Nijedan student bez obećane karte
- Ave, Nijaz!
#752 Re: Nijedan student bez obećane karte
Strasno, bolje da su pare ulozene u stipendiranje ucenika ili u infrastrukturu.
Ovo je samo bacanje 3mil, frapiran sam.
Ovo je samo bacanje 3mil, frapiran sam.
- minjonja
#753 Re: Nijedan student bez obećane karte
samo da izdvojim i podcrtam neke stvari:
znaci nema onog argumenta da ce se dzaba vozati onaj sto 10 godina studira i ide sa kafe na kafu.Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas Odluku o subvencioniranju i participaciji u troškovima prijevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju za redovne i redovne-samofinansirajuće studente.
ko je ono sve spominjao 17 miliona?Iz budžetskih sredstava za ovu godinu Vlada će izdvojiti tri miliona KM.
- law2
#754 Re: Nijedan student bez obećane karte
minjonja wrote:samo da izdvojim i podcrtam neke stvari:
znaci nema onog argumenta da ce se dzaba vozati onaj sto 10 godina studira i ide sa kafe na kafu.Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas Odluku o subvencioniranju i participaciji u troškovima prijevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju za redovne i redovne-samofinansirajuće studente.
ko je ono sve spominjao 17 miliona?Iz budžetskih sredstava za ovu godinu Vlada će izdvojiti tri miliona KM.
Koliko znam po bolonjskom procesu ne postoji vandredan student, samo redovan i redovan-samofinansirajuci tako da...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#755 Re: Nijedan student bez obećane karte
Kao sto sam govorila sve ove mjesece, a niko mi nije vjerovao...nema za vanredne.
-
samo_ovaj_put
#756 Re: Nijedan student bez obećane karte
ladyblue18 wrote:Kao sto sam govorila sve ove mjesece, a niko mi nije vjerovao...nema za vanredne.
- Lady Saray
- Ave, Nijaz!
#758 Re: Nijedan student bez obećane karte
Radujte se licemjerni stvorovi, a kud i kamo bi bilo bolje da su ove pare uplacene da se neko lijeci.
Nisam bogalj da ne mogu sebi za prevoza zaradit.
Sram i stid da vas bude!
Zivio drug Tito!
Sram i stid da vas bude!
Zivio drug Tito!
-
samo_ovaj_put
#759 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ave, Nijaz! wrote:Radujte se licemjerni stvorovi, a kud i kamo bi bilo bolje da su ove pare uplacene da se neko lijeci.
Sram i stid da vas bude!
Zivio drug Tito!
-
Bodkin
#760 Re: Nijedan student bez obećane karte
ajd ne lupaj svega ti.prvo ne radi se o mogucnosti zaradjivanja,mada studenti sa 18 i nemaju bas previse prilika.drugo sve normalni gradovi svijeta daju studentskoj populaciji popuste i jeftiniji prevozAve, Nijaz! wrote:Radujte se licemjerni stvorovi, a kud i kamo bi bilo bolje da su ove pare uplacene da se neko lijeci.
Sram i stid da vas bude!
Zivio drug Tito!
-
elSaik
#761 Re: Nijedan student bez obećane karte
Što nisi izašao na ulicu i tražio da se te pare uplate nekom za liječenje? Mogao si.Ave, Nijaz! wrote:Radujte se licemjerni stvorovi, a kud i kamo bi bilo bolje da su ove pare uplacene da se neko lijeci.
Sram i stid da vas bude!
Zivio drug Tito!
- Ave, Nijaz!
#762 Re: Nijedan student bez obećane karte
Kako ja cuvam ovce na planini pa zaradim?Bodkin wrote:ajd ne lupaj svega ti.prvo ne radi se o mogucnosti zaradjivanja,mada studenti sa 18 i nemaju bas previse prilika.drugo sve normalni gradovi svijeta daju studentskoj populaciji popuste i jeftiniji prevoz
Ima se mogucnosti, samo sto FGN nece da radi.
Postojao je popust i prije, nisu placali 50KM, nego 33KM, a sad dabalesku da se vozaju, sramota.
Nek ste vi izasli i trazili da se daba vozate, sigurno se sad osjecas sjajno.elSaik wrote:Što nisi izašao na ulicu i tražio da se te pare uplate nekom za liječenje? Mogao si.
Zivio drug Tito!
-
elSaik
#763 Re: Nijedan student bez obećane karte
Naravno. I nije džaba. 50KM je. S obzirom da sam se do sada švercao, ovo je povećanje mojih troškova. Dakle, plaćam više nego ranije i ne vidim u čemu je problem.Ave, Nijaz! wrote:Nek ste vi izasli i trazili da se daba vozate, sigurno se sad osjecas sjajno.elSaik wrote:Što nisi izašao na ulicu i tražio da se te pare uplate nekom za liječenje? Mogao si.![]()
Zivio drug Tito!
- Ave, Nijaz!
