Njegov otac s nama!?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Locked
dacina_curica

Post by dacina_curica »

nebojeplavo wrote:Ovdje po obicaju svi idu iz krajnosti u krajnost :roll: nije zivot tako crno-bijeli i naravno da niko ne bi ostavio bolesne roditelje :roll:
Ali proces osamostaljivanja je normalan, neces do kraja zivota zivjeti pod roditeljskim skutom. Na kraju, i moji roditelji su nekoliko godina zivjeli sa ocevim roditeljima, al onda su napravili kucu i odselili se.
potpisujem

I jos nesto.....Neko (mrsko mi sad traziti ko) je spomenuo da se na ovu temu javljaju samo oni koji nikad nisu zivjeli u zajednici......Malo sutra.... :roll: .....
Moja mama je zivjela sa mnom i mojim (uskoro) muzem preko 7 godina, od kojih smo 5 proveli u dvosobnom stanu.......Mama je u najboljim godinama (56) :D, ali je takodje i udovica od svoje 34. godine i meni nikad nije palo na pamet da je ostavim da zivi sama.....Mozda sam ja ekstremna u svom slucaju ali ja licno ne bih mogla sjediti s' mirom da znam da je ona sama i da je samoca ubija.....(Samo da napomenem da me moj momak (iako znam da mu je smetalo ponekad to sto stara zabije nos gdje joj nije mjesto) nije nikada stavio u situaciju u kojoj sam morala birati izmedju njega i moje mame (mama takodje) i tu sam im zahvalna do boli.....)

Definitivno se slazem da je proces osamostaljivanja normalan i da svako zeli da zivi u nekom svom rahatluku i da kroji svoj zivot onako kako on/a zeli, ali smatram da covjek takodje ne treba biti toliko sebican da odmah odbacuje ideju zajednice (izvini emancipovana ali ti nisi ni pokusala suzivot a vec si se odlucila da to nece funkcionisati.....malo bezveze, ha?)......

Ma sta ja znam......Svi cemo ostariti, svi cemo biti u situaciji da ce nam zatrebati pomoc od nekog bliskog (djeteta, unuceta ili koga god) i mislim da se (iako smo vecinom jos uvijek premladi da mislimo na to) trebamo postaviti u tu situaciju i malo prokontati kako bi mi zeljeli da se ljudi odnose prema nama......Opet filozofiram... :roll:
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

realna do boli wrote:Velika je razlika zivjeti u kuci i stanu.
Daleko od toga da se ja necu brinuti o svojim roditeljim jer se ja i brinem, brat je tamo negdje daleko.Ali govorim o tome da su nasi roditelji jako komotni kada se radi o njim i nikako se necu sloziti sa tim da sam im ja duzna vracati to sto sam ziva..isto tako kao sto necu da opterecujem svoju djecu sa svojim zivotom i sa svojom staroscu .Mislim da oni imaju pravo na svoje zivote.

Sto se tice ovog konkretnog slucaja,ukoliko otac vise iz ko zna kojeg razloga ne moze nastaviti zivjeti tamo gdje zivi , po meni, bi bilo pametnije da se preseli u svoj stan i pokusa naci neku osobu koja bi o njemu brinula u tom istom stanu .naravno ukoliko je bolestan ili nepokretan i to zeli.
A djecica:) da odu u podstanare .
Jer je izvjesno da nece biti sretni u takvoj zajednici posebno sada kada su svi naklopili na djevojku koja samo vidi malo dalje od svoga nosa i pokusava da misli unaprijed,ali naravno,ponavljam se..ne moze protiv naseg mentaliteta gdje se to mora.I gdje su svima puna usta hvale i pomoci do onog momenta kada se to njima ne dogodi i od njih zatrazi konkretna pomoc.
Zato i jesam da neke stvari na ovim prostorima postanu normalne i prihvatljive a ne bauk i zvono koje cijela porodica mora nositi jer su odlucili nekoga svoga "strpati" u dom staraca.
Jeste ali ovde je problem sto bi ova djevojcica i stan pa se sad mladenci razocarali , odakle se ovaj stvori!? Sad bi po tome i on trebao biti djoner i reci svom sinu " SIne , odgojio sam te , trazi sam sebi hljeba , boli me kurac za tebe , babo mora da se zeni opet !!! " Da vidis onda panike , posto znam par takvih slucajeva gdje je "babuka" kojeg zaboli za sve zivo , egoisticno obezbijedio sve samom sebi...Onda je bila prica "picka mu materina , sta je to on meni dao u zivotu ne zelim da ga vidim"... i tako to...!!! Hahaha ironicno zar ne!!!?

