Njega masne koze lica

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Ma.Le.Na

#26 Re: Njega masne koze lica

Post by Ma.Le.Na »

semmy wrote: Inače, masna koža pokazuje tendenciju normalizacije poslije 20-25. godine života.
ja davno presla 20tu i skoro :D 25tu i nikakve promjene ne vidim po pitanju masne koze
jedino imam manje problema sa aknama..
swirl

#27 Re: Njega masne koze lica

Post by swirl »

Ma.Le.Na wrote:
semmy wrote: Inače, masna koža pokazuje tendenciju normalizacije poslije 20-25. godine života.
ja davno presla 20tu i skoro :D 25tu i nikakve promjene ne vidim po pitanju masne koze
Ma ja sam presla i 20 i 25, imam osjecaj da mi je sa godinama lice sve vise masnije :-D Helem, kao sto sam vec i rekla trenutno koristim Vichy Normaderm, i dobra je kad se tek stavi na lice, npr. jutros oko pola 9 sam je stavila i nasminkala sam se, evo sad je skoro 11h, i vec vidim da mi se pocinje sjajiti lice. Koristi li iko od vas Eucerin kremu/gel za masno lice? Jako puno ljudi se kune u tu kremu, pa reko da pitam ima li kod nas na forumu sretnih korisnika ove kreme? :-)
crvenkapica86

#28 Re: Njega masne koze lica

Post by crvenkapica86 »

žena wrote:Nema to veze sa ishranom,sta god jeli,pili,isto vam je,znam po sebi i pazila sam na ishranu i nisam,ne pijem ne pusim,svasta sam probavala. To je jednostavno taj tip koze.Ujutru koristim dave sapun ,snjim se umijem. :roll:
Ne smijes prati lice sa sapunima,meni je kozemeticarka uvijek govorila samo da skidam sminku sa losijonom za skidanje sminek i da se dobro umijem.Stvar je sto ti sa tim isusujes lice i onda koze pretjerano luci da nadomjesti nedostatak masnoce.Koristi neku vitaminsku prirodnu masku 2-3 puta sedmicno da nahrani kozu.I ja sam imala taj problem,sad mi se skoro nikako ne masti,a koza izgleda lijepo i odmorno bez imalo sjaja viska.Jest da i dalje imam akne,al ne toliko koliko sam prije imala.
Loulou

#29 Re: Njega masne koze lica

Post by Loulou »

Nema ishrana toliko utjecaja...

Jedna od boljih stvari (ako možeš nabaviti):
Image
Jer, koža će se zamastit svakako, a onda samo ove papiriće prisloniš da upiju višak (na one dijelove lice koji se sjaje) i to ok izgleda.
rosegirl

#30 Re: Njega masne koze lica

Post by rosegirl »

ovo je isto sto je @Loulou postavila samo proizvodi druga firma, posto se ne sjecam da ima bodyshop u bosni, a ovi essence proizvodi se prodaju u dm-u

Image
swirl

#31 Re: Njega masne koze lica

Post by swirl »

rosegirl wrote:ovo je isto sto je @Loulou postavila samo proizvodi druga firma, posto se ne sjecam da ima bodyshop u bosni, a ovi essence proizvodi se prodaju u dm-u

Image
@rosegirl Jesi probala ove od Essence-a? Ja nikad nisam htjela kupovati ove papirice, sve mislim da nemaju nikakvog efekta...
rosegirl

#32 Re: Njega masne koze lica

Post by rosegirl »

nisam, vidjela sam ih kod jedne prijateljice, ona kaze da njoj odgovaraju...ja mislim da je bolje sprijeciti nego popravljati..nastojim se sto cesce umivati samo vodom tokom dana i ujutro i navece gelom za pranje,tonikom i onom kremom sto sam prethodno postavila..meni to pomaze.

malo offtopic ali-meni su najveci problem miteseri i prosirene pore u t-zoni...sta preporucujete (osim onih flastera za uklanjanje mitesera)?
Loulou

#33 Re: Njega masne koze lica

Post by Loulou »

swirl wrote:@rosegirl Jesi probala ove od Essence-a? Ja nikad nisam htjela kupovati ove papirice, sve mislim da nemaju nikakvog efekta...
Ja sam nedavno nabavila ove iz The Body Shopa (slika koju sam postavila). Nije ništa senzacionalno, ali uradi posao. Papirići su maleni tako da, ako je veci dio kože lica sjajan, treba više njih i onda se brzo potroši.
rosegirl wrote:malo offtopic ali-meni su najveci problem miteseri i prosirene pore u t-zoni...sta preporucujete (osim onih flastera za uklanjanje mitesera)?
Ne vjerujem da ima rješenje za ovo. Jednostavno, takav tip kože. Meni su oni flasteri čista prevara... Nema ništa bez mehaničkog pritiska i potiska. Općenito, treba korisiti blage preparate (oni na bazi čajevca su jako dobri) kako se koža ne bi isušivala što uzrokuje još jače lučenje sebuma.
Konzumacija alkohola i cigareta svakako pogoršava situaciju.

