Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

BJB

#2676 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

Michun wrote:
BJB wrote:Michun, koristis li ono ulje od LRP na licu?
dakako :) pise da je za osjetljivu kozu
za sad se nisam osula...ali samo sam jedan dan koristila.
a ovo svaki dan stavljam prije sminke poslije thalgo vitaminske
http://www.firstaidbeauty.com/categorie ... cream.html
kupila na strawberry i to bez kutije za 7 eura i oooodlicna je.
Ja jutros nanijela LRP na lice i samo nakon nekoliko minuta pokupila maramicom visak. Nigdje sunca, nemam kad ni da ga potrosim, sad cu ga testirati na licu neko vrijeme.
A za firstaidbeauty sam cula, ali nisam jos probala nista njihovo..
Ime Korisničko

#2677 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Ime Korisničko »

vidjela u DM-u secernu pastu Cleopatra, sa kamilicom i arganovim, 120g 11,50KM

e sad ne znam jel to skupo, koliko treba paste..
kakaovac

#2678 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kakaovac »

Ime Korisničko wrote:vidjela u DM-u secernu pastu Cleopatra, sa kamilicom i arganovim, 120g 11,50KM

Kupovala sam i koristila, nekad trosila vise paste a nekad manje (i temperatura prostorije ima uticaj, ako nisi znala) a svaki put se ulijepila i potrosila puno vremena na ciscenje poslije ........ zadnja strana nogu se tesko radi, bikini zona previse bolna , sama sebi izdepilirati pazuh nisam znala, a mozda je i nemoguce... Morala sam odustati od varijante "sam svoj majstor" a za kozmeticki nisam imala love. Na fb sam pronasla tetu koja to radi dobro a jeftino i prezadovoljna sam
lavorpunvode

#2679 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by lavorpunvode »

kakaovac wrote:
Ime Korisničko wrote:vidjela u DM-u secernu pastu Cleopatra, sa kamilicom i arganovim, 120g 11,50KM

Kupovala sam i koristila, nekad trosila vise paste a nekad manje (i temperatura prostorije ima uticaj, ako nisi znala) a svaki put se ulijepila i potrosila puno vremena na ciscenje poslije ........ zadnja strana nogu se tesko radi, bikini zona previse bolna , sama sebi izdepilirati pazuh nisam znala, a mozda je i nemoguce... Morala sam odustati od varijante "sam svoj majstor" a za kozmeticki nisam imala love. Na fb sam pronasla tetu koja to radi dobro a jeftino i prezadovoljna sam
Link na pp? :zoka:
Angel_of...

#2680 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Angel_of... »

I meni link :D
lavorpunvode

#2681 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by lavorpunvode »

Zapravo cekaj... Jel te zena depilira il pravi pastu? Ja necu nikom u ruke, treba mi domaca pasta :-D trebalo je vremena da mi mozak proradi... Tri sata! :lol:
kakaovac

#2682 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kakaovac »

Angel_of... wrote:I meni link :D
Poslala, poz
kakaovac

#2683 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kakaovac »

lavorpunvode wrote:Zapravo cekaj... Jel te zena depilira il pravi pastu? Ja necu nikom u ruke, treba mi domaca pasta :-D trebalo je vremena da mi mozak proradi... Tri sata! :lol:
Moze i gotova pasta, idi na pp
ćiribiribela

#2684 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ćiribiribela »

sherbett wrote:a di ste naučile same povlačiti? moja prijateljice je kupila tu Cleopatru, kaže sva se uprljala od paste, a ništa nije napravila. ima neka tehnika povlačenja..

Ima dosta tutoriala na youtube-u, pa pogledaj.
kakaovac

#2685 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kakaovac »

sherbett wrote:a di ste naučile same povlačiti? moja prijateljice je kupila tu Cleopatru, kaže sva se uprljala od paste, a ništa nije napravila. ima neka tehnika povlačenja..
Michun

#2686 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

piling za tijelo i za lice...preporuka.
tElo normalno, lice kombinovano :D
LaLuna

#2687 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaLuna »

Michun wrote:piling za tijelo i za lice...preporuka.
Ako ces iz domace radinosti, ja za lice pomijesam domaci med i so (moze i secer, ali on je grublji za kozu) :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2688 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