Znaci da sve zavisi od osobe do osobe, od porodice do porodice!!! Rekoh vec uzaludno je raspravljat kad smo svi razliciti...
opasna_emancipovana

Post by opasna_emancipovana »

EI Presidente wrote:
opasna_emancipovana wrote:da Lace..ima momcica sjede kose a imaju 75 godine! :lol: sve zavisi da li se starac sam cuva, vodi racuna o sebi, da li je vitalan..ja poznajem jednog starca, pazi sta jede, svaki dan seta, ne pije , ne pusi, vodi racuna i o svom izgledu..fenomenano izgleda za svoje godine..a opet ti imas ljudi koji od sebe naprave starce i sa nepunih 60 godina! ne cuvaju se,pa onda se samo mladji moraju brinuti o njima..tj.otezavaju im..jer mnogo je lakse izdrzavati starca koji se pazi, redovno ide doktoru na preglede i na kraju krajeva vodi racuna o svojoj licnoj higijeni. ima razlicitih staraca..neki su jednostavni i s njima se moze,a neki bas poput djece ( kao sto je moj buduci svekar )..
ja fakat tebe ne razumijem...u danasnjoj Bosni rijetki mogu reci kako su dobili stan na poklon, tako da ste tu pravo sretni. znaci, ti mislis da vas dvoje zasluzujete stan dzaba, za kojim niste morali ni prstom mrdnut, ali covjek koji vam je poklonio stan ne zasluzuje nista? gotovansko razmisljanje, zar ne? slazem se da ti zivot nece biti komforan u onoj mjeri koliko ti treba, ali ako zelis svoj zivot napraviti komfornim onda se moras i potruditi. zapnite, radite, varajte, iznadjite mogucnost, pa rentajte i zivite po svom...ili uzmi kredit kao sto neko rece ranije...nista u zivotu ne dolazi dzaba, posebno mir u kuci i zivot po svom. i fakat nemas pravo kritikovati zivotni stil svog punca, jer je on taj zivot zivio prije nego si se ti i rodila, i nema razloga sada nesto mjenjati radi tebe. to je totalno njegova odluka hoce li zivjet zdravije ili ne. najpametnije bi mu bilo da tusne stan i sebi obezbijedi mjesto u starackom domu i njegu kad i ako se razboli...a vas dvoje bujrum pa ispocetka kao sto nas vecina vec devera...prvo rintas, pa rentas, pa eventualno nesto kupis...i gledas da sto manje kukas, a vise aktivno djelujes u sopstvenom zivotu.
shvatam ja to sve...i ja sam za to da sam radis , zaradis i kupis ono sto zelis..tad te nece niko peglati i reci : ''eh ja sam ti valjo''...
nego, danas je tesko, pogotovo mladima se zaposliti ( znas ono traze 2,3 godine radnog iskustva) tako da pomoc ti je neophodna...
ja mislim da je moj momak, buduci suprug sasvim zasluzeno dobio taj stan od oca. odkad je ostao sam ( kad mu je zena umrla ) moj decko je taj koji se brine o njemu,pazi ga,cak sam i ja priskocila u pomoc..
i pored posla ( on radi ) ja studiram redovno ga obilazi i sto je najbitnije nikad to ne radi reda radi već zaista od srce.ali pazi,ima masa ljudi koji se o svojim roditeljima brinu reda radi..
a druga stvar...taj stan sto je dobio..on je od svojih para ulozio u adaptacijnu i renoviranje..jer stan nije bio cakum pakum...sjecam se,on je najvise rinto oko stana, placao majstore..tako da sasvim je zasluzeno da pripadne njemu.nije to ni priblizno ono begovski da ti starci daju stan,auto..s takvim debilom ne bih ni bila..
razumijem ja da njemu treba briga...ali samo da ga ne gledam! da mogu biti opustena,da mi ne pocne jos zanovjetati : ovo ovako,ovo onako..
bas sam pricala sinoc s momkom o tome..zakljucili smo da bih se stan trebao zamjeniti za veci uz dodatak novca..da bar covjek ima svoju sobu i wc.al do toga treba jos puno...
a onda opet kontam..nikad ne znas kamo vode putevi..mozda se nesto ne ocekivano rijesi.ali u svakom slucaju kad dodje vrijme,popricat cu i sa jel buducim svekrom.bit cu prije svega iskrena,ali cu svakako pokazati i razumijevanje za njega.e sad,ako i on pokaze razumijevanje za nas mlade ko sto mi pokazujemo za njega starog - to ce biti dobro.

