Njemacka i njemci

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zambaklija

#126 Re: Njemacka i njemci

Post by zambaklija »

Ženski Dr.Med wrote:@zmbaklija i sam sa takav ,volim svojima pomoci ,samo sto su jedan dio dijasporaca ,ja ti kazem kao dijasporac katastrofalni , zaboravili su odakle su dosli ... kontas

@zmbaklija imali ista novo od sekija :) onog bisera ...
ma dobro,al svoji smo kako godickar :D :D
sekija??nekontam,šeki prinz???ili ša :D ako na njega misliš jedared sam ga nogiro i nikad ga više nisam viĐo :D
mO k3

#127 Re: Njemacka i njemci

Post by mO k3 »

Autoput se ne placa za putnicka kola ,dok za kamioni placaju koiko se sjecam 19 centi po km ...
PatlidzanBjeli

#128 Re: Njemacka i njemci

Post by PatlidzanBjeli »

Zasto se neplaca Autoput? Nema smisla to je siguran Cash??
breuer

#129 Re: Njemacka i njemci

Post by breuer »

zato skupo naplacuju gorivo :)

p.s. sta kaze brat nekolicina dundjera i par umjetnika i to je od njemacke nacije sto imamo :lol: :sax:
mO k3

#130 Re: Njemacka i njemci

Post by mO k3 »

PatlidzanBjeli wrote:Zasto se neplaca Autoput? Nema smisla to je siguran Cash??
Da to je siguran Cash ... ja mislim da je do strukture ciji je autoban i sta stoji iza njega jeli neko d.d. ,moguce je da se varam .
Evo par primjera

ASFINAG | Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft
Hrvatske autoceste d.o.o.
Slovenija DARS d.d.
kontas ?!??!
Micaha

#131 Re: Njemacka i njemci

Post by Micaha »

Koncept moze biti ovaki i onaki... Siguran cash je i kad se ne daju radnicima plate redovno...
mO k3

#132 Re: Njemacka i njemci

Post by mO k3 »

:shock: :?
Micaha wrote:
Koncept moze biti ovaki i onaki... Siguran cash je i kad se ne daju radnicima plate redovno...
fatality

#133 Re: AW: Njemacka i njemci

Post by fatality »

hahahah njemci su eto supci sto nas ne shvataju ozbiljno i gledaju na nas kao na "nizu" rasu. a kod nas opet cim vidis u rodnom listu "foca,travnik,olovo ...." odma dodje ono " ma sta ce on/a seljak iz ...

al nema sta, njemci su zao narod to nas ne shvataju ozbiljno i ne tretiraju ravnopravno

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
madner

#134 Re: Njemacka i njemci

Post by madner »

Zato sto Njemacka autoindustrija mrzi sve sto ljude tjera sa volana. :D
Micaha

#135 Re: Njemacka i njemci

Post by Micaha »

Ženski Dr.Med wrote::shock: :?
Micaha wrote:
Ne znam sta ti nije jasno... Moze staviti naplatne kucice i da se na njima pravi red od onih koji su voljni platiti a oni koji nisu neka gaze kokosi po seoskim putevima. Ili omoguciti svima da voze besplatno po dobrim, sirokim i sigurnim putevima i tako stimulisati kupovinu njemackih automobila. Valjda je to i razlog zasto postoje dionice sa neogranicenim brzinama (gdje bi inace isprobavo i zasto bi kupovao recimo Porsea?). Usput prodaje gorivo najskuplje u Evropi, pojede se stosta usput, prenoci se tu i tamo, svrati u trzni centar tako da se on ipak pokrije, ima to i glavu i rep. Umjesto cash odma od ogranicenog broja korisnika on ga uzme usput/koji kilometar kasnije od znatno prosirenog.
Analogija sa neplacanjem radnika ti je ocita, mozes im ne dat platu i uzet cisti cash. Uzeo si lovu ali imas i nezadovoljnog radnika koji ne da je produktivan nego bi te i ubio najradije. Ono, turbo dizel silikoni, hocu sad i hocu sve. U suprotnom mu mozes platit sve sto je zaradio i omogucit da zivi u sigurnom okruzenju tako da on moze planirat deset godina unaprijed. Dosadna varijanta reklo bi se na prvi pogled ali sljaka :D
zambaklija

