Pearl wrote:zato i kazem da se prica o ekstremima... situacija kad osoba, bila ona stara ili ne, otac i majka ili dijete, koja ne moze oko sebe je potpuno drugacija od situacije kad su isto pokretni i mogu da vode sasvim normalan zivot... to smo valjda razjasnili.. u tim slucajevima, o "izbacivanju" na ulicu nema ni govora.. samo neki samo te slucajeve i posmatraju...
@DJK, to sto ti smatras da bih ja svoje roditelje na ulicu izbacila a pomazem ljudima koji mi nisu ni rod ni porod je tvoje misljenje, a mene plaho zaboli cosak za njega.. ja bih prije posmatrala malo drugacije: ako pomazem onima koje ne znam, ako sam baku pazila 10 godina, zamisli sta sam u stanju da napravim za svoje roditelje...
ali definitnivno nisam za zajednicu ako alternativa postoji... ne moze niko voljeti moje roditelje kao sto ih volim ja, a u zajednici ce doci kad tad do situacije kad cu morati da se nadjem u pat poziciji: roditelji ili muz..
@ tempora, znam da ekstremni slucajevi nisu izuzetak, nazalost.. ja sam tvoj primjer upotrijebila samo kao potvrdu crno-bijele logike koju svi koriste.. a za nedzarice znam i sama, jedna tatina tetka je u domu za 2 mjeseca bukvalno propala - kad je otisla tamo bila je stvarno lose a za 2 mjeseca je umrla... mada se naizgled odlicno brinu o njima.. i naravno i to je bio slucaj koji ti navodis: djeca i unuci su joj vani, i to im je bilo "najednostavnije rjesenje".. jer komsije i rodbina vise nisu mogli da se brinu o njoj a njoj je trebala 24-satna paznja...
Kao prvo zaboli i mene za tvoje misljenje ali hajde vrati se opet na moj post i vidi gdje sam ja to napisao da ti nebi pomogla svojim roditeljima...citaj pazljivije!? Ja takodje nisam za zajednicu da se razumijemo ali ako ne postoje druge mogucnosti onda jesam... Ja sam sebi kupio stan koji cu otplacivati ko zna do kad ali nedaj Boze da mojim roditeljima treba pomoc i da zive kod mene tu bih bio za njih uvijek!!!
Vingo zaboli me i za tvoje misljenje...Ja znam ko sam i sta sam...