ja davno presla 20tu i skorosemmy wrote: Inače, masna koža pokazuje tendenciju normalizacije poslije 20-25. godine života.
jedino imam manje problema sa aknama..
Moderator: anex
ja davno presla 20tu i skorosemmy wrote: Inače, masna koža pokazuje tendenciju normalizacije poslije 20-25. godine života.
Ma ja sam presla i 20 i 25, imam osjecaj da mi je sa godinama lice sve vise masnijeMa.Le.Na wrote:ja davno presla 20tu i skorosemmy wrote: Inače, masna koža pokazuje tendenciju normalizacije poslije 20-25. godine života.25tu i nikakve promjene ne vidim po pitanju masne koze
Ne smijes prati lice sa sapunima,meni je kozemeticarka uvijek govorila samo da skidam sminku sa losijonom za skidanje sminek i da se dobro umijem.Stvar je sto ti sa tim isusujes lice i onda koze pretjerano luci da nadomjesti nedostatak masnoce.Koristi neku vitaminsku prirodnu masku 2-3 puta sedmicno da nahrani kozu.I ja sam imala taj problem,sad mi se skoro nikako ne masti,a koza izgleda lijepo i odmorno bez imalo sjaja viska.Jest da i dalje imam akne,al ne toliko koliko sam prije imala.žena wrote:Nema to veze sa ishranom,sta god jeli,pili,isto vam je,znam po sebi i pazila sam na ishranu i nisam,ne pijem ne pusim,svasta sam probavala. To je jednostavno taj tip koze.Ujutru koristim dave sapun ,snjim se umijem.

@rosegirl Jesi probala ove od Essence-a? Ja nikad nisam htjela kupovati ove papirice, sve mislim da nemaju nikakvog efekta...rosegirl wrote:ovo je isto sto je @Loulou postavila samo proizvodi druga firma, posto se ne sjecam da ima bodyshop u bosni, a ovi essence proizvodi se prodaju u dm-u
Ja sam nedavno nabavila ove iz The Body Shopa (slika koju sam postavila). Nije ništa senzacionalno, ali uradi posao. Papirići su maleni tako da, ako je veci dio kože lica sjajan, treba više njih i onda se brzo potroši.swirl wrote:@rosegirl Jesi probala ove od Essence-a? Ja nikad nisam htjela kupovati ove papirice, sve mislim da nemaju nikakvog efekta...
Ne vjerujem da ima rješenje za ovo. Jednostavno, takav tip kože. Meni su oni flasteri čista prevara... Nema ništa bez mehaničkog pritiska i potiska. Općenito, treba korisiti blage preparate (oni na bazi čajevca su jako dobri) kako se koža ne bi isušivala što uzrokuje još jače lučenje sebuma.rosegirl wrote:malo offtopic ali-meni su najveci problem miteseri i prosirene pore u t-zoni...sta preporucujete (osim onih flastera za uklanjanje mitesera)?
Jeste slabi niko nistaManijakus wrote:Znal neko kakvi su ovi tretmani za njegu i ciscenje masne koze liceu kozmetickim salonima ..?
istA sam tiMa.Le.Na wrote:ja davno presla 20tu i skorosemmy wrote: Inače, masna koža pokazuje tendenciju normalizacije poslije 20-25. godine života.25tu i nikakve promjene ne vidim po pitanju masne koze
Nemoj biti sigurna. I ja sam imo problema sa iritacijom lica (povremeno je dolazilo do crvenila, lice je cesto izgledalo umorno), pa kada sam promjenio navike, lice je skoro pa ozivilo kao nekada (jos nije to to, ali se primjeti svakodnevni napredak). (Navike nisam promjeno radi lica nego radi konstatnog osjecaja gladi, hronicnog umora,...). Zeludac je obicno bure koje moze svasta primiti, ali organizam (svi organi) je taj koji osjeca katastrofalne posljedice lose ishrane. Mi u zeludac trpamo sve i svasta (potpuno neselektivno), jer mislimo da je nas organizam savrsena masina koja se moze sa svime izboriti. Jako grjesimo. (Probajte u auto sipati vino pa ce te vidjet sta ce se dogoditi). Ako imate neke negativne pojave na kozi, to je jasan znak da nesto u organizmu nije uredu. Najveci krivac je uglavnom losa i neselektivna ishrana.žena wrote:Nema to veze sa ishranom,sta god jeli,pili,isto vam je,znam po sebi i pazila sam na ishranu i nisam,ne pijem ne pusim,svasta sam probavala. To je jednostavno taj tip koze.Ujutru koristim dave sapun ,snjim se umijem.
jesi li probo klindamicin. i ja sam imao sličan problem kao i ti... kupio sam sebi i nivein balsam blagi... i on dobro "zakrpi"Manijakus wrote:Ahaajd oticu uskoro na to 30 KM dusa ce me bolit ako ne bude efekta
ne mogu vise podnijet ..valjda ce poslije toga bit bolje i poslije brijanja .. dva dana koza ne moze doc sebi da ne znam sta stavim na lice ..od najjeftinijih aftershavea do najskupljih ..al djaba
Kada se brijes, nemoj pucati kontru nego idi uz dlaku... To ce ti svaki brico reciManijakus wrote:Ahaajd oticu uskoro na to 30 KM dusa ce me bolit ako ne bude efekta
ne mogu vise podnijet ..valjda ce poslije toga bit bolje i poslije brijanja .. dva dana koza ne moze doc sebi da ne znam sta stavim na lice ..od najjeftinijih aftershavea do najskupljih ..al djaba
Kako ne moze? Je l tebi raste zica iz glave? Kod mene je brada prilicno ostra i uz manje napore (za razliku od kontre) dobro se obrijem. Kontriranje mi sasvim malo iritira lice, ali kada idem uz dlaku bude ko macija guzaManijakus wrote:Ma idi niz dlaku pa mi brada bude veca nego prije brijanja![]()
iso sam prije niz dlaku al ne moze jbg .. koristim niveeino sve sad i pjenu i poslije brijanja ono mi najbolje "djeluje"al opet nije to to ..nije ko sa drugim strasno al nije ni dobro kako bi trebalo bit
![]()
Sta je klindamicin dje to ima uzet ?![]()
Manijakus wrote:Ma koza je i uzrok i posljedica i krivac i sveBrijo sam se jedno vrijeme samo niz dlaku i opet je isto bilo sa kozom i jos sam bio slabo obrijan moro se cesce brijat sto je jos gore
Koristio sam i kojekakve kreme za ciscenje afroditine samo mi se operuta lice i jos gore bude

ima ti to u svakoj apoteci, mislim. koliko znam suzbija upale... meni pomogne, i to vrlo dobro. nestane crvenila. probaj, ne vjerujem da je skupo... u rasponu od 5 do 8 KMManijakus wrote:Ma idi niz dlaku pa mi brada bude veca nego prije brijanja![]()
iso sam prije niz dlaku al ne moze jbg .. koristim niveeino sve sad i pjenu i poslije brijanja ono mi najbolje "djeluje"al opet nije to to ..nije ko sa drugim strasno al nije ni dobro kako bi trebalo bit
![]()
Sta je klindamicin dje to ima uzet ?![]()