Nezvanicni rezultati popisa!

Locked
Bodkin

#651 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:Ja sto sam vidio bosnjaka po evropi i americi, niko se nesto ne lomi da se vrati

Sent from my Lumia
A Srbi iz Novog Sada i Beograda u redu cekaju za povratak. :lol:

To nije ni bila teza. Vidis da je ovaj napisao vracaju se bosnjaci u bosnu i sandzak

Sent from my Lumia
huone

#652 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by huone »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:Ja sto sam vidio bosnjaka po evropi i americi, niko se nesto ne lomi da se vrati

Sent from my Lumia
A Srbi iz Novog Sada i Beograda u redu cekaju za povratak. :lol:

To nije ni bila teza. Vidis da je ovaj napisao vracaju se bosnjaci u bosnu i sandzak

Sent from my Lumia
Bosnjaci ce uvijek migrirati ka Bosni... dok srbi i hrvati ka svojim maticnim drzavama... sta nije jasno?

Moras li ti da si na svakoj temi protiv Bosnjaka i na strani Srba? U cemu je tvoj problem?
Bodkin

#653 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Bodkin »

huone wrote:... dok srbi i hrvati ka svojim maticnim drzavama... sta nije jasno?

Moras li ti da si na svakoj temi protiv Bosnjaka i na strani Srba? U cemu je tvoj problem?

Aha prirodno iz svedske u bosnu :D tvoj problem ako to vidis kao protiv ;) da je neko napisao kako se srbi vracaju iz austrije ubanja luku ja bih mu isto rekao da nije dobar u glavu

Sent from my Lumia
Martinez_

#654 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Martinez_ »

daddy-kool wrote:
Martinez_ wrote:Srbi su se iseljavali sa vojskom (JNA), nema tu neke mudrosti. Dok je vojska tu, sigurni smo, bez nje - nismo. Ova vrsta pretpostavki da su civili znali i pripremali se po godine ili godinu ranije za sve što sledi jedna je opaka dehumanizacija čitavog jednog nacionalnog korpusa valjda sa ciljem da se stekne uverenje da su to u pitanju ionako monstrumi bez kojih su nam gradovi lepši i čistiji danas. Onaj ko je dugo pre znao šta sledi - taj se momentalno i odselio. Zašto bi čekao zadnji momenat? A bilo je takvih, samo što su u pitanju dobro obavešteni oficiri JNA.
To više nije bili JNA nego vojska R. Srbije.

Šta to konkretno znači za BiH - od koga je Srbe u BiH čuvala vojska Srbije?

A da su se pripremali, naoružavali, imali spiskove za odstrel i privođenje, i složno se odselili po naređenju - jesu.
VJ je osnovana 20. maja 1992 reorganizacijom JNA.

HOS, HVO, PL, ZB su već postojale tako da su možda imali strah od istih? Ne ulazeći u namere bilo koje od formacija ali bi i sutra ili za 10 godina Bošnjaci, sa iskustvom iz prethodnog rata povukli se sa teritorije koja više hipotetički ne bi bila deo BiH pa makar da su na drugoj strani sve sama deca cveća. I to je sasvim normalno i očekivano.

Inače je ovde po sredi mali nesporazum, ja ne znam na koji vremenski period se misli kad se kaže da su Srbi dobro obavešteni i pripremani? Polovina 91. kraj iste, februar 92., april..?
Paranoid

#655 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Paranoid »

Što se upuštaš u raspravu ako ne znaš?
mezzo95

#656 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by mezzo95 »

Martinez_ wrote:
daddy-kool wrote:
Martinez_ wrote:Srbi su se iseljavali sa vojskom (JNA), nema tu neke mudrosti. Dok je vojska tu, sigurni smo, bez nje - nismo. Ova vrsta pretpostavki da su civili znali i pripremali se po godine ili godinu ranije za sve što sledi jedna je opaka dehumanizacija čitavog jednog nacionalnog korpusa valjda sa ciljem da se stekne uverenje da su to u pitanju ionako monstrumi bez kojih su nam gradovi lepši i čistiji danas. Onaj ko je dugo pre znao šta sledi - taj se momentalno i odselio. Zašto bi čekao zadnji momenat? A bilo je takvih, samo što su u pitanju dobro obavešteni oficiri JNA.
To više nije bili JNA nego vojska R. Srbije.

Šta to konkretno znači za BiH - od koga je Srbe u BiH čuvala vojska Srbije?

A da su se pripremali, naoružavali, imali spiskove za odstrel i privođenje, i složno se odselili po naređenju - jesu.
VJ je osnovana 20. maja 1992 reorganizacijom JNA.

HOS, HVO, PL, ZB su već postojale tako da su možda imali strah od istih? Ne ulazeći u namere bilo koje od formacija ali bi i sutra ili za 10 godina Bošnjaci, sa iskustvom iz prethodnog rata povukli se sa teritorije koja više hipotetički ne bi bila deo BiH pa makar da su na drugoj strani sve sama deca cveća. I to je sasvim normalno i očekivano.

Inače je ovde po sredi mali nesporazum, ja ne znam na koji vremenski period se misli kad se kaže da su Srbi dobro obavešteni i pripremani? Polovina 91. kraj iste, februar 92., april..?
Od kad je pocelo u sloveniji..srbi su bili do zuba naoruzani, svaka kuca je mogla zaduziti bilo sta osim tenka
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#657 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Chmoljo »

blaž kraljević, zola i vejder, aut :zjev: :sax:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» pravi_herceg_bosanac, emil_L, sith
Locked