nisam skonto sta mislis reci. Ako mozes konkretno??Panasonic wrote:Vidi propast1, takvim stavovima ti pokusavas samog sebe u nesto ubijediti, i losi su ti stavovi i za psihu uopce. Treba biti optimista, ali ne onaj optimista koji sjedi kod kuce i ceka bolje dane, vec treba stvarno nesto uraditi za svoju domovinu.
Ovakvo stanje se nece niti smije duze zadrzati. Ovo je sad desete godina, vidimo da ne ide kako treba, znaci treba se nesto mijenjati i tacka.
A ono sto sam napisao odnosi se na tu visegodisnju ispuhanu pricu kako se nista ne moze bez OHR. Pokusaj stvari posmatrati drugacije. Cinjenica da kad je god SDA bila na vlasti s SDS nikad nista se nisu mogli dogovoriti i uvijek je tu morao posredovati OHR.
Vjerovatno si u pravu ako mislis da kad bi i dalje vladali SDA i SDS da se nista ne bi pomaklo s mjesta kad ne bi bilo OHR. Ali u svim drzavama na svijetu se sve pomoce bez OHR osim kod nas. I drugo mi smo toliko daleko od EU ne zbog OHR vec zbog toga sto u vlasti sjedi SDA i SDS. Ili ti mozda smeta moje misljenje da je za probleme BiH kriva SDA isto kao i SDS i da (mozda je jos gore) da je za siromaštvo u Bosnjaka kriva puno vise SDA nego SDS!
A kako ulazak u EU nudi najrealnije nade za smanjivanje siromaštva kod Bosnjaka (naravno i kod svih drugih građana) onda SDA mora uraditi SVE kako bi se taj proces ubrzao.
Ako SDS opstruira rad drzavnih institucija i ako je (po tebi) RS najveci krivac za sve, nek onda SDA ode s političke scene. Bez SDA u F BiH SDS nebi mogao naci partnera da vlada BOSNOM I HERCEGOVINOM, a kada SDS nebi imao nikakve izglede da osvoji vlast na nivou BiH sigurno je da nebi dobio toliku podršku srba u RS. Povlacenjem SDA morao bi se povuci i SDS. U sadasnjoj situaciji (budimo realni) vlast bi imali SDP i SNSD. Ako mislis da je za sve nas bolje da vladaju SDS-SDS umjesto SPD-SNSD imas problem o kojem ja ne zelim diskutovati i da ti otvoreno kazem problem protiv kojeg se ja aktivno borim!