Sad da tražim potcjenjivačke postove njemačkih navijača, bilo bi prelako :D Ima ih trocifreni broj sigurno...
Što se tiče Španije, ovo je posebna generacija, i ne bi trebali ispustiti ovu šansu...vjerujem da neće :)
Velika vecina ljudi je bila zavedena dobrim igrama Švaba kontra neozbiljnih engleza i maradone. Španija je ipak neki drugi level,ozbiljna ekipa. Al nema se šta Švabama prigovorit,igrali su kolko su mogli.
ultima_palabra

#380 Re: Njemačka - Španija

Post by ultima_palabra »

studeni76 wrote:igrali su kolko su mogli.
Jedina ekipa za koju se to može reći na svakom prvenstvu...iz svake svoje ekipe su izvukli maksimum :thumbup:
Rauber

#381 Re: Njemačka - Španija

Post by Rauber »

Baltazar_khan wrote:Ja sam iznenađen igrama Busquetsa ne pravi one greške koje je radio u Barceloni :thumbup:
Stvarno, Busqets i vise nego odlican na SP. Uvijek je gdje treba i puno lopti presjece, odlican i u predaji lopte, nema vise gresaka. :thumbup:
elixiaboy

#382 Re: Njemačka - Španija

Post by elixiaboy »

oho wrote:
ak81 wrote:Nego vidim niko ne prica o onom frajeru koji se malo proseta terenom kad je tekma pocela... :lol: :lol:
Koji bi ono junak :lol: :lol: :lol: ...

Da nije i on fulio vrata za WC ko onaj sa Beckhamom :lol:
Ili je možda pošao po autogram od sudca ;-)
A ja mislio da je Mario Gomez uletio od silne zelje da zabije gol... :D
todd_smith

#383 Re: Njemačka - Španija

Post by todd_smith »

Ne znam cemu tolika kritika Pedru, koliko lik ima godina? Nidje veze

A da nije njega bilo Spanija bi morala igrati sa Torresom i totalno drugom formacijom, i ne vjerujem da bi pobijedili da su igrali sa Toressom u spicu...

Ista formacija moze pobijediti Holandiju, ona sa Toressom, vec slabije sanse ima
oho

#384 Re: Njemačka - Španija

Post by oho »

Cyrax wrote:
Gandalf wrote:Ako je neko unazadio fudbal kao sport to su Rehagel I Mourihno - taktika turbo bunkera gdje i napadač ima svog igrača kojeg striktno čuva je čista perverzija - nažalost na ovom SP-u takvu je igru igralo oko 90% ekipa - i sada su svi bunkeraši kraj malih ekrana pa se mogu čuvati da ne kažem za šta i gledati Španiju i Holandiju u finalu :thumbup:
Svaka cast :thumbup:

Zaista treba biti genije pa staviti Reahagela i Mourihna u istu rečenicu.
O kojem turbo bunkeru govorite? :? Pa jeste li gledali finale LP, trebali su im brat bratu utrpati još dva.
Inter je do titule u Seriji A stigao sa 75 golova što je ubjedljivo više od svih ostalih.
Iz svakog igrača izvukao je maksimum. Čak je Eto pokazao da zna igrati na vlastitoj polovini.

Možda je ludak, možda zao čovjek ili kompleksaš, ali ovu igru nije unazadio.
Mourihno je vrhunski trener.
Biće jasnije nakon sezone sa Realom.

Reahagel je druga priča to potpisujem, ali sa onakvom Grčkom da si čarobnjak nemaš šanse u igri na gol više!
Suti i trpi

#385 Re: Njemačka - Španija

Post by Suti i trpi »

Bosanski_kralj wrote:Paul, bravo. :D A kako hobotnica remi prognozira, to me pravo interesuje
Gladovanjem :D .
Španija zasluženo u finalu, Njemačka večeras blago rečeno "očajna"
Ne bih se slozio sa tobom. Po meni je Njemacka i veceras odigrala iznenadjujuce dobro. Imali su jednu 100% sansu i par poluprilika koje su uz malo srece mogle zavrsit iza gola. Njemacka je u svakom napadu bila opasna. Protiv Spanije se jednostavno ne moze bolje. Mozda su Njemci nesto vise mogli napravit sa presinog na spansku odbranu od koje pocinje svaka akcija. To bi vjerovatno unjelo nervozu u pometnju i spanski tim, sto bi Njemci mogli iskoristit. Ali, to bi bio mac sa dvi ostrice, jer bi i Spanci u tom slucaju imali dosta prostora u napadu.