#764 Re: Nijedan student bez obećane karte
Da je Titina Juga, policija bi vas posutala k'o zeceve pa bi se ja malo smijao.
Doslo naopako vrijeme, sad se hvale da im neko placa prevoz isto sto su se prije par godina hvalili da su nesposobni za vojsku, nevidena sramota.
Doslo naopako vrijeme, sad se hvale da im neko placa prevoz isto sto su se prije par godina hvalili da su nesposobni za vojsku, nevidena sramota.
-
Bodkin
#765 Re: Nijedan student bez obećane karte
ma u pravu siAve, Nijaz! wrote:Kako ja cuvam ovce na planini pa zaradim?Bodkin wrote:ajd ne lupaj svega ti.prvo ne radi se o mogucnosti zaradjivanja,mada studenti sa 18 i nemaju bas previse prilika.drugo sve normalni gradovi svijeta daju studentskoj populaciji popuste i jeftiniji prevoz
Ima se mogucnosti, samo sto FGN nece da radi.
Postojao je popust i prije, nisu placali 50KM, nego 33KM, a sad dabalesku da se vozaju, sramota.
Nek ste vi izasli i trazili da se daba vozate, sigurno se sad osjecas sjajno.elSaik wrote:Što nisi izašao na ulicu i tražio da se te pare uplate nekom za liječenje? Mogao si.![]()
Zivio drug Tito!
- Irm@
#766 Re: Nijedan student bez obećane karte
" Vlada Kantona Sarajevo je danas na svojoj 48. sjednici donijela Odluku o subvencioniranju i participaciji u troškovima prijevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju za redovne i redovne-samofinansirajuće studente na visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo za 2010. godinu.
Ovo pravo mogu iskoristiti navedeni studenti koji podnošenjem ličnog zahtjeva iskažu potrebu za korištenje usluge javnog saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Također, u Odluci se navodi da troškove prijevoza djelimično sufinansiraju korisnici – redovni studenti na osnovu utvrđenog učešća u troškovima prijevoza i Kanton Sarajevo u skladu sa Budžetom KS za 2010. godinu.
U tekućoj 2010. godini za ovu namjenu Kanton Sarajevo izdvaja budžetska sredstva u ukupnom godišnjem iznosu od 3.000.000,00 KM. Za redovne studente koji koriste pravo prijevoza u saobraćaju, shodno odredbama ove Odluke, cijena godišnje prijevozne karte sa PDV-om iznosi 50,00 KM, a ova uplata će se vršiti pri preuzimanju navedene karte.
Godišnja prijevozna karta važi za tekuću kalendarsku godinu, bez obzira na to kada je kupljena i važi uz lični identifikacioni dokument studenta. Ovom kartom student ostvaruje pravo na neograničen broj vožnji u svim prijevoznim sredstvima javnog gradskog i prigradskog saobraćaja na području Kantona Sarajevo, osim na komercijalnim linijama. Izgled i sadržaj karte utvrdit će posebna komisija, koju će sačinjavati predstavnici Studentskog parlamenta i javnog prijevoznika. Ovo pravo student ostvaruje na osnovu potvrde o statusu redovnog studenta izdate od strane visokoškolske ustanove u kojoj je redovan student upisan u tom statusu."
http://www.ks.gov.ba/node/3254
evo pa kad ce sta ce biti niko ne zna...
Ovo pravo mogu iskoristiti navedeni studenti koji podnošenjem ličnog zahtjeva iskažu potrebu za korištenje usluge javnog saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Također, u Odluci se navodi da troškove prijevoza djelimično sufinansiraju korisnici – redovni studenti na osnovu utvrđenog učešća u troškovima prijevoza i Kanton Sarajevo u skladu sa Budžetom KS za 2010. godinu.
U tekućoj 2010. godini za ovu namjenu Kanton Sarajevo izdvaja budžetska sredstva u ukupnom godišnjem iznosu od 3.000.000,00 KM. Za redovne studente koji koriste pravo prijevoza u saobraćaju, shodno odredbama ove Odluke, cijena godišnje prijevozne karte sa PDV-om iznosi 50,00 KM, a ova uplata će se vršiti pri preuzimanju navedene karte.
Godišnja prijevozna karta važi za tekuću kalendarsku godinu, bez obzira na to kada je kupljena i važi uz lični identifikacioni dokument studenta. Ovom kartom student ostvaruje pravo na neograničen broj vožnji u svim prijevoznim sredstvima javnog gradskog i prigradskog saobraćaja na području Kantona Sarajevo, osim na komercijalnim linijama. Izgled i sadržaj karte utvrdit će posebna komisija, koju će sačinjavati predstavnici Studentskog parlamenta i javnog prijevoznika. Ovo pravo student ostvaruje na osnovu potvrde o statusu redovnog studenta izdate od strane visokoškolske ustanove u kojoj je redovan student upisan u tom statusu."
http://www.ks.gov.ba/node/3254
evo pa kad ce sta ce biti niko ne zna...