#136 Re: Njemacka i njemci

Post by zambaklija »

finansiranje Autobahna :D se vrši jednim dijelom iz akciza goriva i drugim dijelom naplatom poreza za vozilo,međutim nakon dugo vremena su uveli putarine za kamione ali isključivo zbog stranaca tj.holanđana :D a trenutno se raspravlja o uvođenju i za PKW-osobna vozila ali nisu još skontali kako to izvesti jerbo bi morali smanjiti porez na gorivo i auta a to im se nikako nečini :-) vlasnici vozila su glavne beje za šišanje u švabiji.....u jebote kolka
čka rečenca,niđe tačke ni velikog slova :D :D :D
JThomas

#137 Re: Njemacka i njemci

Post by JThomas »

i šta kaže starojugonostalgičar, dunđeri? :lol:

'ta će merkelica pored kralja aleksandra... :lol: :sax:
detroit-mercy

#138 Re: Njemacka i njemci

Post by detroit-mercy »

Ne naplacuju ga ni u USA ni Kanadi :mrgreen: , oni se vode devizom slobodan protok ljudi, robe, kapitala :mrgreen: . S
bogoljub

#139 Re: Njemacka i njemci

Post by bogoljub »

A zna li iko ovdje gdje je Njemačko zlato?
PatlidzanBjeli

#140 Re: Njemacka i njemci

Post by PatlidzanBjeli »

bogoljub wrote:A zna li iko ovdje gdje je Njemačko zlato?
Pa valjda u Bundesbanki :))
detroit-mercy

#141 Re: Njemacka i njemci

Post by detroit-mercy »

juzna_strana wrote:Citam ove postove,i ne znam zasto odmah mora biti nekih tezih rijeci,lagana je tema :)
Potpuno razumijem da ima ljudi sa losim iskustvima i postujem njihovo misljenje.
100 ljudi 100 cudi,sto bi rekli nasi stari.
Vezano za post odranije,
tamo sam otisao kao turista i nisam radio za sadaku,tih 20 ak dana je bio vise honorarni posao,
da bih kupio poklone za ljude koji su me ugostili i da bih malo obradovao majku i oca u povratku.
Pokusao sam objasniti kako ne treba imati predrasude kao sto sam ih ja imao.
I naravno siguran sam da SVI stranci nastanjeni u DE imaju veca ljudska prava i bolje realizuju
svoje zelje i snove u Njemackoj nego u maticnim drzavama.
Ja Bosnu i nase ljude volim neizmjerno,najponosniji sam na period mog zivota proveden
u opkoljenom Sarajevu,ali volim istinu,kakva god ona bila.
Nismo mi toliko merhametli kakvim se volimo predstavljati,nazalost..
Niti jedna zemlja se ne moze upoznati za dvadesetak dana :mrgreen: , mora se provesti odredjeno vrijeme, znati jezik, poznavati ljude. Znaci treba se i popiti sa njima i poguziti sa Njemicama da bi ih bolje upoznao :mrgreen: .
Ono sto sam ja licno dozivio je da se uopste ne kurce kao narod a imali bi se cime kurciti :mrgreen: , ne poput nas Balkanaca koji smo sto se tice kurcenja presisali sve redom a ne znam ni sam cime se kurcimo.
Dobre su Svabe, totalno drugaciji od Amera, coconut i peach culture bi bila najlaksi nacin da ih razlikujes. Svabe na izgled/vanjstinu dosta tvrdi,grubi ali kada ih bolje upoznas onda vidis da iza tvrde kore kokosovog oraha stoji jako mekana dusa. Na drugu stranu amerkanci, ko breskva, sirok osmijeh, hugs, na prvu zajebancija ali kada prodjes to povrsinu naidjes na veoma tvrdu kosticu unutra, ko breskva :mrgreen: .
detroit-mercy

#142 Re: Njemacka i njemci

Post by detroit-mercy »

U Svici i Rusiji :mrgreen: .
detroit-mercy

#143 Re: Njemacka i njemci

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:i šta kaže starojugonostalgičar, dunđeri? :lol:

Ma ja ba, dok su ljudi podmornice pravili mi orali volovima i drvenim ralima :mrgreen: .
Prico mi djed, kad su se Svabe ba biciklima pomolile u drugom svjestkom, po sela razgulilo od straha :mrgreen: sta to jasu a ne njisti :mrgreen: .
dresdener78

#144 Re: Njemacka i njemci

Post by dresdener78 »

detroit-mercy wrote:
U Svici i Rusiji :mrgreen: .
Pitate gdje je njemačko zlato :D
Valjda je nešto i skriveno ovdje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Riese
Ono malo što sam vidio na licu mjesta je bilo nevjerovatno. A lokalni ljudi kažu da je trenutno pristupačno maks. 5 posto svih tih podzemnih prostora, mnogi su bili odlično maskirani i zatvoreni prije pada Rajha tako da samo upućeni znaju kako ih opet otvoriti. Kod grada Walbrzycha je na kraju rata nestao i cijeli teretni voz sa nepoznatim sadržajem, ima starih planova gdje je bio tunel, ali danas ima samo ogromnih betonskih zidova umjesto ulaza u tunel :P povećana radioaktivnost i elektromagnetske anomalije povezane sa lokacijama tih podzemnih kompleksa su to najmanje :P
zambaklija

