Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
homar

#51 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by homar »

hrizantema wrote:ovo je strasno sta se prica na ovoj temi!
Nasim Bosnjama nista ne valja, zato i jesmoo tu gdje jesmo! Na dnu!
Brena je izdala album, koji je vrlo popularan i slusan. da li vi to smatrate sundom(a sta onda nije sund) ili ne , al je Brena bila i ostala legenda.
Nije bila u zatvoru , nije osudjivana, ganjana za ratne zlocine i bog zna sta jos , dakle , zena ko zena, udata za covjeka druge nacije, ima djecu s njim, zivi u Srbiji , zaradjuje tamo i sta treba da joj zamjerimo?!I to skoro 20 godina poslije! Brena da nije valjala ne bi bila prva zvijezda medju 22 miliona ljudi i jos koji milion pride u susjednim , balkanskim zemljama. Dokazala se i ovim zadnjim albumom, i ako govorimo o svijetu muzike, sve sto je dobro treba i podrzati...
Emisija je bila bas dobra, i za one koji se sjecaju tih godina, pobudila je cak i neke emocije!
Osudjujte ratne zlocince, a ne zene koje su se nasle u situaciji u kojoj je Brena bila tad. Pa nama je i Jadranko Prlic bio ministar pa je zavrsio u Hagu, i sijaset drugih , pa ne vidjoh da se neko tako osudjuje.
Neka nama i Brenke, i Halida i COlica, Montena, Hanke i svih ostalih , istinskih umjetnika. Ceca nikad nije bila ni do koljena Breni, niti ova Seka.
P.s. u potpisu bivsi , pripadnik Armije BiH.Neosudjivan!
Da si bio pripadnik Armije R BiH znao bi ko su koljači, ko su agresori, ko su oni koji im dižu moral da ubijaju "turke". Možda si ti bio u 13.minhenskoj brigadi, pa su te tamo informisali beogradski mediji, neka ti je, slušaj je, ali u svom stanu a ne u mome.
Last edited by homar on 08/03/2009 20:58, edited 1 time in total.
zonbirile

#52 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by zonbirile »

@hrizantema

nije riječ o LB,nego o sronji.Njegovo je da bira goste,a da je nečašće pogotovo na estradi i samo lova,vidio sam kada je četnikuša par exselans Neda Ukraden pjevala na HRT-u.Šta je s..la u ratu pas s maslom ne bi pojeo,sada se ušutila i gleda gdje će maznuti tezgu,mala bara a puna krokodila.Eto Sarajka,neka i nju dovede.Drugo napraviše od njega glumca,a bezveznjak M.Nadarević je za njega ser Lorens Olivje.

@homar

ohladi dobit češ ban,ne vredi ministar toga.
branimir stulic

#53 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by branimir stulic »

Niko ovdje nema nista protiv Brene... neka je brate tamo odakle se i dovukla u Sarajevo. Eto im je pa neka im je i "lepa" i neka "lepo kuva". A ovom smradu od ministra pod hitno treba reci ... ili politika ili Brena... pa Bujrum moj Emire.
JThomas

#54 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by JThomas »

tako tipično, to je onaj brend vjere i nacije u podne na džumu, a isto veče lagano lešenje od alkohola uz prekodrinske zvuke.

ma licemjer je smiješna, nedovoljna, zanemarljiva riječ šta je emir h. i njemu slični.

ministar kulture, i k tom autor umotvorine "srbijanske drolje zavode bosance" ugošćuje ni manje ni više nego fahretu živojinović, rođenu jahić, širokim narodnim masama poznatiju kao lepa brena...daj mi krampu da iskopam rupu i da legnem...
Bosanac_21

