Njemačka - Argentina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#376 Re: Njemačka - Argentina

Post by 1946 »

-LIBERO- wrote:koliko god neko navijao za Njemacku ,mora se priznati da je tu Argentina,i PORED ZASLUZENOG PORAZA,bila bolja.
:shock: :shock: :roll:
Evo ja priznajem, Argentina je pocijepala Nijemce ko siroče napolitanku.
:lol:
velikibrnjo

#377 Re: Njemačka - Argentina

Post by velikibrnjo »

Argentinci su bili N U L A
To i rezultat govori, o nekakvoj tehnici pjesmicama i pasovima je uzalud pricati
jerbo fudbal NIJE umjetnicko klizanje

Image

Njemacka je (ponovo) pokazala kako se igra fudbal :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#378 Re: Njemačka - Argentina

Post by -LIBERO- »

Dribling,primanje lopte,dodavanje,kontrola lopte,dupli pas ali onaj lucidni...znaci tehnicki pojedinacno bolji.
Kao ekipa Njemci su ih pregazili ali svojim oruzijem,i zasluzeno pobjedili.

To su dva stila igre,i dva razlicita stila fudbala. Plus,sto Argentina ima jako loseg trenera na klupi,taktika 0 bodova.

I opet stojim iza toga da ako uporedis pojedinacno jednu i drugu ekipu,kao individualni kvaliteti Argentina je jaca,ali "na papiru",i sa igrama i spremljenoscu taktike i koncepcije u njihovim klubovima.

Ali kao dvije cjeline,koje su se suocile danas,NJEMACKA ZASLUZENO PROSLA DALJE,i to je to.

Ali dobro hajd' sta se uopste raspravljam sa ostrascenim navijacima... :D
Bosnolog

#379 Re: Njemačka - Argentina

Post by Bosnolog »

ultima_palabra wrote:Vazda sam navijao protiv Švaba u svim sportovima, a Diega sam gotivio...ali ono je strašno kakve gluposti izlaze iz usta tog čovjeka :-) Zato bih volio da Švabe sutra dobiju, i da Maradonu više nikad ne vidimo na trenerskoj klupi, bruka uspomenu na sebe kao igrača :roll:
:thumbup:
Pokaza njemu Miler da ga Maradona zauvijek zapamtiti nakon silnih onih sramnih bljuvotina i uvreda od napusenog i drogiranog Maradone,nekadasnje fudbalske argentinske i svijetske legende,....Ode Maradona kuci poklopljnih usiju,....Mis je mislio da ima zecije usi,ocito mu je droga pomutila moc rasudivanja i pristojnog ponasanja,.....

Cestitke Nijemcima na zasluzenoj pobjedi,....Steta sto ce mo gledati finale prije finala Njemacku i Spaniju,....Evropa uzima sljedeci svijetski kup i time ce imati jedan vise od juznoamerikanaca u ukupnom zbiru,.....Njemacka(Spanija) i Holandija su finalisti .Nadajmo se Svabama da ce uzeti ove godine titulu jer su do sada zasluzeno pokazali najvise,ali se nikada ne zna.....

Image
leo karan

#380 Re: Njemačka - Argentina

Post by leo karan »

svaburama treba dati da vladaju svijetom
ima istine u onoj prici o übermenschu :D
fosil

#381 Re: Njemačka - Argentina

Post by fosil »

1946 wrote:
-LIBERO- wrote:koliko god neko navijao za Njemacku ,mora se priznati da je tu Argentina,i PORED ZASLUZENOG PORAZA,bila bolja.
:shock: :shock: :roll:
Evo ja priznajem, Argentina je pocijepala Nijemce ko siroče napolitanku.
:lol:

Nemoj te se izmedju se pljuvat', niste s golubane. :D Ali fakat u statistici sa ovog SP-a ce stajati:
Njemacka 4
Argentina 0 (bila bolja) :lol:
Bušman

#382 Re: Njemačka - Argentina

Post by Bušman »

-LIBERO- wrote:Dribling,primanje lopte,dodavanje,kontrola lopte,dupli pas ali onaj lucidni...znaci tehnicki pojedinacno bolji.