jos jednom hvala na svim savjetima..mislila sam da ce me svi samo osudjivati i govoriti kako sam sebicna bla bla..
:)
pozdrav svima
opasna_emancipovana

penzioner wrote:Emancipovana, ko što reče kolega Svemirski i još par finih ljudi, fino popričaj s dečkom o svemu i pronađite zajedničo rješenje za svo 3 najbolje, svakako već zvuči kao da imate fin odnos i da znate strpljivo pričati međusobno.

Ja ću još dodati da se vas dvoje dobro pazite i volite kao i do sada, i ne daj da ti ovakve stvari potencijalno ugroze vezu ili budući život, kako god. Uvijek imaj na umu da je teško naći osobu s kojom se slažeš i s kojom možeš biti sretan do kraja života. Ako je tvoj dečko taj lik, čuvaj ga, i nek on čuva tebe, i volite se lijepo i pravite puno djece, a sve ostalo... se može srediti, jebaji ga. I ne zaboravi čuvati zdravlje i strpljenje i toleranciju, jer to kad izgubiš džaba ti više i stan i kuće i pizde materine...
ah..hvala puuuno.. :)
DobroJutroKolumbo

freak_with_a_laptop wrote:
realna do boli wrote:
amrino wrote:Hvala Bogu ima i normalnih lhudi na ovom formumu, kojima život predstavlja nesto vise od brige za sebe...
Da se nadovezem na jednu drugu temu- ponosna sam sto jos uvijek ima Bosanaca i Bosanki koji odolijevaju globalizaciji ljudskih zivota i koji jos uvijek imaju dusu, moral, ponos, samilost...samo zbog tih stvari vrijedi zivjeti ovdje...
Mi smo samo ljudi koje nasi roditelji znaju jako dobro iskoristit igrajuci na kartu bosanskog merhametluka i obicaja i onoga ..sta ce ljudi reci...
Za mene i moju djecu koju sam cista srca pustila u svijet da pokusaju naci svoje bolje zivote nije nikav bauk da danas sutra zavrsim u nekom domu starca.Mozda sam ja ekstrem na ovom forumu ali mislim da su i djeca zasluzila svoje zivote i da niko, ama bas niko pa ni ja kao roditelj nemam pravo da ih ucjenjujem brigom za sebe.
Moji roditelji su zivi i na svu srecu imaju jedno drugo i zive u svom stanu ali stalno sam pod njihovom psihickom presijom da je to divno sto sam ja tu pored njih i to sto se nisam ponovno udala i eto..sto imam vremena biti njima na raspolaganju kada to njim padne na pamet..
Nema veze sa zajednicom....vec sa nasim bosanskim mentalitetom...mozda je vrijemeda ga mijenjamao a ne da se stotinama godina ponosimo s necim sto bi mozda trebalo promijeniti....

Moja nana, rahmetli, ma nije ona znala baratati sa ovim novokomponovanim terminima, sumnjam da je ikada 'egocentricnost' spomenula - ali je znala reci .... 'hojratka' ... eh nano draga, da ti ih je vidjeti :-)

Draga realna, bolni su tvoji komentari, bolni i kancerogeni :roll:

Ako ne osjecas ama bas nikakvu potrebu, svoje roditelje da posjetis, nego to cinis radi komsiluka, ako ne osjecas trun iskrene ljubavi prema njima, nego je to pitanje mentaliteta i mozda strah od Boga, ako si tako prazna i odbojna - ja bih tebi savjetovala ... odbaci licemjerstvo i odrekni se ih. Odrekni se svega i svakoga. Zivi kao eremit, pa da vidis ljepote i rahatluka.

