Nijedan student bez obećane karte
- minjonja
#776 Re: Nijedan student bez obećane karte
kad ce izaci u sluzbenim novinama ono?
hoce li se kupovati kao kupon?
- mrtva kokoš
#777 Re: Nijedan student bez obećane karte
ne vjerujem, to bi bilo zrelo za razne manipulacije...minjonja wrote:kad ce izaci u sluzbenim novinama ono?
mislim da nece prije septembra, te da ce studenski parlament zajedno sa grasovcima
da osmisli neko novo idejno rjesenje...
ja bih volio da bude tipa licne karte
-
MUNAFIK
#778 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ako ne bude prije septembra onda je vec u pitanju manipulacija... osim ako ne prenesu neutrosena sredstva u narednu godinu, jer ne vjerujem da ce 3 miliona uspjeti potrositi za 4 mjeseca, ustvari nece 1000 %Splinter wrote:ne vjerujem, to bi bilo zrelo za razne manipulacije...minjonja wrote:kad ce izaci u sluzbenim novinama ono?
mislim da nece prije septembra, te da ce studenski parlament zajedno sa grasovcima
da osmisli neko novo idejno rjesenje...
ja bih volio da bude tipa licne karte
-
MAN-lion's coach
#779 Re: Nijedan student bez obećane karte
3 miliona će GRAS spičiti za 4 mjeseca sigurno.MUNAFIK wrote: Ako ne bude prije septembra onda je vec u pitanju manipulacija... osim ako ne prenesu neutrosena sredstva u narednu godinu, jer ne vjerujem da ce 3 miliona uspjeti potrositi za 4 mjeseca, ustvari nece 1000 %
Najbolj eje na početku školske godine fino izvaditi tiket.
Ali da li to podrazumijeva i studente iz drugih kantona?I zašto im KS treba finansirati karte?
- Lady Saray
#780 Re: Nijedan student bez obećane karte
ako karta vazi tekucu godinu onda nije bas najbolja opcija vaditi kartu u oktobru pa onda opet u januaru. ni ja ne kontam zasto da ks placa onima iz drugih kantonaMAN-lion's coach wrote:3 miliona će GRAS spičiti za 4 mjeseca sigurno.MUNAFIK wrote: Ako ne bude prije septembra onda je vec u pitanju manipulacija... osim ako ne prenesu neutrosena sredstva u narednu godinu, jer ne vjerujem da ce 3 miliona uspjeti potrositi za 4 mjeseca, ustvari nece 1000 %
Ali da li to podrazumijeva i studente iz drugih kantona?I zašto im KS treba finansirati karte?
- amrica
#781 Re: Nijedan student bez obećane karte
Lady Saray wrote:[
3 miliona će GRAS spičiti za 4 mjeseca sigurno.
Ali da li to podrazumijeva i studente iz drugih kantona?I zašto im KS treba finansirati karte?[/quote]
ako karta vazi tekucu godinu onda nije bas najbolja opcija vaditi kartu u oktobru pa onda opet u januaru. [b]ni ja ne kontam zasto da ks placa onima iz drugih kantona [/b]
tztztztztz.... djeco draga, homofobi sebicni...
Blago nama sa ovakvom omladinom
A da zabranite upis studentima izvan KS na UNSA? Da vam ne smetaju tamo neki nesarajevci?
Pare su obezbijedjene za STUDENTE UNSA, a ne za sarajevske studente.
Uostalom, kako vas nije stid, svi imate stanove, kuce, mame, tate, topli rucak, nemate pojma sta znaci placanje racuna i rezija itd.... dok neko dodje u podstanarsku sobicu i hrani se bog zna cim, ni toplog doma, ni roditelja... krpi lovu od prvog do prvog. A uz to je, cesto, bolji student od sarajevskih.
- lazni penzioner
#782 Re: Nijedan student bez obećane karte
amrica wrote:Uostalom, kako vas nije stid, svi imate stanove, kuce, mame, tate, topli rucak, nemate pojma sta znaci placanje racuna i rezija itd.... dok neko dodje u podstanarsku sobicu i hrani se bog zna cim, ni toplog doma, ni roditelja... krpi lovu od prvog do prvog. A uz to je, cesto, bolji student od sarajevskih.