Onaj Cavi nije normalan. Jeste vidjeli na poluvremenu kako razgleda gdje mu se nalaze saigraci dok je lopta NA PUTU ka njemu!?? To je dokaz da covjek ima nevidjeno umjece i samopouzdanje. Njegove lopte se provlace kroz Svabe kao da se radi o ping pong loptici. Genijalac. Iniestu je jako dobro cuvo Lam, ali je i pored toga napravio dosta kvalitetnih prodora i podjelio dosta kvalitetnih lopti. Inace, Lam, Svajnstajger i Miler su odigrali fantasticno prvenstvo, dok su i ostali dali 110% svojih mogucnosti. Pola Njemaca nebi imalo mjesta ni u drugom engleskom timu, ali su pokazali nevjerovatnu snagu kolektiva, za razliku od sujetni Engleza ili Francuza. Pujol je igrac sa nevjerovatnim odrazom i tajmingom. Ne moze ga niko nadskocit :shock: . Kasiljas fantastican, sta reci drugo o tom covjeku!? Pike je dosta kritican, zna odigrat fenomenalno, ali zna ispast ko posljednji levat. Nesto kao nas Spahic :D . Kapdevilja spor, ali vjerovatno unosi ravnotezu i sigurnost u odbranu, tako da je nezamjenjiv na lijevom beku. Ramos odlican. Buskec igrac buducnosti. Alonso je kao i Kapdevilja dosta usporava igru Spanije, ali vjerovatno unosi ravnotezu i sigurnost u ekipu za razliku od Fabregasa ili Silve. Pedro je odlican mladi igrac, ali mislim da bi za spanski stil igre druga spica bila bolje rjesnje od krilnog igraca. Mislim da Ljorente treba igrat u spicu sa Viljom. Na zalost spanaca, Tores je potpuno van forme. Cini mi se da se malo udebljo, tako da ne djeluje eksplozivno kao inace. Ekspolizivnost i brzina su njegovi glavni aduti, pa kad nema toga, nema i ekstra dobrog Toresa. Kada je u formi, on je za mene najbolji napadac na svijetu. Sreca po protivnike pa on nije u formi, jer bi se u suprotnom gadno proveli.

U finalu je sigurno da ce Spanija imat veci posjed lopte, tako da vam toplo savjetujem da na to lupite 1 000 KM i uzmete sigurne pare :D . Ranije sam reko da Njemacka 100% ispada i da Spanija ima 60% sanse za pobjedu protiv Holandeza. Mnoge stvari mogu odlucit finale... Mislim da je presudno sto Persi i Roben ne pruzaju ni 50% svojih mogucnosti. Da su oni u top formi, bilo bi svasta. Mozda je njihova losa forma i dobra sa neke strane, jer manje soliraju, sto tim cini kompaktnijim. Dobar onaj desni bek Holandeza.

Njemacka me pozitivno izenadila... Na sve strane sam trubio kako je njihov maksimalni domet prolazak grupne faze takmicenja, a oni dogurase daleko i pokazase odlicnu timsku igru. Postidjen sam radi te katastrofalne procjene :D . Volio bih da Urugvaj uzme trece mjesto, jer su mi oduvijek bili dragi, a Svabe ne mogu nikako :D .
k3ngur

#386 Re: Njemačka - Španija

Post by k3ngur »

Ovo je zadnji voz za ovu generaciju Spanije da pobjedi SP, i volio bih da to i ostvare... :D

