U svakoj knjizi iz povjesti , to su radili Janjicari , poturcena oteta Hrvatska i Srpska djeca ( danak u krvi ) odgojena u takvom duhu da mrze vlastiti narod , i vracana kad odrastu u Bosnu da nastave etnicko ciscenje.sultanfatih wrote:Goran5:Nisam shvatio sta si zelio rec?
Moj Gorane,neznas ti sta sam ja htio reci.Doduse nemogu svi biti na istoj deredzi,gdje to u istoriji Bosne ima zapisano kako su Bosnjaci nabijali na kolce osim u Andricevoj na Drini cuprija.A ko je on bio i za koga je radio,de ti meni fino reci blagos meni.A sto se tice Sejha Ilahmije i njegove Kaside:mnogima treba dosta vode da protece pa da bih mogli shvatiti.Hajde uz Boziju pomoc i blagoslov.
"To su centralna vojska visoke porte. Profesionalna, visoko motivirana i dobro plaćena vojska s vrlo zamršenom zapovjednom linijom. "Srce" tog dijela vojske su janjičari (yeni-Cery – nova vojska Tur.), vojnici pješaci novačeni kao djeca dankom u krvi. Ta osnovna postrojba centralne vojske bila je, prema mišljenju stručnjaka, najbolja vojska ili vojna postrojba svoga vremena."
Ima tucet ljudi kojima se to desilo u obitelji i dan danas se za to zna ...
Nisam ja kriv sto se danas uci izmisljena povjest ...istina boli pa se presucuje ..
I to nisu nikakvi mitovi , to su nazalost povjesne cinjenice ....
Medjutim , ja sam se upitao kako je doticni zaboravio to spomenut ... e sigurno nije slucajnost ...
I tebi uz boziju pomoc i blagoslov , vozdra