Njega masne koze lica

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ja.neron

#51 Re: Njega masne koze lica

Post by ja.neron »

jadi mladih brijača :lol: :lol: :lol: :lol:

vjerovali ili ne ja se obrijem koristeći hladnu vodu bez ikakve pjene pa nemam nikakve upale :P
Manijakus

#52 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Ajd neron ne pristaj na muku jos i ti :D imam prijatelja isto nit sta maze poslije nit ista u pm :D ja se sjeba ne smijem se obrijat pa izac napolje .. nedo bog :D
snowflake_

#53 Re: Njega masne koze lica

Post by snowflake_ »

ulje cajevca (tea tree oil) mislim da ima u sarajevu u dm da se kupi. najbolje je to, prirodno i super za bubuljice, rane, crvenila, masnu kozu... ima puno na netu o ovom ulju pa googlajte :)
Manijakus

#54 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Chmoljo wrote:
Manijakus wrote:Ma idi niz dlaku pa mi brada bude veca nego prije brijanja :D :lol: iso sam prije niz dlaku al ne moze jbg .. koristim niveeino sve sad i pjenu i poslije brijanja ono mi najbolje "djeluje"al opet nije to to ..nije ko sa drugim strasno al nije ni dobro kako bi trebalo bit :D
Sta je klindamicin dje to ima uzet ? :D :oops:
ima ti to u svakoj apoteci, mislim. koliko znam suzbija upale... meni pomogne, i to vrlo dobro. nestane crvenila. probaj, ne vjerujem da je skupo... u rasponu od 5 do 8 KM :)
jel losion il gel ? :D uvijek zaboravim uzet ovo a citam po netu da ima gel i losion .. :D danas cu maksuz otic i uzet ..
alica.k

#55 Re: Njega masne koze lica

Post by alica.k »

ja nisam jos vidjela klindamicin gel, samo losion.
inace, ja ga koristim vec haman 10 godina...
swirl

#56 Re: Njega masne koze lica

Post by swirl »

alica.k wrote:ja nisam jos vidjela klindamicin gel, samo losion.
inace, ja ga koristim vec haman 10 godina...
Ni ja, nikad. Vidjela sam tablete, ali gel nisam...
Manijakus

#57 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Sta ja znam procitah negdje na forumu da ima i gel :D ev odoh uzet .. a svi pisu da treba jos nekakva krema uz to ? kakvu cu :D
alica.k

#58 Re: Njega masne koze lica

Post by alica.k »

ne znam ko pise, al ja ne koristim nis to. uzmes klindamicin, stavis gdje treba, i to je to. jedino ako imas suhu kozu, ne bi onda ni trebao stavljat klindamicin, a ako bas moras onda neka fina hidratantna krema.
manki

#59 Re: Njega masne koze lica

Post by manki »

Meni je ovo definitivno pomoglo kod masne kože, još je plus domaći proizvod. :bih:

Image

Imaš ga kupiti u svim bolijm apotekama, dm-u, kozmo trgovinama itd..
Manijakus

#60 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Ja sam taj sapun trazio i nije bilo ni u dm.u ni apotekama ...
Manijakus

#61 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Ne idem ja kod ljudi u bijelom dok ne budem umiro :D oticu u kozmeticki salon dok se nakanim :D
jedna tamo

#62 Re: Njega masne koze lica

Post by jedna tamo »

moram i ja ovaj sapun potražiti, užas mi je koža masna...a svi kao proći će sa godinama klinac meni 28 a još bubuljice i masna koža u po dana brišem masnoću...
Manijakus

#63 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

to ti je zato sto mislis da sam ja globus :D :lol:
Manijakus

#64 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Namazo sam lice klindamicinom poslije brijanja ..mozda nisam trebo jer sam cito da se nanosi samo na pristice :D al jbg moro sam .. i 90 % bolje mi je nego dok sam stavljo kojekakve aftershaveove ... :D cini mi se da se lice malo pocinje i cistiti al vidjet cemo do kraja mjeseca sta ce bit :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65 Re: Njega masne koze lica

Post by Chmoljo »

Manijakus wrote:Namazo sam lice klindamicinom poslije brijanja ..mozda nisam trebo jer sam cito da se nanosi samo na pristice :D al jbg moro sam .. i 90 % bolje mi je nego dok sam stavljo kojekakve aftershaveove ... :D cini mi se da se lice malo pocinje i cistiti al vidjet cemo do kraja mjeseca sta ce bit :D
kad ga nanosiš, trebalo bi da ti je lice dobro čisto. dobro dođe poslije kupanja ili tuširanja. i nanosi po cijelom licu, i ja tako godinama radim ;)

i redovno to radi.
Maybach

#66 Re: Njega masne koze lica

Post by Maybach »

Ovako,kad smo vec kod njege problematicne koze,zanimaju me vasa iskustva i preporuke,kod koga tj,u kom salonu uraditi profesionalno ciscenje lica?znaci kod nekog ko zna posao.Hvala
blue bear

#67 Re: Njega masne koze lica

Post by blue bear »

