Za zlocine svako treba odgovarati kad tad. Sto se tice Nezima svaki dan ga mozes vidjeti u trolejbusu i ne krije se ni od koga. Sto se tice njegove uloge u ratu Konjicani su mi pricali da je vise maneken onako obucen nego "general". Siguran sam da bi davno bio u Hagu da je imao "krvave ruke".in33sa wrote:Naravno da nije osudjen, ni on niti bilo ko drugi, za Neretvicu, Trusinu, Konjic niko nikada nije odgovarao.
Ali nicija nije do zore.
Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
-
HomeArt
#26 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
-
oldplague
#27 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Muderisov govor je nezanimljiv, ali mu je ratni put itekako zanimljiv. Prema tome, ne laje kuca zbog sela.
A ostali, vidite kako se učas postane apologeta zločina, sad pa sad. Danas moralan, pravedan i čvrst ko stijena, a već sutra sliježeš ramenima i kažeš onu slavnu, balkansku: pa eto, ako je kriv, ima sud i tužilaštvo. A ja sam nekako siguran da nije.
Ali jeste. Kriv mislim. Zato svoje hutbe, bez obzira na sadržaj, može sebi ugurati znatevećgdje, skupa sa tom sabljom za koju je mogao makar pošten kalaš kupiti. Nabijem ga. Draži mi je svaki Hrvat Kravice od njegovog neagresorskog dupeta.
A ostali, vidite kako se učas postane apologeta zločina, sad pa sad. Danas moralan, pravedan i čvrst ko stijena, a već sutra sliježeš ramenima i kažeš onu slavnu, balkansku: pa eto, ako je kriv, ima sud i tužilaštvo. A ja sam nekako siguran da nije.
Ali jeste. Kriv mislim. Zato svoje hutbe, bez obzira na sadržaj, može sebi ugurati znatevećgdje, skupa sa tom sabljom za koju je mogao makar pošten kalaš kupiti. Nabijem ga. Draži mi je svaki Hrvat Kravice od njegovog neagresorskog dupeta.
- IBM
#28 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Zna se koje pocinio zlocine u Grabovici. Nisu to bili ljudi iz tog dijela BiH.sahan wrote:Za zlocine svako treba odgovarati kad tad. Sto se tice Nezima svaki dan ga mozes vidjeti u trolejbusu i ne krije se ni od koga. Sto se tice njegove uloge u ratu Konjicani su mi pricali da je vise maneken onako obucen nego "general". Siguran sam da bi davno bio u Hagu da je imao "krvave ruke".in33sa wrote:Naravno da nije osudjen, ni on niti bilo ko drugi, za Neretvicu, Trusinu, Konjic niko nikada nije odgovarao.
Ali nicija nije do zore.

the boogyman
-
in33sa
#29 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Haag lovi samo sitne ribe. Muderis nije krupna riba, ipak.sahan wrote:Za zlocine svako treba odgovarati kad tad. Sto se tice Nezima svaki dan ga mozes vidjeti u trolejbusu i ne krije se ni od koga. Sto se tice njegove uloge u ratu Konjicani su mi pricali da je vise maneken onako obucen nego "general". Siguran sam da bi davno bio u Hagu da je imao "krvave ruke".in33sa wrote:Naravno da nije osudjen, ni on niti bilo ko drugi, za Neretvicu, Trusinu, Konjic niko nikada nije odgovarao.
Ali nicija nije do zore.
Njegovi su ljudi "odradili" Trusinu, 15 civila ubijeno, pretpostavljam da je odgovoran po famoznoj zapovjednoj odgovornosti.
Sa druge strane, i Hakalovicevi ljudi iz brigade "Neretvica" su ubijali civile, a on licno je spasio veliki broj Hrvata, bar tako svjedoce svjedoci.
Ali dobro, na stranu njegov ratni put, slazem se da je bio odlican maneken za Ljiljan i njihov predlozak za idealnog muslimanskog borca. Cinjenica je da je nakon rata radikalna islamska ideologija koja je dosla i na prostore Konjica, a ciji je direktni "vodonosa" bio Muderis, izmedju ostalog kostala zivota Andjelice na Bozic prije par godina. Mozda je Topalovic i lud, ali "neko" je njemu napunio glavu odredjenim idejama. I ko zna koliko je jos raznoraznih Topalovica spremno ubiti nevjernika, pedera, islamofobicnog novinara, a sve po "necijim" instrukcijama.