Sarajevski studenti i njihovi roditelji cijeli svoj zivot placaju poreze Kantonu Sarajevo, i imaju pravo na beneficije od tog istog Kantona. Ko placa poreze u SBK, neka mu SBK placa skolovanje i pogodnosti u tudjem kantonu. To moze ici i u vidu kreditiranja, npr. da se nakon zavrsenog studija moraju vratiti u maticni kanton i odraditi 4-5 godina u tamosnjim institucijama/firmama. Bolje i lokalnoj zajednici, bolje i Sarajevu u kojem se ne nagomilava stanovnistvo.
- Lady Saray
#783 Re: Nijedan student bez obećane karte
blago tebi kad se mozes rasipati paramaamrica wrote:
tztztztztz.... djeco draga, homofobi sebicni...![]()
Blago nama sa ovakvom omladinom![]()
A da zabranite upis studentima izvan KS na UNSA? Da vam ne smetaju tamo neki nesarajevci?
Pare su obezbijedjene za STUDENTE UNSA, a ne za sarajevske studente.
Uostalom, kako vas nije stid, svi imate stanove, kuce, mame, tate, topli rucak, nemate pojma sta znaci placanje racuna i rezija itd.... dok neko dodje u podstanarsku sobicu i hrani se bog zna cim, ni toplog doma, ni roditelja... krpi lovu od prvog do prvog. A uz to je, cesto, bolji student od sarajevskih.
![]()
- Ave, Nijaz!
#784 Re: Nijedan student bez obećane karte
Slazem se.lazni penzioner wrote: Sarajevski studenti i njihovi roditelji cijeli svoj zivot placaju poreze Kantonu Sarajevo, i imaju pravo na beneficije od tog istog Kantona. Ko placa poreze u SBK, neka mu SBK placa skolovanje i pogodnosti u tudjem kantonu. To moze ici i u vidu kreditiranja, npr. da se nakon zavrsenog studija moraju vratiti u maticni kanton i odraditi 4-5 godina u tamosnjim institucijama/firmama. Bolje i lokalnoj zajednici, bolje i Sarajevu u kojem se ne nagomilava stanovnistvo.
- minjonja
#785 Re: Nijedan student bez obećane karte
ciki, dosadan si i ti i tvoji vjecni pokusaji miniranja teme. ima li ijedna tema da pokusavas da diskutujes?
student zivi ovdje, placa studij ovdje, kupuje knjige ovdje, placa grijanje ovdje, placa prevoz ovdje, placa vodu ovdje, struju, RAD, hljeb...
student zivi ovdje, placa studij ovdje, kupuje knjige ovdje, placa grijanje ovdje, placa prevoz ovdje, placa vodu ovdje, struju, RAD, hljeb...
- nellington
#786 Re: Nijedan student bez obećane karte
Je li se ovo opet slažeš sam sa sobom?Ave, Nijaz! wrote:Slazem se.lazni penzioner wrote: Sarajevski studenti i njihovi roditelji cijeli svoj zivot placaju poreze Kantonu Sarajevo, i imaju pravo na beneficije od tog istog Kantona. Ko placa poreze u SBK, neka mu SBK placa skolovanje i pogodnosti u tudjem kantonu. To moze ici i u vidu kreditiranja, npr. da se nakon zavrsenog studija moraju vratiti u maticni kanton i odraditi 4-5 godina u tamosnjim institucijama/firmama. Bolje i lokalnoj zajednici, bolje i Sarajevu u kojem se ne nagomilava stanovnistvo.
- Ave, Nijaz!
#787 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ko ga tjera da zivi u Sarajevu?minjonja wrote:student zivi ovdje
Ko ga tjera da placa studij u Sarajevu?minjonja wrote:placa studij ovdje
Ko ga tjera da kupuje knjige u Sarajevu?minjonja wrote:kupuje knjige ovdje
Ko ga tjera da se grije i, ako se grije, sta treba da porezni obveznici placaju sto se neki student grije?minjonja wrote:placa grijanje ovdje
.
.
.
Niko da odgovori, zasto da porezni obveznik iz Sarajeva placa godisnju kartu nekom studentu iz drugog kantona?
- mrtva kokoš
#788 Re: Nijedan student bez obećane karte
mislim da su mu ljepsu polovinu poslali na 15-dnevni odmor, tako da je ostao samo na jednom nicku...nellington wrote:Je li se ovo opet slažeš sam sa sobom?Ave, Nijaz! wrote:Slazem se.lazni penzioner wrote: Sarajevski studenti i njihovi roditelji cijeli svoj zivot placaju poreze Kantonu Sarajevo, i imaju pravo na beneficije od tog istog Kantona. Ko placa poreze u SBK, neka mu SBK placa skolovanje i pogodnosti u tudjem kantonu. To moze ici i u vidu kreditiranja, npr. da se nakon zavrsenog studija moraju vratiti u maticni kanton i odraditi 4-5 godina u tamosnjim institucijama/firmama. Bolje i lokalnoj zajednici, bolje i Sarajevu u kojem se ne nagomilava stanovnistvo.
glupost, sta on ima sa ovim nek ide u englesku pa nek se snjima slaze ovdje nema pravo glasa, englezi kod nas nisu ni nacionalna manjina.