#55 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Bosanac_21 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bosanac_21 wrote:Ona nam ne treba kao ni trece oko u glavi :x
Sto se Emira tica nemam ga sta blatiti, ima tu svoju novu emisiju, dovodio je svakakvih ljudi od nane Fate Orlovic, Bogica Bogicevica, Gorana Bregovica, Halida Beslica, Mustafu Nadarevica, Severine ................ i evo sad ova djubrasa.
Dobro znamo zasto je dosla - "para vrti gdje burgija nece". Ista je prije par sedmica obijala Hrvatsku, kazu da ce u maju imati koncert tamo - ni Hrvatima ne treba, ali treba joj koja kunica.
Za vrijeme rata je pjevala po srbiji, sad misli da je dovoljno vremena proslo da ponovo zari Jugom, samo sto su sad druga vremena - nema Juge, a i ona je vise baba nego ona sto je nekad bila ;-)
Upalilo me je samo sto je rekla kako voli Sarajevo, kako ima neke emocije - a gdje su te emocije bile '92 - mogla je makar jednu reci protiv rata, vec je navukla uniformu da setucka po Brckom!
Nadam se da ce proci kao i Neda Ukraden koja je mislila da se ulize Sarajevu s "Sarajevo gdje je moja raja", pa su je u Sarajevu pljunuli, da bi doticna otisla u Banja Luku da pjeva "Sprem'te se cetnici"!
Opameti se Bosno, ne trebaju nam takvi kreteni!

kako onda sarajlije jedva dočekaju bregovića,koji je isto tako za vrijeme rata svirao po srbiji,čak i otišao tamo kada je počeo rat,brena je ipak živila u srbiji i prije rata.i on govori kako voli sarajevo a nije nikada bio određen po pitanju rata u bih,riječ nije rekao protiv opsade njegovog grada.brena je druga priča ,ona je u srbiji živjela i prije rata
Sarajlije nisu trazili da Bregovic dodje, vec je dosao kao i Brena. Toliko dugo se za njih obadvoje nije ni znalo, samo su se cule neke izjave po novinama, itd.
Sad su malo drugcija vremena, treba malo pomlatiti love - u tom slucaju ce se spustiti na najnize grane da uspiju :roll: Bosna je milina za taj slucaj, jer nas
narod brzo zaboravlja, a jos brze takvima puni dzep.
Licno nisam zeljan muzike ni jednog ni drugog, tako su govorili i nasi susjedi u Hrvatskoj - pa eto za maj zakazase koncert Brene u Zagrebu :roll:
Kao sto je neko pomenuo, ona je Emirova prijateljica bila jos od snimanja filma, pozvao ju je u svoju emisiju, sta mi tome mozemo?????
rado_vidjen

#56 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by rado_vidjen »

Bosanac_21 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Bosanac_21 wrote:Ona nam ne treba kao ni trece oko u glavi :x
Sto se Emira tica nemam ga sta blatiti, ima tu svoju novu emisiju, dovodio je svakakvih ljudi od nane Fate Orlovic, Bogica Bogicevica, Gorana Bregovica, Halida Beslica, Mustafu Nadarevica, Severine ................ i evo sad ova djubrasa.
Dobro znamo zasto je dosla - "para vrti gdje burgija nece". Ista je prije par sedmica obijala Hrvatsku, kazu da ce u maju imati koncert tamo - ni Hrvatima ne treba, ali treba joj koja kunica.
Za vrijeme rata je pjevala po srbiji, sad misli da je dovoljno vremena proslo da ponovo zari Jugom, samo sto su sad druga vremena - nema Juge, a i ona je vise baba nego ona sto je nekad bila ;-)
Upalilo me je samo sto je rekla kako voli Sarajevo, kako ima neke emocije - a gdje su te emocije bile '92 - mogla je makar jednu reci protiv rata, vec je navukla uniformu da setucka po Brckom!
Nadam se da ce proci kao i Neda Ukraden koja je mislila da se ulize Sarajevu s "Sarajevo gdje je moja raja", pa su je u Sarajevu pljunuli, da bi doticna otisla u Banja Luku da pjeva "Sprem'te se cetnici"!
Opameti se Bosno, ne trebaju nam takvi kreteni!

kako onda sarajlije jedva dočekaju bregovića,koji je isto tako za vrijeme rata svirao po srbiji,čak i otišao tamo kada je počeo rat,brena je ipak živila u srbiji i prije rata.i on govori kako voli sarajevo a nije nikada bio određen po pitanju rata u bih,riječ nije rekao protiv opsade njegovog grada.brena je druga priča ,ona je u srbiji živjela i prije rata
Sarajlije nisu trazili da Bregovic dodje, vec je dosao kao i Brena. Toliko dugo se za njih obadvoje nije ni znalo, samo su se cule neke izjave po novinama, itd.
Sad su malo drugcija vremena, treba malo pomlatiti love - u tom slucaju ce se spustiti na najnize grane da uspiju :roll: Bosna je milina za taj slucaj, jer nas
narod brzo zaboravlja, a jos brze takvima puni dzep.
Licno nisam zeljan muzike ni jednog ni drugog, tako su govorili i nasi susjedi u Hrvatskoj - pa eto za maj zakazase koncert Brene u Zagrebu :roll:
Kao sto je neko pomenuo, ona je Emirova prijateljica bila jos od snimanja filma, pozvao ju je u svoju emisiju, sta mi tome mozemo?????
hahaha..pa nek je vodi sebi kuci! nije mu javni servis privatna prcija.