-
callmethebreeeze
#30 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
cisto da ne bi bilo zabune, ja ne sporim da je nad bih izvrsena agresija, iako nije pravno dokazno, da su bosnjaci najvise stradali, da se ne treba ustrucavati reci sta se desilo. sve to stoji, samo je pitanje kada je mudro neke stvari reci. sto se muderisa tice meni se on i njegovi stavovi ne svidjaju jer su ideoloske razlike izmedju nas prevelike, i ja to ne krijem.
i svi vi mi koji odobravate ovo sto je on izjavio, mozete li mi reci sta je postiguno s ovom hudbom? jel' ukinuta rs? jesu li cetnici i ustase poceli posipati pepelom po glavi?
i svi vi mi koji odobravate ovo sto je on izjavio, mozete li mi reci sta je postiguno s ovom hudbom? jel' ukinuta rs? jesu li cetnici i ustase poceli posipati pepelom po glavi?
- Drvosjeca iz Dejcica
#31 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Ako je ovo gore navedeno govor mrznje onda je bacanje zastave BiH ostrane Mileta Ronhila akt mrznje i kao takav spada u tezu kategoriju u odnosu na govora mrznje.dallton wrote:Evo danasnje provale dana - "glas srpske" optuzuje ef. halilovica za "govor mrznje" i tuzi ga ni manje ni vise nego OHRu
Halilović je u molitvi u petak, 3. aprila, rekao da su Srbi izvršili agresiju na BiH na osnovu Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i da im je cilj bio stvaranje velike Srbije, piše "Glas Srpske".
sta mislite o ovome? doticni efendija mi nije nimalo simpatican, al ja u gore navedenom vidim samo cinjenice a nikakav govor mrznje
ili to neko mozda misli da bi neko trebao da suti o cinjenicama da se ne daj boze ne bi neko naljutio?
-
zonbirile
#32 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
-
VjecitiStudent
#33 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Nista cudno, bacanje blata na velike ljude je omiljeni balkanski sport.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#34 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Ma bolan to je irelevantno, ja mogu da se slazem ili ne slazem sa ovim ili onim, imam pravo na svoje misljenje kao i svi ostali. Vidis da su ovi iz boljeg dijela BiH sa svojom paranojom idu toliko daleko da su poceli ubadati nos i po dzamijama i osluskivati sta koji efendija govori. Kao sto kurva prica o postenju tako i ovi iz ER-ES o govoru mrnje.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
- Haris.ba
#35 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Govor mržnje je, u pravu, govor upravljen protiv osobe ili osoba po rasnoj, verskoj, etničkoj pripadnosti ili seksualnoj orijentaciji. Koncept se pojavio u SAD kasnih 70-ih godina XX veka i od tada su u mnogim drugim zemljama, uvedeni zakoni kojima se određuju dodatne kazne za govore motivisane predrasudama ili netrpeljivošću uperenim protiv određenih grupa koje za posledicu imaju podsticanje i podstrekivanje rasne mržnje, agresiju ili zločin, uključujući širenje nacističke propagande.
P.S.
Treba pobiti (homoseksualce,herteroseksualce,pijanice,antialkoholicare,marsovce) - govor mrznje
Treba ukinuti BiH nasilnom secesijom - nije govor mrznje, samo neustavno djelovanje (zatvor minimalno 1 godina - nisam nsiguran za kaznu).
Treba ukinuti BiH nasilnom secesijom i protjerati one sto nece sa nama - govor mrznje i neustavno djelovanje
Treba ukinuti Federaciju BH, ustavnim sredstvima - politicki stav
P.S.
Treba pobiti (homoseksualce,herteroseksualce,pijanice,antialkoholicare,marsovce) - govor mrznje
Treba ukinuti BiH nasilnom secesijom - nije govor mrznje, samo neustavno djelovanje (zatvor minimalno 1 godina - nisam nsiguran za kaznu).
Treba ukinuti BiH nasilnom secesijom i protjerati one sto nece sa nama - govor mrznje i neustavno djelovanje
Treba ukinuti Federaciju BH, ustavnim sredstvima - politicki stav
Last edited by Haris.ba on 07/04/2009 11:38, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#36 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Jel' se slazete da bi bilo dobro da se govor mrznje konacno pocne sankcionisati u BIH i to bez izuzetaka, od Muderiza, do Mileta?