Sto se tice Njemacke njihovo vrijeme tek dolazi Ozil, Muller, Neuer, Khedira, Kroos, Marin, Badstuber oni vec imaju sjajnu buducnost jos kad im se jos pridruze Adler, Beck, Hummels, Grosskreutz i ostali ima da sve pobjedjuju odreda sljedecih 10 godina... :thumbup:

Zao mi samo sto Klose nije pobjedio ovo SP...
elixiaboy

#387 Re: Njemačka - Španija

Post by elixiaboy »

evo gaaa :D

Image
Romanista 101%

#388 Re: Njemačka - Španija

Post by Romanista 101% »

svi hvalite Xavija i Iniestu a glavni za pobjedu je Puyol, dao gol a u odbrani bez greske.
todd_smith

#389 Re: Njemačka - Španija

Post by todd_smith »

elixiaboy wrote:evo gaaa :D

Image
bitno je da je vuvuzela tu :lol: :lol: :lol:
elixiaboy

#390 Re: Njemačka - Španija

Post by elixiaboy »

ak81 wrote:Ovo je zadnji voz za ovu generaciju Spanije da pobjedi SP, i volio bih da to i ostvare... :D
o cemu ti pricas, ova ekipa spanije u prosjeku ima 25,9 godina a njemacka 25,0
oho

#391 Re: Njemačka - Španija

Post by oho »

elixiaboy wrote:evo gaaa :D

Image

Superman sa vuvuzelom :lol: :lol:

Znao sam :lol:
Cyrax

#392 Re: Njemačka - Španija

Post by Cyrax »

oho wrote: Zaista treba biti genije pa staviti Reahagela i Mourihna u istu rečenicu.
O kojem turbo bunkeru govorite? :? Pa jeste li gledali finale LP, trebali su im brat bratu utrpati još dva.
Inter je do titule u Seriji A stigao sa 75 golova što je ubjedljivo više od svih ostalih.
Iz svakog igrača izvukao je maksimum. Čak je Eto pokazao da zna igrati na vlastitoj polovini.

Reahagel je druga priča to potpisujem, ali sa onakvom Grčkom da si čarobnjak nemaš šanse u igri na gol više!
Nije turbo-bunker a Eto igra odbranu,ko je sad "genije" :-) ?Tebi je to super nama nije,kraj.
LSD

#393 Re: Njemačka - Španija

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Ja sam madridista, ali Andres Iniesta je profesor doktor fudbalske igre :thumbup: Mislim da je više zaslužio epitet igrača utakmice nego Xavi...
Pedro je ispao idiot, i vjerujem da mu je žao...vidjelo se da je potonuo skroz poslije onoga, ali mlad je, naučiće.
Očekivana utakmica, Nijemci su odlično odigrali u defanzivi, da bi na kraju primili gol kakav se najmanje očekivao...u situacijama kada su imali loptu nisu dobro odigrali, što se može povezati sa neiskustvom Ozila, o čemu sam govorio prije utakmice 8-) Ipak dosta su me pridobili igrama na ovom prvenstvu :thumbup: Sad da tražim potcjenjivačke postove njemačkih navijača, bilo bi prelako :D Ima ih trocifreni broj sigurno...
Xavi je profesor fudbala (nadimak Profesor sve govori :mrgreen: ) ...Iniesti svaka cast, odlican je igrac ali mora još pure jesti da bi dostigao takvog majstora kao što je Xavi...veceras je dijelio odlicne lopte, i kod one kontre je opet Xavi (ko drugi) izbacio Pedra pred njemackog golmana...Pedro je nenormalno brz i opasan igrac (posebno po strani) ali zna srati i nervirati sebicnoscu...Puyol se mora istaci veceras, ne samo radi gola vec je odlicno odradio u odbrani, jak duelu i skoku, sve njemacke centaršuteve je skidao glavom.
jeza u ledja

#394 Re: Njemačka - Španija

Post by jeza u ledja »

E jeste li svi poletili za Svabama? :lol:

Spanija ih je pojela danas, brat bratu trebalo je biti 3-0.
zemo_online

#395 Re: Njemačka - Španija

Post by zemo_online »

