O čemu ti?Ateista wrote: ↑16/11/2022 18:19Osmi Socrates wrote: ↑15/11/2022 21:41 Pravedno je da homocidni manijak (Gaddafi) završi ubijen. Svoje ljude je nazivao štakorima, prijetio im genocidom, itd.
Jbg, neko se sam obračuna sa svojim, neko čeka međunarodne sudove. Saddam je kriv za smrt par miliona ljudi kad se sve uzme u obzir. Je l' zaslužio išta bolje od vješanja?![]()
Ne znam kakve ovo veze ima sa temom, ali nidje veze prica, saddam je unaprijedio irak ko niko do tad, to sam cuo od licno ljudi koji su tamo zivjeli...
Počeo dva rata na Bliskom Istoku, pobio oko milion svojih ljudi, i to isključivo po religioznoj osnovi. On sam nije bio religiozni fanatik, međutim, zbog strukture vlasti koju je uspostavio ubijanja su bila na religioznoj, ili, ako baš hoćeš, plemenskoj osnovi.
Da ne govorim o razvijanju nuklearnog oružja, sa čime se zanosio tokom čitave svoje vladavine, manje ili više, on i off, samo da zavara međunarodnu zajednicu. Pa kad više niko nije znao da li ga razvija ili ne, desilo se ono što se desilo.
I ja znam sigurno više Iračana nego ti.