-
zonbirile
#37 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
--------------------------------------------------------VjecitiStudent wrote:Nista cudno, bacanje blata na velike ljude je omiljeni balkanski sport.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
neki dan ponovo pročitao i baš obratio pažnju,na glavne zamjerke,kao svi muslimanski likovi blijedi,nikakvi,kad tamo ništa od toga.Čovjek me počeo i nervirati,jer svaki opis od jačeg lika do zadnjeg,ubacuje suh,blijedog lica i to za sviju.Gdje budale nađu zamjerku,svašta.Zuko Đumhur je čekajući Andića na instabulskoj željezničkoj stanic zapisao,da bi trebalo organizovati svečani državnički doček,jer dolazi najveći turski pisac,pisac koji je približio Tursku istoriju Evropi.Bože mili,a najgrlatiji je nisu ni pročitali.
-
zonbirile
#38 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Čovjek je od siročeta,vanbračnog dijeteta onog doba u maloj kasabi,dogurao do veleposlanika kraljevine Jugoslavije u Berlinu,i dobio Nobelovu nagradu:Još detalj za balkanske posrance,sjecikese,seoske lole i "učene" ljude,dio nagrade u iznosu od 1 milion ondašnjih maraka(10 miliona bar,današnjih) je poklonio za obnovu i unapređenje rada biblioteka u SFRJ.
Treba čitati post festum ispovijesti M.Šabanovića kako je došlo do rušenja biste i igre oko nevinog,mrtvog Nobelovca.
Treba čitati post festum ispovijesti M.Šabanovića kako je došlo do rušenja biste i igre oko nevinog,mrtvog Nobelovca.
-
VjecitiStudent
#39 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Nemoj tako, dijele i ovi nasi junice, predizborne ...zonbirile wrote:Čovjek je od siročeta,vanbračnog dijeteta onog doba u maloj kasabi,dogurao do veleposlanika kraljevine Jugoslavije u Berlinu,i dobio Nobelovu nagradu:Još detalj za balkanske posrance,sjecikese,seoske lole i "učene" ljude,dio nagrade u iznosu od 1 milion ondašnjih maraka(10 miliona bar,današnjih) je poklonio za obnovu i unapređenje rada biblioteka u SFRJ.
-
zonbirile
#40 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
nema veće tragedije i opasnosti po zemlju,kada poluinteligenti,mediokriteti velikih želja,prisvoje pravo da kreiraju javno mišljenje,da bude još tragičnije,sluđenog polupismenog stanovništva.
-
popajic
#41 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
@vjeciti,
govor mrznje (a ima jasna definicija sta se tu podrazumijeva) bi se svakako zakonski morao sankcionisati.
E sad,hodzine rijeci o agresiji i etnickom ciscenju su cinjenice koje zuljaju (i treba da zuljaju) one koji su ih pocinili.Da je RS nakaradno nastala i to je svima (ups!) jasno...
Ono sto mene iritira je :
Kad hodza poziva na ukidanje RS-a - on duboko zalazi u domen politike gdje mu apsolutno nije mjesto.
Vidim da principijelnost nije nasa jaca strana.Vecinom "grmimo" na uplitanje hodza,popova,kardinala,vladika,reisa u politiku.
S pravom - mi smo jos uvijek ( bar na papiru )sekularna drzava.
Pa, sto rece
Andrica nazivati cetnikom je stara prica nasih prostora.Pljuvanje po vlastitim a svjetskim velicinama je odavno postao sport NO 1.Jadno !
govor mrznje (a ima jasna definicija sta se tu podrazumijeva) bi se svakako zakonski morao sankcionisati.
E sad,hodzine rijeci o agresiji i etnickom ciscenju su cinjenice koje zuljaju (i treba da zuljaju) one koji su ih pocinili.Da je RS nakaradno nastala i to je svima (ups!) jasno...
Ono sto mene iritira je :
Kad hodza poziva na ukidanje RS-a - on duboko zalazi u domen politike gdje mu apsolutno nije mjesto.
Vidim da principijelnost nije nasa jaca strana.Vecinom "grmimo" na uplitanje hodza,popova,kardinala,vladika,reisa u politiku.
S pravom - mi smo jos uvijek ( bar na papiru )sekularna drzava.
Pa, sto rece
u islamskoj drzavi OK, ali ova drzava to NIJE .Mada volja postoji@m 143o
...Tj., islamu je strano odvajanje vjere i politke..
Andrica nazivati cetnikom je stara prica nasih prostora.Pljuvanje po vlastitim a svjetskim velicinama je odavno postao sport NO 1.Jadno !
-
treci put
#42 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Samo SB UN može određeni sukob okvalifikovati kao agresiju,što u slučaju BiH nije učinjeno.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
- Luke Perry
#43 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Ovaj lik je inace iz Zepe. Vidim izabrao je zivot.