Međutim, ja još nisam spoznala preparat koji bi od masne kože napravio normalnu. Jer svi preparati djeluju površinski, a uzrok odeređenog tipa kože je unutarnji: hormonalni (dis)balans, način života, stanje organizma općenito, ali i nasljedni faktor.
rosegirl

#34 Re: Njega masne koze lica

Post by rosegirl »

:(

meni oni flasteri od nivea-e izvuku mitesere ali mi toliko isuse kozu da se onda 2 sedmice peruta nos.
da mi je neki proizvod za suzavanje pora ali ne previse agresivan. ima ono dermagenesis od l'oreal-a sto kao izmedju ostalog suzava pore ali to je za zene preko 30 god starosti
moram pogledati nesto na bazi tog cajevca! hvala
saga

#35 Re: Njega masne koze lica

Post by saga »

ja sam se ranije raspitivala za ove listice... i rekose mi da pudera ima u njima, pa odustah od toga
umjesto toga, fino povremeno maramicu u ruku, otklonim suvisnu masnocu s lica... i mirna opet sat vremena :D
Manijakus

#36 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Znal neko kakvi su ovi tretmani za njegu i ciscenje masne koze liceu kozmetickim salonima ..?
teAMICA

#37 Re: Njega masne koze lica

Post by teAMICA »

http://www.drhauschka.com/natural-skin- ... /oily.aspx

Jedino što je meni pomoglo! Doduše, ja sam stara :D
Svemirco

#38 Re: Njega masne koze lica

Post by Svemirco »

Što reći nego: hidratacija, hidratacija, hidratacija :D :D :D :D

Poslije tuširanja/pranja/pilinga lica, očistiti lice tonikom i čim se tonik osuši namazati bezmasnom hidratantnom kremom - može i neka sa matt efektom i onda se pomoliti bogu da vani nije 38 stepeni jer ce u protivnom sva ta krema van iz kože u roku od 2 minute :x :x :x :x :x

Mojem masnom mišijem licu to uglavno tako funkcioniše... :run:
Manijakus

#39 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Manijakus wrote:Znal neko kakvi su ovi tretmani za njegu i ciscenje masne koze liceu kozmetickim salonima ..?
Jeste slabi niko nista :shock: 8-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40 Re: Njega masne koze lica

Post by Chmoljo »

Ma.Le.Na wrote:
istA sam ti :mrgreen: ja sam samo na klindamicinu, ali ga ne koristim prečesto... samo kad vidim tendenciju stvaranja bubuljica :mrgreen:

poslije brijanja nekad koristim after shave, nekad klindamicin :lol: :mrgreen: fakat :mrgreen:
Manijakus

#41 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

I nakon koliko se opet "uprlja" :D nakon tretmana u salonu :D
Manijakus

#42 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Aha :D ajd oticu uskoro na to 30 KM dusa ce me bolit ako ne bude efekta :D ne mogu vise podnijet ..valjda ce poslije toga bit bolje i poslije brijanja .. dva dana koza ne moze doc sebi da ne znam sta stavim na lice ..od najjeftinijih aftershavea do najskupljih ..al djaba
Suti i trpi

#43 Re: Njega masne koze lica

Post by Suti i trpi »

žena wrote:Nema to veze sa ishranom,sta god jeli,pili,isto vam je,znam po sebi i pazila sam na ishranu i nisam,ne pijem ne pusim,svasta sam probavala. To je jednostavno taj tip koze.Ujutru koristim dave sapun ,snjim se umijem. :roll:
Nemoj biti sigurna. I ja sam imo problema sa iritacijom lica (povremeno je dolazilo do crvenila, lice je cesto izgledalo umorno), pa kada sam promjenio navike, lice je skoro pa ozivilo kao nekada (jos nije to to, ali se primjeti svakodnevni napredak). (Navike nisam promjeno radi lica nego radi konstatnog osjecaja gladi, hronicnog umora,...). Zeludac je obicno bure koje moze svasta primiti, ali organizam (svi organi) je taj koji osjeca katastrofalne posljedice lose ishrane. Mi u zeludac trpamo sve i svasta (potpuno neselektivno), jer mislimo da je nas organizam savrsena masina koja se moze sa svime izboriti. Jako grjesimo. (Probajte u auto sipati vino pa ce te vidjet sta ce se dogoditi). Ako imate neke negativne pojave na kozi, to je jasan znak da nesto u organizmu nije uredu. Najveci krivac je uglavnom losa i neselektivna ishrana.