Mikado wrote:
Cyrax wrote:Ljudi dodju do polufinala,najefikasnija ekipa i igraju bunkerov bunker :? pa to nigdje nema.Hebo ih Mourinho i takva igra kud ih ne nagrdise Spanci jedino mi je to zao.
Protiv spanaca se drugacije nemoze igrat ako se zeli izvuc neki rezultat. Nijemci su za spance limitirana repka.
Mislim da ova spanska repka spada u najbolje u historiji fudbala. Dugo nisam vidio reprezentaciju koja ima toliko dominaciju tokom cijele utakmice. Ove spance je nemogu nadigrat, al eto to su nasi uspjeli u prvih 10 minuta u Zenici i poslije je uslijedila kaznena kanonada nakon sillnih promasaja nasih zmajeva. :mrgreen:

jel bilo 1:0 za nas i sudija je ceko do 96. minute da spanci daju gol?????????????????? jel bilo?
Torrente

#396 Re: Njemačka - Španija

Post by Torrente »

Neka visi Pedro :D Salim se, strasan je mali, ali mladost, povuklo ga. Spanija veceras konacno prava, samo Alonso mi je kritican, al haj. Buskets me pozitivno iznenadjuje, mnoga usta je zacepio. Ovi ostali standardno dobri, kao naravno i grande Puyi. :thumbup:
oho

#397 Re: Njemačka - Španija

Post by oho »

Cyrax wrote:
oho wrote: Zaista treba biti genije pa staviti Reahagela i Mourihna u istu rečenicu.

Nije turbo-bunker a Eto igra odbranu,ko je sad "genije" :-) ?Tebi je to super nama nije,kraj.
Da Eto igra odbranu, ali zato Samuel i Maicon kao braniči hladno zabijaju. Živim za naredni El classico da vidmo tu lepršavu igru Barse. Nema šanse :wink:
k3ngur

#398 Re: Njemačka - Španija

Post by k3ngur »

elixiaboy wrote:
ak81 wrote:Ovo je zadnji voz za ovu generaciju Spanije da pobjedi SP, i volio bih da to i ostvare... :D
Ja pricam o glavnim igracima sto cine okosnicu prvih 11 i pogledaj malo bolje:

Casilas 29 god
Puyol 32 god
Capdevila 32 god
Marchena 30 god
Iniesta 26 god
Xavi 30 god
Xabi Alonso 28 god
Villa 28 god
Torres 26 god

Znaci to je 9 igraca (Tores i Iniesta i nekako do sljedeceg prvenstva a ovi ostali penzija)...

A evo Njemacka:

Neuer 24
Badstuber 21
Boateng 21
Khedira 23
Ozil 21
Kroos 20
Marin 21
Muller 20
Schweinsteiger 25
Podolski 25
Lahm 26

znaci 11 koji su na ovom prvenstvu igrali...
zemo_online

#399 Re: Njemačka - Španija

Post by zemo_online »

holandija ima 20% sanse, ali ako budu u formi i imali dobru taktiku sanse se penju na 60%. i vise.
Eweleen

#400 Re: Njemačka - Španija

Post by Eweleen »

ak81 wrote:
elixiaboy wrote:
Ja pricam o glavnim igracima sto cine okosnicu prvih 11 i pogledaj malo bolje:

Casilas 29 god
Puyol 32 god
Capdevila 32 god
Marchena 30 god
Iniesta 26 god
Xavi 30 god
Xabi Alonso 28 god
Villa 28 god
Torres 26 god

Znaci to je 9 igraca (Tores i Iniesta i nekako do sljedeceg prvenstva a ovi ostali penzija)...

A evo Njemacka:

Neuer 24
Badstuber 21
Boateng 21
Khedira 23
Ozil 21
Kroos 20
Marin 21
Muller 20
Schweinsteiger 25
Podolski 25
Lahm 26

znaci 11 koji su na ovom prvenstvu igrali...
okosnica tima marchena , aplauz za momka
Locked