Nigdje hamala...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

potpuni stranac

#26 Re: Nigdje hamala...

Post by potpuni stranac »

komi wrote:moj tata je imao neredovnih 450 pa nas je 2 iškolovao poslije rata...
haj nam sad pričaj kako je to sve uspio od tih 450, de ba skoncentriši se.
neprilagodjena

#27 Re: Nigdje hamala...

Post by neprilagodjena »

Asana wrote:Nekoc su na Carsiji stajali hamali, cekali posao ... gdje da danas covjek nadje nekoga za fizicki posao?
Svi kukaju, a niko ne bi "samo 10-20 KM zaradio za sat-dva fizickog rada,,,,
Ako ti treba radnika sto ne napises poruku na papir,stavis koliko placas po satu i broj svog telefona i objesis na bandere tu blizu gdje zivis i mozda ti se neko i javi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Nigdje hamala...

Post by Truba »

potpuni stranac wrote:
komi wrote:moj tata je imao neredovnih 450 pa nas je 2 iškolovao poslije rata...
pomoću trikova i vojne glazbe

mene je fax došao sve skupa 530 maraka sa diplomom i uvjerenjem da sam diplomirao zbog biroa :mrgreen: tu su stipendije i dječiji doplatak
a srednja je bila pa besplatna skoro... :mrgreen: još ako si dobar učenik pa dobiješ kakvu potporu :mrgreen: stiglo se trenirati i ići na izlet
danas ti barem duplo treba ako si roditelj 1 djeteta
chengaba

#29 Re: Nigdje hamala...

Post by chengaba »

I gdje se mogu naci?

Evo meni ce trebati poslije bajrama neko da pomogne drva unijeti, jel' ih ima na carsiji? :?: :?: :?: :?:
Skyfox

#30 Re: Nigdje hamala...

Post by Skyfox »

komi wrote:neki ne smiju zbog gazde

jer se onda smore a valja dostaviti još 10 ormara za gazdu... i onda zabušavaju u radnom vremenu

pričao sam s ljudima koji rade u tome...
neki ne smiju ni ugrađivati ono što dovuku...
naravno ovo se odnosi na radno vrijeme...
koliko im treba ako su dvojica a obicno jesu da uznesu ormar 10-15min max a zarade dodatno isto je i sa montazom sve ti dodatno naplate a pazi kontradikcije nece ti uznjet ali ce ti ga montirati :?: e nes'h vala...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Nigdje hamala...

Post by Truba »

chuchumbamayumbe wrote: Evo, ja sam trenutno nezaposlen, javljam se da radim za 10km satnicu, ima li ko kakvog posla?!
ti si ono oženjen i imaš dijete?
i kako je biti bez posla :cry: mislim ono kad si s roditeljima ili sam nekako je lakse zaraditi samo za sebe ... :cry:
imal nade za poso?
zelenashica

#32 Re: Nigdje hamala...

Post by zelenashica »

potpuni stranac wrote:
Nije jedini...koji uspio da školuje djecu sa takvom platom,isti je period ,poslije rata,plata oko 500KM ,a redosnost iste misaona imenica...ni moj nije imao veću platu,ali je imao dvoje studenata,i bebu u pelenama......i uspio je školovati oba studenta uporedo sa bebom u kući....
red387

#33 Re: Nigdje hamala...

Post by red387 »

Kako nema hamala na čaršiji? Prođem svaki dan tuda, stoji ih barem 10-tak kod Konzuma.
starii

#34 Re: Nigdje hamala...

Post by starii »

jel koliko je dnevnica sada?
DZONPI

#35 Re: Nigdje hamala...

Post by DZONPI »

1997 godina,dobio platnu listu,zaradio nevjerovatnih 65 maruna,fakat radio mjesec dana,kad sam dobio tu ko fol platu kupio pive i meze i naravno ufatio se noge.
Post Reply