Prosla sam svijeta i svijeta, i ne, nije pitanje mentaliteta. Gdje god da sam se nasla, sretnes ljude koji posjeduju zdrav razum, pa u prici vidis, da i oni zive bas kao i ti, da i oni brinu brige za roditeljima i za djecom, da zive skupa ili u blizini, da vec u rane dane razmisljaju i traze rijesenje za starost i za bolest.

Humanost je univerzalna i svevremenska ljudska osobina.
Supersmajli za "hojratka"... :lol: :lol: :lol:

Ostalo predivno receno...!!! :thumbup:
realna do boli

Post by realna do boli »

Ok .ako treba evo u ovoj temi pristajem biti negativac jer ste vi svi to tako procijenili..ali kako neko rece niko ne zna nicije.
O svojim se roditeljim brinem jako dobro i nije mi tesko ..procjena onih koji me ne poznaju me ne zanima.Imam pravo reci sta mislim i to i pisem.
I opet cu da ponovim ,ja samo mislim da djeca imaju pravo na svoj zivot i da nije fer da ih roditelji ucjenjuju svojom imovinom..jer ima i takvih.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ja sam sokirana spoznajom kako ste vi zenin post shvatili :shock: :shock: :shock:
opasna_emancipovana

surajaa wrote:
prleitihi wrote:starac..isto k'o da se radi o nekom strancu sa ulice..(a i taj je nečiji otac)..a ne o ocu njenog muža.. :roll:
Pa sta hoces, da svaki put ponavljam, otac njenog muza, otac njenog muza, otac njenog muza.......otac muza njenog

Ne znam sta si to tako ponizno i uvredljivo pronasao u rijeci starac? :?

Da, ovdje se radi o starcu od 60 i nekoliko godina ili ako ti je draze o muzu njenog oca... e prletihi o muzu njenog oca...bolan, o muzu njenog oca, kontas.. :lol: 8-)
:lol: :lol: ma ludi ste..
nije to uvrijedljivo starac...neki od nas i puno mladje roditelje zovu staraaa, stariii :lol:
DobroJutroKolumbo

opasna_emancipovana wrote: nego, danas je tesko, pogotovo mladima se zaposliti ( znas ono traze 2,3 godine radnog iskustva) tako da pomoc ti je neophodna..

Tako, sama si sve rekla, ne treba dalje pricati!!! Ironija!
debela

Post by debela »

nego, sta cemo sa roditeljima cija su djeca u dijaspori? ko ce o njima brinuti, da ne kazem, ko ce ih sahraniti jer smrt sigurno nece zakucati na vrata bas u momentu kad ovi budu u bosni na odmoru.

jesu li ta djeca bezobrazna i sebicna jer su otisla u bijeli svijet, a ostavili stare roditelje prepustene sebi samima?

sta cemo sad?
Vingo

Post by Vingo »

opasna_emancipovana wrote:
surajaa wrote:
prleitihi wrote:starac..isto k'o da se radi o nekom strancu sa ulice..(a i taj je nečiji otac)..a ne o ocu njenog muža.. :roll:
Pa sta hoces, da svaki put ponavljam, otac njenog muza, otac njenog muza, otac njenog muza.......otac muza njenog

Ne znam sta si to tako ponizno i uvredljivo pronasao u rijeci starac? :?

Da, ovdje se radi o starcu od 60 i nekoliko godina ili ako ti je draze o muzu njenog oca... e prletihi o muzu njenog oca...bolan, o muzu njenog oca, kontas.. :lol: 8-)
:lol: :lol: ma ludi ste..
nije to uvrijedljivo starac...neki od nas i puno mladje roditelje zovu staraaa, stariii :lol:
Meni muz njenog oca bode oci mnogo vise... :D
amrino

Post by amrino »

