Nezavisnost Kosova

Post Reply

Da li podrzavate nezavisnost Kosova?

ne Kosovo je historijski dio Srbije
43
36%
ne znam
16
13%
da
61
51%

Total votes: 120

Oceania

Post by Oceania »

Prije nego li Beograd i Pristina razmjene agremane da samo kazem da mi nisu jasni ljudi forumasi koji u nezavisnosti Kosova vide destabilaciju Bosne i opcenito regiona.Da li je u pitanju zal za Kosovom ili fakat ti ljudi misle da ce svijet propasti sutra kada Kosovo dobije nezavisnost ja ne znam ali znam samo jedno da se Kosovu donosi nezavisnost upravo iz suprotnih razloga.Iz razloga toga da ce nezavisnost donijeti upravo stabilizaciju i mir na onim i ovim prostorima . To su cinjenice.Od kako Srbi imaju jurisdikciju i ingerenciju nad tim podrucjem vazda belaj.Ovdje @ poliglot rece da cemo vidjeti hoce li srpske trupe uci u Kosovo ako ono dobije nezavisnost :? :shock: :lol: Taj film necemo gledati.Pa zasto je NATO otjerao srpske trupe , da bi one ponovo dolazile.Zasto MZ daje nezavisnost Kosovu ako ce to donijeti nove nemire i nove ratove/ MZ nije glupa.Oni vrlo dobro znaju sta rade.To nije ljubav prema Albancima niti mrznja prema Srbima.To se zove pragmaticnost.Oni daju nezavisnost da konacno prekinu nasilje nicim opravdani teror i represiju i tu mitomaniju i taj ludjacki koloplet oko tih manastrira i te jebene bitke iz 14 stoljeca. U nezavisno Kosovo Srbi sa tenkovima mogu uci jedino kao agresori!!! U Kosovo koje je u sastavu Srbije na ovaj ili onaj nacin Voja Kalasnjikov moze uci sa tenkom i sa topm kad god zazeli i to pravdati kao i do sada .Srpskom ugrozenoscu na vekovnoj srpskoj zemlji.Amin !!!!!!!!!!!!!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

krkanko wrote:
_BosanaC wrote:Krkanko rece:
E ovako Jastrebe, ja ne znam koliko si imao priliku biti u Srbiji, pa i u ''rs'' i cuti misljenja raznih ljudi. Apsolutno tvrdim da 80-90% ljudi misli isto, apsolutno tvrdim da smatraju da su samo oni zrtve poslednjih ratova, da su za ratove krivi Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Arapi, svi samo ne oni, apsolutno tvrdim da ta vecina ne priznaje genocid u Srebrenici, da smatraju da su Albanci(citaj siptari kako ih zovu) niza rasa i nemaju prava nikakva u Srbiji, apsolutno tvrdim da su svima njima heroji Karadzic i Mladic, itd. itd. Sve ovo je u ''rs'' 99,9% isto. Uostalom ne zaboravi da je 1/3 gradjana javno dala podrsku cetnickoj stranci, a zajedno sa po'cetnickom' strankom Kostunice to su vise od 2/3.
Dakle ok ne treba generalizirati, ali velikaaa vecina je takva i to sami pokazuju na stotine primjera, a to nisu samo neka nasa ubjedjenja i misljenja. Neka zahvale Natasi Kandic i slicnima sto neko uopste smatra da ima jos uvijek 'dobroga' u Srbiji.
S obzirom da sam licno puno vremena proveo u Srbiji (ne u smislu da sam zivio tamo) ali cesto sam tamo bio i prije rata, i poslje rata, i prije petog oktobra, i poslje petog oktobra, i dan danas cesto tamo odem jer me veze kako posao tako i licna poznanstva i prijateljstva koja imam s odredjenim ljudima.

I sumnjam da neko ko je Srbiju vidjeo samo na karti moze tek tako tvrditi sta misli i osjeca 90% stanovnistva te drzave.
BosanaC a moze li ovako, ja i ti zajedno odemo u Srbiju, odaberi 3 grada i u svakom cemo pitati slucajne prolaznike na sva ova pitanja i stavove koje sam iznio, ja tvrdim da ce ih 80-90% potvrditi moje misljenje, a u 'rs' cak 99%. Uostalom cak je lakse da anketu uradis i preko telefona i uvjeris se cije je misljenje tacnije. Ja bih volio da grijesim ja, ali nazalost u Srbiji ne vidim snagu ni volju za izlazak iz 'krize'. Kao sto rekoh onih 10tak% su preslabi da ista urade, a nekad mi se cini da mozda i ne zele.
Ja sam cesce u Srbiji nego sto ti uopste mozes i zamisliti. Takodje sam bio vise puta u Srbiji, sto i napisah x puta, medjutim ne znam zasto te postove ne citas.

I pricam ono sto sam dozivjeo tamo i prenosim misljenja ljudi sa kojim sam licno razgovarao.

Mozda je problem sto ja drustvo uvjek trazim u normalnim ljudima a ne u budalama i ekstremima. A ziv ti meni i zdrav bio, budala i ekstrema ne fali ni u ovoj nasoj avliji.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Grom iz vedra neba wrote:
Suicidal Siberian wrote:
zzzzz wrote: Srbija je nas prirodni neprijatelj.....valjda je i to dovoljan razlog ali nije i jedini. Kosovo nije nikad trebalo biti dio Srbije, to je istorijska pogreska koja se sad ispravlja
To nije istorijska pogreska...ako ko ima pravo na Kosovo, to imaju Srbi....e sad niko ne moze ni osporavati vecinskom stanovnistvu na Kosovu danasnje stanje...e sad sto smo se mi masovno selili zadnjih 50ak godina sa Kosova....to smo mi krivi, ali i tadasnja vlast...

Definisi "istorijsko pravo"? Niste vi izgubili Kosovo zato sto ste iseljavali, nego sto ste ubijali Albance, pravili genocid, trpali ih u hladnjace. Najgore je sto zapravo ni ne zelite da pogledate istini u oci, zasto gubite Kosovo. Da niste pravili genocid, ne bi dolazio NATO, da nije dosao NATO, ne bi vasa vojska bila potucena do nogu, da nije vasa vojska potucena do nogu, ne bi se povukla sa Kosova...a vi mozete i dalje guslat o 1389. i herojskom porazu...ali to nije zdravo...jadno je da su neke partije na izborima u Srbiji imali parolu 1389.-2007. Od mitova se ne zivi, osim naravno u Srbiji...ali to postaje crna patetika, prerasta u viceve, i stvara los imidz...dzaba reklama na CNN-u...
Vi? Suicidal Siberian je ko? Sta?

Opomena za generalizaciju i licno vrijedjanje vazi za sve pa i za tebe @Grome.
B@snj@

Post by B@snj@ »

Martti Ahtisaari specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za budući status Kosova internet prenos uživo iz beogradskog Medija centra.
http://www.mediacenter.org.yu/code/navi ... Id=4#5962
Post Reply