Last edited by mrtva kokoš on 11/04/2010 16:30, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#789 Re: Nijedan student bez obećane karte
I jesam i nisam da se studentima iz drugih gradova placaju karte, ali hajde.
Samo da kazem, da dosta njih zivi bolje nego sto mi zivimo ovdje sa roditeljima.
U kakvim stanovima zive, kad vidim, meni dosta. Tako da nije da se nema.
A i iskreno, ne znam sta ovdje dolazi neko da studira pravo, ekonomiju i sl. kada te fakultete imaju i u svojim gradovima, lakse. Ali hoce slobode.
Jedno je medicina, stomatologija, arhitektura, gradjevina, ali kad dodje ovdje pravo da studira.
No hajd...da ne skrecem previse sa teme.
Samo da kazem, da dosta njih zivi bolje nego sto mi zivimo ovdje sa roditeljima.
A i iskreno, ne znam sta ovdje dolazi neko da studira pravo, ekonomiju i sl. kada te fakultete imaju i u svojim gradovima, lakse. Ali hoce slobode.
Jedno je medicina, stomatologija, arhitektura, gradjevina, ali kad dodje ovdje pravo da studira.
- minjonja
#790 Re: Nijedan student bez obećane karte
joj ciki... tebi je u zivotu pravo dosadno...
ko tebe tjera da studiras u SA? nisi ni ti ni tvoji odavde.
subvencija je uvedena za studente UNSA, ne studente sarajlije. ako oni zive ovdje, prijavljeni ovdje, kupuju i placaju sve isto sto i ti, onda isto tako pune budzet KS na isti nacin kao i ti i nema potrebe razdvajati ljude na doslje i sarajlije. mrzim razdvajanje ljudi po bilo kojem osnovu (spol, rasa, nacija, vjerska pripadnost, mjesto rodjenja, invaliditetu, dobi itd.) osim po njihovim djelima, kao sto ti radis. tebi je jedini lijek ignorisanje.
subvencija je uvedena za studente UNSA, ne studente sarajlije. ako oni zive ovdje, prijavljeni ovdje, kupuju i placaju sve isto sto i ti, onda isto tako pune budzet KS na isti nacin kao i ti i nema potrebe razdvajati ljude na doslje i sarajlije. mrzim razdvajanje ljudi po bilo kojem osnovu (spol, rasa, nacija, vjerska pripadnost, mjesto rodjenja, invaliditetu, dobi itd.) osim po njihovim djelima, kao sto ti radis. tebi je jedini lijek ignorisanje.
- Ave, Nijaz!
#791 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ja sto sam studirao, studirao sam.minjonja wrote:joj ciki... tebi je u zivotu pravo dosadno...
Sad sam coban, cuvam ovce i to me cini sretnim.
Kakvo razdvajanje, nema to veze sa tim, pitanje je zasto da porezni obveznici iz Sarajeva placaju nekom drugom kartu?
Cime ih je taj neko zaduzio?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#792 Re: Nijedan student bez obećane karte
Najpametniji.Ave, Nijaz! wrote: Ja sto sam studirao, studirao sam.
Sad sam coban, cuvam ovce i to me cini sretnim.
- Ave, Nijaz!
#793 Re: Nijedan student bez obećane karte
Rahat covjek, ne zamaraju me silni ljudi, sam ja sa ovcama,prirodom i frulom, ljepota ziva.ladyblue18 wrote: Najpametniji.![]()
![]()
-
MAN-lion's coach
#794 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ma dobro znamo da treba udijeliti GRAS kao rasipaču para,pa je njima svejedno sasvim,ali ako Bog dragi da neće ni GRAS biti vječno državna firmica...niti jedina kao prevoznik.
Ovdje je problem što neko podržava i ne podržava karte.
Matični kanton treba da se uključi u subvenciju karata studentima koji vozare kući(van Kantona S.) i npr. u Sarajevo...
Ovdje je problem što neko podržava i ne podržava karte.