To su dva stila igre,i dva razlicita stila fudbala. Plus,sto Argentina ima jako loseg trenera na klupi,taktika 0 bodova.

I opet stojim iza toga da ako uporedis pojedinacno jednu i drugu ekipu,kao individualni kvaliteti Argentina je jaca,ali "na papiru",i sa igrama i spremljenoscu taktike i koncepcije u njihovim klubovima.

Ali kao dvije cjeline,koje su se suocile danas,NJEMACKA ZASLUZENO PROSLA DALJE,i to je to.

Pa to je poznati stil Argentine, uvijek su tako igrali. Ali ja ne znam gdje je Njemacka takticki nadigrala Argentinu. Ja mislim da su ih mentalno unistili, uz pomoc Argentinaca koji su i sami sebe mentalno unistili. Naravno, Argentina je oduvijek bila puna big-game-flop igraca koji su i sad imali ocito svoj dan :)

Romero - solidan golman, odigrao je dobro cijeli SP
Demichelis - nako nako, nekad dobro odigra, danas grozan; isto vrijedi i za Otamendia i za Burdissa
Jedini koji su nesto radili na terenu su Mascherano, Messi i Tevez i Pastore kada je usao. Na ovima treba graditi tim. Kazem opet, Cambiasso i Zanetti ne bi pomogli, jer Argentina nije imala problema na tim pozicijama (mada su oba jako dobri igraci)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#383 Re: Njemačka - Argentina

Post by 1946 »

fosil wrote:Nemoj te se izmedju se pljuvat', niste s golubane. :D
Ne daj mi Bože :-D
LSD

#384 Re: Njemačka - Argentina

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:Dribling,primanje lopte,dodavanje,kontrola lopte,dupli pas ali onaj lucidni...znaci tehnicki pojedinacno bolji.

Pa gdje si ti danas vidio taj dribling, dodavanje,kontrolu lopte ili taj famozni lucidni pas kod Argentine??
Jesi li gledao uopšte utakmicu :-)
Pa njemci su ih pregazili na terenu...pricas o nekakvoj dominaciji na tehinickom nivou i velikom talentu, a zapravo taj tim je danas fasovao po guzovima 4-0 i još dobro prošao na kraju jer moglo biti još 2-3 gola.
Švajnštajger je talenat i tehnicar za njih, prolazi im kroz odbranu kao da ih i nema....i još Arne Fridrih koji igra u drugoligašu Herti zabije gol.
Treba li dalje šta pisati :-)
Last edited by LSD on 03/07/2010 20:17, edited 1 time in total.
zecko_kupuz

#385 Re: Njemačka - Argentina

Post by zecko_kupuz »

HarnagaHarnaga wrote: Ne znam sta su za tebe otkaceni driblinzi, ali Ozil, Miller, Svajntanger, Lam...su im kroz usi loptu provlacili.
Da su ih ismijali, to i ptice na grani sada već znaju. :-D A "otkačenim driblinzima" bih okarakterisao poteze Zidanea na prošlom SP-u, protiv do tada nedodirljivog Brazila. Jedan čovjek je ismijao čitavu protivničku ekipu, njihovim "trademarkom". :lol:
todd_smith

#386 Re: Njemačka - Argentina

Post by todd_smith »

Jbte kad jedan od ovih sto filozofise postane politicar, uh gdje li ce nam kraj biti :lol: :lol: :lol:
and

#387 Re: Njemačka - Argentina

Post by and »

pika li se ovo,kad ušetaš u gol?
Image
Image
Image

sljedeći
Image

Image
Image
pirmin

#388 Re: Njemačka - Argentina

Post by pirmin »

and wrote:pika li se ovo,kad ušetaš u gol?
Image
Fakat je bilo k`o na male :thumbup:
elSaik