#145 Re: Njemacka i njemci

Post by zambaklija »

detroit-mercy wrote:
JThomas wrote:i šta kaže starojugonostalgičar, dunđeri? :lol:

Ma ja ba, dok su ljudi podmornice pravili mi orali volovima i drvenim ralima :mrgreen: .
Prico mi djed, kad su se Svabe ba biciklima pomolile u drugom svjestkom, po sela razgulilo od straha :mrgreen: sta to jasu a ne njisti :mrgreen: .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TheMule

#146 Re: Njemacka i njemci

Post by TheMule »

detroit-mercy wrote:
Ne naplacuju ga ni u USA ni Kanadi :mrgreen: , oni se vode devizom slobodan protok ljudi, robe, kapitala :mrgreen: . S
Hmmm...
juzna_strana

#147 Re: Njemacka i njemci

Post by juzna_strana »

detroit-mercy wrote:
juzna_strana wrote:Citam ove postove,i ne znam zasto odmah mora biti nekih tezih rijeci,lagana je tema :)
Potpuno razumijem da ima ljudi sa losim iskustvima i postujem njihovo misljenje.
100 ljudi 100 cudi,sto bi rekli nasi stari.
Vezano za post odranije,
tamo sam otisao kao turista i nisam radio za sadaku,tih 20 ak dana je bio vise honorarni posao,
da bih kupio poklone za ljude koji su me ugostili i da bih malo obradovao majku i oca u povratku.
Pokusao sam objasniti kako ne treba imati predrasude kao sto sam ih ja imao.
I naravno siguran sam da SVI stranci nastanjeni u DE imaju veca ljudska prava i bolje realizuju
svoje zelje i snove u Njemackoj nego u maticnim drzavama.
Ja Bosnu i nase ljude volim neizmjerno,najponosniji sam na period mog zivota proveden
u opkoljenom Sarajevu,ali volim istinu,kakva god ona bila.
Nismo mi toliko merhametli kakvim se volimo predstavljati,nazalost..
Niti jedna zemlja se ne moze upoznati za dvadesetak dana :mrgreen: , mora se provesti odredjeno vrijeme, znati jezik, poznavati ljude. Znaci treba se i popiti sa njima i poguziti sa Njemicama da bi ih bolje upoznao :mrgreen: .
Ono sto sam ja licno dozivio je da se uopste ne kurce kao narod a imali bi se cime kurciti :mrgreen: , ne poput nas Balkanaca koji smo sto se tice kurcenja presisali sve redom a ne znam ni sam cime se kurcimo.
Dobre su Svabe, totalno drugaciji od Amera, coconut i peach culture bi bila najlaksi nacin da ih razlikujes. Svabe na izgled/vanjstinu dosta tvrdi,grubi ali kada ih bolje upoznas onda vidis da iza tvrde kore kokosovog oraha stoji jako mekana dusa. Na drugu stranu amerkanci, ko breskva, sirok osmijeh, hugs, na prvu zajebancija ali kada prodjes to povrsinu naidjes na veoma tvrdu kosticu unutra, ko breskva :mrgreen: .
Odlican opis drug :thumbup:
Bio sam malo duze,nekih tri mjeseca i solidno govorim njemacki. Tutti fruti show iz 90-ih,ucilo se :-D
Popilo se par puta,piva i kobaje a i bilo je i druzenja s osobama suprotnog spola. Sve po ps-u :-D
Meni su oni regulare 100 %.
duplooooo21

#148 Re: Njemacka i njemci

Post by duplooooo21 »

Njemacka kroz slike
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ova slika sve govori o Svabama

Image
mO k3

#149 Re: Njemacka i njemci

Post by mO k3 »

jeli mislis na zalihe??
occupylove

#150 Re: Njemacka i njemci

Post by occupylove »

na zalost i tamna strana Njemacke u ovoj globalnoj ekonomskoj krizi i , vrlo tamna strana kancelarke Merkel , uz sve ostalo , jacanju extremista na svim stranama
strajk gladju izbjeglica u Berlinu , manje -vise skriveno do medija ;

http://bambuser.com/v/3105629
Post Reply