-
popajic
#44 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
I ljudi nad kojima je ona pocinjena !!!treci put wrote:Samo SB UN može određeni sukob okvalifikovati kao agresiju,što u slučaju BiH nije učinjeno.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
-
treci put
#45 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Agresija je pravni pojam,napad jedne suverene države na drugu,proglašava je SB UN.Tako je SB postupio u slučaju invazije Iraka na Kuvajt.popajic wrote:I ljudi nad kojima je ona pocinjena !!!treci put wrote:Samo SB UN može određeni sukob okvalifikovati kao agresiju,što u slučaju BiH nije učinjeno.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
Rat u BiH ljudi mogu nazivati kako hoće ali agresija je netačan termin.
- zgembo_sa
#46 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
treci put wrote:Samo SB UN može određeni sukob okvalifikovati kao agresiju,što u slučaju BiH nije učinjeno.zonbirile wrote:neupitna je agresija i zločin,ali se ne slažem za Andrića.Ko god je čitao Na Drini čuprija,zna da se radi o velikom romanu i piscu.
Izvor: http://www.un.org/documents/ga/res/46/a46r242.htmDeploring the grave situation in Bosnia and Herzegovina and the serious
deterioration of the living conditions of the people there, especially the
Muslim and Croat populations, arising from the aggression against the
territory of the Republic of Bosnia and Herzegovina, which constitutes a
threat to international peace and security,
- veljaca
#47 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Da li je to i "glas srpske" poceo zalaziti u dzamije ???????Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako je ovo gore navedeno govor mrznje onda je bacanje zastave BiH ostrane Mileta Ronhila akt mrznje i kao takav spada u tezu kategoriju u odnosu na govora mrznje.dallton wrote:Evo danasnje provale dana - "glas srpske" optuzuje ef. halilovica za "govor mrznje" i tuzi ga ni manje ni vise nego OHRu
Halilović je u molitvi u petak, 3. aprila, rekao da su Srbi izvršili agresiju na BiH na osnovu Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i da im je cilj bio stvaranje velike Srbije, piše "Glas Srpske".
sta mislite o ovome? doticni efendija mi nije nimalo simpatican, al ja u gore navedenom vidim samo cinjenice a nikakav govor mrznje
ili to neko mozda misli da bi neko trebao da suti o cinjenicama da se ne daj boze ne bi neko naljutio?
- sodom
#48 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Efendija je oštar ko žilet!
a za one u rsu je sigurno i oštriji, samo ne kontam odakle oni u džamiji i to još fahdovoj?
da nije kačavenda osnovao svoju udbu, mislim već imaju sud, državu, narod...red je i to da imaju.
Ali ovo nema veze sa džamijama, dobro je zgembo rekao...
Vidite da je ovo samo trik da se izjednaci vladika i kriminal sa jedne= fahd i vehabije sa druge
pametan ce skontat da druge strane nema, glup neće, i tu nastaje izjednačavanje. jebiga, glupost je pogubna.
a za one u rsu je sigurno i oštriji, samo ne kontam odakle oni u džamiji i to još fahdovoj?
da nije kačavenda osnovao svoju udbu, mislim već imaju sud, državu, narod...red je i to da imaju.
Ali ovo nema veze sa džamijama, dobro je zgembo rekao...
Vidite da je ovo samo trik da se izjednaci vladika i kriminal sa jedne= fahd i vehabije sa druge
pametan ce skontat da druge strane nema, glup neće, i tu nastaje izjednačavanje. jebiga, glupost je pogubna.
Last edited by sodom on 07/04/2009 14:46, edited 1 time in total.
-
popajic
#49 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
@treci put
ne brini,odlicno znam sta je agresija - ZATO i kazem da se radilo o agresiji.
Ali,to uopste nije tema nego zadiranje hodza (popova) u politiku !
ne brini,odlicno znam sta je agresija - ZATO i kazem da se radilo o agresiji.
Ali,to uopste nije tema nego zadiranje hodza (popova) u politiku !
-
Basta
#50 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"
Postoji samo jedna istina i tu je istinu izgovorio ef. Halilovic. A to sto su Milosevic i Karadzic srbima isprali mozak i ubjedili ih da je bijelo crveno, to je njihov problem sa kojim ce se oni susreti prije ili kasnije. Bas kao sto su godinama trubili o Kosovu kao kolijevki srpstva. Dakle, na svim postenim Bosancima i Hercegovcima je da pronose istinu, da svoju djecu uce istini i da se drze puta istine. To je pravi i jedini put.