cak bih normalno primio to njeno gostovanje, ali da je bas on ugosti?? onaj sto se busa patriotizmom??! :?

smeta mi to avazovsko u njemu. da ce danas posrat, a sutra lizat. ali GLADNE oci! kloniro bi se samo da radi sto vise i zgrce sto vise para...

treba mu hitno ukinut emisiju, ili neka nadju novog voditelja, nekog na birou sto nema za hljeba.
toliko je neaznimljiv i patetican, da niko ne bi ni primjetio promjenu.
ProS

#57 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by ProS »

ne znam sta vam je,bosna nije samo forum ovaj :-)

rece neko gore slicno...
brena se u mojoj zemlji bosni slusa,tako da ljudima ne treba biti neobicno da dodje
ovakav emir, u ovakvoj zemlji, prolazi sa svojom vodecom strankom,tako da ni to neobicno
Bosanac sa dna kace

#58 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Bosanac sa dna kace »

ProS wrote:ne znam sta vam je,bosna nije samo forum ovaj :-)

rece neko gore slicno...
brena se u mojoj zemlji bosni slusa,tako da ljudima ne treba biti neobicno da dodje
ovakav emir, u ovakvoj zemlji, prolazi sa svojom vodecom strankom,tako da ni to neobicno
znas u Bosni, mojoj i tvojoj zemlji ima ljudi koji vole Radovana Karadzica, Ratka Mladica, Biljanu Plavsic....mogli smo i njih pozvat dje u kakav studio pa da svi nako zajedno u glas pjevamo mir mir, niko nije kriv, ava ava niko nije krava....
ibizza

#59 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by ibizza »

treger wrote:ono što meni smeta je to što je Emir MISNISTAR KULTURE u FBIH!?
a Brena kraljica šunda i kiča i zaslužna je što je muzika danas tamo gdje jeste!
sramota, šta da kažemo djeci kad pitaju jel Brena kultura???
mislimmmm sramota za ministra
vidi se da si napisao komentar ,samo da bi narodnjake napadao
prvo.Emir je ministar kulture u KS a ne u FBiH(malo bolje se informisi)
drugo...i ja sam bio protiv toga da Brena dodje na FTV(opcenito u sa)
trece...ja slusam sve,ali ne mozes ti govoriti da je kič jedan Saban,Halid,Haris,Toma...jer se NE RAZUMIJES u tu vrstu muzike...
ProS

#60 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by ProS »

Bosanac sa dna kace wrote:
ProS wrote:ne znam sta vam je,bosna nije samo forum ovaj :-)

rece neko gore slicno...
znas u Bosni, mojoj i tvojoj zemlji ima ljudi koji vole Radovana Karadzica, Ratka Mladica, Biljanu Plavsic....mogli smo i njih pozvat dje u kakav studio pa da svi nako zajedno u glas pjevamo mir mir, niko nije kriv, ava ava niko nije krava....
upravu si..
samo mi smeta sto imamo gradjanski bunt na internetu,ali u stvarnosti ne mozemo voditi zemlju,ali to samo ustvari sporo dolazi na svoje

i, proci ce jednom i brene i cece,samo da se otvore granice,samo da nas malo krene :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#61 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by mIRCerka »

homar wrote:
zonbirile wrote:bolje Cecu,da mu priča o Arkanu.Samo pare,šupak će dovesti koga hoće.Narodski,gladan ga qurac pravio.Šta CIK radi,pa zar nije ovo sukob interesa,pa zamisli da ministar saobraćaja ima prevozničku kompaniju,operatera GSM-a,ministar prostornog uređenja,građevinsku firmu,projektni biro--ministar kulture i sporta svoj TV šou.Pošto je ministar i sporta,možda se okuša u nekoj disciplini.
U pravu si ovdje je čisti sukob interesa. Ministar kulture i sporta obavlja dužnost i voditelja emisije na javnom servisu, za koji posao uzima debele honorare od države, znači po dva osnova. Zašto RAK-ovci šute, treba ih javno pitati.
Ima li neko kome se moze zaliti na RAK?
*mima*

#62 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

huble2007 wrote:Nije posteno od FTV-a da nama pretplatnicima koji placamo smece od njihovog programa, na to sve jos kao kukavicko jaje ugurava ove srpske pevaljke pogotovo Lepu Brenu Zivoinovic! Sve mogu da podnesem osim nje! Fuj na Emira koji je doveo ovo smece da je rehabilitira kod nasih ljudi. Iz cetnicke uniforme u studio Ftv-a. Ovo dozivljavam kao ponizenje.