- iz dna duše
#767 Re: Nijedan student bez obećane karte
elSaik wrote:Naravno. I nije džaba. 50KM je. S obzirom da sam se do sada švercao, ovo je povećanje mojih troškova. Dakle, plaćam više nego ranije i ne vidim u čemu je problem.Ave, Nijaz! wrote:Nek ste vi izasli i trazili da se daba vozate, sigurno se sad osjecas sjajno.elSaik wrote:Što nisi izašao na ulicu i tražio da se te pare uplate nekom za liječenje? Mogao si.![]()
Zivio drug Tito!
- mrtva kokoš
#768 Re: Nijedan student bez obećane karte
isti slucajelSaik wrote:Naravno. I nije džaba. 50KM je. S obzirom da sam se do sada švercao, ovo je povećanje mojih troškova. Dakle, plaćam više nego ranije i ne vidim u čemu je problem.Ave, Nijaz! wrote:Nek ste vi izasli i trazili da se daba vozate, sigurno se sad osjecas sjajno.elSaik wrote:Što nisi izašao na ulicu i tražio da se te pare uplate nekom za liječenje? Mogao si.![]()
Zivio drug Tito!
a ti ciki cuvaj ovce, ali zapamti ne smije ih biti vise od jedanest...
obezbjedjena je kolekcija novih dresova
-
TM_AGENT
#769 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ja bih te popuste na karte određivao po broju položenih ispita
jer znam osobe koje studiraju više od 10 godina, koriste sve studentske beneficije a nisu položili ni 2 ispita a predstavljaju se kao "student" 
- minjonja
#770 Re: Nijedan student bez obećane karte
kako neko moze studirati vise od 10 godina a biti redovan student? u cemu je tajna?TM_AGENT wrote:Ja bih te popuste na karte određivao po broju položenih ispitajer znam osobe koje studiraju više od 10 godina, koriste sve studentske beneficije a nisu položili ni 2 ispita a predstavljaju se kao "student"
-
TM_AGENT
#771 Re: Nijedan student bez obećane karte
Mislim da vise nije redovan student, ali bez obzira na cinjenicu što je vanredan pouzdano znam da koristi sve te beneficije....

- sodom
#772 Re: Nijedan student bez obećane karte
Svaki DL studij je redovni studij...minjonja wrote:kako neko moze studirati vise od 10 godina a biti redovan student? u cemu je tajna?TM_AGENT wrote:Ja bih te popuste na karte određivao po broju položenih ispitajer znam osobe koje studiraju više od 10 godina, koriste sve studentske beneficije a nisu položili ni 2 ispita a predstavljaju se kao "student"
a i po starom sistemu kada jednom upadnes u redovne, to je to do kraja zivota
a koliko neko studira je njihova stvar, nek studira i 100 godina ako hoće.
Idi u kinu ako hoćeš da nakon prvog nepoloženog ispita vidiš kako se studenti bacaju sa zgrada i rezu vene.
-
TM_AGENT
#773 Re: Nijedan student bez obećane karte
O tome ja govorim, to su neke od beneficija (lakse do vize, penzija, popusti na skolarinu i do 50%...) a ko to plaća do mi koji radimo, ne ??
- minjonja
#774 Re: Nijedan student bez obećane karte
moze biti da je sehidsko dijete, RVI porodica, ko ce znati.TM_AGENT wrote:Mislim da vise nije redovan student, ali bez obzira na cinjenicu što je vanredan pouzdano znam da koristi sve te beneficije....![]()
-
MUNAFIK
#775 Re: Nijedan student bez obećane karte
alternativni wrote:Moglo bi se to lako ispraviti. Za sve beneficije treba predati potvrdu da je student redovan. Umjesto toga treba traziti potvrdu da je prvi put upisao tekucu akademsku godinu.TM_AGENT wrote:O tome ja govorim, to su neke od beneficija (lakse do vize, penzija, popusti na skolarinu i do 50%...) a ko to plaća do mi koji radimo, ne ??
opet ni to nije posteno, jer to zvisi od fakulteta do fakulteta, evo 5 godina nakon uvodjenja bolonje na nekim fakultetima studenti mogu prenositi i po 2 predmeta na sljedecu godinu studija dok na nekim ne mogu ni jedan i prema tome tim studentima ako ostane samo 1 ispit oni gube beneficije dok npr na politickim naukama neko i sa 2 ne polozena ima sve beneficije... A isto tako i sa prilikama da se ispiti poloze, na nekim fakultetima studenti imaju samo u semestru u kojem slusaju predmet rok za polaganje ispita a dok na nekim fakultetima studenti imaju i do 8 rokova kroz cijelu godinu, naravno da ce ovaj sa vise rokova lakse poloziti ocistiti godinu u odnosu na onoga sto ima samo priliku u jednom semestru...