Nedaj vam Boze da su vasi roditelji tako razmisljali pa da su umjesto sto su citav zivot rintali da bi vama obezbijedili hranu, odjecu, obucu, skolovanje, CD- ove, bicikla, barbike, majice, hlace, jakne, frizere, ekskurzije...mislili na sebe pa vas zbog "slobode, prava na vlastiti zivot, obaveza, teskog posla"...poslali malo u dom...placali drugim ljudima da se brinu o vama...
Ovdje se ne prica o "zivotu u zajednici"- na sto ni sama ne bih pristala nego o situaciji kada treba pomoci starom covjeku u posljednjim danima njegovog zivota...
Licno, ne znam koji bi se to roditelji svojom voljom utrpali da zive kod sina i snahe onako hira radi...Ove situacije se desavaju obicno kada roditelj ostane sam...i kada osjeti da vise ne moze da se brine o sebi...kada osjeti da mu se blizi kraj, kada ga bude strah...
Time se zatvara krug zivota...i bez uplitanja u radikalne slucajeve roditelja koji su sadisti pa iz uzivancije muce svoju djecu eto i na taj nacin- Nasa DUZNOST je da im pomognemo- svidjalo se to nekome ili ne...Kao sto je duznost roditelja da se brine za svoje dijete i dijete ima duznost da se brine o roditelju kada bude vrijeme za to.
Naravno da to nije lako...niko nije ni rekao da jeste...ali zivot se desi, ne biramo ga mi...i nasa je obaveza da ga prihvatimo, da u datoj situaciji pokusamo olaksati i uljepsati zivot i sebi i drugima...a ne uljepsavati zivot samo sebi ne obaziruci se na to kakve ce to posljedice imati na druge ljude...
DobroJutroKolumbo

debela wrote:nego, sta cemo sa roditeljima cija su djeca u dijaspori? ko ce o njima brinuti, da ne kazem, ko ce ih sahraniti jer smrt sigurno nece zakucati na vrata bas u momentu kad ovi budu u bosni na odmoru.

jesu li ta djeca bezobrazna i sebicna jer su otisla u bijeli svijet, a ostavili stare roditelje prepustene sebi samima?

sta cemo sad?
Jebiga debo ti ode bas u krajnost...ali mnoga ta djeca u dijaspori su odvela svoje roditelje kod sebe u dijasporu....
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Da,svako zna svoje...Neki postovi su me rastuzili,vjerovatno sto sam odgajana ovako kako jesam...Neko ce reci da je to staromodno,ali ako sam u mogucnosti svome roditelju pruziti mirnih par poslednjih godina zivota onda cu to i uraditi. Svi smo razliciti,ali moji roditelji su imali jednak slucaj (dakle i ja,jer jos uvijek zivim s njima) kada se moj rahmetli djedo razbolio,imao je svoj neki smjestaj,stacic,i vise nije bio u mogucnosti sam na sebe paziti,zbog teske bolesti koju je krio od nas kao zmija noge. Pronasli smo zajednicku rijec s tetkom,i smjenjivali se u brizi o njemu. Sad mi je zao sto nismo mogli uraditi vise prije kraja,jednostavno su i doktori digli ruke od pokusaja,ostale su samo injekcije protiv bolova. Hocu reci,ne osudjujem nikog,svi imamo svoje misljenje o svemu,ali radi svog komoditeta ne bih mogla dopustiti da moj otac ili majka, samo zato sto,eto meni moze zasmetati njihovo prisustvo ili komentar o necemu,budu osudjeni na samocu po stare dane. Mislim da nije humano. Neko rece da se ne zeli osjecati duznim samo zato sto su ga napravili,nije to samo pravljenje,to je odgajanje,borba sa svim nedacama koje prozivljavali zajedno,ili koje su oni prozivljavalai s nama ili ZBOG nas. Ne treba biti sebican,ne zaboravite da se sve jednom vrati,i mozda je ovo sebicno sto cu sad reci,ali ne zelim da mene moje dijete izbaci na ulicu kad mi bude najvise trebalo.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