A ko te tjera da placas pretplatu i gledas FTV?
zonbirile

#63 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by zonbirile »

dobro,ovde nije bitno ko je stariji ,kokoš ili jaje.
bosna123

#64 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by bosna123 »

Her Flick wrote:nisam citao postove, nisam gledao sou sa ministrom

samo cu komentarisati naslov teme, FTV NE UGURAVA BRENU nego je UGURAVA MINISTAR (NE)KULTURE, PAPNLUKA, JAVASLUKA, DAO BI GUZE SAMO DA GA NEKO PROZOVE SARAJLIJOM, IMBECIL EMIR HADIZHAFIZBEGOVIC (SDA)

i niko od vas da posili jednu drugu stvar

gdje ste vidjeli na hrt-u (drzavna televizija) da se velicaju narodnjaci i dolaze im u goste razni njihovi kafanski pjevaci (osim folklora)

mislim da osobi (bila ona brena, ceca, semsa, elvira) nije mjesto na drzavnoj televiziji, to je samo zatupljivanje sirokih narodnih masa
Sve i jeste pocelo sa Breninim gostovanjem na HRTu kod Ace Stankovica, pa po onoj narodnoj "vid'la zaba...".
Meni mozda i ne bi toliko smetali gosti koliko nacin vodjenja emisije, previse podilazi joooj da ne kazem drukcije. Da ih dovede pa onako kvalitetno, posteno u dijalog, a ne...ma bolje da ne pricam dalje.

Najocajnije mi je bilo kad na kraju on pita "Reci nam iskreno sta tebi znaci Bosna". A ona odgovara "Ja zaista spadam u iskrene jugonostalgicare...", sve je rekla... Ma fuj.
Last edited by bosna123 on 10/03/2009 13:53, edited 2 times in total.
*mima*

#65 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

zonbirile wrote:dobro,ovde nije bitno ko je stariji ,kokoš ili jaje.

Najstariji je ......snosaj.
rahmanjin

#66 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by rahmanjin »

huble2007 wrote:Nije posteno od FTV-a da nama pretplatnicima koji placamo smece od njihovog programa, na to sve jos kao kukavicko jaje ugurava ove srpske pevaljke pogotovo Lepu Brenu Zivoinovic! Sve mogu da podnesem osim nje! Fuj na Emira koji je doveo ovo smece da je rehabilitira kod nasih ljudi. Iz cetnicke uniforme u studio Ftv-a. Ovo dozivljavam kao ponizenje.
sto ne mogu vise ovih laznih moralista. Sto se niko nije bunio kada je Hanka Paldum gostovala kod ministra u emisiji, ili uopste na televiziji. Sto je Hanka Paldum bolja od Brene?
*mima*

#67 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

samo cu komentarisati naslov teme, FTV NE UGURAVA BRENU nego je UGURAVA MINISTAR (NE)KULTURE, PAPNLUKA, JAVASLUKA, DAO BI GUZE SAMO DA GA NEKO PROZOVE SARAJLIJOM, IMBECIL EMIR HADIZHAFIZBEGOVIC (SDA)

gdje ste vidjeli na hrt-u (drzavna televizija) da se velicaju narodnjaci i dolaze im u goste razni njihovi kafanski pjevaci (osim folklora)

mislim da osobi (bila ona brena, ceca, semsa, elvira) nije mjesto na drzavnoj televiziji, to je samo zatupljivanje sirokih narodnih masa

Bila Brena prije par dana gost na HRT.
*mima*

#68 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

rahmanjin wrote:
sto ne mogu vise ovih laznih moralista. Sto se niko nije bunio kada je Hanka Paldum gostovala kod ministra u emisiji, ili uopste na televiziji. Sto je Hanka Paldum bolja od Brene?