Avene kozmetika je jedina koja odgovara mom licu koje je problematicno i imam masnu kozu.Dermatolog mi je preporucio CLEANANCE gel za umivanje,poslije njega ocistim lice Cleanance tonikom za masnu kozu koji matira,i zimi koristim dnevnu kremu CLEANANCE K (sadrzi vocne kiseline) i nocni DIACNEAL(nanosi se samo na akne)....Ljeti uzimam sve to,samo dnevnu uzimam CLEANANCE(bez K,jer vocne kiseline i suncevi izraci nisu dobri za kozu)...Meni zaista to pomaze..Vazno je koristiti kreme koje ne sadrze alkohol.Isla sam u kozmeticki na ciscenje lica i to zaista puno pomogne,bar manje se masti koza..Ali,trebate biti redovni.....Eto,nadam se da sam bar malo pomogla...
jedna tamo

#68 Re: Njega masne koze lica

Post by jedna tamo »

jedna tamo wrote:moram i ja ovaj sapun potražiti, užas mi je koža masna...a svi kao proći će sa godinama klinac meni 28 a još bubuljice i masna koža u po dana brišem masnoću...

samo da kažem da sam kupila ovaj sapun i ništa bolje stanje.... :roll:
blue bear

#69 Re: Njega masne koze lica

Post by blue bear »

Maybach wrote:Ovako,kad smo vec kod njege problematicne koze,zanimaju me vasa iskustva i preporuke,kod koga tj,u kom salonu uraditi profesionalno ciscenje lica?znaci kod nekog ko zna posao.Hvala

Kozmeticki salon VEDRANA,na Alipasinom...Taj kozmeticki salon postoji oko 25 god.Meni je dermatolog preporucio taj salon...Isla sam na bezbroj tretmana...
polara

#70 Re: Njega masne koze lica

Post by polara »

Posle dermatoloskog lečenja akni sa differinom najvise mi odgovara VICHY gel za umivanje i krema za masnu kozu, kod nas je bilo u parfimerijijama na snizenju pa sam slučajno probala i super je.....očisti ali ne zateže lice i smanjuje crvenilo.....
snowflake_

#71 Re: Njega masne koze lica

Post by snowflake_ »

vedrana je najbolja :)
a sto se krema i tako toga tice...pasha sapuni su super, probaj i tecni oksigen (ima se kupiti u apotekama) i super je za kozu. takodjer dermalogica proizvodi su pravo dobri ako se pravilno upotrebljavaju, jesu skupi al traju 2-3 mjeseca samo treba uzet prave stvari.

zaboravila sam dodati, probaj i ulje cajevca :) super djeluje na akne i bubuljice, stavis navecer do sutra se osusi a prirodno je :) i jesto sto manje cokolade, zacinjenih stvari, slatka uopste.
Chivas1

#72 Re: Njega masne koze lica

Post by Chivas1 »

Prije par dana konacno odoh u kozmeticki salon :D koristio sam i klindamicin al djaba malo je bolje al slabo opet :D u salonu mi rece da je najbolji laser on ih i sprjecava da se opet pojave i uklanja .. al przi braco moja mila :lol: al moram jedno 7 puta doci pa cemo vidjet sta ce bit :D
ljubav_aha

#73 Re: Njega masne koze lica

Post by ljubav_aha »

Chivas1 wrote:Prije par dana konacno odoh u kozmeticki salon :D koristio sam i klindamicin al djaba malo je bolje al slabo opet :D u salonu mi rece da je najbolji laser on ih i sprjecava da se opet pojave i uklanja .. al przi braco moja mila :lol: al moram jedno 7 puta doci pa cemo vidjet sta ce bit :D

imam takodjer masnu kozu,nema potrebe iritirati je ... bolja je od suhe koze :-D
darprirode

#74 Re: Njega masne koze lica

Post by darprirode »

Chivas1 wrote:Prije par dana konacno odoh u kozmeticki salon :D koristio sam i klindamicin al djaba malo je bolje al slabo opet :D u salonu mi rece da je najbolji laser on ih i sprjecava da se opet pojave i uklanja .. al przi braco moja mila :lol: al moram jedno 7 puta doci pa cemo vidjet sta ce bit :D
Jel laser brise oziljke od akni? Kakvi su rezultati,daj malo vise INFO :-D
Chivas1

#75 Re: Njega masne koze lica

Post by Chivas1 »

Nema rezultata prvi put :D il ima al malo sto ja ne primjetim..jer ono ih sprzi sta ja znam ..trebam ic jos 7 puta da ima rezultata od jednog tretmana valjda ne bi trebalo ici toliko puta :D receno mi je da je to najbolje jer sam trazio ono sto je najbolje za to da ih uklanja i da sto duze ne budu ..al da moram dolazit 8 puta..sedmicno po jednom ...Mislim da uklanja i fleke al nisam siguran nakon 8 puta cu ti javit imam i nekih flekica malih al et valjda ce i to uklonit :D najbolje ti je da odes i pitas jer ima i ona metoda sto "smirglaju" lice :D ja sam na netu vidio ovaj tretman sa laserom da rade al prvo namazu neku mast na lice i onda laserom..a meni nisu nista mazali nego laserom samo odmah na lice :D
Post Reply