amrino wrote:Nedaj vam Boze da su vasi roditelji tako razmisljali pa da su umjesto sto su citav zivot rintali da bi vama obezbijedili hranu, odjecu, obucu, skolovanje, CD- ove, bicikla, barbike, majice, hlace, jakne, frizere, ekskurzije...mislili na sebe pa vas zbog "slobode, prava na vlastiti zivot, obaveza, teskog posla"...poslali malo u dom...placali drugim ljudima da se brinu o vama...
Ovdje se ne prica o "zivotu u zajednici"- na sto ni sama ne bih pristala nego o situaciji kada treba pomoci starom covjeku u posljednjim danima njegovog zivota...
Licno, ne znam koji bi se to roditelji svojom voljom utrpali da zive kod sina i snahe onako hira radi...Ove situacije se desavaju obicno kada roditelj ostane sam...i kada osjeti da vise ne moze da se brine o sebi...kada osjeti da mu se blizi kraj, kada ga bude strah...
Time se zatvara krug zivota...i bez uplitanja u radikalne slucajeve roditelja koji su sadisti pa iz uzivancije muce svoju djecu eto i na taj nacin- Nasa DUZNOST je da im pomognemo- svidjalo se to nekome ili ne...Kao sto je duznost roditelja da se brine za svoje dijete i dijete ima duznost da se brine o roditelju kada bude vrijeme za to.
Naravno da to nije lako...niko nije ni rekao da jeste...ali zivot se desi, ne biramo ga mi...i nasa je obaveza da ga prihvatimo, da u datoj situaciji pokusamo olaksati i uljepsati zivot i sebi i drugima...a ne uljepsavati zivot samo sebi ne obaziruci se na to kakve ce to posljedice imati na druge ljude...
ja ne znam da je iko na ovoj temi rekao da ne bi pomogao roditeljima :-) a)
Samo nam se misljenja razilaze kada govorimo o NACINU POMOCIIIIIIIIII :roll:
Zhaba

Post by Zhaba »

debela wrote:nego, sta cemo sa roditeljima cija su djeca u dijaspori? ko ce o njima brinuti, da ne kazem, ko ce ih sahraniti jer smrt sigurno nece zakucati na vrata bas u momentu kad ovi budu u bosni na odmoru.

sta cemo sad?
Ko kazu da su ostvaile roditelje? Ko kaze da su sebicni? Moj Babo je otisao u dijasporu prije skoro 40 godina ima 2 sestre i 1 brata, njihova mama je obolila prije par godina i opet je sve bilo na babinim ledjima, on je se brinuo o njoj, placao medikamente, zenu da se brine (jer ona nije htjela u Njem.) itd. itd. Nemoj bogati sve u jen kos! Ima uvijek nacin se o roditeljima brinuti! Ko hoce i moze!
debela

Post by debela »

DobroJutroKolumbo wrote:

sta cemo sad?
Jebiga debo ti ode bas u krajnost...ali mnoga ta djeca u dijaspori su odvela svoje roditelje kod sebe u dijasporu....
izvinices ali ovo nije krajnost nego realna zivotna situacija ogromnog broja nasih ljudi. vjerujem da neki jesu uspjeli odvesti roditelje ali mislim da nije vecina u pitanju nego suprotno.

interesuje me kako razmisljaju nasi dijasporci po ovom pitanju. ne provociram nego me zaista interesuje.
Pearl

Post by Pearl »

amrino wrote:Nedaj vam Boze da su vasi roditelji tako razmisljali pa da su umjesto sto su citav zivot rintali da bi vama obezbijedili hranu, odjecu, obucu, skolovanje, CD- ove, bicikla, barbike, majice, hlace, jakne, frizere, ekskurzije...mislili na sebe pa vas zbog "slobode, prava na vlastiti zivot, obaveza, teskog posla"...poslali malo u dom...placali drugim ljudima da se brinu o vama...
ti onda stvarno zivis pod staklenim zvonom.. :shock:

ja ih znam koji se nikad nisu ozenili ni udali jer "gdje ce oca/majku same ostaviti" ili im "dovesti neku alapacu a oni umiru" (a obicno ti koji kukaju kako umiru nadzive sviju)...

nije sve crno i bijelo.. ali dzaba pricati... ode tema na potpuno drugu stranu...
amrino

Post by amrino »

mamica 31 wrote:
Procitaj moj post jos jednom- :-)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

DobroJutroKolumbo wrote:
opasna_emancipovana wrote: nego, danas je tesko, pogotovo mladima se zaposliti ( znas ono traze 2,3 godine radnog iskustva) tako da pomoc ti je neophodna..

Tako, sama si sve rekla, ne treba dalje pricati!!! Ironija!

ovoliku kolicinu beznadeznosti ja odavno ne vidjeh sublimiranu u jednoj osobi...a jesi li ono ti pozivao na proteste na kojima se nisi ni pojavio? :shock: :?

kako rece vingo, vrijedi ponoviti milion puta, majstor velikih rijeci koje ne sprovodi u djela!

Ne dao bog nikome da na tebe spadne...

Realna, vingo, mamica, debela i jos par ljudi na temi - Svaka Cast!

Ostalima zelim ugodan zivot u zajednici - po mogucnosti vjecnoj i produzenje simbioze sa vlastitim roditeljima!