Mislim da smo vec spominjale onaj afroditin za tijelo ali on mi je vise za zime, ja sad ljeti koristim ovaj i dobar je, 6-7 KM
Image

A za lice ne koristim nista sto je ovdje kupljeno
Michun

#2689 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:
Mislim da smo vec spominjale onaj afroditin za tijelo ali on mi je vise za zime, ja sad ljeti koristim ovaj i dobar je, 6-7 KM
Image

A za lice ne koristim nista sto je ovdje kupljeno
moze li proci? vidjela sam neki dan ali ne kupih.
a za lice? de podijeli, idem u inozemstvo ubrzo :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2690 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ladyblue18 »

Ma kakvo inozemstvo, nego trenutno koristim jedan sa iherb-a pa zato kazem nema kod nas :mrgreen:

A taj balein piling je meni bas dobar za ljeto, uljni je ali nije kao afroditin koji te cijelu umasti :lol: i ima so (Mrtvog mora)kao bazu i bas fino riba
Mis mekinjas

#2691 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mis mekinjas »

Da i ovdje upitam.
Ima li i gdje, u Sarajevu, kupiti ovo:
Image
[Emma]

#2692 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by [Emma] »

Pozdrav, zna li neko gdje se u Sarajevu mogu kupiti Rougj proizvodi, konkretno treba mi krema za sunčanje koja ubrzava tamnjenje, nije na odmet mala recenzija ako je neko koristio. :-D
no_sikiriki

#2693 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by no_sikiriki »

Ima li neko preporuku za dobro mjesto gdje se mogu srediti obrve (pincetom ili cime vec, samo ne voskom)? (Stari Grad, centar u Sarajevu) Neko normalno mjesto gdje ne ocerupaju obrve da budu kao dvije tanke linije nego samo da budu uredne...
MrsJ

#2694 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MrsJ »

[Emma] wrote:Pozdrav, zna li neko gdje se u Sarajevu mogu kupiti Rougj proizvodi, konkretno treba mi krema za sunčanje koja ubrzava tamnjenje, nije na odmet mala recenzija ako je neko koristio. :-D
I ja sam trazila po apotekama ali nema nigdje jer sam je jedno ljeto koristila i bila mi je odlicna. Nisam je mogla naci ni prosle godine pa mi je apotekarka dala ovu kremu kojom sam bila zadovoljna:
Image
Ove godine sam kupila Lancaster-ovu marmeladu za brze tamnjenje koju dosta djevojaka hvali pa cu vidjeti kakva ce biti.
Image
Pa eto probaj jednu od njih ako ne nadjes Rougj.
[Emma]

#2695 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by [Emma] »

MrsJ wrote: I ja sam trazila po apotekama ali nema nigdje jer sam je jedno ljeto koristila i bila mi je odlicna. Nisam je mogla naci ni prosle godine pa mi je apotekarka dala ovu kremu kojom sam bila zadovoljna:
Image
Ove godine sam kupila Lancaster-ovu marmeladu za brze tamnjenje koju dosta djevojaka hvali pa cu vidjeti kakva ce biti.
Image
Pa eto probaj jednu od njih ako ne nadjes Rougj.
Jesi baš od nje pocrnila? Ja sam svijetlog tena, mogu pocrniti onako, ali prvo izgorim :(
U kooj apoteci si ovu prvu sa slike kupila i koliko košta?

Hvala za pomoć :)
MrsJ

#2696 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MrsJ »

Ja sam je nanosila nakon regularne kreme za suncanje faktor 30 i zaista je imalo efekta, dosta sam intenzivniju i dugotrajniju boju imala. Ako si bas bas bijela ja bih ti preporucila da prvo odes jedno 5 puta u solarijum da dobijes malo boje, pa onda na moru koristiti faktor 30 i ovu za brze tamnjenje. Ja mislim da je bila oko 50 KM. A ovu Lancaster sam platila 60 i nesto.
Samo napomena, u ovim kremama za brze tamnjenje bas i nemas zastitni faktor zato se i preporucuje da naneses prvo onu sa faktorom.
Michun

#2697 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Gdje ima da se kupi sprej za dezinfekciju cipela i koji? apoteka predpsotavljam...ali koja, koja marka spreja i tako to.
hvala
BJB

#2698 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

U DM-u Image
Post Reply