#389 Re: Njemačka - Argentina

Post by elSaik »

Ajde da čujem i to da je neko ko izgubi 4:0 bio bolji. :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#390 Re: Njemačka - Argentina

Post by pici »

Image

Rukometaš Go HOME !!!! :oops:

Image

Deutschland :thumbup:
HarnagaHarnaga

#391 Re: Njemačka - Argentina

Post by HarnagaHarnaga »

Ja sam siguran da ti nisi gledao utakmicu vec diskutujes onako "po sjecanju", kako bi trebalo biti i kako je bilo ranije. Njemacka je odrzala pravu leckciju Argentini iz SVIH elemenata fudbalske igre. Koji crni pasovo Argentinaca su bilo bolji od Njemackih? Koje primanje lopte, pa ona se pocesto odbijala od Argentinaca kao od drvata (narocito onih iz odbrane) i da su ih malo jace zaganjali Nijemci u odbrani, uzeli bi par lopti i uvalili jos koju golcinu.
Edin H.

#392 Re: Njemačka - Argentina

Post by Edin H. »

Armando Diego Fidel :D Maradona zakuh'o sa njemackim navijacima poslije utakmice :-)

Bravo majstore :thumbup:

http://www.dailymail.co.uk/sport/worldc ... ntina.html
and

#393 Re: Njemačka - Argentina

Post by and »

izjava igrača utakmice:
Bastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:

"Pokazali smo iznimno kvalitetnu igru. Također smo se pokazali korektnima u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svijetu.
svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.
jutarnji

#394 Re: Njemačka - Argentina

Post by jutarnji »

and wrote:svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.
Sasvim opravdano bi izjavljivali " jesmo im se ...ebali majke", k`o da smo mi krivi sto su svabovi svabovi :D
cyprus

#395 Re: Njemačka - Argentina

Post by cyprus »

Bastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:

"Pokazali smo iznimno kvalitetnu igru. Također smo se pokazali korektnima u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svijetu.
Ma gubitnički mentalitet :D
Edin H.

#396 Re: Njemačka - Argentina

Post by Edin H. »

and wrote:izjava igrača utakmice:

svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.
Zato ce dobiti po usima :oops: :dance:

Premda u ovom sudaru zemalja ne bas svijetlih antifasistickih tradicija se iskreno nadam da ce ispasti jedni i drugi - npr. dobro se pomarisu :skoljka:
Logovan

#397 Re: Njemačka - Argentina

Post by Logovan »

gdje je messi bio u ovoj utakmici :-) :? jel uopšte igrao :D :D
and

#398 Re: Njemačka - Argentina

Post by and »

Edin H. wrote:
and wrote:izjava igrača utakmice:

Zato ce dobiti po usima :oops: :dance:

Premda u ovom sudaru zemalja ne bas svijetlih antifasistickih tradicija se iskreno nadam da ce ispasti jedni i drugi - npr. dobro se pomarisu :skoljka:
bitno je da su ispali ovi što su istim pružali utočište :mrgreen:
Edin H.

#399 Re: Njemačka - Argentina

Post by Edin H. »

and wrote:[bitno je da su ispali ovi što su istim pružali utočište :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
limeni

#400 Re: Njemačka - Argentina

Post by limeni »

limeni wrote:
Better Man wrote:
pirmin wrote:Sanse su minimalne ali postoje. :thumbup:

Fubalski boze, budi jaran i daj Svabama dovoljno srece da izbace arogantne indijance. :dance:
Daj im dovoljno nesrece i da prime minimum petaka za sve pobjede na guzove u istoriji nogometa.

ne postoji sreca, jednostavno ljudi sve gaze pred sobom i ne predaju se nikada..to ti je stvar mentaliteta, od 70min ce se argentinci vuci po terenu dok njemci mogu trcati 3 utakmice bez prestanka...
u produzetcima pada maradona "takticar"
germany-argentina 2-1
Locked