Matični kanton treba da se uključi u subvenciju karata studentima koji vozare kući(van Kantona S.) i npr. u Sarajevo...
-
MAN-lion's coach
#795 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ja sam mislila da važi tekuću školsku godinu...znači od oktobra do oktobra...Lady Saray wrote:ako karta vazi tekucu godinu onda nije bas najbolja opcija vaditi kartu u oktobru pa onda opet u januaru. ni ja ne kontam zasto da ks placa onima iz drugih kantonaMAN-lion's coach wrote:3 miliona će GRAS spičiti za 4 mjeseca sigurno.MUNAFIK wrote: Ako ne bude prije septembra onda je vec u pitanju manipulacija... osim ako ne prenesu neutrosena sredstva u narednu godinu, jer ne vjerujem da ce 3 miliona uspjeti potrositi za 4 mjeseca, ustvari nece 1000 %
-
MAN-lion's coach
#796 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ma jah slažem se,ali ne može se kukati kako krpe novac od prvog do prvog kada recimo 4 studenta se nađu(kao cimeri) pa razdjele troškove...ladyblue18 wrote:I jesam i nisam da se studentima iz drugih gradova placaju karte, ali hajde.
A i iskreno, ne znam sta ovdje dolazi neko da studira pravo, ekonomiju i sl. kada te fakultete imaju i u svojim gradovima, lakse. Ali hoce slobode.![]()
Jedno je medicina, stomatologija, arhitektura, gradjevina, ali kad dodje ovdje pravo da studira.No hajd...da ne skrecem previse sa teme.
- amrica
#797 Re: Nijedan student bez obećane karte
oslobodjenje
"U ponedjeljak konačan dogovor u Grasu • Student dužan za godinu korištenja karte platiti 50 maraka
Vlada Kantona je na jučerašnjoj 48. sjednici donijela odluku o subvencioniranju i participaciji za troškove prevoza studenata u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju za 2010. godinu. Ovo pravo mogu iskoristiti studenti koji podnošenjem ličnog zahtjeva iskažu potrebu za korištenje usluge javnog saobraćaja, a u odluci se navodi da troškove prevoza djelimično sufinansiraju korisnici - redovni studenti na osnovu utvrđenog učešća u troškovima prevoza i Kanton u skladu sa budžetom za 2010. godinu.
Kako nam je ministar saobraćaja Mihajlo Krmpotić već rekao, za ovu namjenu osigurana su tri miliona KM, a očekuje se da u projektu učestvuju i institucije iz drugih kantona.
Predstavnik Studentskog parlamenta Velid Alibašić jučer nam je kazao kako će izdavanje karti početi u narednih 15 dana.
- U ponedjeljak imamo sastanak u Grasu, gdje ćemo dogovoriti detalje na osnovu kojih će se karte izdavati, dodao je Alibašić."
"U ponedjeljak konačan dogovor u Grasu • Student dužan za godinu korištenja karte platiti 50 maraka
Vlada Kantona je na jučerašnjoj 48. sjednici donijela odluku o subvencioniranju i participaciji za troškove prevoza studenata u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju za 2010. godinu. Ovo pravo mogu iskoristiti studenti koji podnošenjem ličnog zahtjeva iskažu potrebu za korištenje usluge javnog saobraćaja, a u odluci se navodi da troškove prevoza djelimično sufinansiraju korisnici - redovni studenti na osnovu utvrđenog učešća u troškovima prevoza i Kanton u skladu sa budžetom za 2010. godinu.
Kako nam je ministar saobraćaja Mihajlo Krmpotić već rekao, za ovu namjenu osigurana su tri miliona KM, a očekuje se da u projektu učestvuju i institucije iz drugih kantona.
Predstavnik Studentskog parlamenta Velid Alibašić jučer nam je kazao kako će izdavanje karti početi u narednih 15 dana.
- U ponedjeljak imamo sastanak u Grasu, gdje ćemo dogovoriti detalje na osnovu kojih će se karte izdavati, dodao je Alibašić."
-
*mima*
#798 Re: Nijedan student bez obećane karte
50 km godisnja karta......jesu li sad studenti konacno sretni i zadovoljni?
- ellmichak
#799 Re: Nijedan student bez obećane karte
jesmo, hvala na pitanju*mima* wrote:50 km godisnja karta......jesu li sad studenti konacno sretni i zadovoljni?
-
samo_ovaj_put
#800 Re: Nijedan student bez obećane karte
*mima* wrote:50 km godisnja karta......jesu li sad studenti konacno sretni i zadovoljni?
presretan