Hanka je patriota......nije uspjela pobjec kad se zaratilo.....a i ima par putovnica....
Neelix

#69 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Neelix »

Her Flick wrote:
Vidjeli kod aleksandra stankovica na "Nedjeljom u 2", 15.02.2009.

Nazvati Brenu "kafanskom pjevacicom" je kao nazvati Obamu predsjednikom mjesne zajednice. Eto, opalite sad :)

Da dodam da mi je ministar kao voditelj :roll: nidje veze. I nikako mi nije jasno zasto je Tuzlak uopste ministar u Kantonu Sarajevo, a Splicanin gradonacelnik :roll:
Last edited by Neelix on 10/03/2009 14:01, edited 1 time in total.
rahmanjin

#70 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by rahmanjin »

mima wrote:
rahmanjin wrote:

Hanka je patriota......nije uspjela pobjec kad se zaratilo.....a i ima par putovnica....
:-D dobra ti je ova ,al je makar pokusala preko piste 15-ak puta
*mima*

#71 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

Her Flick wrote:

ok, razumijem sto brena (boba, pa pare, pa otmice...), ali na hrt-u ih nema (mislim na narodnjake) koliko ih ima kod nas, sto neko rece vidjela zaba da se konji kuju pa i ona dize nogu, hajmo malo kopirati hrt.

ali mislim da se gostovanjem brene priprema teren za gostovanja drugih narodnjaka i na kraju turbofolkera, iduce godine u ova doba gost je DJ KRMAK

Nema se tu sta pripremat........turbofolkeri pjevaju gdje im je volja.....a narod ih gleda i slusa.....i trosi pare na njih
*mima*

#72 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

Zatupljivanje naroda folkerima..... :lol: A sta je sa spanskim sapunicama?
*mima*

#73 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by *mima* »

Her Flick wrote:
mima wrote:Zatupljivanje naroda folkerima..... :lol: A sta je sa spanskim sapunicama?

to je vec druga tema
Naravno.....ali ne kontam cemu tolika frka radi Brene..... :?
bosna123

#74 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by bosna123 »

Her Flick wrote:
mima wrote:

Bila Brena prije par dana gost na HRT.

ok, razumijem sto brena (boba, pa pare, pa otmice...), ali na hrt-u ih nema (mislim na narodnjake) koliko ih ima kod nas, sto neko rece vidjela zaba da se konji kuju pa i ona dize nogu, hajmo malo kopirati hrt.

ali mislim da se gostovanjem brene priprema teren za gostovanja drugih narodnjaka i na kraju turbofolkera, iduce godine u ova doba gost je DJ KRMAK
hehe...i to je vec bilo. Bio DJ Krmak u onoj emisiji Ekser, sto je nekoc emitirana na FTV.
Na HRT tradicionalno nema narodnjaka. Nije ih nikada bilo ni na bivsoj TVZG. Sada se ponekad Hanka provuce, ali samo kao gost. Na TVSA prije rata ne znam kakva je bila politika...
Johny

#75 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Johny »

Uf cega sam se sve ovde nacitao :?

Dve su price, jedna da je ona sund, predstavnik prekodrinske propagande, a druga da je cetnikusa, slikala se u Brckom blabla...

Iako je zivela u Beogradu tokom svih ratnih zbivanja, pa sve do pada Milosevica o Breni ni rec nisam cuo, znam da su joj pretili da cuti, da je morala da ide u Brcko da spasava oca...tamo su je i slikali kako peva vojnicima, neznam tacno sta je bilo...ali mi je najblize istini da je morala... ako ide da spasi oca od vojske, a pritom peva istoj toj vojsci... nema logike da je uzivala u tome, vec bila naterana na to...

Sund jeste, pesme su plitke i pevljive, ali ona se izdigla od ostalih folkera jer je bila izuzetno popularna u celoj Jugi, to je bilo drugo vreme kad su dopicnjak, dobar batak, sexy aluzije "sitnije cile sitnije", "udri zicu Ge" bile novost...

Kulturoloski mislim da ta muzika zagadjuje narodne mase, ali ne bi branio pravo ikom da gostuje igde ako ima svoju publiku, a Brena je svakako ima... upravljac je majka, u navali trash filmova, sapunica, dosadnih politickih prepucavanja...ako je glavni problem Brena, onda vi ne vidite sumu od drveta...
Post Reply