http://uppt.hr/crojoomla/index.php?opti ... &Itemid=60

Ukucajte na gugl 'kombinovanje hrane', naci ce te dosta poucni clanaka. Probajte se hraniti po ovakvim principima, vjerujte mi, vrlo brzo ce te osjetit pozitivne rezultate.
Chmoljo

#44 Re: Njega masne koze lica

Post by Chmoljo »

Manijakus wrote:Aha :D ajd oticu uskoro na to 30 KM dusa ce me bolit ako ne bude efekta :D ne mogu vise podnijet ..valjda ce poslije toga bit bolje i poslije brijanja .. dva dana koza ne moze doc sebi da ne znam sta stavim na lice ..od najjeftinijih aftershavea do najskupljih ..al djaba
jesi li probo klindamicin. i ja sam imao sličan problem kao i ti... kupio sam sebi i nivein balsam blagi... i on dobro "zakrpi" :mrgreen:
Suti i trpi

#45 Re: Njega masne koze lica

Post by Suti i trpi »

Manijakus wrote:Aha :D ajd oticu uskoro na to 30 KM dusa ce me bolit ako ne bude efekta :D ne mogu vise podnijet ..valjda ce poslije toga bit bolje i poslije brijanja .. dva dana koza ne moze doc sebi da ne znam sta stavim na lice ..od najjeftinijih aftershavea do najskupljih ..al djaba
Kada se brijes, nemoj pucati kontru nego idi uz dlaku... To ce ti svaki brico reci :D .
Manijakus

#46 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Ma idi niz dlaku pa mi brada bude veca nego prije brijanja :D :lol: iso sam prije niz dlaku al ne moze jbg .. koristim niveeino sve sad i pjenu i poslije brijanja ono mi najbolje "djeluje"al opet nije to to ..nije ko sa drugim strasno al nije ni dobro kako bi trebalo bit :D
Sta je klindamicin dje to ima uzet ? :D :oops:
Suti i trpi

#47 Re: Njega masne koze lica

Post by Suti i trpi »

Manijakus wrote:Ma idi niz dlaku pa mi brada bude veca nego prije brijanja :D :lol: iso sam prije niz dlaku al ne moze jbg .. koristim niveeino sve sad i pjenu i poslije brijanja ono mi najbolje "djeluje"al opet nije to to ..nije ko sa drugim strasno al nije ni dobro kako bi trebalo bit :D
Kako ne moze? Je l tebi raste zica iz glave? Kod mene je brada prilicno ostra i uz manje napore (za razliku od kontre) dobro se obrijem. Kontriranje mi sasvim malo iritira lice, ali kada idem uz dlaku bude ko macija guza :D . Sve sto ti treba jeste ekstra kvalitetan bic, malo strpljenja i vdjet ces kako ide. Problem ce ti 99% nestati.

Pusti se preparata, ne mogu ti oni puno pomoci... Mogu malo umirit lice, ali nije to to. Moras rijesit uzrok, a ne posljedice problema.
Manijakus

#48 Re: Njega masne koze lica

Post by Manijakus »

Ma koza je i uzrok i posljedica i krivac i sve :D Brijo sam se jedno vrijeme samo niz dlaku i opet je isto bilo sa kozom i jos sam bio slabo obrijan moro se cesce brijat sto je jos gore :D Koristio sam i kojekakve kreme za ciscenje afroditine samo mi se operuta lice i jos gore bude :D
Suti i trpi

#49 Re: Njega masne koze lica

Post by Suti i trpi »

Manijakus wrote:Ma koza je i uzrok i posljedica i krivac i sve :D Brijo sam se jedno vrijeme samo niz dlaku i opet je isto bilo sa kozom i jos sam bio slabo obrijan moro se cesce brijat sto je jos gore :D Koristio sam i kojekakve kreme za ciscenje afroditine samo mi se operuta lice i jos gore bude :D
Image

Ako zilet iritira, probaj sa ovim :D !??

P.S. Otidji kod dermatologa.
Chmoljo

#50 Re: Njega masne koze lica

Post by Chmoljo »

Manijakus wrote:Ma idi niz dlaku pa mi brada bude veca nego prije brijanja :D :lol: iso sam prije niz dlaku al ne moze jbg .. koristim niveeino sve sad i pjenu i poslije brijanja ono mi najbolje "djeluje"al opet nije to to ..nije ko sa drugim strasno al nije ni dobro kako bi trebalo bit :D
ima ti to u svakoj apoteci, mislim. koliko znam suzbija upale... meni pomogne, i to vrlo dobro. nestane crvenila. probaj, ne vjerujem da je skupo... u rasponu od 5 do 8 KM :)
Post Reply