Enjoy Bosnia, Enjoy Pleme, Enjoy ejtin siksti tri. :roll:
debela

Post by debela »

Zhaba wrote:

sta cemo sad?
Ko kazu da su ostvaile roditelje? Ko kaze da su sebicni? Moj Babo je otisao u dijasporu prije skoro 40 godina ima 2 sestre i 1 brata, njihova mama je obolila prije par godina i opet je sve bilo na babinim ledjima, on je se brinuo o njoj, placao medikamente, zenu da se brine (jer ona nije htjela u Njem.) itd. itd. Nemoj bogati sve u jen kos! Ima uvijek nacin se o roditeljima brinuti! Ko hoce i moze!
de se zhabo presaberi i hladne glave prvo procitaj pa onda i odgovori.

mnogi su se ovdje uhvatili pridikovanja da nista drugo ne dolazi u obzir nego zivjeti sa roditeljima ukoliko im treba pomoc iako su mnogi forumasi ponovili x puta da postoji puno nacina da se pomogne, itd.
amrino

Post by amrino »

Pearl wrote:
ti onda stvarno zivis pod staklenim zvonom.. :shock:

ja ih znam koji se nikad nisu ozenili ni udali jer "gdje ce oca/majku same ostaviti" ili im "dovesti neku alapacu a oni umiru" (a obicno ti koji kukaju kako umiru nadzive sviju)...

nije sve crno i bijelo.. ali dzaba pricati... ode tema na potpuno drugu stranu...
Ne zivim ja pod staklenim zvonom...i procitaj ponovo ovo obojeno u crveno...
Ko sa svojim roditeljima nije rijesio nesuglasice i probleme do tog momenta kada su stari i nemocni- tesko da ce i tada bolje vladati situacijom...
opasna_emancipovana

prleitihi wrote:dobro sam ja pročiato..i slažem sa s njom..a sad sam kod tebe pročiato da se radi o malom stanu kod pokretačice teme..pa se vratih na prvi post..nigdje to ne nađoh!

ali nađoh ovo:"ne zelim jos jednog starca u kuci jer godinama je moja nana kod nas koja je ostala nepokretna...ne treba mi jeos jedan starac na grbaci... " :roll:

frikava..ali pred pepim macama i sWatkim cukama se može šetati gologuz od kade do ormara..ali pred ocem svoga muža to ne može..a ko bi normalan odustao od takvog luksuza?! :oops:
da, moja nana je kod nas koja je ostala bez noge nakon mozdanog..legenda je, uvijek me razumila, i uvijek smo se super slagale.ali..jel ti znas kako je to,zivjeti sa zenom koja ima 75 godina,nepokretna,moras ne non stop presvlaciti,mjenjat pelene ( sto sam i ja redovno radila ),place svaki dan,nece da jede,govori ja cu umrijeti,drugim rijecima ubija u pojam! jedima je prednost sto imamo veliki stan,pa ona ima svoje,ali opet...i dolazi pomocnica,ali ona joj je kako kaze''mrska''pa vise voli da joj mi pravimo drustvo.kazem joj: nano draga shvati,mama radi,ja moram na faks,imam ucit a ti bi da pricam s tobom...
ko nije dozivo ne zna kako je...
a tako je da kad ode kod daidze ( sto je rijetko jer vise voli kod kcerke- logicno sto ) vjeruj mi da odahnemo,manje se svadjamo...mah opet kazem ko nije dozivio ne zna kako je.
i stvarno ali stvarno ne bih mogla nastaviti zivjeti tako u dr.kuci da se brinem o drugoj starijoj osobi..
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

amrino wrote:
mamica 31 wrote:
Procitaj moj post jos jednom- :-)
Upravo je ovo podebljano tema...ja ne znam gdje si ti vidjela nesto drugo.

ti si fakat izgubljen slucaj...ja bih te zamolio da se radi zastite mog mentalnog zdravlja povuces sa foruma- jednostavno mi je muka citati tvoje postove, a ne mogu da ne citam jer moram da vidim ko su ti ljudi koji nam sve ovo rade.

a ti si ono rekla da je za tebe jedina svrha seksa prokreacija? :roll: :roll:
danas

Post by danas »

sve jos mokro iz usesa, a sve zna... :roll:
Locked